Sada je: pet 04 ruj, 2026 5:38 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Nacionalnost, pripadnost, patriotizam, itd... 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Nacionalnost, pripadnost, patriotizam, itd...
Cvicek se trudi razumjeti stajališta drugih, iako se ne mora uopće slagati s njima.

I potrudi se, tu i tamo :), ne postavljati stvari na način "taj i taj to ne razumije" kad mu taj isti nekolicinu postova prije opisao sebe dok su ga takve stvari "držale" ali da ih je kasnije uglavnom odbacio ;)

captain je napisao/la:
sad kad bi se kvaliteta određenih tradicionalnih vridnosti i otvorenog gotovo alternativnog razmisljanja ..spojili ..dobili bi postenu crtu karaktera i u liberalnom i konzervativnom smislu :mrgreen:

U biti dobili bi mene ali dobro ..ne zelin se falit puno :zubo:
LOOOOOL :joj: :lolsmjeh:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 16 vel, 2011 12:21 am
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Dobro lol ali facepalm :zubo:

Ako si cita ono sta san napisa ..sigurno je da razumis kako to znaci da je bolje nesto slabije razumit ali ipak imat otvoren um za razumijevanje tog neceg ..pa cak i na osnovu vlastitog proslog iskustva ...nego automatski odbacivat nesto ..sta u biti prikazuje 4 od 1 ...kad opisuje "liberalna sranja" ..iako realno minuse imaju liberalni i konzervativni ..pa je istina da zdrav spoj tog je najbolja opcija :sesir2:

Cvicek nesto me puno kritiziras zadnje vrime ..mora da san nesto skrivija :zubo: :neznam:

sri 16 vel, 2011 12:28 am
anarho trekkie

Mene baš zanima kak bi se captain (ili nedoQ 4 od 1) osjećali da ih se nekim slučajem zamrzne i probude se nakon nekoliko stoljeća gdje više ne postoje nacionalne i slične razlike među ljudima :-k

Šteta što u Treku takvih primjera nema puno, poput epizode "Neutral Zone" i sl...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 16 vel, 2011 12:35 am
Make it so
Make it so

Ja sasvim solidno iako bi mi tribalo vrimena da se priviknen ..moja poanta je da se neke vridnosti i obicaji , pa i identitet tribaju sacuvat jer ipak nesto kazuju ..a postovanje među identitetima i nenametanje prisilno neceg drugog je najveca ljudska kvaliteta 8)
Druga stvar je i ta da se kolektivni identiteti razvijaju polaku ali sasvim dovoljno da se izmijene u nekoliko stoljeca ..ipak pitanje je zasto su se izminili i drugo je pitanje dal su izmijenjeni zbog drustveno-tehnoloskog razvoja ili su izmijenjeni prisilno a u tom slucaju taj svit nije evoluira nego je sve bilo po poznatom i tuznom ljudskom principu ..miniriziranaj slabijeg :(

I neznam oklen ti ideja da ja spadan u isti sustav razmisljanja ko 4 od 1 ..on misli da je sve liberalno bezveze ..dok ja mislin da je liberalno super ali samo ako ne postane jos jedan sustav opresije prema ..onom drugacijem , jer ljudi nisu nikad dovoljno evoluirali da kad isprave jednu nepravdu ..ne ucine automatski neku drugu nepravdu :|

sri 16 vel, 2011 12:41 am
anarho trekkie

captain je napisao/la:
..moja poanta je da se neke vridnosti i obicaji , pa i identitet tribaju sacuvat jer ipak nesto kazuju
Što kazuju?

captain je napisao/la:
I neznam oklen ti ideja da ja spadan u isti sustav razmisljanja ko 4 od 1
:shock:
Ne mislim da spadaš

slika

sri 16 vel, 2011 12:51 am
Make it so
Make it so

Prva stvar koju kazuju je kojoj kulturno-jezicnoj skupini pripadas a onda i kazuju poneke stvari o obicajima i nacinu zivota ..pa i o porijeklu i mentalitetu skupine kojoj pripadas i s kojom se poistovjecujes 8)

Druga stvar pokazuje i pripadnost kontinuitetu nekog identiteta ..naprimjer kad se hrvatska raspala na tri dila i spala pod tri utjecaja ..onda unatoc tome sta su se nasli pod razlicitim kulturnim utjecajima ..ljudi koji su bastinili identitet iz prvih knezevina na podrucju danasnje HR i BIH koje su se nazivale hrvatskim ili imale u prijasnje doba ..kulturnu koheziju , su sebe nazivali hrvatima bez obzira sta su defacto zivili u razlicitim uvjetima a kad je doslo do narodnog preporoda ..su se jednostavno spojile (doduse dosta i na temelju religije) u jednu naciju ..jednostavno izvorisni im je identitet isti bez obzira sta je ispalo da su isli u razlicitim smjerovima 8)

Znaci oni kazuju tko si i sta si ..kazuju odakle si mozda poteka ..ali i kazuju s kojom se kulturom poistovjecujes ..određuju prvi niz obicaja i uvjerenja koje neko ima ..koji se onda nadograđuju ovisno o osobnom karakteru ili nekin drugin stvarima koje dolaze tokom zivota ..pa cak i naprimjer nekim drugim osjecajima pripadnosti koji se međusobno ne iskljucuju 8)

sri 16 vel, 2011 1:03 am
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Prva stvar koju kazuju je kojoj kulturno-jezicnoj skupini pripadas a onda i kazuju poneke stvari o obicajima i nacinu zivota ..pa i o porijeklu i mentalitetu skupine kojoj pripadas i s kojom se poistovjecujes 8)

Druga stvar pokazuje i pripadnost kontinuitetu nekog identiteta ..naprimjer kad se hrvatska raspala na tri dila i spala pod tri utjecaja ..onda unatoc tome sta su se nasli pod razlicitim kulturnim utjecajima ..ljudi koji su bastinili identitet iz prvih knezevina na podrucju danasnje HR i BIH koje su se nazivale hrvatskim ili imale u prijasnje doba ..kulturnu koheziju , su sebe nazivali hrvatima bez obzira sta su defacto zivili u razlicitim uvjetima a kad je doslo do narodnog preporoda ..su se jednostavno spojile (doduse dosta i na temelju religije) u jednu naciju ..jednostavno izvorisni im je identitet isti bez obzira sta je ispalo da su isli u razlicitim smjerovima 8)

Znaci oni kazuju tko si i sta si ..kazuju odakle si mozda poteka ..ali i kazuju s kojom se kulturom poistovjecujes ..određuju prvi niz obicaja i uvjerenja koje neko ima ..koji se onda nadograđuju ovisno o osobnom karakteru ili nekin drugin stvarima koje dolaze tokom zivota ..pa cak i naprimjer nekim drugim osjecajima pripadnosti koji se međusobno ne iskljucuju 8)

Ali dali sve ovo definira TEBE kao osobu, ili bi ono što te definira trebalo biti nešto što nadilazi ta socijalno uvjetovana pitanja?

sri 16 vel, 2011 2:07 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Bas sad postavljate pitanja da moran uprit mozdane vijuge :zubo:

Sve u zivotu covika definira ko osobu ..od nacionalnog identiteta do osobnih unutardrustvenih pogleda i razmisljanja ..pa i zivotni promasaji i pogotci ..losa i dobra iskustva 8)

Drustvo definira covika ali i covik definira sam sebe ..bitno je bit dio neceg ali razmisljat i dalje svojon glavon

sri 16 vel, 2011 2:13 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Cvicek je napisao/la:
Mene baš zanima kak bi se captain (ili nedoQ 4 od 1) osjećali da ih se nekim slučajem zamrzne i probude se nakon nekoliko stoljeća gdje više ne postoje nacionalne i slične razlike među ljudima :-k

Šteta što u Treku takvih primjera nema puno, poput epizode "Neutral Zone" i sl...

Da ali ti vjerujes u trek buducnost a ja vise u onaku kakvu opisuju David Icke i masa teoreticara zavjera ....
Ja mislim da bi se probudio u buducnosti gdje bi svi bili jedno sa cipovima u glavi ,odnosno robovi vladajocoj eliti.....

sri 16 vel, 2011 12:09 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Asimiliran !
Ovako kad krenem prvo Cvicek tvrdi da je Lokalpatritizam jednako nacionalizam ?
Gle bas to tvoje dvoje je bas suprotno ,Istarski lokalpatriotizam zalaze se za autonomiju Istre u granicama Hr.,neki ekstremi idu toliko daleko da predalozu totalno ocijepljenje Istre od Hrvatske ,npr .Rijecki lokapatrioti imas cak svoju fiktivnu drzavu na internetu ,neka prije drugog svijetskog rata u Dalmaciji su postojala takozvani Autonomasi .
U svijetu Korzika ako si tamo lokapatriota onda se zalazes za odvajanje od Francuske .
Onda da patriotizam i nacionalizam postoje samo u Evropi i Sad-eu ?
To je netocno Kinezi ,Vijetnam ,Brazil ,Argentina ,Iran i masa muslimanski zelja u svim ti zemljama postoji nacionalizam i patriotizam samo zavisi od zemlje od zemlje dali je lijevo obojan ili vjerski .
Cinjenici koja je smijesna da su Izrajelci jedni od najveci nacionalista .
Zasto je nacionalizam i patritizam na losem glasu ?
Pri tome nemoj te pojme vezati uz nacionalsocijalizam ili bilo kakve pojmove koje idu u ekstremnu desnicu.
Jednostvano moraju se skrsit nacionalne drzave u Evropi da bi se stvorila velika Evropska Drzava i to ide preko medija i politike .
Ako nevjerujete meni pitaj voditelja emisije na Rubu znanosti sta misli o tome .

E ovo je za Cviceka posto znam da volis Josipa Broza Titu ,Tito je jednom reko "Tude necemo svoje nedamo" ovo ti je tipicna jugonacionalsticka izjava :mrgreen:

Moram ici sad kad se vratim napisat cu zasto Hrvatski nacionalizam smatram smijesnim.

sri 16 vel, 2011 12:33 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Star je u tome da nitko nema ništa protiv nacionalnog idetiteta.
Ali stvar je u tome da ljudi od toga ne mogu živjeti.
To što se netko ponosi što je Hrvat mu na niti jedan način neće pomoći da pronađe kvalitetan posao na kojem će biti zadovoljan, da završi fakultet, da može svojoj dijeci priuštit kvalitetno odrastanje.
A to neki očito ne razumiju.
I zato je cviček aniti-nacionalist.
Jer mu sama ta njegova matična i draga država nije ništa pružila kako bi mogao vodit život kakav zaslužuje.
Što je onda on kao i bilo tko od nas dužan takvoj državi?
Na što joj možemo biti zahvalni? Na što možemo biti ponosni?

Da, imamo lijepu prirodu, da imamo bogatu povijest, da imamo "svoju" državu, mjesto koje možemo zvati svoj dom, ali opet kakve koristi od toga ako nemamo ništa od čega bi smo mogli živjeti u tom svom domu?

sri 16 vel, 2011 2:32 pm
Make it so
Make it so

4 od jedan .. dalmatinski autonomasi su vecinom bili talijansko ili opcenito romansko-dalmatinsko stanovnistvo dok su puntari bili hrvati koji su tili ujedinjenje s hrvatskom ..problem dalmacije je to sta je ona u jednom ..i izvoriste hrvatske drzavnosti i identiteta (nin-knin -solin) ali i zadnje romansko uporiste na istocnoj obali jadrana osim istre ..iako međutin vecina romanskog stanovnistva se odavna izmisala s slavenskin stanovnistvon ..pa se moze rec da su neki bili za ujedinjeje s HR podosta vise od autonomije 8)

Dodatni problem ali tek u dvadesetom stoljecu je bila zelja pravoslavnog stanovnistva da bude u istoj drzavi sa srbijom ..ukratko stvari su u dalmaciji bile komplicirane

A slobodna drzava rijeka nije nikakav vid tamosnjeg lokalpatriotizma ..jer je drzava nastala kad je talijanski pjesnik i radikal Gabriele D'Annunzio ... usa u rijeku sa skupinom fasista i anarhista i osnova drzavu ..sigurno nema veze sa sadasnjom populacijom rijeke a bome nit ondasnjom jer sigurno hrvatski stanovnici rijeckog kraja nisu bili talijanski radikali ..pa neznan zasto bi njihova dica taj dio svoje povijesti ..tj povijesti grada uzimali ko nesto bitno za svoj lokalpatriotizam :mrgreen:

Suiko ti pricas gluposti ..jer da je nacionalni identitet izricito vezan uz drzavu a ne u zajednicki smisao prodijetla ..etnicitet bi se minja svaki drugi misec ..sama tvoja teza naprimjer iskljucuje mogucnost postojanja naprimjer janjevaca ..krasovana ..moliskih i gradiscanskih hrvata i hrvatskih bosnjaka u mađarskoj (ne ih zbunit sa bosnjacima u BIH koji su poseban narod) ko i bunjevaca u subotickom kraju , znaci ljudi koji nisu u drzavi hrvatskoj ali su dija hrvatskog identiteta
Isto lipota prirode je brand drzave ali i vezan dosta uz identitet ali lipota prirode nije cesto nit toliko nacionalno..jer lipotu prirode ima i kotorski hrvat ali opet je to i crnogorska lipota prirode i njihovo nesto ..zapravo priroda je svoja ..ona je lipa neovisno di se nalazi ..jedino sta svak svoj kraj najvise voli 8)

Citat:
Jednostvano moraju se skrsit nacionalne drzave u Evropi da bi se stvorila velika Evropska Drzava i to ide preko medija i politike .
Ako nevjerujete meni pitaj voditelja emisije na Rubu znanosti sta misli o tome .

Nazalost iako san za ujedinjavanje europe ..to me skrsavanje nacionalnih i regionalnih identiteta i asimilacija u nekakav veci identitet plasi ..pogotovo zato jer se ide na krivi nacin ..a to je malo vise udaranje po manjim identitetima i skupinama ..a propagiranje vecih , nazalost moze se to rec i da je slucaj u hrvatskoj je mi vec danas nemamo nikakve medije na lokalnim narjecjima ..nego je ama bas sve na sluzbenom jeziku ..a bilo bi bolje da se uz sve sluzbene medije ima i pokoji na lokalnom dijalektu

Jer steta bi bilo da se hrvatska ..ceska ..slovacka ..makedonska ..bugarska ..irska ili josh neke manje kulture i jezici , izgube u masi europe ..tobi bas bila steta :(

sri 16 vel, 2011 3:13 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
captain je napisao/la:
Suiko ti pricas gluposti ..jer da je nacionalni identitet izricito vezan uz drzavu a ne u zajednicki smisao prodijetla ..etnnicitet bi se minja svaki drugi misec ..sama tvoja teza naprimjer iskljucuje mogucnost postojanaj naprimjer janjevaca ..krasovana ..moliskih i gradiscanskih hrvata i hrvatskih bosnjaka u mađarskoj (ne ih zbunit sa bosnjacima u BIH koji su poseban narod) ko i bunjevaca u subotickom kraju , znaci ljudi koji nisu u drzavi hrvatskoj ali su dija hrvatskog identiteta
Isto lipota prirode je brand drzave ali i vezan dosta uz identitet ali lipota prirode nije cesto nit toliko nacionalno..jer lipotu prirode ima i kotorski hrvat ali opet je to i crnogorska lipota prirode i njihovo nesto ..zapravo priroda je svoja ..ona je lipa neovisno di se nalazi ..jedino sta svak svoj kraj najvise voli 8)

Znam da će sad ovaj komentar izazvat buru ali moram to reći.
Da oni koji nemaju prebivalište na teritoriju Republike Hrvatske za mene nisu državljani ove države. Najbolje mi je kad mi neki Amerikanac koji se zove npr. Steve Komarshich, ne zna ni hrvatski jezik,nije nikad bio u Hrvatskoj i ne zna ni gdje se nalazi Hrvatska, i sad je on kao Hrvat, tj. spada pod Hrvatsku dijasporu? Na osnovu čega? Na osnovu toga što njegova baka ili prabaka dolazi s nekog Dalmatinskog otoka? Dali je nečije podrijetlo dovoljni i jedini razlog zašto bi netko bio član određene grube/zajednice/nacije?
Ako se svi ti toliko ponose svojim "Hrvatskim nasljeđem", zašto onda žive vani po gotovo cijelom svijetu?
Zašto Hrvatska uz Irsku ima gotovo najrašireniju dijasporu?
To po meni ostavlja dojam dvoličnosti.
Ako imaju toliki nacionalni ponos zašto onda ne žive u svojoj matičnoj državi? Ili možda ipak ima nešto više od "ljubavi prema djedovini"?
Možda im je ipak važniji bolji i kvalitetniji život kojeg si u jednoj Austriji mogu priuštit za razliku od kod nas, što je i normalno.
Ali onda takvi nemaju pravo govorit o nekom nacionalnom ponosu ili o ljubavi prema domovini, jer su isti ti pobjegli kad ih je ta zemlja najviše trebala. Tako da ono što hoću reći je da je nacionalizam samo isprazno moraliziranje dobro situiranih gospoda.
Netko tko se bori za život iz dana u dan sigurno nema toliku "bezgraničnu"
ljubav prema svojoj djedovini.

captain je napisao/la:
Jer steta bi bilo da se hrvatska ..ceska ..slovacka ..makedonska ..bugarska ..irska ili josh neke manje kulture i jezici , izgube u masi europe ..tobi bas bila steta :(

Takvo što je nemoguće.
Kulture ili jezici ne mogu samo tako lako biti asimilirani od strane većih osim ako to sami ne dozvole. A naša krivica je to što si mi takvo što sami dozvoljavamo, jer mi u biti niti nemamo svoj nacionalni idetitet, a kako ga i možemo imati kad smo cijelu svoju povijest bili pod nečijom vlašću.
A oni koji i isfuravaju nekakav idetitet izvorište nalaze na pogrešnim mjestima.

sri 16 vel, 2011 3:40 pm
Make it so
Make it so

Omg ..sad moran potrosit svojih vridnih po ure na odgovaranje 8)

I tako da pocnemo :mrgreen:

Citat:
Znam da će sad ovaj komentar izazvat buru ali moram to reći.
Da oni koji nemaju prebivalište na teritoriju Republike Hrvatske za mene nisu državljani ove države.

Drzavljanstvo i etnicitet nemaju toliko veze koliko ti mislis , jer iako su vecina hrvata drzavljani hrvatske cisto po rođenju ..drzavljanin hrvatske je i talijan iz groznjana ali i ceh iz daruvara ..isto tako drzavljanin hrvatske je i osoba koja ima nekog u familiji ko je drzavljanin hrvatske ..naprimjer ako određeni ante zivi u njemackoj a rođen u sinju ..njegovo dite ima pravo na drzavljanstvo i drzavljanin je hrvatske ..isto vridi i za naprimjer talijana podrijetlom iz istre koji zivi u monzi a ima dicu rođenu tamo ..ista stvar vridi i za sve ostale ljude iz HR

Etnicitet s druge strane je sasvim druga prica ..jer suboticki hrvat uopce nemora imat hrvatsko drzavljanstvo ali je on hrvat iz vojvodine i iako ima srpsko drzavljanstvo ..on pripada hrvatskoj etnickoj skupini ..jer dili isti povijesni identitet a velika je sansa i da ima nekakvu siru rodbinu u hrvatskoj ..znaci svoj jezik naziva hrvatskim ...osjeca se dilon hrvatske nacije ..on je hrvat bez obzira na to koje drzavljanstvo ima

Citat:
Najbolje mi je kad mi neki Amerikanac koji se zove npr. Steve Komarshich, ne zna ni hrvatski jezik,nije nikad bio u Hrvatskoj i ne zna ni gdje se nalazi Hrvatska, i sad je on kao Hrvat, tj. spada pod Hrvatsku dijasporu

U americi postoje podskupine ..znaci covik se moze izjasnit ka hrvat zbog podrijetla ..onda spada pod skupinu koja se zove croatian american ili građanin sjedinjenih drzava hrvatskog podrijetla
Druga stvar svi koji se busaju hrvatstvom znaju di je hrvatska i posjecuju je bar jednon godisnje ..ali kad uzmes u obzir da je stara cakavica ( i josh neki stari dijalekti hrvatskog jezika ) najvise ostala aktivna među iseljenicima i da su oni sacuvali neke elemente hrvatske kulture koji su skoro nestali iz HR ..onda sigurno spadaju pod ljude koji jesu hrvati ..da nemislis kako prican ovo bezveze ..moran napomenit da ja tamo u americi iman rodbine pet puta vise nego u hrvatskoj ;)

Citat:
Ako se svi ti toliko ponose svojim "Hrvatskim nasljeđem", zašto onda žive vani po gotovo cijelom svijetu?

Razmisli malo sta ti sad pricas ?

Evo ti primjer blata na korculi ..u 19 stoljecu trece najvece naselje u dalmaciji sa gotovo deset tisuca stanovnika ali nakon bolesti vinove loze ..se ogroman dija stanovnistva iselija po svitu trazeci posa kako bi se mogli prihranit ..u ono doba nije bilo masovnog i lakog transporta ljudi ki danas i oni su u ameirici ..australiji i ostalin zemljama ostali zivit ..i tamo dobili dicu , tamo nasli zivot ..da bi se vratili doma vecinom da bi umril a dica su dolazila tek sad svako lito ..znaci oni bastine svoje podrijetlo ali su nasli zivot u nekom drugom mistu 8)

Druga stvar su politicki islejenici , ja znan covika koji je osa u ameriku samo zato jer je bija progonjen u jugoslaviji ..bija je na golon otoku i nakon sta je pusten je otisa iz tadasnje jugoslavije a takovih slucajeva ima puno

Citat:
Možda im je ipak važniji bolji i kvalitetniji život kojeg si u jednoj Austriji mogu priuštit za razliku od kod nas, što je i normalno.

Krivi primjer ..opet cu po svojima , u sredisnjoj hrvatskoj dosta ljudi radi po austriji i njemackoj a dica i veci dija familije su in tu u hrvatskoj ..drugi dija su gastarbajteri koji su tamo nasli zivot ali sigurno ne minjaju etnicitet samo zato jer zive u njemackoj ..osim tog vecina njih je baren cetiri miseca tu ..nikako nisu napustili hrvatsku ili eventualno BIH ako su od tamo

Citat:
Ali onda takvi nemaju pravo govorit o nekom nacionalnom ponosu ili o ljubavi prema domovini, jer su isti ti pobjegli kad ih je ta zemlja najviše trebala. Tako da ono što hoću reći je da je nacionalizam samo isprazno moraliziranje dobro situiranih gospoda.
Netko tko se bori za život iz dana u dan sigurno nema toliku "bezgraničnu"
ljubav prema svojoj djedovini.

Bezgranicna ljubav ne postoji ali postoji ljubav ..simpatija i osjecaji pripadnosti .. i onda opet moran ponavljat , da bi u nekin slucajevima tu ljudi prezivili neko je vani triba radit a soldi su potribni kroz cili zivot ..plus ko kaze da nasi iseljenici nisu nama nikad pomogli ?
Meni moji definitivno uvik jesu :sesir2:

Citat:
Takvo što je nemoguće.
Kulture ili jezici ne mogu samo tako lako biti asimilirani od strane većih osim ako to sami ne dozvole. A naša krivica je to što si mi takvo što sami dozvoljavamo, jer mi u biti niti nemamo svoj nacionalni idetitet, a kako ga i možemo imati kad smo cijelu svoju povijest bili pod nečijom vlašću.
A oni koji i isfuravaju nekakav idetitet izvorište nalaze na pogrešnim mjestima.

Opet pises netocne stvari ..mi imamo identitet jer da ga nemamo on bi se jednostavno utopija pod ..talijanski ..austrijski ..mađarski ili neki drugi identitet ali on se nije utopija , nego je osta isti bez obzira na malo drugacije kulturne krugove u kojima se nalazija ..jer kako drugacije objasnit da se i kajkavski zagorac i cakavski bodul ali i stokavski slavonac ..osjecaju isto u 90% slucajeva ?
Mogu to potegnit i sa subicima ..izvorno iz bribira i kad je bribir pa pod turke se sele u zrin di dobijaju ime zrinski a kasnije imaju posjede oko cakovca ..međutim kontinuitet identiteta je prisutan i u dalmaciji i u banovini ali i u međimurju ..određene okolnosti su oblikovale neke razlike ali identitet je tu ;)

Nasa krivica nije sta ga nemamo nego sta ga nedovoljno cuvamo ..jer gle danas ..cakavski i kajkavski su izlozeni propadanju iako jednako vride ko i knjizevni jezik i cuvanje jezicne razlike uz nuzno znanje sluzbenog jezika ..bi bilo dobro ..no nazalost među hrvatima se cesto događa kad uzmu jedno ..zaborave na sve drugo ..tu bi tribali bit malo fleksibilniji :|

sri 16 vel, 2011 5:12 pm
anarho trekkie

4 od 1 je napisao/la:
Da ali ti vjerujes u trek buducnost a ja vise u onaku kakvu opisuju David Icke i masa teoreticara zavjera ....
Ja mislim da bi se probudio u buducnosti gdje bi svi bili jedno sa cipovima u glavi ,odnosno robovi vladajocoj eliti.....
Zašto ne vjerovati u bolje sutra? Optimizam je sam po sebi pozitivna stvar.

To ne odbacuje automatski strah, ili bar kritiziranje budućnosti gdje bi svi imali RFID ili kakve već čipove, i gdje će se preko njih pratiti i naša lokacija i sve što radimo, od strane Velikog brata.

4 od 1 je napisao/la:
Ovako kad krenem prvo Cvicek tvrdi da je Lokalpatritizam jednako nacionalizam ?
Gle bas to tvoje dvoje je bas suprotno ,Istarski lokalpatriotizam zalaze se za autonomiju Istre u granicama Hr.,neki ekstremi idu toliko daleko da predalozu totalno ocijepljenje Istre od Hrvatske ,npr .Rijecki lokapatrioti imas cak svoju fiktivnu drzavu na internetu ,neka prije drugog svijetskog rata u Dalmaciji su postojala takozvani Autonomasi .
U svijetu Korzika ako si tamo lokapatriota onda se zalazes za odvajanje od Francuske .
Ne, po koji već put, ne tvrdim da je lokalpatriotizam jednako nacionalizam. I isto tako ne izjednačavam lokalpatriotizam i autonomaštvo.

Suikotreki je napisao/la:
A to neki očito ne razumiju.
I zato je cviček aniti-nacionalist.
Anacionalist ;)

(ne ispravljam te, samo naglašavam za one koji ne razlikuju prefiks "A" i "ANTI" :) )

Kako sam već pisao, ne odbacujem nacionalnost. Jednostavno ne smatram da me ona temeljno određuje.

slika

sri 16 vel, 2011 6:37 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: