Sada je: uto 15 ruj, 2026 10:36 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 404 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sljedeća
 Facebook, Google+ i ostale društvene mreže 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Facebook, Google+ i ostale društvene mreže
http://techcrunch.com/2011/07/10/google ... arket-cap/

Na Indexu piše da "navodno" (btw, na Indexu je sve automatizmom navodno) Google+ već ima oko 5 milijuna usera, te da se na fejsu među frendovima na veliko žicaju pozivnice.

Ako je to istina, pitam se šta se trenutno događa u kampu Zuckerberg. Uistinu se nadam da bi G+ mogao postati ozbiljan "igrač", iako sam još uvijek veoma skeptičan.

Također, da je Facebook kojim slučajem javna firma (sa dionicama na burzi), a ne privatna, baš me zanima da li bi im sada pala vrijednost i za koliko.

pon 11 srp, 2011 11:59 am
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Cvicek je napisao/la:
(joj samo da ne bude.. znaš već što :| )

Što? 8-[

Na stranu vaš technobabble (koji je gori od Geordijevog, njega bar kužim što misli reć :shock: )... i mene zanima kako će Google+ izgledat al generalno me samo postojanje Facebooka živcira jer nameće određene standarde, od toga da svi moraju bit povezani pa do konstantnog zatrpavanja bezvenim sadržajima... No... definitivno se treba napraviti kvalitetnija društvena mreža. Čist progresa radi.

pon 11 srp, 2011 2:19 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ideja googlea + je upravo da ljudi ne budu zatrpani, i da ostanes povezana samo s onima koji su ti bitni.

pon 11 srp, 2011 5:26 pm
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Dva pitanja o forsbuku:

1. Kak da blokiram ili deaktiviram aplikacije? Dok sam prije imao stari account, sjećam se da je bilo negdje popis tvojih igrica, kvizova i sl., i moglo ih se deaktivirat. Sad me stalno bombardiraju onim Empire&Allies pozivima i Farmville poklonima, a samo sam ušao u to da vidim kaj to je. I sad stalno, gotovo jedine notifikacije koje primam su mi ti pozivi za A&E. Kak da to maknem?

2. Neki ljudi koje sam išao na 'add friend', cijelo vrijeme mi piše 'Friend Request Sent', a vidim kod drugih ljudi da im pišu po zidu, akceptaju nove frendove i slično. Dakle tamo su. A moj rikvest je kao zapeo negdje? Ili me se ignorira? Ili je to fejzbukov diskretan način da mi kaže kako je moj rikvest odbačen?

thefuck man?

pon 11 srp, 2011 11:53 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
pa ovaj Miki...možda se dvoume da li da te prihvate za prijatelja ili ne... 8-[

uto 12 srp, 2011 12:13 am
Profil YIM Web stranica
MINDFVCK

Nema se šta tu dvoumit. Svi me vole. Svi me moraju voljet.

uto 12 srp, 2011 1:45 am
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
Kad smo vec kod toga, vide li pošiljatelji da sam im recimo ja odbio friends request?

uto 12 srp, 2011 4:04 am
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Lol, Miki, legendo... mislim da te stave na ignore ili jednostavno ne odgovaraju... ali, da, ti i dalje vidiš sve od njih... nakon određenog vremena mislim da request istekne ili ga fejs pošalje automatski ponovno... 8-[ no fejs stalno nešto mijenja pa postoji mogućnost da je greška u softveru... :lol:

A te igrice možeš skroz maknut u News feedu... dakle kad ti se pojave klikneš na x pokraj njih i imaš opciju "remove post", "remove all from xy" ili možeš čak kliknut na njih i umjesto accept klikneš "ignore all from... (proizvođač igrica)". Tako nećeš vidjet više ništa od tog proizvođača...

@Ant... Kad ti odbiješ njihov friends zahtjev, onda im više na tvom profilu neće stajat "friends request sent" nego "Add a friend"... :zubo:

Zato postoji ignore button. 8-[ Odnosno bar je postojao... :-s

uto 12 srp, 2011 11:36 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
@Ant & @Spet
ali će i dalje vidjeti tvoje komentare ako ih i odbiješ kao frenda ](*,)
mene skoro banali i tam :lolsmjeh: no to je druga prića #-o
btw gdje je taj ignore :scratch: mislim da ne koristi u gornjem slučaju, toliko o privatnosti fejsa =;

uto 12 srp, 2011 8:44 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
_Oz je napisao/la:
http://techcrunch.com/2011/07/10/google-plus-20-billion-market-cap/

Na Indexu piše da "navodno" (btw, na Indexu je sve automatizmom navodno) Google+ već ima oko 5 milijuna usera, te da se na fejsu među frendovima na veliko žicaju pozivnice.
Brojka od 5 milijuna je vrlo moguća, čak i nije velika. No uzmi u obzir da su gomilu tih accountova čisti spam accounti. Čitao sam da je to bio jedan od razloga za nedavno blokiranje novih registracija. A ako je suditi po količini spam accounta koje dobije naš mali, globalno gledajući nevažni forum, brojka još i izgleda mala :)

_Oz je napisao/la:
Ako je to istina, pitam se šta se trenutno događa u kampu Zuckerberg. Uistinu se nadam da bi G+ mogao postati ozbiljan "igrač", iako sam još uvijek veoma skeptičan.

Također, da je Facebook kojim slučajem javna firma (sa dionicama na burzi), a ne privatna, baš me zanima da li bi im sada pala vrijednost i za koliko.
Google je, općenito gledajući, puno jači igrač od fejsa. Ono što fejs zaradi prodajom kredita za igrice i za reklamiranje (*) je ništa naprema Googleovom search imperiju (uz reklame od pretraživanja ogroman dio zarade mu otpada i na reklame na drugim sajtovima. Često ako stavljaš tuđe reklame na svoj sajt, google ti zna jako srozati rank (pogotovo ako se radi o niši u kojoj postoji gomila 'organske' konkurecije). Tako sam i ja nakon godinu+ dana pokušavanja da budem "alternativac" na kraju morao popustiti i staviti njihove reklame, da mi ne unište rank ako googlebot nađe "neprimjerene reklame"... i od tada mi je rank relativno stabilan a i da se i s tim sranjem zaraditi "za pivu i upad" ako strateški raspodjeliš reklame :)

S druge strane, sve više ljudi koristi facebook search, i ljudi također traže preporuke prijatelja za ono što ih zanima, preko fejsa gledajući sadržaj koji su drugi stavili ili lajkali... Google u tome vidi opasnost za svoj dobro utvrđeni položaj (i već je dodao svoju verziju "lajka" u obliku +1), tako da nije nimalo čudno da se odlučio ponuditi svoju društvenu mrežu. Primjetio sam da kod reganja trebaš prihvatiti da ti se reklame customiziraju, tako da tko zna kako će google+ utjecati na sve to... da li će se reklame "customizirati" slično kao što je slučaj sa gmailom, ili će kasnije ukomponirati slično za cijelokupni search (ako pretražuješ web dok si ulogiran) pa će onima koji oglašavaju moći ponuditi sličan sistem kao taj facebookov gdje po hrpi kriterija možeš izabrati kojoj skupini ljudi ćeš ih prikazivati... i hoće li +1 imati ikakav utjecaj na organsko rangiranje sajtova... ostaje za vidjeti...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 12 srp, 2011 9:29 pm
MINDFVCK

Šta je to facebook search, to nisam skužio?
Ak u fejsu upišem nešt bezveze čega nema na fejsu, pojavljuju mi se rezultati koji su mi dati preko Binga.

uto 12 srp, 2011 10:56 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ni ja nisam vidio neku pretjeranu korist dok sam imao acc... no to sporedno naprema tom novom načinu dobivanja sadržaja preko preporuka frendova naprema klasičnom upisivanju pojma u tražilicu...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 12 srp, 2011 10:59 pm
Number One
Number One

El Zvonko je napisao/la:
@Ant & @Spet
ali će i dalje vidjeti tvoje komentare ako ih i odbiješ kao frenda ](*,)

Određeno vrijeme da. Mislim da ako druga osoba klikne "ne, ne znam tu osobu" da onda više ne možeš vidjet njene podatke. S tim da ima i opcija da toj osobi blokaš uvid u tvoje info (ali mislim da trebate bit frendovi za to :-k )
Ja sam imala frendicu koja me nije dodala i vidjela sam njene info neko vrijeme, a onda je s novom verzijom fejsa to prestalo. 8-[

E, da... ako dodaš tu osobu i onda je makneš s friends liste, definitivno ti više ne može vidjet info. :zubo:

EDIT:

Jel itko ikad koristio LinkedIn i zna li itko išta o tome? 8-[

pon 25 srp, 2011 9:34 am
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
slika

Stavio bih ovo na Fejs... Pitam se dal bi me bannali :zubo:

čet 28 srp, 2011 8:41 pm
Profil Web stranica
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
budu hrabar pa probaj :lol:

čet 28 srp, 2011 10:11 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 404 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: