Sada je: uto 01 ruj, 2026 7:52 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća
 Debljina, anoreksija i bulimija 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Amerikanci i debljina
Hrčak je napisao/la:
Mršav je kriv termin. Trebalo bi neki novi uvesti.

vitak jbmu. VITAK!!! #-o

pon 16 ožu, 2009 5:02 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Hrčak je napisao/la:

Za mene je mršav izraz za normalnu težinu. Anoriksično za bolesno nisku težinu.

Vitak i mršav, meni je jednako.

pon 16 ožu, 2009 5:37 pm
bubica
bubica

RAI'TARA je napisao/la:

sa http://hjp.srce.hr

mršav prid.
1. a. koji je nedovoljno ishranjen; slab, suh, opr. ugojen, v. ugojiti se, opr. debeo, gojazan b. u kojem nema masnoće; postan, opr. mastan
2. pren. koji je neznatan po količini, siromašan po sadržaju čega [mršavi ručak]; oskudan

vȉtak prid.
koji je gibak i lagan, koji je naglašene tankovitosti i relativno male širine u odnosu na visinu.

Znači, ni jedan od ova dva termina nisu baš idealni za opis povoljnih tjelesnih atributa :mrgreen:

pon 16 ožu, 2009 5:46 pm
Profil Web stranica
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Naj Film: First Contact
RAI'TARA je napisao/la:
Hrčak je napisao/la:

Dobro, tebi je. To što je tebi ne znači da je činjenica.

_Oz je napisao/la:
vitak jbmu. VITAK!!!

Slažem se.

pon 16 ožu, 2009 8:31 pm
Goddess in green
Goddess in green

Hrčak je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Hrčak je napisao/la:

Dobro, tebi je. To što je tebi ne znači da je činjenica.

_Oz je napisao/la:
vitak jbmu. VITAK!!!

Slažem se.

U mom kraju, mršav je sinonim za normalnu težinu. Premršav ili anoreksično, za bolesno nisku. A debelo, znači debelo.

pon 16 ožu, 2009 9:29 pm
bubica
bubica

Ovaj thread je izgubio smisao. Dejanira, kill the mofo! :hallo:

Za kraj:
slikaslikaslika

pon 16 ožu, 2009 9:39 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

_Oz je napisao/la:

Za kraj:
[ http://www.usmvmcin4.org/us-flag.jpg ]
[ http://i41.tinypic.com/2ywtwk9.jpg ]

Fuuuuuuuuuuuuuuj. :zubo:

pon 16 ožu, 2009 9:40 pm
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
RAI'TARA je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

Za kraj:
[ http://www.usmvmcin4.org/us-flag.jpg ]
[ http://i41.tinypic.com/2ywtwk9.jpg ]

Fuuuuuuuuuuuuuuj. :zubo:

Da definitivno ogavno! ](*,) ](*,)

uto 17 ožu, 2009 1:54 am
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
_Oz je napisao/la:
Dejanira, kill the mofo! :hallo:

Nece Dejanira nista ubijat, samo vi raspravljajte jel isto biti vitak i mršav :zubo:

Dejanira ce vas jedino zamoliti da se suzdrzite od komentara tipa „fuuuuuj, odvratno, ogavno“ na slike pretilih ili anoreksicnih ljudi.

Pretilost je, jednako kao anoreksija i bulimija, bolest, i zbilja ne smatram da bolesne ljude treba ismijavati. [-X

S obzirom da se vjerojatno ne bi rugali tjelesnom izgledu nekoga tko boluje od leukemije ili je u invalidskim kolicima (mislim, bar se ja nadam da se ne bi rugali), molim vas da se ne rugate ni u ovom topicu, neovisno kolko neke slike bile neugodne za vase oci.

Hvala

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 17 ožu, 2009 12:54 pm
bubica
bubica

Dejanira je napisao/la:
Dejanira ce vas jedino zamoliti da se suzdrzite od komentara tipa „fuuuuuj, odvratno, ogavno“ na slike pretilih ili anoreksicnih ljudi.

Pretilost je, jednako kao anoreksija i bulimija, bolest, i zbilja ne smatram da bolesne ljude treba ismijavati. [-X

Šta ni Žaka Houdeka? Jer ja njega konstantno ismijavam. \:D/
Čovjeku su ugradili onaj balon u želudac, a ni tad nije presto žderat, pa još uvijek ne može proć kroz standardna vrata. :mrgreen:

Dejanira je napisao/la:
S obzirom da se vjerojatno ne bi rugali tjelesnom izgledu nekoga tko boluje od leukemije ili je u invalidskim kolicima (mislim, bar se ja nadam da se ne bi rugali), molim vas da se ne rugate ni u ovom topicu, neovisno kolko neke slike bile neugodne za vase oci.

Uf kako si fundamentalno u krivu. Leukemija se ne dobija vlastitom krivicom, dok je glavni uzrok bulimije i pretilosti slab karakter, a iznimno hormonalni problemi. Debeli su najčešče debeli jer žderu, bulimični su najčešće takvi jer rigaju i za to su si sami krivi i od mene neće dobit ni trunku sažaljenja.

A ti nisi htjela lockat thread pa sad izvoli snosi posljedice! :mrgreen: :mrgreen:

uto 17 ožu, 2009 1:20 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
_Oz je napisao/la:
Čovjeku su ugradili onaj balon u želudac, a ni tad nije presto žderat, pa još uvijek ne može proć kroz standardna vrata. :mrgreen:

A cuj, ako tebe ismijavanje pretilog covjeka veseli i pricinjava ti nekakvo zadovoljstvo u zivotu :neznam: ne znam sta da ti kazem. :neznam:

Onu molbu sam iznjela ne samo kao moderator, nego kao i obicni memeber koji smatra da je zalosno vidjeti kako se ljudi rugaju jedni drugima na temelju fizickog izgleda... Nekako smatram da smo to trebali prerast jos u vrticu :roll:

_Oz je napisao/la:
Uf kako si fundamentalno u krivu. Leukemija se ne dobija vlastitom krivicom, dok je glavni uzrok bulimije i pretilosti slab karakter, a iznimno hormonalni problemi. Debeli su najčešče debeli jer žderu, bulimični su najčešće takvi jer rigaju i za to su si sami krivi i od mene neće dobit ni trunku sažaljenja.

Kako fundamentalno nisam :zubo: Anoreksija, bulimija i pretilost su poremecaji prehrane. Kuzis, POREMECAJI??? To su psihicke bolesti, i nitko ih nije namjerno dobio... Jednako kao npr. shizofrenija... ;) Ili ces mi sad rec da ni to nije bolest? :)

_Oz je napisao/la:
A ti nisi htjela lockat thread pa sad izvoli snosi posljedice! :mrgreen: :mrgreen:

Da, bila sam zlocesta, kazni me :spank:

:zubo:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 17 ožu, 2009 1:51 pm
Make it so
Make it so

Debljina je cesto genetska stvar , nije stvar prejedanja , naprimjer netko moze jest ko prase a bit vitak a netko opet moze jest umjereno a biti debel , genetika uistinu igra ulogu u toj stvari 8)

uto 17 ožu, 2009 2:00 pm
bubica
bubica

Dejanira je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

A cuj, ako tebe ismijavanje pretilog covjeka veseli i pricinjava ti nekakvo zadovoljstvo u zivotu :neznam: ne znam sta da ti kazem. :neznam:

Okej, malo pretjerah, nije da ne sažaljevam baš sve pretile ljude, ali kada vidim na ulici čovjeka od 150 Kg kako proždire sendvič od pola pinke kruha i 30 dg salame, to u meni ne izaziva sažaljenje nego mučninu.

Dejanira je napisao/la:
Onu molbu sam iznjela ne samo kao moderator, nego kao i obicni memeber koji smatra da je zalosno vidjeti kako se ljudi rugaju jedni drugima na temelju fizickog izgleda... Nekako smatram da smo to trebali prerast jos u vrticu :roll:

Pretilost je bolest za koju si je bolesnik (u velikom broju slučajeva) sam kriv. Kompulzivno prejedanje (il koji se već medicinski izraz koristi) je sličan alkoholizmu. Prvi korak pri izlječenju je priznavanje samom sebi da imaš problem. Drugi korak je promjena prehrambenih navika (osobno sam prije dvije godine zbog bolesti bio prisiljen izmijenit prehranu na par mjeseci, sama ideja mi se gadila isprva, al sam se iznenadio koliko je nešto lagano ako se mora).
Sve je u glavi, potrebna je samo snaga volje, i malo podrške od drugih ljudi. I manje čipsa i ćevapa. :mrgreen:

Dejanira je napisao/la:
Kako fundamentalno nisam :zubo: Anoreksija, bulimija i pretilost su poremecaji prehrane. Kuzis, POREMECAJI??? To su psihicke bolesti, i nitko ih nije namjerno dobio... Jednako kao npr. shizofrenija... ;) Ili ces mi sad rec da ni to nije bolest? :)

Shizofrenija nije običan poremećaj već ozbiljna mentalna bolest koja je (prema nekim istraživanjima) uvjetovana genima, a uzrok je često i neurološki (ima više faktora).

Uspoređivati shizofreniju i poremećaje ishrane je IMO deplasirano. Poremećaji ishrane mogu se uspješno lječiti, dok je shizofrenia, heh, neizlječiva (ljekovima se ublažuju simptomi i to je to, ali oporavka nažalost nema).

Dejanira je napisao/la:
_Oz je napisao/la:

Da, bila sam zlocesta, kazni me :spank:

:zubo:

Hehe, evo: :spank:

captain je napisao/la:
Debljina je cesto genetska stvar , nije stvar prejedanja , naprimjer netko moze jest ko prase a bit vitak a netko opet moze jest umjereno a biti debel , genetika uistinu igra ulogu u toj stvari 8)

Često genetika igra ulogu, istina (na oxfordjournals.org kažu da je uzrok pretilosti genetika u 6-85 % slučajeva, ovisno o promatranoj populaciji).

Čovjek sa sporijim metabolizmom može jest umjereno i imati prekomjernu tjelesnu težinu, to da, ali bit invalidno pretio, to ne.
Izostanak tjelesne aktivnosti najčešće je ključan faktor.

uto 17 ožu, 2009 2:49 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Bravo Dejanira =D> bio sam poluzainteresirano čitao topic kad sam ga razdvajao iz druge teme, ali se nisam ni sjetio da je i to vrijeđanje grupacija ljudi :oops:

Well.. slažem se s napisanim za to da su bulimija/anoreksija poremečaji, ajmo reći bolesti u rangu sa alkoholizmom, narkomanijom i sl... za što si je čovjek i sam kriv, ali se da izlječiti.
Al ima mi smisla to da ako se može izlječiti, ne znači da se ljude smije baš ismijavati radi toga, a istodobno ne ismijavati nekoga tko ima drugačiji poremečaj.

I da, i zbog hormonskih poremećaja se čovjek može zdebljati, jedna prijateljica mi je imala problema s time zbog nekih ljekova.... kad ih je prestala trošiti smršavila je poprilično.
A ti nenormalno debeli, slažem se da se može donekle zdebljati od sporog metabolizma, kemijske neravnoteže i sl, ali ne vjerujem da ćeš samo zbog genetike postati ko nasukani kit :)

I BTW, možeš ti biti debel pa biti u formi, kondiciji, zdrav, ali isto tako možeš biti i mršav pa bez vježbe i normalne prehrane biti u gorem stanju nego ti sa puno kila previše....

I koristiti samo indeks tjelesne mase isto nema smisla sam po sebi, trebalo bi uzeti i druge faktore kao što su postotak masnog tkiva i sl, da se dobije koliko toliko realna slika.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 17 ožu, 2009 4:21 pm
bubica
bubica

Cvicek je napisao/la:
Bravo Dejanira =D> bio sam poluzainteresirano čitao topic kad sam ga razdvajao iz druge teme, ali se nisam ni sjetio da je i to vrijeđanje grupacija ljudi :oops:

Okej super, sad sam ispao rasist. Ispričavam se svim pretilim članovima ovog foruma ako sam povrijedio njihove osjećaje (ne i Žaku, jer on ionako ne čita ovo, nije on trekkie, on je pre cool za to #-o )

Cvicek je napisao/la:
I da, i zbog hormonskih poremećaja se čovjek može zdebljati, jedna prijateljica mi je imala problema s time zbog nekih ljekova.... kad ih je prestala trošiti smršavila je poprilično.
A ti nenormalno debeli, slažem se da se može donekle zdebljati od sporog metabolizma, kemijske neravnoteže i sl, ali ne vjerujem da ćeš samo zbog genetike postati ko nasukani kit :)

Nije li to isto ono što sam ja rekao? BTW tvoja prijateljica spada u manjinu i takvih ljudi mi je iskreno žao, da se razumijemo.

Cvicek je napisao/la:
I BTW, možeš ti biti debel pa biti u formi, kondiciji, zdrav,

Hm, pa ne znam baš.

Cvicek je napisao/la:
ali isto tako možeš biti i mršav pa bez vježbe i normalne prehrane biti u gorem stanju nego ti sa puno kila previše....

To stoji.

Cvicek je napisao/la:
I koristiti samo indeks tjelesne mase isto nema smisla sam po sebi, trebalo bi uzeti i druge faktore kao što su postotak masnog tkiva i sl, da se dobije koliko toliko realna slika.

To također stoji, BMI je čisto neki okvirni podatak koji ne znači puno jer se ne uzima u obzir postotak masnog tkiva i gustoća kostiju koja varira kod ljudi (fizički aktivni ljudi imaju veću, a neaktivni manju gustoću).

BTW, preporučujem pogledati ovo, svima koji još nisu:
http://www.imdb.com/title/tt0390521/

uto 17 ožu, 2009 4:38 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 144 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: