| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Nerealno ili ne
Star trek je SF i mnoge stvari su tamo moguce ali i ode isto mozda moguce , no zar je moguce u nasoj reali postojanje Q-a ili slicnog bica ? a ima jos nesto nevjerojatnije , upravo procitano U epizodi relics se spominje nekakva dysonova svera , građevina koja okruzuje sunce Nesto sta meni djeluje nemoguce a i ako je moguce mora se gradit tisucama godina
Dal su neke stvari iz treka totalno nerealne u nasem svijetu ?
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 27 tra, 2008 11:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Nerealno ili ne
Ne smatram bas nemogucim postojanje bica slicnog Q-u.... isto kako bakterije ne mogu "razumjeti" nas, planiranje, izgradnju civilizacije i sl... tako isto mi tesko mozemo pojmiti bice koje bi mislima moglo kontrolirati materiju i energiju. A to sto si rekao da bi se Sfera trebala graditi 1000 godina, znaci samo da bi izgradnja potrajala, a ne da je to nemoguce 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 28 tra, 2008 3:12 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
sto se tice Dysonove sfere... to nije trekovski koncept. ideju o takvom "okruzivanju" sunca potjece od Dysona Freemana, a nakon njega je jos puno ljudi pisalo i teoretiziralo o raznim metodama izgradnje, teorijskim pristupima, modelima same sfere (u biti je vise vjerojatno da, ako ikad izgradimo tako nesto, to bude serija satelita poslozenih oko sonca, a ne bas potpuno jedan veliki objekt) uglavnom, ako te zanima progoogleaj malo, ima jos dosta toga za pronaci bas na temu Dysonove sfere.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 28 tra, 2008 9:26 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Poroguglat cu 
|
| pon 28 tra, 2008 11:13 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
Sto nije i Wells spominjao to u nekim knjigama, kolko se sjecam neko putovanje u budućnost...
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| pon 28 tra, 2008 11:18 am |
|
 |
|
Make it so
|
Gugel je radio Cini mi se da nije sfera realno rjesenje nego ring . najjednostavnije je , izvedivo je Inace bilo bi i za sferu tesko nac materijal , ono za takvo nesto bi trebalo imat ogroman izvor metala i slicnih stvari a sumljam da se to moze tako lako naci 
|
| pon 28 tra, 2008 11:36 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
captain je napisao/la: Inace bilo bi i za sferu tesko nac materijal , ono za takvo nesto bi trebalo imat ogroman izvor metala i slicnih stvari a sumljam da se to moze tako lako naci  ako se ja dobro sjecam ideja je da se iskorite cijeli planeti kako bi se izgradila ta grdosija. dakle, doslovno dođes i od planeta napravis sferu. (cini mi se da je za to potrebna civilizacija drugog stupnja po Kardaševoj ljestvici)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 28 tra, 2008 1:51 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Ant je napisao/la: captain je napisao/la: Inace bilo bi i za sferu tesko nac materijal , ono za takvo nesto bi trebalo imat ogroman izvor metala i slicnih stvari a sumljam da se to moze tako lako naci  ako se ja dobro sjecam ideja je da se iskorite cijeli planeti kako bi se izgradila ta grdosija. dakle, doslovno dođes i od planeta napravis sferu. (cini mi se da je za to potrebna civilizacija drugog stupnja po Kardaševoj ljestvici) Kakva je to Kardaševa ljestvica civilizacija? Ja znam za neku ljestvicu civilizacijskog razvoja po tehnickom nivou-levelu. Po tom smo mi tek na nivou pocetaka svemirske civilizacije. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sri 30 tra, 2008 3:02 pm |
|
 |
|
Make it so
|
civilizacija prvog stupnja moze iskoristit svu energiju na planeti Civilizacija drugog stupnja koristi naveliko energiju zvijezde Civilizacija treceg stupnja koristi energiji galaktike Tako nekako , uglavnom mi smo za sada ispod prvog stupnja te ljestvice , barem mislim da je tako ? 
|
| sri 30 tra, 2008 4:00 pm |
|
 |
|