| Autor/ica |
Poruka |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
 Re: Ljudi su bili na mjesecu (ili možda nisu)?
Locutus DM je napisao/la: Ezri je napisao/la: Ja fotkama apsolutno ne vjerujem jer Photoshop radi čuda... Videu u današnje vrijeme isto jako teško vjerujem... Ma bili su i to je to...  Meni je glavni razlog pobune protiv ove zanimljive teze, da ljudi nisu bili na mjesecu to, sto kako se autor te gluposti nije sjetio da je bio hladni rat i da bi druga strana to brzo razglasila...a pogotovo ako moze jako nastetiti. Ako nis drugo iz rata ovog "opcenarodnog " smo vidili da se i u ratu trguje .npr. nafta za oruzje ili nafta za hranu itd..tok se puk "istrebljiva" ..sve ovisi o trenutnim potrebama ..vodja ! Tako da ti bas razlog i ne drzi vodu , kao 100% bi ovi razglasili ...razmisli malo prije nego sto ponovo "bubnes" koju "pametnu".. Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 12 stu, 2007 1:28 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
ajd da te pitam, PAMETNI!
Ti si agent KGB-a(ako ne znas sta je to, objasnit cu ti) i misija ti je u SAD-u saznat sto je vise o njihovom programu slanja na Mjesec. I saznas da muljaju, da u Hollywoodu snimaju spustanje na Mjesec, dolazis nekako do te snimke i slika(godina je naravno i dalje 1969.). Vracas se u SSSR i šefu dajes podatke i materijale koje se prikupijo, on dalje daje to predsjediniku Brežnjevu.I nikom nista, Rusi se prave mutavi, znaju da su ih Ameri shebali ali ne zele nista ucinit i tek sada 38 godina nakon sljetanja na Mjesec, odjednom se pojavljuju slike i video snimke.
Evo ti pametni teza jedna...pa razmisli o njoj!!!
| pon 12 stu, 2007 1:56 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: Ako nis drugo iz rata ovog "opcenarodnog " smo vidili da se i u ratu trguje .npr. nafta za oruzje ili nafta za hranu itd..tok se puk "istrebljiva" ..sve ovisi o trenutnim potrebama ..vodja ! rusi su to sletanje dozivjeli kao nacionalnu sramotu... i bas me zanima sto su to mogli dobiti zauzvrat od amera pa da ih ne otkriju pa i danas je prosjecnom rusu vaznije vratiti nacionalni ponos od nekih drugi svakodnevnih potreba... a tek u ono vrijem... tak da ekonomska pomoc rusima bas i nebi nesto znacila ... bar ne dovoljno da progutaju toliku laz koja ide njima na stetu
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 12 stu, 2007 4:14 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@Chaky ne cudin se ja @LDMu vec tebi.. di san ja rekada su Rusi presutili "muljazu"...!? Ak me oci jos sluze reka san da je moguce da je mozda doslo do kakve "trgovine" ovo za ono.... i da tvrdnja kako je "hladni rat bia" nemora znacit nista da bi se nesto prikrilo ... Zasto to nije moguce ..ak smo mi zatomili ponos u "klanoci" zvanoj domovinski rat i dali naftu za iste one tenkove da pucaju po nama [naravno ne pricajuci na razglas o tome] , a sto nebi Rusi zatomili "ponos" kako kazes za tko zna sto , nesto sto je njima mozda bilo vaznije od ponosa.....? Ponos je roba kojon se trguje kao i osjecaji nacije i sl. floskule ..agitpropa gotovo svih politika i politicara svita... Pozdrav Gebelsova 44

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 12 stu, 2007 9:19 pm |
|
 |
|
Commander
|
nisi to reko, ali nema sad veze...jer ugledo sam se na tebe, pa trpam ljudima rijeci u usta sto nisu rekli. a na sve ovo o trgovini citirat cu samo chakya koji je dobro napisao i to bi se svi osim tebe slozili s tim! Chaky je napisao/la: rusi su to sletanje dozivjeli kao nacionalnu sramotu... i bas me zanima sto su to mogli dobiti zauzvrat od amera pa da ih ne otkriju pa i danas je prosjecnom rusu vaznije vratiti nacionalni ponos od nekih drugi svakodnevnih potreba... a tek u ono vrijem... tak da ekonomska pomoc rusima bas i nebi nesto znacila ... bar ne dovoljno da progutaju toliku laz koja ide njima na stetu
| pon 12 stu, 2007 10:08 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: a sto nebi Rusi zatomili "ponos" kako kazes za tko zna sto , nesto sto je njima mozda bilo vaznije od ponosa.....? ok... ali mi reci sto je to njima toliko trebalo? I to od amerikanaca?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 13 stu, 2007 1:09 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...a rusi su malo neobičan narod... ...moraju se nametnuti, da ih se slučajno ne izostavi... ...jer imaju tog nekog inata, i hoće imati udjela u svim bitnim (a i nebitnim) stvarima koje se u svijetu događaju... ...u SG1-u su ih odlično prikazali...
| uto 13 stu, 2007 10:18 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Pa zar ostali "veliki narodi" nisu takvi ... zar se ameri ne petlju u sve i sva ...englezi , francuzi ..razmjerno svojoj moci , naravno vojnoj i ekonomskoj , zadnje vrijeme i Kinezi...kak jacaju vonu i gospodarku moc ...
To je jednostavno "imperativ" onih koji zele bit u klubu "velikih" , sto god to nekom znacilo ..... Ali to nemora znacit da nece trgovat informacijama, tehnologijom [ odredjene razine] sa "suprostavljenim" interesnim stranama , cak i privremene saveze sklapat.....
Nisu rusi "Klingonci" ni ameri "Picardovci" ...jednostavno su ljudi koji posjeduju veoma mocna oruzja , a i kak je povjest pokazala drze se one da "sila boga nemoli"...
Pozdrav
SuperManova 60

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 13 stu, 2007 2:05 pm |
|
 |
|
Commander
|
bolje se nametat, nego bit anonimus....jer samo takvi uspijevaju...pamte se oni koji vode ratove i koji nesto urade za (ne)dobrobit drzave/nacije/ljudi, a ne oni koji ne ucine nista.
Idemo sad u offtopic...
buco gore ti je Chaky postavio jedno zanimljivo pitanje...ajd odgovori na njega...ako toliko drzit tezu da ljudi nisu bili na Mjesecu i da su Rusi ti koji su znali ali su "podvili rep"
| sri 14 stu, 2007 12:25 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@LDM pa odgovoreno je par puta [ najmanje dva x ] ....samo treba procitat i razumit replay .... Pozdrav Sanskriptova 56

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 14 stu, 2007 2:27 pm |
|
 |
|
Commander
|
buco je napisao/la: @LDM pa odgovoreno je par puta [ najmanje dva x ] ....samo treba procitat i razumit replay .... Pozdrav Sanskriptova 56 o ne nisi odgovorio na ovo! Chaky je napisao/la: buco je napisao/la: a sto nebi Rusi zatomili "ponos" kako kazes za tko zna sto , nesto sto je njima mozda bilo vaznije od ponosa.....? ok... ali mi reci sto je to njima toliko trebalo? I to od amerikanaca? sta je rusima vaznije od njihova ponosa? koja je to sirovina, tehnologija ili ti ne znam sta u to vrijeme, bilo njima vaznije?
| sri 14 stu, 2007 2:32 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Neznam..ali ..otkud van uopce takava logika ...da bi neki clan boarda odgovorija egzaktno na to pitanje ...ili je morti bivsi shef KGBa oli CIAe on board , USS Croatia fan..?.. Zanimljiva hipoteza...... "Vise logike ima u invertoru nego u nekih ljudi .."..sto vi mislite ? vas 2 "logicara"..... Pozdrav Antivulkanska 44

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 14 stu, 2007 2:41 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: Neznam..ali ..otkud van uopce takava logika ...da bi neki clan boarda odgovorija egzaktno na to pitanje ...ili je morti bivsi shef KGBa oli CIAe on board , USS Croatia fan..?.. pa ne trazi nitko od tebe tocan odgovor... nego bar jednu mogucnost...

|
| sri 14 stu, 2007 2:46 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Chaky je napisao/la: buco je napisao/la: Neznam..ali ..otkud van uopce takava logika ...da bi neki clan boarda odgovorija egzaktno na to pitanje ...ili je morti bivsi shef KGBa oli CIAe on board , USS Croatia fan..?.. pa ne trazi nitko od tebe tocan odgovor... nego bar jednu mogucnost... Pa ja ne zlin generirat hipoteze od hipoteza i ne pada mi napamet uopce sto bi to Rusima bilo vaznije od "ponosa" samo kazen da se trgovina razlicitom robom odvijala i za vrijeme hladnog rata , i da nevidim razlog zasto nebi mogli da trguju i informacijama , spijunima ...zitom, mineralima ...itd...kao i informacijama o tudjim tajnama tj neinformacijama o tome...sve je to roba ... Povijest je puno put pokazala kak je nacionalni ponos relativan pojam....ovisi o situaciji i da se redefinirat.... Bar mi na ovin prostorima to znamo ak niko drugi.... Pozdrav Tudje ocemo svoje dajemo !

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 15 stu, 2007 12:18 am |
|
 |
|
Inquisitor
|
znaci... nemas nikakvu ideju ... a dobro

|
| čet 15 stu, 2007 3:07 am |
|
 |
|