|
Sada je: ned 31 svi, 2026 12:29 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
 Nu metal
Ovako Nu metal vam je nesta kao hard rock. Meni najbolja grupa Linkin Park. Jel slusa ko od vas Nu metal?
| ned 21 sij, 2007 2:12 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Slušao sam prije šest godina  . I ti ćeš ubrzo prestati, nadam se  .
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| ned 21 sij, 2007 4:44 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Ne tako brzo. Imam 13 godina.
| ned 21 sij, 2007 4:53 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: Nu metal
I ja sam to slušao u srednjoj i početkom fucksa. Korn mi je prva ljubav. Kasnije se skuži sva šabloniziranost žanra. Zbog toga SAMO BLACK METAL 
|
| uto 30 kol, 2011 8:27 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Nu metal itekako valja. Ima jako puno dobrih bendova iz tog žanra I to definitivno nije šabloniziran žanr, tj. čak prije bi to mogli reć za black metal (svi na istu foru, samo sotona, 666, krvoproliće...)
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 30 kol, 2011 9:09 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| sri 31 kol, 2011 10:34 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Gorgoroth je među prvima takvima za djecu.
Sov, nisam mislio šablone u smislu tekstova, već na strukturu pjesama.
Mislim da se više-manje svi (uz izuzetak Točkice koja je u svom filmu) možemo složiti da je većina današnje tzv. moderne glazbe šablonizirana u strukturi pjesama, posljedica emtivizacije i komercijalizacije glazbe - prodavanje iste u malim paketima, različitim po melodiji, ali identičnim po svom sadržaju.
Pop glazba, dance i techno, po mojoj procjeni 90% rocka (u sedamdesetima možda samo 50%) i recimo 75% metala je na isti kalup - naštancati što više pjesama na album, prodati što više singlova (ili u zadnje vrijeme - ringtonova ili preko iTunesa), pretpostaviti kvantitetu kvaliteti.
Nu metal je pri svom nastanku bio hit sredinom devedesetih sa svojim neobičnim zvukom i mješavinom rapa i metala, što se kasnije razvijalo u drugačije podpravce ali u većini je to ostalo kao i onih 75% metala - strukture pjesama ABABCB, rijetko koja pjesma prelazi 5 minuta, ograničenost rimom, ritmom, metrom.
Black metal? Da, ima i takvih sotonjarskih isprdaka. Ali već dosta dugo slušam metal i nakon 'educiranja' na Čmaru mogu slobodno zaključiti da od svih podžanrova metala black i doom su pokazali najviše slobode, najviše otvorenosti, najviše progresivnosti.
Ne progresivnosti u smislu 'progresivnog metala', jer u to se pak trpaju bendovi koje bi okarakterizirao kao 'tehnički' metal, ali ne progresivni, već progresivnosti u smislu šarolikih struktura, ili čak odstupanja od bilo kakvih struktura (Wildy, jel slušaš Abruptum?), koketiranje sa raznim podpravcima ne samo metala, već i druge glazbe - elektronike, jazza, folka, ambijentale...
Nu metal je zapeo tamo gdje je startao. Zbog toga ni ne znam dal postoji neki nu metal dostojan stare slave Korna i Limp Bizkita koji su unatoč šablonama, ipak veliki bendovi, i koji upravo zbog te neprogresivnosti koju su iskazali u svojoj karijeri žive od te stare slave. Korn je donekle promjenio svoj zvuk, što se mnogima nije dopalo, ali su i dalje ograničeni na MTV format.
|
| sri 31 kol, 2011 9:24 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Miki je napisao/la: Gorgoroth je među prvima takvima za djecu. Ne bi se složio upravo zbog toga jer oni žive to što prezentiraju. Npr. album Ad Majorem Sathanas Gloriam ne veliča sotonizam već antikršćanstvo i općenito bilo koji oblik religije, isto kao i postojanje vlastitog "Boga" u svakoj individui i u prirodi oko sebe. Hint: Pjesma - Sign Of An Open Eye. Dakle nisu pozeri kao recimo današnji Dimmu Borgir i slični "konobari u šetnji" sa šemom samo mi daj što više pentagrama i obrnutih križeva da budem što više evil.  Miki je napisao/la: Ne progresivnosti u smislu 'progresivnog metala', jer u to se pak trpaju bendovi koje bi okarakterizirao kao 'tehnički' metal, ali ne progresivni, već progresivnosti u smislu šarolikih struktura, ili čak odstupanja od bilo kakvih struktura (Wildy, jel slušaš Abruptum?), koketiranje sa raznim podpravcima ne samo metala, već i druge glazbe - elektronike, jazza, folka, ambijentale... Prije 5 godina počeo sam se jako interesirati za progresivnost unutar black metala, ali i općenito metal glazbe. Abruptum i slične ne slušam jer mi se ne sviđa taj noise/black metal. Više mi se dopadaju bendovi kao Arcturus, Ved Buens Ende, Tartaros, Apotheosis, Ihsahn, Zyklon, Bishop Of Hexen itd itd... Znači bendovi koji u sebi imaju puno utjecaja avangarde, jazza, ambijantalne, ali i brutalnosti. Nisu baš black metal, ali imaju temelje black metala što se lako prepozna tokom preslušavanja. Čak i zadnja dva Burzuma su odlično sklepana, naročito Fallen.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

|
| čet 01 ruj, 2011 2:38 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Al samim time što se Gaygorothovci oblače ko klauni je dokaz da se radi o bendu za malu djecu.
Burzum - idiot.
Arcturus - hm, imam samo demo i nisam ga previše slušao.
Zyklon - samo prvi je blekeniziran, dalje su deatherski.
Insahn - meni dosadnjikav, iako je prog.
Ostale nisam čuo.
|
| čet 01 ruj, 2011 11:25 pm |
|
 |
|
Desolate
|
Jebo te oblačenje, klauonsko ili ne, to je black metal. Sad kad Gaahl više nije IN, sumnjam da djeca prate Gorgoroth. 

|
| pet 02 ruj, 2011 2:36 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Sad je post-black-shoegaze u modi.
|
| pet 09 ruj, 2011 6:43 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
| pet 27 tra, 2012 7:49 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Neki dan sam odvalio Chocolate starfish album od Limp Bizkita.  Nakon overdoziranja dark ambientom ovo je zvučalo kao bright ambient. I još uvijek znam skoro sve riječi na tom albumu. Naučio sam ih u srednjoj školi. 
|
| pet 27 tra, 2012 9:33 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|