|
Sada je: pon 03 kol, 2026 12:58 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
 Re: Što trenutno čitate?
ako vjeruješ freudu i njegovoj teoriji... hhhh...
(btw... njegova teorija nije znanstvena teorija)
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 24 vel, 2011 3:39 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Erm... riječ je o psihologiji/jatriji/analizi... njegova je teorija toliko znanstvena koliko uopće i možeš biti u toliko mekanom polju.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 24 vel, 2011 3:45 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
 Paolo Fereire: "Pedagogija obespravljenih". Pa... Čovac je napisao ovu knjigu još u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Moram priznati da sam krenula malo s predrasudama u čitanje, ali knjiga me vrlo ugodno iznenadila. Fereire nudi drugačiji koncept obrazovanja koji bi djecu učio da razmišljaju i na taj način ih činio punopravnim i ravnopravnim građanima u svim pogledima (znam da ovo zvuči kao izmišljanje tople vode, ako ima neki sociolog, dobrodošao je da na prosvjetli). Govori u učenju kao obostranom konceptu: učitelj je u isto vrijeme učenik. Dosta objašnjava zašto obespravljani ostaju u tom stanju. Na pola sam knjige i malo ju je teško sažeti u par rečenica. Zaključak: vrlo se brzo čita (ako netko želi probiti limit od 12 knjiga godišnje  ), razumljiva je apsolutno svima, ne govori o školovanju budućih revolucionara-vođa, već govori o ideji slobode koji svaki čovjek nosi u sebi i samo ju treba osvijestiti. 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| sub 05 ožu, 2011 1:03 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| sub 05 ožu, 2011 3:06 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
Wildchild je napisao/la: Knjiga Što je ovo? 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| sub 05 ožu, 2011 12:18 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Literatura za faks. 
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

|
| sub 05 ožu, 2011 1:18 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Cvicek je napisao/la: Aldous Huxley: "Divni novi Svijet" Pročitah! Zanimljiva knjiga. Pogotovo ako se uzme u obzir da je napisana 1931. Očekivao sam da će se raditi o distopiji, no na kraju nisam siguran je li utopia ili distopija... možda bi najbolji opis bi bio da je to utopija koja je gledana izvana - distopija Knjiga nas uvodi u svijet u kojemu su svi (tj gotovo svi) ljudi sretni, od zaćeća "obrađivani" da razmišljaju na sličan način i vole svoj život i svoje mjesto u društvu, i da se cijeli život izgledaju i ponašaju se kao da imaju 20. Svijet u kojem se negativne emocije i individualnost liječe relativno bezopasnom drogom i orgijama ("Forda slavimo, orgije pravimo"  ) Prvi dio u kojem se detaljnije opisuje takvo društvo mi je vrlo dobar, oko sredine malo manje ali i dalje zanimljivo, dok je zadnjih 20ak stranica filozofskih rasprava o biti društva, individualnosti, sreće, religije, konzumerizma i ostalog bilo veoma zanimljivo za pročitati. Ne sviđa mi se što svijet nije i detaljnije opisan, ali i ovako, kroz perspektivu glavnih likova je učinjen dobar posao, i knjiga je dobro "prorekla" mnogo negativnosti koje postoje u današnjem modernom društvu... 8.5/10 ***Dalje sam si razmišljao da li da čitam "Umijeće Ratovanja" (ima super kvotove!  ) , ili veoma debelu knjigu o socijalnoj inteligenciji, ili FBI knjigu o ispitivanju, ili o navikama uspješnih ljudi... ali na kraju... Allan i Barbara Pease: Zašto muškarci lažu, a žene plaču?Nastavak knjige (koju sam nedavno opisao) o ženama i zemljovidima (hmm... naziv prošle knjige mi se više svidio  ) Vele na početku da rijetko koji mužjak ide čitati njihove knjige,... ali meni ih je jednostavno gušt čitati "Ozbiljne" stvari su opisane na duhovit ali poučan način, uz engleski humor, s ponekom smiješnom slikom, pa mi to više dođe kao zabava nego kao ozbiljno proučavanje tematike. Prvo poglavlje je posvećeno zanovijetanju A slijedeće na redu je "Sedam stvari koje muškarci čine a žene dovode do ludila" ..... zvuči zanimljivo  (a i ostali naslovi poglavlja zvuče još i više obećavajuće  ) ***@Wildchild, iako sam i ja jednom tako napravio, nekako mi ne paše da se u topicu spominju knjige za faks ili posao I BTW, zašto ne napišeš koju rečenicu o sadržaju knjige i radi čega te se je dojmila? @Lampyris, koliko ta knjiga o pedagogiji ima stranica? (  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 08 ožu, 2011 10:10 pm |
|
 |
|
Desolate
|
Cvicek je napisao/la: @Wildchild, iako sam i ja jednom tako napravio, nekako mi ne paše da se u topicu spominju knjige za faks ili posao I BTW, zašto ne napišeš koju rečenicu o sadržaju knjige i radi čega te se je dojmila? Nisam je još cijelu pročitao, tj riješio. Uglavnom, radi se o području matematičkih znanosti koje se bavi operacijskim istraživanjem i linearnim programiranjem. Kako sam još dosta novi u svemu tome ne mogu iznesti neki sud da li će mi se sve skupa svidjeti ili ne, no kako se zasad čini, moglo bi mi se svidjeti. 

|
| uto 08 ožu, 2011 11:58 pm |
|
 |
|
Commander
|
@Cvič: Knjiga ima 142 stranice. Čitam ju isključivo u tramvaju i dogurala sam do 108 str. Vidiš kako sam brza! I meni odgovara da se piše o knjigama za faks. Nađe se i među njima zanimljivih stvari. Primjer... Francis Fukuyama: "Povjerenje, društvene vrline i stvaranje blagostanja". Knjiga o tome zašto su neka društva bogata i uspješna, a druga nisu (grub opis). Genijalna knjiga, a meni je bila dodatna literatura na jednom kolegiju.
|
| sri 09 ožu, 2011 12:53 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Pročitaj Art of War, ima svega par stranica.
|
| sri 09 ožu, 2011 12:55 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
W. Sidney Allen: ,,Vox Graeca".
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 17 ožu, 2011 2:47 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
My Tank Is Fight! i umirem od smijeha.
|
| čet 17 ožu, 2011 3:38 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: My Tank Is Fight! i umirem od smijeha. Kul, volim slikovnice. Tema me podsjeća na onaj film "Pentagon wars". Jel u tom stilu?
|
| čet 17 ožu, 2011 3:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Nije točno slikovnica, makar ima u sredini deset stranica ilustracija u boji. Dobro smišljena kombinacija stvarnih planova i karakteristika, humora i fiktivnih borbenih akcija. Nije daleko od Pentagon Warsa :p
|
| čet 17 ožu, 2011 3:59 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Lampyris je napisao/la: Primjer... Francis Fukuyama: "Povjerenje, društvene vrline i stvaranje blagostanja". Knjiga o tome zašto su neka društva bogata i uspješna, a druga nisu (grub opis). Genijalna knjiga, a meni je bila dodatna literatura na jednom kolegiju. Njega smo učili na antropologiji i psihologiji menadžmenta. Generalno spada pod filozofiju i sociologiju, koliko se sjećam.  I da, ima zanimljivih stvari.
| čet 17 ožu, 2011 4:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|