Sada je: pet 04 ruj, 2026 1:09 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
 Dal je hrvatska blaga prema zlocinu ? 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Dal je hrvatska blaga prema zlocinu ?
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,149235.jl

Bas sada citam na jutarnjem kako ce na slobodu pustit ubojice luke ritza , tj pustit ce ih da se brane sa slobode
Istina je da su to maloljetnici ali opet nekako mi to sve djeluje bezveze , ispada da neces bit kaznjen kako treba nit kada ubijes nekoga
Da je mene pitat ovo su razlozi za proteste i pitanja o sustavu u hrvatskoj ,jednostavno ispada da ne vrednujemo zivot :|

sri 21 sij, 2009 6:42 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Post Re: Dal je hrvatska blaga prema zlocinu ?
captain je napisao/la:
Da je mene pitat ovo su razlozi za proteste i pitanja o sustavu u hrvatskoj ,jednostavno ispada da ne vrednujemo zivot :|

...dobro si rekao... život kod nas ima jako malu cijenu...
...vidi samo sva ta ubojstva koja se događaju...
...meni to baš i nije normalno...

...svi koji naprave nekakvo ubojstvo ili sudjeluju u njemu , trebaju ostati iza rešetaka...
...razlozi s kojih bi se mogli braniti sa slobode bi bili nesretni slučaj, ili neka bizarna automobilska nesreća...

...naše sudstvo je previše fleksibilno...
...nema nikakve strogosti... ni primjerenih kazni...
...zato si ljudi umišljaju i dopuštaju svašta...
...jer znaju da će se izvući nekako...

sri 21 sij, 2009 7:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Sta je najzalosnije nemozes im pravno zamjerit jer sve rade po zakonu :|

Ja se neslazem da sada treba uzet pravdu u svoje ruke , ali kad bi ljudi poceli protestirat radi nekakvih odluka koje su nepostene i nemoralne i borit se za svoja prava i za mirnije ulice , mozda bi to i urodilo plodom
meni je ovakvo nesto zapravo neprihvatljivo , ubijes nekog iz dosade i na kraju jos nit nedobijes pravu kaznu :evil:

sri 21 sij, 2009 7:09 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ma gladaj kakve naša vlada smiješne zakone donosi...
...pa neki od njih nemaju veze s zdravim razumom... a kamoli da ide na dobrobit ljudi koji u ovoj zemlji žive...

...a sudstvo... tu će tek otkriti korupciju...
...ako će istraživati šta... :thumbs3:

sri 21 sij, 2009 7:19 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Asimiliran !
Nebi se slozio da je preblaga !
Ima mi neke zakone stroze cak od neki E.U ,npr .zakon o prometu,zakoni o drogi ,cak i maksimalnu kaznu od 40 g.
Ti decki sto su to napravili dobit ce svoje bez brige budite !
Stvar u Hrvatskoj sto su ti represvini zakoni usmjerini prema vecini gradana da trebali bi biti manji koja radi zlocine .
Tako da netko tko ima 7 g. trave dobit ce 2 godine ,a netko tko prodaje heroin ice na rucak s time ogranima koji bi trebali uhit .
Onda postoji problem korupcije ,institucije koje bi trebali stiti gradane (policija,sudsvo,sabor (vlada ) ) su zapravo korupirane cak do nekih 70%
Sad se kao pokusava E.U pokazat da se rijesava korupcija ,ali to meni izgleda tko neka komedija ,hvataju se neki sitne ribe a velike i dalje uzivaju slobodu !

sri 21 sij, 2009 7:22 pm
Make it so
Make it so

ja osobno smatram da kad bi javnost bila dovoljno glasna , kako bi sve pustene na slobodu a da to nisu zasluzili , vratili u pritvor do suđenja i izrekli im postenu kaznu
Cak i da ove male ubojice i dobiju manju kaznu , oni moraju cijeli zivot osjecat griznju savjesti radi toga sto su ucinili
Jednostavno moraju znat da svi osuđuju njihove postupke i da ako ikada ponove nesto slicno , su zavrsili sa zivotom koji imaju
Istina da ih je bilo 5 i da vjerojatno poneki od njih imaju manji dio krivice , ali nesmiju nikada osjecat da mogu radit sta hoce , jer tek kad to budu osjecali , nastat ce sranje :|

sri 21 sij, 2009 7:33 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

captain je napisao/la:
ja osobno smatram da kad bi javnost bila dovoljno glasna , kako bi sve pustene na slobodu a da to nisu zasluzili , vratili u pritvor do suđenja i izrekli im postenu kaznu
Cak i da ove male ubojice i dobiju manju kaznu , oni moraju cijeli zivot osjecat griznju savjesti radi toga sto su ucinili
Jednostavno moraju znat da svi osuđuju njihove postupke i da ako ikada ponove nesto slicno , su zavrsili sa zivotom koji imaju
Istina da ih je bilo 5 i da vjerojatno poneki od njih imaju manji dio krivice , ali nesmiju nikada osjecat da mogu radit sta hoce , jer tek kad to budu osjecali , nastat ce sranje :|

e a zasto ?
Imas ljudi u nasoj zemlji koji su ubili vise ljudi i to s namjerom (ja mislim da ovi klinci nisu imali namjeru ) oni se secu uzivaju blagodati slobode cak su bogati :|

sri 21 sij, 2009 7:39 pm
Make it so
Make it so

Povod napada je dosada a samim time sto je netko ubijen i maltretiran iz dosade , kazna mora bit primjerena
Tko god misli da moze proc nekaznjeno i radit sranja , nikada ih nece prestat radit
A cinjenica da je netko izgubio ZIVOT a netko drugi nece bit za to kaznjen je neprihvatljiva
Nebitno je dal su oni imali namjeru njega ubit ili ne , bitno je to da su ga napali i da je on preminuo , za to oni moraju odgovarat
Jadan je onaj tko gradi svoju srecu na tuđem zivotu i tuđoj nesreci , a to su ovi likovi ucinili , uzivali su jer su nekoga napadali i mucili :evil:

sri 21 sij, 2009 7:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

captain je napisao/la:
Povod napada je dosada a samim time sto je netko ubijen i maltretiran iz dosade , kazna mora bit primjerena
Tko god misli da moze proc nekaznjeno i radit sranja , nikada ih nece prestat radit
A cinjenica da je netko izgubio ZIVOT a netko drugi nece bit za to kaznjen je neprihvatljiva
Nebitno je dal su oni imali namjeru njega ubit ili ne , bitno je to da su ga napali i da je on preminuo , za to oni moraju odgovarat
Jadan je onaj tko gradi svoju srecu na tuđem zivotu i tuđoj nesreci , a to su ovi likovi ucinili , uzivali su jer su nekoga napadali i mucili :evil:

Cek vidi ti znas bas je napad bio dosada ili procito iz novina ?
Vidi neopravdavam nikakvo nasilje i smatram da moraju biti kaznjeni !
Ali ja to pokusavam gledam s nekakve realne strane :
Koliko ljudi ima koji su ubijali i prosli nekazneno ,samo za to sto radili ubojstva za nekog politicara ,idelogiju,nepostojce drzavu !
I kako ti mladim ljudima obasnit da to nije uredu ,kad vide te ljude koji postali kremom drustva !
Jednostavno preko krade i leseva u nasem se drustvu napredovalo .

sri 21 sij, 2009 8:08 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Bez da komentiram konkretan slučaj, reći ću da se slažem da nam je zakon loš i neujednačen, a pravosudni sistem nepošten i spor.

Više odležiš ako te uhvate s drogom, nego ako nekoga ubiješ.
Ako si iz "društveni prihvatljive obitelji" dobijaš "get out of jail card"
A i kad odeš u zatvor, bez obzira da li si ubojica, smiješ ići doma na odmor za vikende :?

Ako nekoga tužiš ili on tebe tuži, parnice traju godinama...

Pronevjeris 50K kuna - ideš u zatvor.
Pronevjeriš 50M kuna i sj**es firmu - dobiješ kredite da ti pomognu da se firma izvuče...

Mogao bih nabrajati dugo, dugo...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 21 sij, 2009 8:43 pm
Make it so
Make it so

4 od 1 izvlacis opravdanja bezveze , ti likovi su svoja prava unistili onaj dan kad su odlucili uzet tuđa prava u svoje ruke i ukinut ih
Stvarno neznam zasto bi oni trebali uzivat slobodu ako su nekoga ubili iz dosade ili nekog mizernog razloga
Decko koji je ubijen je mrtav , nema ga vise , njemu je zivot oduzet , i prema tome odgovorni moraju bit kaznjeni 8)

sri 21 sij, 2009 10:01 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Cvicek je napisao/la:
Bez da komentiram konkretan slučaj, reći ću da se slažem da nam je zakon loš i neujednačen, a pravosudni sistem nepošten i spor.

Više odležiš ako te uhvate s drogom, nego ako nekoga ubiješ.
Ako si iz "društveni prihvatljive obitelji" dobijaš "get out of jail card"
A i kad odeš u zatvor, bez obzira da li si ubojica, smiješ ići doma na odmor za vikende :?

Ako nekoga tužiš ili on tebe tuži, parnice traju godinama...

Pronevjeris 50K kuna - ideš u zatvor.
Pronevjeriš 50M kuna i sj**es firmu - dobiješ kredite da ti pomognu da se firma izvuče...

Mogao bih nabrajati dugo, dugo...

To je to !
Totalno je sustav nepravedan ako si na bilo koji nacin povezan s vlascu nema teorije da te netko zatvori .
A sto je smijesno da mi imamo doista Pravni sustav vise od pola sabora bilo bi u Remetincu !

sri 21 sij, 2009 10:46 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

captain je napisao/la:
4 od 1 izvlacis opravdanja bezveze , ti likovi su svoja prava unistili onaj dan kad su odlucili uzet tuđa prava u svoje ruke i ukinut ih
Stvarno neznam zasto bi oni trebali uzivat slobodu ako su nekoga ubili iz dosade ili nekog mizernog razloga
Decko koji je ubijen je mrtav , nema ga vise , njemu je zivot oduzet , i prema tome odgovorni moraju bit kaznjeni 8)

Vec sam ti napiso za njih da likovi su krivi jel su ga ubili i trebaju odgovarati za ucinjeno !

Ali ovo je posebna tema "Dal je hrvatska blaga prema zlocinu" mislim da prema narodu nije ,a prema onima koji su bila kako dio vlasti ili na koji nacin povezani ,mito ,veze itd je jako blaga .

sri 21 sij, 2009 10:53 pm
Make it so
Make it so

Da :(

sri 21 sij, 2009 11:22 pm
Founder

Koje si vrste?: er
Republika Hrvatska jest blaga u svojim zakonima. Trebalo bi po meni uvesti smrtnu kaznu ali ne zato da bi se ljudi ubijali već da bi spriječili da uopće dođu u zatvor. Kako se odnositi prema tipu koji ubije majku i petogodišnje dijete :evil: TREBA MU ODMAH PRESUDITI da drugi mogu mirno spavat :zzz:

sri 28 sij, 2009 1:01 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: