|
Sada je: sub 12 ruj, 2026 5:20 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Ravnopravnost spolova
Mr.Good je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Nego, zanima jedna druga stvar: jel uopće tko pročitao onaj moj dugački post na ovoj temi (par postova iznad). Očito da se nikome neda čitat tako dugačke postove... šteta... Ja san pokusa, al stvarno...  Izgubija se negdi u srednjem vijeku.  Drago mi je da priznaš. A pretjerao sam ga ali sam mislio, pošto se bavim poviješću da malo dam i povijesnih podataka o temi da bude zanimljivije pa i da naučite neke zanimljivosti kroz povijest. Osvrnuo sam se i na današnju sliku. Ali nema veze... svejedno sam ponosan na taj post. Jer rijetko napišem tako dobre postove (ali takvi su, nažalost, dugački pa ih nitko ne čita).
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 07 stu, 2009 12:56 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Ja sam pročitao T'grelov duži post i ono što je napisano je zapravo točno pogotovo ono da se teško dolazi do ravnopravnosti jer isticanje prava jednih negira prava drugih. A što se tiče prava žena da glasuju mislim da to nema nikakav efekt u društvu što se može vidjeti u Hrvatskoj. Premda su 1945. prvi put mogle ˝glasovati˝ je li to promijenilo njihov status u društvu i donijelo promjene na bolje? Pa naravno da nije i sve je ostalo isto jer uloga žene ne određuju propisi u zagrebu ili beogradu, briselu itd...
|
| sub 07 stu, 2009 1:09 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Izdvojit ću diijelove PrincMatiasovog posta na koje želim odgovoriti: PrincMatias je napisao/la: Ja sam pročitao T'grelov duži post i ono što je napisano je zapravo točno pogotovo ono da se teško dolazi do ravnopravnosti jer isticanje prava jednih negira prava drugih. Hvala na pročitanom postu. Uvijek je netko zakinut u toj priči. PrincMatias je napisao/la: A što se tiče prava žena da glasuju mislim da to nema nikakav efekt u društvu što se može vidjeti u Hrvatskoj. Premda su 1945. prvi put mogle ˝glasovati˝ je li to promijenilo njihov status u društvu i donijelo promjene na bolje? Samo pravo glasa ne znači mnogo za svakodnevni život. Naravno da je pravo glasa bitno jer su time izjednačena oba spola da sudjeluju u izboru vlasti ali, kažem, to ne riješava probleme s kojima se oba spola svakodnevno susreću.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 07 stu, 2009 1:14 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
PrincMatias je napisao/la: Ja sam pročitao T'grelov duži post i ono što je napisano je zapravo točno pogotovo ono da se teško dolazi do ravnopravnosti jer isticanje prava jednih negira prava drugih. A što se tiče prava žena da glasuju mislim da to nema nikakav efekt u društvu što se može vidjeti u Hrvatskoj. Premda su 1945. prvi put mogle ˝glasovati˝ je li to promijenilo njihov status u društvu i donijelo promjene na bolje? Pa naravno da nije i sve je ostalo isto jer uloga žene ne određuju propisi u zagrebu ili beogradu, briselu itd... Naravno da pravo žena da glasuju ima efekt na drštvo. Kako bi se ti osjećao da tebi oduzmu pravo glasovanja. Bili to imalo utjecaj na društvo, ili općenito da se pravo izbora oduzme muškarcima i da se donesu novi zakoni. Po kojima muškarci moraju stati doma, kuhati, čistiti i čuvati djecu. Bili oni bili sretni, bili ti bio sretan.
Ne slažem se sa tvrdnjom, da pravo jednih dira u pravo drugih. Svi trebaju imati prava i svoj vlastiti izbor, što želi bit i kako želi živjeti.
Isto tako trenutno najvažnija osoba u zemlji kod nas je Žena. Premijerka
|
| sub 07 stu, 2009 1:18 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
RAI'TARA je napisao/la: Naravno da pravo žena da glasuju ima efekt na drštvo. Kako bi se ti osjećao da tebi oduzmu pravo glasovanja. Ja osobno ne bi osjecao razliku. RAI'TARA je napisao/la: Isto tako trenutno najvažnija osoba u zemlji kod nas je Žena. Premijerka I jako dobar posao obavlja, ali necemo u to posto je politika zabranjena.
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| sub 07 stu, 2009 1:22 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
A sad želi li tko glasati ili ne ostaje na njemu. Ali bitno je da smije glasati, i to je dovoljno da shvatiš da nešto vrijedimo u društvu. A što se tiče premjerke, svakako obavlja bolje posao od njenih muških predhodnika. 
|
| sub 07 stu, 2009 1:27 am |
|
 |
|
Founder
|
Ma glavna uloga žena u braku je ta da pomaže i usrećuje svog muškarca tako da ga ujutro miluje a kad se on vrati nakon teškog posla da ima što dobroga pojesti,a poslije da mu pruži fizički užitak i ostavi ga da na miru gleda utakmicu ili da rade neke zajedničke aktivnosti. Da bude sređena i da održava kuću a da ode u grad ponekad u trgovinu, šoping ali njena glavna uloga je odgoj djece i briga za čast te obitelji zajedno s mužem .... Ima tu i ostalih zadatak ali ovisi to o određenoj obitelj i umnim sposobnostima pojedine žene.
|
| sub 07 stu, 2009 1:43 am |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jel znaš ti da žena može tražiti poništenje braka ako muž ne obavlja svoje bračne dužnosti kak spada?  Pa mi sad ti reci da žena treba usrećivati svog muža. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 07 stu, 2009 1:46 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
PrincMatias je napisao/la: Ma glavna uloga žena u braku je ta da pomaže i usrećuje svog muškarca tako da ga ujutro miluje a kad se on vrati nakon teškog posla da ima što dobroga pojesti,a poslije da mu pruži fizički užitak i ostavi ga da na miru gleda utakmicu ili da rade neke zajedničke aktivnosti. Da bude sređena i da održava kuću a da ode u grad ponekad u trgovinu, šoping ali njena glavna uloga je odgoj djece i briga za čast te obitelji zajedno s mužem .... Ima tu i ostalih zadatak ali ovisi to o određenoj obitelj i umnim sposobnostima pojedine žene. Isto bi ja mogla reći glavna uloga muža u braku je da usrećuje svoju ženu, da ju ujutro miluje. Kad se ona vrati nakon teškog posla da ima što za pojesti i ostavi na miru da pogleda neku sapunicu ili što li već želi gledati.
Njegova glavna uloga je odgoj djece.
To vrijedi za oba spola.
Nitko nema pravo reći da je to samo za žene, a za muškarce nešto drugo, jer je to u suprotnom degradiranje i vrijeđanje žena.
Ti si tu opisao zapravo ženu koja je robinja svom mužu, a muža koji je neki robovlasnik svojoj ženi. To nikako nije normalno, niti prirodno. 
|
| sub 07 stu, 2009 1:52 am |
|
 |
|
Founder
|
Ma nije to nitko vlasnik a nitko nije ni rob. Jer na primjer vidiš da od toga oba partnera imaju koristi, tako npr. kad u seksu uživa muškarac uživa i žena ili u dobrom ručku isto tako ....
|
| sub 07 stu, 2009 2:07 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
PrincMatias je napisao/la: kad u seksu uživa muškarac uživa i žena  Huh?
|
| sub 07 stu, 2009 2:09 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
|
| sub 07 stu, 2009 2:11 am |
|
 |
|
Founder
|
_Oz je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: kad u seksu uživa muškarac uživa i žena  Huh? Što je tu upitno? Treba žena znati svoj zadatak.
|
| sub 07 stu, 2009 2:13 am |
|
 |
|
Founder
|
|
| sub 07 stu, 2009 2:15 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
PrincMatias je napisao/la: _Oz je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: kad u seksu uživa muškarac uživa i žena  Huh? Što je tu upitno? Treba žena znati svoj zadatak Isto tako i muž svoj. Ili ga žena ako ne zna može napucati, nogirati ili ostaviti. 
|
| sub 07 stu, 2009 2:16 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|