| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Coffee, the finest organic suspension ever devised
Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...crna ili smeđa boja nekog napitka mi je odbojna... eee, totalno! meni uz tamne nijanse nepase jos ni prozirna, zuta, crvena ili zelena! zaboravili ste plavu boju... npr powerade ima plavu boju... pokušala sam ga par puta kupiti al se jednostavno ne mogu natjerati da popijem tekućinu svijetlo-plave boje. vjerujem da danas i u kavi postoje različiti otrovi koji stvaraju ovisnost... pogotovo u instant kavama... s druge strane... kava u zrnu sumnjam da sadrži neke umjetne supstance osim onih što izvuče iz zemlje... a što se tiče ovisnosti... mislim da to više ovisi o tipu osobe a ne o kavi samoj. recimo... ja sam osoba kojoj kad se navikne na jednu šalicu dnevno, s vremenom više ta šalica nije dovoljna, i moram popiti dvije ili više da se razbudim... onda je prestanem piti par mjeseci i ponovno počnem... al kava ne ispušta dimne otrove kao cigarete tako da se ne osjećam društveno odgovorna za navučenost cijelog pučanstva na kofein... a kofeina ima i u drugim napitcima... kao na primjer u čaju... svi čajevi sadrže tein što je ista stvar kao i kofein. dakle, moj zaključak je... kofein je droga i nemojte ga uzimati... dajte sve meni. 
| pet 10 srp, 2009 11:24 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Bobo, pelinkovac nije zelen
Al ni ja ne volim kavu. Dobijem od nje drhtavicu, hladan znoj i kenja mi se. 
|
| pet 10 srp, 2009 11:28 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
kavu sam počela piti na 2 ili 3 godini faksa. prvo sam je pila sa puno mlijeka i puno šećera. danas pijem obavezno 2 deca crne kave sa 2 cm soca, bez šećera i bez mlijeka. sa mlijekom naručujem samo u bircu i onda dodam oba šećera. odličan mi je caffee latte u Argentini kod Trga prema Dolcu. ne pijem kavu svaki dan. mogu i preskočiti, ali kad je kišno vrijeme, popijem nekad i više šalica crne gorke. i nikad, nikad na prazan želudac. uvijek prije nešto pojedem. pazite na to. čuvajte si želudac. trebat će vam 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| ned 12 srp, 2009 11:45 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
| pon 01 ožu, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Jel se Nesquik broji? Ma šta ću se trovat još i kavom uz taj silan alkohol koji unosim na redovnoj bazi. 
|
| pon 01 ožu, 2010 9:07 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pet 12 ožu, 2010 4:24 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ja sam u zadnje vrijeme malo smanjio sa kavom, odnosno ne pijem je više ujutro već samo popodne (ujutro sad pijem indijski čaj ili earl gray)
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 12 ožu, 2010 12:26 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| pet 12 ožu, 2010 12:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Mi isto super miriši ali ju ne pijem, također mi je pregorka  . Pijem kavu jedino s mlijekom ili Nesquik a u firmi pretežno čaj ili vruču čokoladu  iz automata
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pet 12 ožu, 2010 1:56 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Ja volim kavu Kuci ju pijem samo kad ucim, inace jako rijetko... Jedino ak mi netko dođe, a i onda obicno napravim cappuchino Ali obozavam ic na kave... Doduse, u posljednje vrijeme malo rijeđe, ne stignem bas svaki dan kafenisat, a i mrzim kad je hladno, najradije ne bih mrdala iz kuce od 11. do 4. mjeseca sad jedva cekam da zatopli, pa da se mogu vratit svakodnevnim kavicama na terasama 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| pet 12 ožu, 2010 3:44 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ne pije kafu, bar ne onu pravu. Eventualno kakav nescafee ili nešto slično, lagano s puno mlijeka i tak. 

|
| pet 12 ožu, 2010 5:47 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 16 sij, 2009 12:01 pm Postovi: 218 Lokacija: ..nekoć Gama, sada druga galaxija.. Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: ..daleko. Koje si vrste?: ..vorta?
|
Spet je napisao/la: zaboravili ste plavu boju... npr powerade ima plavu boju... pokušala sam ga par puta kupiti al se jednostavno ne mogu natjerati da popijem tekućinu svijetlo-plave boje. ..u jednon dokumentarcu davno san vidi i ču' kako smo genetski načinjeni tako da nan je spiza plave boje odbojna, pa čak i ka' svisno znademo da ćemo piti nekakov plavi cocktail, doooobro ćemo odvagati.. ..uglavnon, ja volin kAfu. Ujutro. Crnu, slatku i jaku da ubije tovara. A spreman ju ovakor, aparatura; plastični livak o' filter makine, papir četvorka i drugi dil ki je fina tuljcasta mrižica o' mesinga. Filtrirni papir je smišten između ta dva komada. A unda ta konstrukcijica je postavljena na dvodecilitarsku čikaru (šalicu!, a ne..). Zakuvan do vrenja najviše dec i po' vodE, i lipo ka' počne vriti šutnen pretrpanu zlicetinu kAfe u vodu, ne promišan nego zatresen i sekundu-dvi poslin prosipanja kAfe lipo tu smisu žvelto ulijen u konstrukcijicu na čikari, i pričekan po' minute da se skroz ocidi. Najbitnije su te dvi sekunde između trpanja kAfe u vodu i livanja te lagano zapinjene mase u filter, jer ako se čeka sekundu više i ozbiljno zamiša, tada se narušava "osmotska tenzija" i mora se čekati duže o' minute da se sve ocidi.. Takova kAfa je fenomenalna, uopće nema fundAče (talog). 

Soap Trek Deep Place Nine
|
| pet 12 ožu, 2010 11:25 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Meni se...khm...kenja i od Nesquika... 
|
| pet 12 ožu, 2010 11:30 pm |
|
 |
|