|
Sada je: sri 29 srp, 2026 12:24 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
 Re: Što trenutno čitate?
Sorron je napisao/la: a sada sam na The Complete Works of William Shakespeare, trenutno sonnets  Imam temu o Shakespeareu u kutku, pozvan si! 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sri 13 tra, 2011 10:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Evo, završno poglavlje četvrte knjige Pjesme Leda i Vatre. Po četvrti put. Savršen tajming je savršen.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 14 tra, 2011 12:03 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Dok čitam ,,Grka Zorbu", pročitah ,,Knjižnica vas moli da ne šarate po knjizi..." Dubravke Volenec. Radi se o zapisima na marginama knjiga, nađe se zanimljivih. ,,OGLASI: Tražim jednu lijepu curu duge crne kose, depiliranih nogu, crvenih usna, smeđih očiju, mora biti iz Hrvatske ili iz Tahitija, mora imati mobitel T 28, ugodno popunjena, zavodljiv pogled, i što je najvažnije mora me voliti!" 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| ned 17 tra, 2011 1:07 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
Halliday, Resnik, Walker - Fundamentals of Physics 
| ned 17 tra, 2011 7:42 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
"Ruski kompjuter", Semezdin Mehmedinović Autobiografska priča o odlasku s obitelji iz Sarajeva preko Zg u Ameriku. Oduševio me njegov stil pisanja. Ne piše opširno, ali uspije u tim svojim crticama iz tuđih života i iz svog vlastitog izvući neku bit. Knjiga nije neki patetični izbljuvak (tipa rat i te fore). Nakon što sam pročitala tu knjigu bacila sam se u potragu za njegovom zbirkom priča koju je napisao za vrijeme opsade Sarajeva "Sarajevo blues" za koju je dobio i neke međunarodne nagrade. Smatram da je "Ruski kompjuter" bolji. Ili sam možda očekivala previše. Ima super priča, ali povremeno imam osjećaj da ni sam pisac nije bio siguran što želi reći i želi li uopće išta reći. "Đavo u Sarajevu" Nenada Veličkovića. Zbirka priča. Ajme, kako taj čovjek lijepo piše! Jedina preporuka koju mogu reći je: uzmi i čitaj! S druge strane, moja sestra je pričitala jednu njegovu priču koja se zove "Drvo" i rekla je da joj je bila dosadna, a ja sam joj baš za tu priču željela reći da je majstorsko djelo. Ukusi se razlikuju. Veličkovićev "Sahib" je pak nešto sasvim drugačije. Roman o jednom mirovnjaku u BiH. Nije došao kao vojnik već kao dio administracije. Mislim da nije lako više iskarikirati neku ličnost. Jedno što mi bude žao je da je taj Sahib morao biti homoseksualac. I to ne obični homoseksualac već najgora stereotipna pederčina čija vizija postoji u patrijarhalnim zatucanim glavama. Znam da svatko čita knjigu na svoj način, pametan čovjek neće u tome vidjeti ništa osim književne slobode, glup čovjek će vidjeti razlog za potvrdu svojih predrasuda... pa stoga opraštaj Veličkoviću. Previše je toga dobrog napisao (i tako s guštom iskritizirao) da mu ne smijem ništa prigovoriti. Uglavnom, dobra knjiga. Ako želite shvatiti svu kompleksnost rata u Sarajevu, to je dobar start. Rijetko imam potrebu napisati pismo nekom piscu (uglavnom zbog toga što su, oni kojima bi pisala, već odavno mrtvi), ali sam ga htjela napisati Veličkoviću zbog knjige "Viva sexico", da budem preciznija... zbog prvog dijela knjige koji se bavi na vrlo duhovit način tematikama Cosmopolitena i ostalih ženskih časopisa. Ostatak knjige nije ništa posebno. Miljenko Jergović: "Drugi poljubac Gite Danone" - zbirka priča. Zbog prve priče sam se rasplakala u tramvaju. Koji blam.  Slaba sam na Jergovića. On mi baš u kritičnim trenucima unese neki nerealni preobrat kojim me totalno raznježi. Miljenko Jergović: "Volga, Volga" - knjiga je ok. Malo na trenutke konfuzna, ali da se na kraju povezati u jednu cjelinu. Tematika je životni put jednog vozača u JNA. Vrijedi pročitati svima onima koji žele znati kako je bilo (kad se priča o političkoj podobnosti/nepodobnosti, vjerskoj opredjeljenosti...) živjet u Jugi nakon Drugog svjetskog rata pa do početka ovog u devedesetima. Rizah Pašalić: "Labudarka i druge priče" - zbirka priča. Lijepe su i zabavne, ali na trenutke djeluju malo nevješto ispripovijedane.
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| uto 23 kol, 2011 8:53 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Sve to čitaš istodobno?  I zašto stavljaš slike ružnih frajera u post?
| sri 24 kol, 2011 10:16 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Toma Akvinski - Summa Theologica. Interdastično. Nakon ovoga slijedi Božanska Komedija, koju nikada nisam u cijelosti pročitao.
|
| sri 24 kol, 2011 1:19 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
David A. Gemmell - Ironhand's Daughter (Book 1 of Hawk Queen)
| sri 24 kol, 2011 1:55 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
Spet je napisao/la: Sve to čitaš istodobno?  I zašto stavljaš slike ružnih frajera u post? Ma to sam, između ostalog, pročitala ovo ljeto. Knjige su me se dojmile pa sam htjela malo popularizirati autore.  Nije mi se dalo pisati postove dok sam čitala knjige... A frajeri nisu ružni već su samo... osebujni...  Osim Jergovića. On je baš kjut! 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| sri 24 kol, 2011 6:35 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Lampyris je napisao/la: A frajeri nisu ružni već su samo... osebujni...  Osim Jergovića. On je baš kjut!  Uf... ukusi nam se uvelike razlikuju... @Boz... interdastično? 
| čet 25 kol, 2011 12:06 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
The Gargoyle iliti po naški Vodoriga 
| uto 20 ruj, 2011 12:13 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Trenutno opet čitam Starship Troopers jer sam prije dva dana sanjao početak prvog poglavlja, i to sam shvatio kao znak... Upravo sam završio poglavlje u kojemu je lik citirao samog autora te iste knjige, koristeći citat iz te iste knjige, istog poglavlja, iste rečenice u kojoj se citira. INCEPTION/MINDFUCK/PRIMER/LOOP 
|
| uto 27 ruj, 2011 12:52 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Vrlo interesantna i poučna knjiga
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 05 lis, 2011 1:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Sovereign X je napisao/la: Vrlo interesantna i poučna knjiga Naručio si izvana ili čitaš preko monitora? I jesi li štogod korisnog naučio iz knjige? Već te vidim kao voditelja hrvatske verzije "Pickup Artista"  .. ili barem natjecatelja 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 07 lis, 2011 3:09 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Cvicek je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Vrlo interesantna i poučna knjiga Naručio si izvana ili čitaš preko monitora? Ovo drugo Cvicek je napisao/la: I jesi li štogod korisnog naučio iz knjige? Već te vidim kao voditelja hrvatske verzije "Pickup Artista"  .. ili barem natjecatelja Pa jesam. Neke strategije sam čak uspješno počeo provodit u field testingu. Zbilja funkcionira
Kad nemam već mišiće i visinu, imam inteligenciju na visokoj razini i to sam odlučio iskoristit Jednom kad se totalno uvježbam moći ću bez problema zavest cure koje su 10/10, al da budem iskren treba mi samo jedna takva
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 07 lis, 2011 4:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|