|
Sada je: pon 10 kol, 2026 4:07 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
 Re: Što trenutno čitate?
I što misliš o Umijeću ratovanja?
|
| uto 23 ožu, 2010 11:44 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Zanimljiva knjiga koja ne govori samo o ratovanju tamo nekih konjanika, pješaka i ratnih kola, već na preneseni način govori o taktikama koje se mogu upotrijebiti i za druge stvari u životu. Dosta stvari nije ništa novo ("pripremi se prije prije bitke", "biraj pravi trenutak", "upoznaj neprijatelja da ga lakše pobjediš" i sl) ali ima i ponešto zanimljivog za naći. Fora je što je pisano skoro kao pjesmica  Inače, pročitao sam izvorni tekst nekoliko puta, ali parsto stranica popratnih komentara i objašnjenja, kako i obično biva sa mojim čitanjima knjiga, mi se nije dalo pročitati do kraja...  e da: i to je knjiga koja se spominje kao obavezno štivo na Starfleet Akademiji, spominje se u TNGu 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 24 ožu, 2010 12:02 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Inače, ja sam očekivao potpuno drukčiju formu teksta kad sam prvi put dobio Umijeće ratovanja u ruke. Tako da sam i ja bio iznenađen, blago rečeno. Da budem iskren, ja sam se nadao da je riječ samo "o ratovanju tamo nekih konjanika, pješaka i raznih kola", ali nakon početnog razočaranja  shvatio sam da knjiga u sebi nosi puno više. Usudim se reći da je većina stvari primjenjiva na svakodnevne situacije...
|
| sri 24 ožu, 2010 12:07 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Izvorni tekst? As in, na kineskom?
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 24 ožu, 2010 12:07 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
The Boz je napisao/la: Izvorni tekst? As in, na kineskom? Da ziher Mislim na onih 20ak stranica orginala... Kasnije su koliko čujem razni autori dodavali još toga za neke njihove "proširene verzije", pa postoji još 10 ili 12 ili koliko već učitelja i njihove filozofije vezane uz orginal, kao i XX različitih interpretacija i analiza...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 24 ožu, 2010 12:13 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
A Cvicek, razvlačiš tu malu slikovnicu od mora 
| sri 24 ožu, 2010 12:14 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Šta to razvlačim? 
|
| sri 24 ožu, 2010 12:30 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
A tu knjigu, imao si je i na moru
| sri 24 ožu, 2010 1:04 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Da, ali ne bavim se više njome već sam za sada odustao od nje i čitam druge stvari kao što sam prije sat-dva napisao. Ima još X drugih knjiga koje su na redu za čitati (ili barem prelistati  ) prije nego se vratim na to.
|
| sri 24 ožu, 2010 1:05 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Čitam ,,Canterburyjske priče" Geoffreyja Chaucera. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| ned 02 svi, 2010 10:35 pm |
|
 |
|
So Say We All
|
| ned 02 svi, 2010 11:21 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Čitanka 4 Povijest filozofije Politika i gospodarstvo Priručnik za džavnu maturu iz hrvatskog jezika... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 03 svi, 2010 2:35 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Napiši barem red teksta, nemam šta kvotati  Htio sam reći da sam istu knjigu kupio sad na Sferakonu... možda jednom i pročitam  I još imam u planu jednom nabaviti 1984. 
|
| pon 03 svi, 2010 2:37 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
 odobravam u potpunosti  ontopic: margaret atwood - the handmaid's tale
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| pon 03 svi, 2010 2:54 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pon 03 svi, 2010 2:56 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|