Sada je: pon 31 kol, 2026 6:55 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća
 Debljina, anoreksija i bulimija 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Amerikanci i debljina
_Oz je napisao/la:
Okej super, sad sam ispao rasist. Ispričavam se svim pretilim članovima ovog foruma ako sam povrijedio njihove osjećaje (ne i Žaku, jer on ionako ne čita ovo, nije on trekkie, on je pre cool za to #-o )
:lolsmjeh: Nisi rasist radi toga
Velim da se ni ja nisam sjetio da to nije okej, a također nisam se osobno našao uvrijeđenim iako imam ponešto kila viška :)
Uostalom, mi se cijelo vrijeme zezamo jedni s drugima uživo ko je koliko debel i sl... tak da mi to nije neki big dijl... ok možda bi mi bio big dijl da imam još 20-30 kg više ko neki drugi članovi :lol:

_Oz je napisao/la:
Nije li to isto ono što sam ja rekao? BTW tvoja prijateljica spada u manjinu i takvih ljudi mi je iskreno žao, da se razumijemo.
Nisam tebi direktno odgovarao nego opčenito, ako smo se našli u istim razmišljanima - okej :)
I kaj sam htio reći... da.. da nikad ne možeš znati da li je netko koga vidiš "opravdano" ili "neopravdano" debel ili mršav, tj. ta (navodna) manjina ili ne... ;)

_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
I BTW, možeš ti biti debel pa biti u formi, kondiciji, zdrav,

Hm, pa ne znam baš.
Gledo ja neku emisiju na TV.... bio debeli lik, i sportaš neki (dosta zjačan) i rečeno je da imaju isti taj indeks težine, a na samo prvi pogled se može vidjeti da jedan ima škembu, drugi mišiće... a eto, i kod osiguranja i ostalog spadaju u istu kategoriju - zato jer se je neki lik prije 100g djetio da izračuna neki prosjek koji bi kakti trebao vrijediti za sve ljude.... ali baš mi i ne drži vodu... [-X

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 17 ožu, 2009 5:33 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
captain je napisao/la:
Debljina je cesto genetska stvar , nije stvar prejedanja , naprimjer netko moze jest ko prase a bit vitak a netko opet moze jest umjereno a biti debel , genetika uistinu igra ulogu u toj stvari 8)

I nije baš skroz točno.

Ako jedeš onoliko koliko tvoje tijelo troši energije nećeš se zdebljati.

Genetski je urođena samo pojačana želja za hranom. Salo nije ništa drugo nego rezerva energije. Ako ga imaš, znači jedeš više nego što trošiš energije.
Salo se ne može stvoriti iz ničega.
Isto kao što se iz ničega ne može stvoriti benzin u autu recimo.
:)

uto 17 ožu, 2009 6:17 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
RAI'TARA je napisao/la:
I nije baš skroz točno.

Genetski je urođena samo pojačana želja za hranom. Salo nije ništa drugo nego rezerva energije. Ako ga imaš, znači jedeš više nego što trošiš energije.

Aha! In your face, Dejanira!
:spank: :spank: :banana:

uto 17 ožu, 2009 6:23 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

RAI'TARA je napisao/la:
[b]Ako jedeš onoliko koliko tvoje tijelo troši energije nećeš se zdebljati.

Nisi u jednadžbu ubacila metabolizam :P

Naime, ako uzmeš 2 čovjeka slične visine i konstitucije, ali različite brzine metabolizma, i ako oni jedu jednako puno i jednako puno rade, jedan će se više a drugi manje zdebljati ili smršaviti.

I zašto bi inače postojali i raznorazni preparati za ubrzavanje metabolizma?...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 17 ožu, 2009 6:33 pm
bubica
bubica

Cvicek je napisao/la:

Mislim da se to podrazumijeva pod ovime:
RAI'TARA je napisao/la:

uto 17 ožu, 2009 6:38 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
I nije baš skroz točno.

Aha! In your face, Dejanira!
:spank: :spank: :banana:

Ok, ne stignem sad na sve odgovarat (idem si kupit fotic \:D/ Konacno \:D/ I ipak nece bit pinky :zubo: )

Uglavnom, zanima me samo kakve veze ovo raitarino ima samnom?

Jedino sto sam ja dosad napisala o ovoj temi je da je pretilost bolest, a raitara to nije ni spomenila u svom postu...

Tak da, nije da imam nesto protiv ovog spenkanja :naughty: ali in my face...what? :-s

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 17 ožu, 2009 6:40 pm
anarho trekkie

_Oz je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Mislim da se to podrazumijeva pod ovime:
RAI'TARA je napisao/la:
Drugi put ću morati ostaviti duži quote (ono od captaina) da se skuži i za predhodne poruke šta je napisano :)

Inače se slažem s ostalima, naravno da ako gubiš više energije nego što dobivaš da ćeš smršaviti, i obrnuto

slika

uto 17 ožu, 2009 6:44 pm
bubica
bubica

Dejanira je napisao/la:
Uglavnom, zanima me samo kakve veze ovo raitarino ima samnom?

Jedino sto sam ja dosad napisala o ovoj temi je da je pretilost bolest, a raitara to nije ni spomenila u svom postu...

Tak da, nije da imam nesto protiv ovog spenkanja :naughty: ali in my face...what? :-s

RAI'TARA je (možda nenamjerno) potvrdila ono moje mišljenje kako je pretilost poremećaj na koji se može utjecati vlastitom voljom i djelovanjem, dok si ju ti išla uspoređivat sa shizofrenijom. \:D/ \:D/

uto 17 ožu, 2009 7:15 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
_Oz je napisao/la:
RAI'TARA je (možda nenamjerno) potvrdila ono moje mišljenje kako je pretilost poremećaj na koji se može utjecati vlastitom voljom i djelovanjem, dok si ju ti išla uspoređivat sa shizofrenijom. \:D/ \:D/

Ok, kad sam spomenila shizofreniju, nisam mislila izjednacavat to dvoje (kao sto bi bilo apsurdno izjednacavat npr. prehladu i AIDS :P ) nego sam samo spomenila shizofreniju kao prvu psihicku bolest koja mi je pala na pamet. :neznam:

Da, na pretilost se, kao i na anoreksiju ili bulimiju moze utjecat vlastitom voljom, no nije to nimalo lako. Vjeruj mi, kad sam bila u bolnici upoznala sam i razgovarala sa puno anoreksicnih, bulimicnih i pretilih cura i deckiju i ono sto oni prozivljavaju ne bih pozelila nikome. I ja sam prije smatrala da je za to da pocnes ili prestanes jest potrebno samo malo volje, ali njima je potrebna psiholoska pomoc.

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 17 ožu, 2009 10:04 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Dejanira je napisao/la:
Vjeruj mi, kad sam bila u bolnici upoznala sam i razgovarala sa puno anoreksicnih, bulimicnih i pretilih cura i deckiju i ono sto oni prozivljavaju ne bih pozelila nikome. I ja sam prije smatrala da je za to da pocnes ili prestanes jest potrebno samo malo volje, ali njima je potrebna psiholoska pomoc.

Drago mi je da je netko to primjetio.

uto 17 ožu, 2009 11:24 pm
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Post Re: Debljina, anoreksija i bulimija
A zašto, zapravo, ljudi koji su si sami krivi za nešto ne zaslužuju suosjećanje? :-k

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

uto 17 ožu, 2009 11:33 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Hrčak je napisao/la:
Dejanira je napisao/la:
Vjeruj mi, kad sam bila u bolnici upoznala sam i razgovarala sa puno anoreksicnih, bulimicnih i pretilih cura i deckiju i ono sto oni prozivljavaju ne bih pozelila nikome. I ja sam prije smatrala da je za to da pocnes ili prestanes jest potrebno samo malo volje, ali njima je potrebna psiholoska pomoc.

Drago mi je da je netko to primjetio.

Svi smo mi (pretpostavljam) svjesni da je njima potrebna pomoć (nisam li i ja to rekao u jednom od prošlih postova?).
Na njima samima je, međutim, da ju potraže. Nikoga se ne može prisilno izliječiti, oni to moraju sami željeti, a prvi korak je da priznaju da imaju problem.

Točkica je napisao/la:
A zašto, zapravo, ljudi koji su si sami krivi za nešto ne zaslužuju suosjećanje? :-k

Znaš onu izreku: "Pomogni sebi, i Bog će ti pomoći?"
(BTW već sam priznao da sam ranije malo pretjerao)

uto 17 ožu, 2009 11:40 pm
Profil Web stranica
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Ma znam da si rekao, ali primijetila sam da ljudi često imaju takav stav pa mi nije jasno zašto.

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

uto 17 ožu, 2009 11:41 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

A valjda je mišljenje da ak si nisi sam kriv da je to vrijednije "sažaljenja" (ili čega već), jer kao kako neki mogu imati snagu volje i oduprijeti se, a drugi ne - papci su. A ako si nisi sam kriv - onda više zaslužuješ pomoć jer nisi nimalo "kriv" za to...
Ne kažem da je to moje mišljenje, nego pokušaj shvačanja....

slika

sri 18 ožu, 2009 12:15 am
Goddess in green
Goddess in green

Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Tu su jako važni roditelji. Ako zdebljaju svoje dijete dok je još dijete, šanse su velike da će cijeli život bit debelo, ili će de mučit sa težinom.

sri 18 ožu, 2009 12:40 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: