|
Sada je: ned 30 kol, 2026 6:40 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: T'Grelove rasprave
_Oz je napisao/la: Ljudi ne kuže da je ovo prvenstveno Trekkerski forum, koji se, nažalost, pretvorio u svaštaru, no tako je to kad nema novog Treka...  Slažem se u potpunosti .........
|
| pet 25 lip, 2010 2:40 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
lol Princ, daj malo primjera za to provociranje i vrijeđanje i štatijaznam...
|
| pet 25 lip, 2010 3:38 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
_Oz je napisao/la: Ljudi ne kuže da je ovo prvenstveno Trekkerski forum, koji se, nažalost, pretvorio u svaštaru, no tako je to kad nema novog Treka...  Kuže, kuže... ali je bit trekerstva raznolikost. Moj kutak se bavi poviješću, onom zemaljskom i prema tome meni se ne dozvoljava da pišem o nekim dijelova te iste povijesti. Npr. ne mogu pisat o WW2, a o WW1 nema problema... čemu to??? Zar WW2 nije dio povijesti?? Zar to nije bilo prisutno i u Treku??? Pa nemojmo ograničavati neke slobode pisanja koje su srž nekog problema. Zar da izbrišemo WW2 u Hrvatskoj... a to je itekako dio naše nacionalne povijesti. Ali ne... o tome se ne smije raspravljat... jer je takva politika pravila. Moram reći ne fleksibilna. Ja samo tražim izuzetak što se tiče mog kutka: politika, primjerice WW2 u mom kutku... a drugdje ne. I ako počne svađa i prepucavanja, bez argumentacije odmah modovi, GM-ovi ili ja brišemo to. Dobro, ne može nitko bit 24 h prisutan na forumu. Ako mene nema, modovi to riješavaju. I onda u čemu je toliko problem da ja ne smijem pisati o određenom dijelu povijesti?? A moj kutak se bavi poviješću. Nelogično je.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 25 lip, 2010 4:22 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: I ako počne svađa i prepucavanja, bez argumentacije odmah modovi, GM-ovi ili ja brišemo to. Ti stvarno ne razumiješ poantu, jelda? Nije stvar u brisanju nepoćudnog sadržaja... Problem je u stvaranju zle krvi među forumašima. Npr. (karikirano) Osoba B je napisao/la: Osoba A je napisao/la: Adolf Hitler je bio u pravu, kamo li sreće da je pobijedio u ratu. Najebem se ja tebi i Hitleru nacističke mame, smrade jedan! I par minuta kasnije pobrišeš te postove... Ali šteta je učinjena, imamo dva forumaša koji se ne podnose...
|
| pet 25 lip, 2010 6:16 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ti, Oz ne razumiješ poantu kao ni ostali kojima pokušavam objasnit. Zašto su neke teme iz povijesti ok, a neke nisu. Mislim... kakve to veze ima. Hitler je bio povijesna ličnost i čemu to osporavat, kao što je Hrvatska bila NDH i u SFRJ-otu. To su činjenice. Čemu činjenice zabranjivat???
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 25 lip, 2010 6:19 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Zato jer neki forumaši tim temama pristupaju subjektivno (osobno) a ne objektivno.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| pet 25 lip, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|

Eto.
ETO.
ETOOO
Prije ili kasnije se dolazi do WW2, ustaša i partizana. Čestitam, vi ste pravi Hrvati.
Al fakat, kak ste uspjeli doć do toga, svaka vam čast. 
|
| pet 25 lip, 2010 6:30 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: To su činjenice. Čemu činjenice zabranjivat??? Kao "povjesničar" si vjerujem svjestan da je ogroman broj "činjenica" vezanih za WW2 mnogim povjesničarima diskutabilan. Naši se još uvijek ne mogu složit oko broja ubijenih u logorima, bačenih u jame, broja vojnika u NOB-u, među Ustašama i Domobranima itd, itd... Npr, neki hrvatski povjesničari broj ubijenih Srba u Jasenovcu procjenjuju na oko 30-ak tisuća, dok neki srpski govore i o 700.000 (ovo sam pročitao na Wikipediji, ali se dobro sjećam sličnog prepucavanja na Latinici otprije 5-6 godina)... UPOZORENJE: Ove brojke sam naveo kao primjer i o njima se u ovoj temi neće raspravljati. Prvi koji krene, jao si ga njemu!
|
| pet 25 lip, 2010 6:33 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Jasenovac za Srbe i Jasenovac za Hrvate ti je kao Osmanska osvajanja za Osmanlije i za Zapadne Europljane ili kao križarski ratovi za križare i za muslimane...Ista stvar, potpuno drukčije tumačenje. Problem je što se o broju poginulih u Jasenovcu raspravlja i danas na TV-u, među kretenima koji sjede u Saboru itd., dok se o motivima križarskih ratova raspravlja samo među povjesničarima. Prvo je politika, drugo ne. U tome je poanta, T'Grel. Uostalom, povijest je tako bogata da se zaista ne trebamo držati tih prepucavanja oko relativno "svježe" povijesti kad imamo toliko drugih područja za kvalitetnu raspravu.
|
| pet 25 lip, 2010 7:06 pm |
|
 |
|
bubica
|
|
| pet 25 lip, 2010 7:08 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Grel je napisao/la: Ti, Oz ne razumiješ poantu kao ni ostali kojima pokušavam objasnit. Zašto su neke teme iz povijesti ok, a neke nisu. Mislim... kakve to veze ima. Hitler je bio povijesna ličnost i čemu to osporavat, kao što je Hrvatska bila NDH i u SFRJ-otu. To su činjenice. Čemu činjenice zabranjivat??? ...uopće nije bitno jel teme bile iz povijesti ili čega već... ...toga neće biti i točka... ...s tim činjenicama idi na neki povijesni forum... ...a ne tu trolat po trek forumu s svojim ''povijesnim činjenicama'' 
...samo nekima treba malo duže da shvate neke stvari... 
| pet 25 lip, 2010 7:36 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
shirajzl je napisao/la: Uostalom, povijest je tako bogata da se zaista ne trebamo držati tih prepucavanja oko relativno "svježe" povijesti kad imamo toliko drugih područja za kvalitetnu raspravu. Tko spominje prepucavanja?? Ja govorim o argumentiranoj, objektivnoj raspravi. A ako netko ne može na taj način diskutirat onda nije civiliziran. Ali zašto izbacivati jedan dio povijesti jer bi se, kao, neki mogli prepucavati oko toga. A zašto bi? Ko pametan ide vrijeđat drugog po bilo kojoj osnovi?!? To je debilizam. A ovaj Boboslav opet ide meni odgovarat - pa zar ne vidi da ja njemu ne odgovoram, ali on je, brate, uporan pa mi odgovara. Ne držim ga kao relevantnog u ovoj temi jer niti zna nešto o tome što govorim i što želim postići. A ide se pravit pametan i bahat jer je on, vidi, moderator. Ali on je frustriran pa mora te svoje frustracije i dalje upotpunjavati odgovarajući na moje postove, i to drugim forumašima, a ne izravno njemu. I dalje mu se neću izravno obraćati. Zašto? Zbog mnogih razloga na ovom forumu što je on činio i što dalje čini, najviše prema meni, a neizravno i prema drugim forumašima. Samo tada se "umota u celofan" pa je kulturan, fin i odmjeren dok prema meni nije takav. E, neće mu to proći. Ali neka on i dalje odgovara... samo naprijed. Ne vrijedi se na njegove istupe obazirat jer je on zadnji koji mi može popovati oko mojeg djelokruga rada i mojih postupaka. Moderatorsko mjesto mu ne daje za pravo da mi popuje i drži predavanja o tome što bi ja ili ne bi trebao činiti.
|
| pet 25 lip, 2010 8:56 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...znam ja ti dobro što želiš postići... ...ali ništa od toga... 
...možeš ti trolati cijelu godinu ako te volja...
...ali vidim da čitaš i dalje moje postove... ...i ideš po sobi...  ...posvetit mi 11 linija texta... pa ja sam ganut...
...pa neznam tko se tu više pravi bahat... ...tebe samo smeta pto ja imam viši rank na forumu od tebe... i što sam prije došao u udrugu od tebe...
...ajde nađi neke normalne komplekse za koje ne treba
| pet 25 lip, 2010 9:15 pm |
|
 |
|
bubica
|
T'Grel je napisao/la: Tko spominje prepucavanja?? Ja govorim o argumentiranoj, objektivnoj raspravi. Ali kako samo objektivno raspravljati o nečemu što je toliko duboko ukorijenjeno u emocije našeg naroda? Gdje ti živiš? PROBUDI SE, majke ti Božje!
|
| pet 25 lip, 2010 10:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
K.O. Godwin wins!
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 26 lip, 2010 1:22 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|