| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ma kakav ugled, lova šuška u džepu, ništa drugo.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 22 stu, 2006 7:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Živio štrajk!
Potpora profesorima i samo nastavite dalje sa štrajkom. Žao mi je malene djece koja žele u školi i super im je tamo ali treba se dobit neka prava.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 22 stu, 2006 8:42 pm |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
evo sada su na vjestima rekli da su unatoc zahtjevima od povisenje plača za 21% dali samo 6% pa se ocekuuje da se strajk sutra nastavi
| sri 22 stu, 2006 10:20 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nudili su 5% kao i ostalima. Sindikati (MUP, policija i vojska) su pristali na takvo povišenje (ali oni i imaju veće plaće od prosjetara) na to povišenje. Neka štrajk i dalje nastavi. Očekujem da će takav odaziv (90 %) biti i u visokom školstvu.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| čet 23 stu, 2006 12:04 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Trebali bi sindikati biti složniji i svi zajedno tražiti poboljšanje uvjeta i sudjelovanje u štrajku bi trebalo biti 100%. Kako je u Belgiji prije preko nekoliko godina kompletna policija štrajkala 3 dana pa su glavonje nakon 2 dana kaosa pristali na povećanje plaća od 20% i još nekoliko povlastica.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 23 stu, 2006 4:54 am |
|
 |
|
Über Trekker
|
koliko je meni poznato, lječnici, policajci i vatrogasci nemogu samo tako strajkati, za to ima zakonske odredbe i dio ih MORA raditi pod svaku cijenu, pa se taj dio stalno izmjenjuje. A sto se tiče profesorsklog strajka, 90% je vise nego sto vi mislite, ja sam zadovoljan.
| čet 23 stu, 2006 9:43 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Nightshoot je napisao/la: koliko je meni poznato, lječnici, policajci i vatrogasci nemogu samo tako strajkati, za to ima zakonske odredbe i dio ih MORA raditi pod svaku cijenu, pa se taj dio stalno izmjenjuje. A sto se tiče profesorsklog strajka, 90% je vise nego sto vi mislite, ja sam zadovoljan.
Državne službe koje si spomenuo ne smiju štrajkati na način da ugrožavaju osnovna prava građana (liječnik recimo ne smije odbiti operirati hitan slučaj kad se radi o životnoj opasnosti; kad žena zove policiju da je pijani muž napada, mlati i prijeti da će je ubiti, naravno da će policajci pružiti intervenciju; vatrogasci će sigurno doći na požar da netko zbog njihovog ne postupanja ne bi stradao), ali postoje već viđeni načini tzv. "bijelog štrajka". "Bijeli štrajk" se provodi većinom kroz administraciju pa se tako prilikom izdavanja dokumenata radi "temeljitije" i vrše se sve moguće provjere što rezultira gužvama u Petrinjskoj i izvan zgrade. Isto to se moglo vidjeti i na graničnim prijelazima kad su granični policajci i carinici "savjesno i temeljito" vršili preglede i provjere svakog čovjeka i svakog vozila, što nije nikoga ugrozilo, ali je nastala takva gužvetina da je poruka bila sigurno dovoljno jasna.
|
| čet 23 stu, 2006 12:58 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
bjeli štrajk rules
| čet 23 stu, 2006 3:15 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Navodna naša profa iz biologije ne štrajka i tko god dođe na sat dobiva jako dobru ocjenu. 
| čet 23 stu, 2006 5:35 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Katastrofa. Izdaje svoju profesiju i još potkupljuje učenike ocjenama. Pravi primjer dobrog pedagoga.
|
| čet 23 stu, 2006 6:02 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Još jednom:
Živio štrajk!
Naime, danas na ulazu u faks je obješen veliki plakat koji govori da od sutra počinu štrajkati zaposleni u visokom obrazovanju. Eto, OŠ štrajkaju mada to mom malom bratu nije tako drago. Ali bit će bolje.
|
| čet 23 stu, 2006 6:06 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
There is no fight without sacrifice.
|
| čet 23 stu, 2006 6:12 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
mislav, daj pljusni tu svoju iz biologije, kakva nekolegionalnost. No, jois su gori od nje oni ucenici koji joj dodzu na sat zbog petice
| čet 23 stu, 2006 9:53 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Takva profa se zove  baba  !
|
| pet 24 stu, 2006 12:17 am |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
hm ja neam pojma imamo li mi ispit sutra ak se štrajk ne prekine do tad... 
_________________ njanjanja
|
| pet 24 stu, 2006 3:55 pm |
|
 |
|