| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Ljudi su bili na mjesecu (ili možda nisu)?
Dilema jedna javlja se u zadnje vrijeme... ...Jesu li ljudi kročili površinom mjeseca ili je to samo bio američki politički trik!
Poznato nam je da su se Sovjetski Savez i SAD natjecali poslije drugog svjetskog rata tko će prije sletjeti na mjesec. Sovjetima je u početku to puno bolje išlo (lansirali su Sputnika,poslali prvog čovjeka u svemir - Ggarina) no u finišu se dogodio preokret. Amerikanci su prvi stigli... ...no stručnjaci su pregledavavši snimke tog izuzetnog događaja naišli na niz nelogičnosti...
1.Zastava koja je snažno vijorila, a svima nam je poznato da mjesec nema atmosfere
2.Površina mjeseca je prekrivena velikom količinom prašine, što prikazuju stope astronauta i pri spuštanu se trebao anpraviti mali krater, i biti prašine po letjelici s kojim su stigli... no, ...prašine nije bilo na mjestima gdje je trebala biti...
3.Sjene ; Na mjesecu postoji samo jedan izvor svjetla- Sunce, a odstupanja od toga primječena su na fotografijama iz kojih se zaključuje da je postojao još jedan izvor svjetlosti...
4.Nebo je tamne boje (na fotografijama), a zbog nedostatka bilo kakvog oblika atmosfere s površine bi se trebale vidjeti zvijezde.
...to je nekoliko dosta važnih primjera koji mogu probuditi sumnji u vama.
...zanima me što vi mislite o tome?
| sri 07 stu, 2007 4:51 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
 Re: Ljudi su bili na mjesecu (ili možda nisu)?
mislim da su ljudi bili na Mjesecu i to cak tada kad su to i tvrdili, znaci 21.srpnja 1969.
a koji su razlozi:
1. vrijeme hladnog rata, spijunaza neprijatelja je bila na vrhuncu, svatko je znao tko sta radi, tako da sumnjam da su Ameri varali, jer bi ih Rusi vec otkucali...osim ako...(nista od tog)
2. prevelika zelja za osvajanjem Mjeseca koja je vladala u to doba u SAD-u nakon pocetnog uspijeha Rusa
3. tehnologija je brzo napredovala, a i rizici koji su postojali su se ignorirali vise tada nego sto je to danas
te fotografije sto si ti spomenio bobo nikada nisam vidio, a i u PS-u i ostalim programima je svasta moguce napravit, pa mislim da je moguce i to napraviti...ne kazem da je nemoguce lazirat sletanje na mjesec, ali mislim da je ovo prvo vise moguce
| sri 07 stu, 2007 9:37 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Većinom vjerujemo da je Armstrong stvarno bio na Mjesecu (i osobno mislim da je), ali dosta je i teorijama urota sklonih skeptika koji i u tom slučaju nalaze nelogičnosti i pobijajuće dokaze. Kad se god spomene ta tema, ja se sjetim cool videa: http://www.youtube.com/watch?v=9P7Zd-x2QXw
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 07 stu, 2007 9:45 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
imam dokumentarac o tome na cd-u. zove se upravo tako did we land on the moon. a, ovo s dokazima...možda su za svaki slučaj prije puta snimili scenu za slučaj da fulaju Mjesec i da ne slete pa da ne ispadnu baš totalni jadnici 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 07 stu, 2007 10:16 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 uvijek iznova ista pitanja... iste sumnje... i uvijek iznova novi ljudi koji popuse to...  i onda se ja cudim kako to da postoje udruge poput "Flat earth society" (google it  ) ... spominjes "stucnjake" koji su pregledavali snimke... koji strucnjaci? Eh... ubacis izraz tipa "Neki znanstvenici/strucnjaci/analiticari" i odmah je sve iza tog izraza cista istina  stotine (ako ne i tisuce) ljudi su radili na projektu slijetanja na mjesec... i zar mislis da bi svi oni redom sutili o necem takvom? kad bi isli snimati lazne snimke sa mjeseca mislis da nebi bili pazljivi oko tih detalja? eh da... moze snimka tog snaznog vijorenja zastave (kaj je u studiju bila oluja?  )? Ili si ti to c/p sa nekog drugog foruma? ali ako te stvarno zanimaju te stvari malo vise od povrsinkog c/p onda posjeti http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Moo ... ccusations i citaj i citaj  za puno vise ... provedi svoja istazivanja 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 07 stu, 2007 10:39 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ja bih rekao da se u biti financijski i ne isplati lazirati sljetanje na mjesec. kad su vec mogli sletjeti na mjesec (a to vjerujem da su mogli) onda je puno isplativije platiti malo vise i otici puno dalje.
a sto se fotki tice, kod tih teorija zavjere govori se vecinom o fotkama (ili ja barem nisam cuo o nicemu drugom), fotografije nisu ni blizu jedina stvar koju su astonauti donjeli sa mjeseca, tako da... a ni uvjeti na mjesecu nisu kao na zemlji, tako da je i pretpostavke o tome sto bi se na tim fotografijama trebalo (ili nebi trebalo) vidjeti je potrebno detaljno razmostiri.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 07 stu, 2007 10:46 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...btw...podatke sam uzeo iz jedne knjige... 
| čet 08 stu, 2007 10:44 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
koje knjige? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 08 stu, 2007 5:18 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Chaky je napisao/la: koje knjige?  Vjerojatno iz one iste u kojoj je "nas kolega" nasa " teoriju kalkulacije evolucije "..... Pozdrav Danikenova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 09 stu, 2007 12:08 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: Chaky je napisao/la: koje knjige?  Vjerojatno iz one iste u kojoj je "nas kolega" nasa " teoriju kalkulacije evolucije "..... funny guy 

|
| pet 09 stu, 2007 2:01 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Chaky je napisao/la: koje knjige?  ...svjetski misteriji...
...no, nisu oni rekli da ljudi nisu bili na mjesecu... ...nego su samo ukazali na neke detalje, tako da probude sumnju u čitateljima...
...nek, a zašto se više nikd poslije nije išlo i kročilo na mjesec? ...to me zanima...
| pet 09 stu, 2007 1:29 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
Mr.bobo je napisao/la: ...nek, a zašto se više nikd poslije nije išlo i kročilo na mjesec? ...to me zanima... zato sto je javnost izgubila interes za financiranje tog pothvata...jer nisu nasli tamo naftu...od cega bi se moglo profitirat.hehe...a i SSSR se raspao, pa se nisu imali s nikim natjecat dalje
| pet 09 stu, 2007 2:11 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Chaky je napisao/la: ..stotine (ako ne i tisuce) ljudi su radili na projektu slijetanja na mjesec... i zar mislis da bi svi oni redom sutili o necem takvom? .... hehe... jedno je "radit na projektu" ..to je presirok opis ... i oni ca prave plasticne vrecice su vjerojatno ni neznajuci bili u projektu.. no .poanta je nesto drugo ..jakooo mali broj ljudi je bia u kontrolnom centru ....nisu ni stotine ni tisuce .. vec samo najpovjerljiviji ljudi .... Naravno sto ne znaci da se nisu spustili ..vec samo da te "tisuce" suradnika , svedete na one koji su stvarno imali podatke o onom ca se dogadja ....a to nisu kak nas "mladi kolega" kaze ni stotine ni tisuce... Ono sto @bobi prigovaras sam koristis..fraze i frazetine koje netko prepricava da bi uvjerio "malde nadobudne znanstvenike" u besmislenost uopce pitanja dal se to stvarno i zbilo i jel moguca manipulacija i kako ....?! ..zanimljivo za znanstveni pristup al ne i znanstveni moral.....! .. Pozdrav Vjernicka 21

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 09 stu, 2007 2:30 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
ok... ajmo onda reci da su najblize projektu bili njih 100 (znanstvenika/projektanata/glavonja/politicara/astronauta koji su mogli znati da se fakat nije otislo na mjesec) ... i opet... svi oni da nisu dali ni hint da nije bilo spustanja na mjesec pise jedan lijepi zakljucak na wikipediinoj stranici (mogao je pisati bilo gdje) ima samo jedna prica o putu na mjesec... a prica o nedolasku na mjesec ima hrpa... svaki teoreticar zavjere ima svoju pricu sad ti zakljuci sto je istina  ok... ja nemam skroz cvrste dokaze (nisam ih vidio uzivo kako se spustaju na mjesec niti znam dovoljno o fizici i inženjerstvu općenito) da su ljudi bili na mjesecu... jesi to htio cuti? Ali onda nemam cvrste za nikaj... ni za atomsku strukturu stvari oko nas, ni za postojanje bilo cega oko mene, ni za postojanje afrike itd. itd. Na kraju mogu reci da zapravo ni buco ne postoji... da je to bot sa MITa napravljen sa svrhom da zeza ljude... i onda mogu zakljuciti da brisanjem bucinog accounta nisam nikom nastetio  Lijepo je sumnjati u sve... ali neku granicu moras imati... 

|
| pet 09 stu, 2007 3:17 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
...hmmm... ...no mogli bi poslati neki satelit u mjesečevu orbitu ili tako nešto... koji bi bio povezanim s onima koji kruže oko Zemlji... (ili ona oko njih)... ...pa da se dobije neki širi spektar promatranja svemirskih pojava i sl.
| pet 09 stu, 2007 3:50 pm |
|
 |
|