|
Sada je: sri 05 kol, 2026 4:29 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: Što trenutno čitate?
| ned 13 stu, 2011 2:10 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Danas sam pročitala većinu naslova iz 24 sata... 
| ned 13 stu, 2011 4:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Spet je napisao/la: Danas sam pročitala većinu naslova iz 24 sata...  Ovo me podsjeća na Joeya iz "Friends" serije kad dođe novoj curi u stan, sjedne, pogleda časopise na stoliću, i kaže nešto ala "gle, pa ona čita iste knjige ko i ja!" Ilitiga, nije li ovo tema o čitanju knjiga, a ne naslova u 24h?  Na pola puta između naslova i knjiga bi tako ja mogao reći da čitam odlične članke na ROAR magazinu ili wikipediji  Enivej, jednom ću pročitati prošlu knjigu do kraja (dolazi zima, vrijeme čitanja  ) a onda... dvojim da li da konačno pročitam jednu od prof. Uvodić (pa da vidim u čemu se njezin pogled razlikuje od američkog), ili uberdebelu Socijalnu inteligenciju (pa da budem korak ispred prof.Uvodić  ) ili da se nasmijem uz najnoviju knjigu od onih o ženama i zemljovidima 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 13 stu, 2011 10:12 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Dobila sam od roditelja za Božić knjigu ,,Filozofija dosade" norveškog filozofa Larsa Svendsena. To je najzanimljivija knjiga koju ikada čitah!  Prvo je poglavlje ,,Pojam dosade", drugo ,,Povijest dosade", treće ,,Fenomenologija dosade" i četvrto ,,Moral dosade".  I čovjek daje hrpu raznovrsne literature o dosadi iz jako puno područja, uključujući pregršt beletristike. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pet 13 sij, 2012 12:41 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Orhan Pamuk - Zovem se Crvena
| pet 13 sij, 2012 2:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ljubica Uvodić-Vranić: Avantura osobne promjene"Priručnik za odrasle koji žele još rasti" Moram priznati da sam ovu knjigu odlučio pročitati primarno zato što sam uspoznao autoricu i tu i tamo navratim u udrugu "Petkom u pet" (znaju imati zanimljiva predavanja, recimo zadnje o Medijima i manipulaciji mi se dosta svidjelo) Sam naslov mi nije najbolje sjeo, jer više mi se sviđa npr. riječ "unaprijediti" ili "poboljšati" a ne "promjeniti" Prvi dio knjige o ljubaivi mi je bio tako-tako, dosta apstraktno, maglovito mi ostao u sjećanju, no ostatak knjige donosi nekolicinu praktičnih poglavlja sa konkretnim savjetima o aktivnom slušanju, povratnim informacijama, granicama, krivnji, inatu, provokacijama itd. koje sam već ili i sam skužio ili pročitao u drugim knjigama, no dosta su dobro i jednostavno opisane, sa neizostavnim odgovorima na "kako...?" Taj drugi (tj. 2. i 3.) dio knjige su mi se više svidjeli i nadam se da ću bar djelić toga zapamtiti i upotrijebiti u svakodnevnom životu... Proljeće dolazi, proazi me "zimski bluez" i namjeravam se više posvetiti čitanju... ima još nekolicina knjiga koje bih stvarno volio pročitati...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 18 ožu, 2012 4:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Cvicek, zanimljiva knjiga 
|
| pon 19 ožu, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Je okej je, pogotovo pretpostavljam još više ako slično već nisi pročitao u drugim knjigama ili shvatio iz iskustva. Mislim, mogao bi netko napisati da je dosta toga o ljubavi i emocijama znanstvenije objašnjeno u "Emocionalnoj Inteligenciji", o međuspolnim razlikama u Peasovim knjiigama, o zločestim metodama sukoba u "Umijeću ratovanja", o shvaćanju pokazatelja emotivnih stanja u Navarrovim knjigama, o konzumerizmu u,.. itd  no ako želiš baš praktičke savjete bez previše detaljiziranja o znanstvenim spoznajama i rezultatima eksperimenata i tome sličnog, ova knjiga je i više nego korisna i zanimljiva 
|
| uto 20 ožu, 2012 12:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Da, dosta sam toga pročitao u vezi psihologije, jer ako ništa morao sam  (pošto studiram pedagogiju). Al u svakom slučaju praktični savjeti su uvijek dobrodošli i zanimljivi. Čitao sam o ovoj udruzi "Petkom u Pet" i prof. Uvodić i vidim ima dosta interesa. To je za svaku pohvalu.
|
| uto 20 ožu, 2012 1:10 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Daniel Goleman - Socijalna InteligencijaOva knjiga je svojevrsni nastavak "Emocionalne Inteligencije" koju sam čitao prije nešto više od godinu dana. Dok se prošla knjiga bazirala na proučavanju toga kako funkcionira mozak i živčani sustav, kako emocije utječu na nas i sl, ova to istraživanje proširuje na polje socijalne sredine, tj. relacije "mozak-mozak" ili i šire. Na temelju pročitanih prvih 20ak stranica, čini mi se da je i ova knjiga primarno znanstvena a ne "how to" ili "pop lit" poput Peasovih i sličnih, i da će biti puno kvotanja raznoraznih istraživanja i pokusa, naglasak na znanosti a ne na pretpostavkama. Autor kaže da su informacije sadržane u njoj nastale na temelju istraživanja nastavih nakon 1995. kad je objavljena "EI". Dakle za pretpostaviti je da je i ova knjiga svojevrstan pionir u proučavanju novog područja na kojeg će se mnoge buduće knjige pozivati ili nadovezivati... Mislim da u ovom topicu nisam spomenuo da sam "Emocionalnu inteligenciju" krenuo čitati kao reakciju na pogledani Zeitgeist: Moving Forward, da na temelju znanstvenih istraživanja saznam da li je film obična propaganda ili ima veze s realnošću. Na kraju je knjiga potvrdila hrpu stvari iznešenih u prva 2 djela filma ("Ljudska priroda" i "Socijalna patologija"), štoviše nadopunila je ili dala jasnije odgovore na neka od tih pitanja. Mislim da sam se taman nakon što sam pročitao "EI" počeo smatrati članom Zeitgeista (i krenuo istodobno proučavati i Z tematiku) Nadam se da će mi isto tako i ova knjiga proširiti vidike i pomoći u nastojanjima da saznam više o realnosti današnjeg svijeta. Smatram da za razumjevanje svijeta oko nas, onoga što je zaista važno i što nas čini takvima kakvi jesmo, i pronalaženja puta da se izdignemo iz sadašnje socioekonomske patologije - nužno razumijeti i ovu stranu priče, a ne samo onu strogo ekonomsku. I dalje vrijedi što sam tada napisao - slijedi dalek put... @AlfaQ, ako te se neka od tih knjiga naročito dojmila, podjeli impresije s nama 
|
| uto 20 ožu, 2012 2:11 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Cvicek je napisao/la: @AlfaQ, ako te se neka od tih knjiga naročito dojmila, podjeli impresije s nama  Uh, ima ih raznih, bilo bi to opsežno, morao bih ih potražit, što skripta, priručnika, knjiga s faksa....... Možda drugi put 
|
| uto 20 ožu, 2012 2:56 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Noam Chomsky: Mediji, propaganda i sistem Nedavno sam pogledao "Manufacturing consent" dokumentarac, i tu i tamo znao naletjeti na poneki članak koji je autor napisao, pa me zainteresiralo da više saznam o njemu i njegovoj kritici sistema s naglaskom na medije. Tako sam prije par tjedana naišao na anarhistički sajam knjiga i kupio ju za uspomenu Knjiga nije previše opsežna, tako da je taman poslužila svrsi i mislim da sam sada sasvim okej upoznat s osnovama njegove analize propagande, medija i sistema. Minus bi bio što su tekstovi u knjizi relativno stari pa se ne odnose na događaje u zadnjih 10 godina. Uz gorenavedeni dokumentarac je zgodno pogledati i " Century of the self" koji dosta dotiče tematiku kreiranja pristanka.
|
| uto 24 tra, 2012 3:25 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
George Orwell - 1984Konačno da sam naišao na nju, na prošlom Sferakonu  Nažalost, srpski prijevod, no nakon nekog vremena skoro i ne smeta, jedino mi je bad što newspeak ne mogu čitati u izvornoj varijanti, već prijevod za koji koji je uglavnom jasno koja bi riječ bila u orginalu, ali svejedno nije to to... pogotovo dodatak uz knjigu koji taj newspeak objašnjava pomoću srpskog jezika riječnika i gramatike... Što se radne tiče, mislim da većina zna o čemu se radi... distopijska, sada već alternativna povijest, smještena u 1984. Knjiga mi je okej legla, očekivao sam da će biti mračna, no nakon pročitanih više od pola knjige, možda mi je i premalo mračna U usporedbi s "Vrli novi Svijet" mi je nešto bolja, makar su mi obije odlične, vrijedi ih pročitati.
|
| sub 26 svi, 2012 6:46 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Potaknut funeral doom metal bendom Ahab i njegovim zadnjim albumom "The Giant"... Edgar Allan Poe - The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pon 04 lip, 2012 5:24 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Zadnje sam pročito od Rudija Voltija: Društvo i tehnološka promjena. Relativno ok u povijesnom kontekstu, mada daje prevelik naglasak na nuklearke i nuklearno oružje potkraj, iako u povijesnom smislu to je još uvijek kratkog vijeka.
|
| pon 04 lip, 2012 10:50 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|