Sada je: uto 15 ruj, 2026 10:32 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Ajmo predvidit buducnost , najrazvijeniji gradovi RH ....... 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Ajmo predvidit buducnost , najrazvijeniji gradovi RH .......
Sta bi tek rekli onda za zadar :mrgreen:

Cijeli je grad na ravnoj povrsini koja je odlicna za gradnju a u blizoj okolici ima naselja kao bibinje , sukosan i petrcane , sve mjesta koja imaju vise od 1000 stanovnika a sam grad u zadnje vrijeme raste dosta ubrzano i brojem stanovnistva i izgradnjom , mozda vec ima preko 100 tisuca ljudi u sebi :mrgreen:

sub 27 pro, 2008 1:28 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
captain je napisao/la:
Imam dojam da onaj eurodom u osijeku nece samo bit zgrada nego i nesto gdje ce se zaposlit ljudi :mrgreen:
I cudno mi je to , osijek je industrijsko srediste slavonije sa masu tvornica i brandova , pa ti kazes da je nekim ljudima tako tesko nac posao :|

Nekad bio !
Prije rata ti je postojalo 25 tvornica ,u ratu manji ih je dio unisten ali najjveci dio je unisten u privatizaciji i to ljudi koji su bili onda na celu sad su veliki reginalisti :roll:
Od 25 ti je ostala: Saponija( kojoj su otpustili 50% radnika ),Osjecka Pivovara,Secerana (ona ti radi 6 mjeseci) i Kandit koji je pred stecajem .
U Glasu Slavonije su izisli ti podaci sto napiso koliko se ljudi odselio ,njihova ti je procijena da ce Osijek (ako se nista ne poduzme ekonomski )za 50 g. pasti na 50 000 stanovnika .
Ja osobno poznam 6 ljudi koji su mi poznanici koji su se odseli u Zg ili u Dalmaciju ,Istru .

sub 27 pro, 2008 5:42 pm
Environmentalist
Environmentalist

pretpostavljam da će se dosta razviti Vukovar kad se otvori plovni put, Dubrovnik zbog turizma, Varaždin i Čakovec zbog privrede i ekonomije, Rijeka kao međunarodna luka, Zadar jer se u zadnjih par godina jako pokrenuo i procvjetao. i dalje će biti centralizma metropole jer ipak je to u mentalitetu ljudi. Osijek bi se mogao razviti, ali ne u tolikoj mjeri i neće imati toliki bum kad Vukovar, Dubrovnik, Varaždin, Čakovec, Rijeka i Zadar. jednako kao i Osijek razvit će se i Split i drugi gradovi koji imaju neki svoj kontinuirani razvoj već godinama.

a Đakovo možeš promatrati kao predgrađe Osijeka budući da puno ljudi iz Đakova radi u Osijeku i migriraju na dnevnoj razini :wink:

možda sam neinformirana, ali nas su u školi učili (daaaavno) da će koridor 5C koji spominješ kao cestu koja će povezivati Budimpeštu i Jadransko more prolaziti malo istočnije od Đakova.

kako će se Slavonski Brod pripojit Đakovu kad je puno veći od njega? :zubo: jedino ako će se Đakovo pripojiti Slavonskom Brodu :wink:

to što se na tom dijelu nalazi vojska i katedrala ne znači puno za privredu jer nema proizvodnje i opticaja novca u smislu u kojem je potrebno da taj kraj procvjeta. sve dok se ne otvori plovni put na Dunavu i autocesta koja će nas povezivati sa Europom iz Slavonije će se ljudi i dalje odseljavati. od moje generacije rijetki su se vratili. oni koji su se s najboljom namjerom vratili bili su nezaposleni i odselili su se trbuhom za kruhom i neće se vratiti. bar do penzije. većina mladih, obrazovanih i perspektivnih se ne vraća. u Slavoniji nema puno sportskih klubova, ni vrsnih sportaša. oni koji uspiju, uspiju jer su se sami trudili, npr. kao Mirko Filipović. rijetko kad se u sportskom dijelu vijesti ili dnevnika spomene da je neki Slavonac nešto napravio. nema ni previše sadržaja za mlade. nisu svi mladi skloni tome da plešu u kudovima i sviraju tamburice. Slavonija je puna rijeka, a veslačkih klubova ima samo u Osijeku i Iloku. nigdje se ne pleše balet, plesnih škola ima samo u 3-4 grada, nema zvjezdarnica, u 3 grada postoje srednje glazbene škole, nema 90% sadržaja koji se nudi u ZG,RI,ST,ŠI,ZD,DU,VŽ,ČK, itd. postoje entuzijasti koji se zagriju za nešto. neki uspiju, ali velika većina zbog razočaranja napusti svoje snove i prepusti se monotoniji rijeke života.

Nema nekog značajnog pritoka kapitala. Većina privrede je na rikavanju.

Nekad se u Slavoniji radilo i molilo. Sad se samo moli da se radi.

ned 28 pro, 2008 3:17 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Mislim da si se tu u vezi sportasa malo preracunala jer neki od najboljih RH sportasa dolaze iz slavonije 8)

A za ovo ostalo neznam , ali mislim da je tome u mnogocemu kriv rat jer ako pogledas bolje slavonija je dozivjela najveca razaranja u ratu i trebat ce jos najmanje 5 do 10 godina da se potpuno oporavi
Dok istra nije vidjela rata , rijeka isto , zagreb jedva jedvice , varazdin i cakovec nimalo a dalmacija ima jak turizam pa se nekako izvukla ali cak nit ona potpuno jer je zagora izuzev parmanjih gradova , totalno mrtva
Najrazvijeniji su oni koji su bili u miru a najnerazvijeniji su oni koji su bili stalno pod opsadom
U slavoniji ce se osijek definitivno dobro oporavit (vec sada se tamo dosta radi i gradi , bar ako je prema novinama sudit) , međutim najveci problem ce i dalje imat taj kontinentalni dio koji je bio nekoc stalno pod napadima
Vukovar treba jos dosta obnavljat i sređivat dok se on ne oporavi , slavonski brod je mozda obnovljen ali se tek treba nekako razvit i dizat svoj standard , isto kao i sisak ciji je aglomeracijski susjed petrinja bila pod okupacijom pa je gotovo ispalo da je dio siska okupiran uz sve to i losa privatizacija je uzela danak , trebat ce jos podosta godina da sve stane na svoje , ali mislim da ce se svi ipak oporavit i pocet ici prema naprijed :sesir2:

ned 28 pro, 2008 3:03 pm
Environmentalist
Environmentalist

istina, dolaze ali ST, ZG i RI daju najviše sportaša jer se već od 3. godine može trenirati neki sport. vlastitim očima sam vidjela hrpu dobrih mladih sportaša koji zbog financijskih razloga nisu mogli nastaviti se baviti sportom jer su se morali seliti u veće gradove, a njihove obitelji to nisu mogle financijski podržati.

turizam treba zaboraviti sve dok je svijet u krizi. tko će nam dolaziti na tako tako lošu ponudu za previsoke cijene?

istina, sisak je u banani. držim im fige da se oporave jer je tamo bilo puno jakih tvornica koje su propale.

ned 28 pro, 2008 3:34 pm
Profil Web stranica
Captain
Captain

Opis Stanja: Biti će bolje!!!
:sesir2: Ajmo redom!! :sesir2:

- nisam rekao da če se gradovi pripojiti Đakovu nego svojim širenjem nemogu se stopiti sa Zagrebom nego sa Đakovom...
Na kraju budući da se sastave veliki gradovi kao Vinkovci, Osijek, Brod vjerovatno če se ujediniti u neki novi nazivnik...
- Koridor 5c več prolazi kroz samo ĐAkovo (SLAVONICA), taj dio koridora je već otvoren za promet...
- Vojno vjersko središte je sigurno garancija pristizanja svježega kapitala u ove krajeve, od samih plača djelatnika do kapitalnih investicija...

modesty blaise na kraju bi napisao; " Još češ ti vidjeti u Slavoniji Capricacity samo da cylonski brodovi ne dođu jer bi jedino oni mogli zaustaviti neminovni razvoj Slavonoije...." :sesir2:

ned 28 pro, 2008 4:47 pm
Profil Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

bilo bi lijepo da se stvarno razvije i da svi razmišljaju kao ti. možda griješim, ali nisam nimalo optimistična, a živim u srcu Slavonije :wink: U mom gradu se otvaraju samo banke, kladionice i kafići. Sve drugo je propalo.

pon 29 pro, 2008 12:59 am
Profil Web stranica
Captain
Captain

modesty blaise je napisao/la:
bilo bi lijepo da se stvarno razvije i da svi razmišljaju kao ti. možda griješim, ali nisam nimalo optimistična, a živim u srcu Slavonije :wink: U mom gradu se otvaraju samo banke, kladionice i kafići. Sve drugo je propalo.

:sesir2: Nada posljednja umire!? :hallo:
Moraš priznati da sam ljepo "predvidio" budučnost... =D>

pon 29 pro, 2008 1:06 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

A kakvo kretanje stanovnika ima đakovo ? :mrgreen:
Humans are coming or going away from đakovo :?:

pon 29 pro, 2008 1:17 am
Environmentalist
Environmentalist

ČAROBNJAK je napisao/la:

:sesir2: Nada posljednja umire!? :hallo:

ima još jedna o nadi, malo nepristojna :zubo:

bolje onda ta tvoja da nada umire posljednja. moramo misliti pozitivno, zar ne?

pon 29 pro, 2008 1:53 am
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

srce bi mi puklo kad ja nebi kometiro ovo..
ja vidim svijetlu budućnost za grad Bjelovar….
inače bjelovar je za sad samo 45 minuta od zg..ali do kraja godine to se bude smanjilo kad se završi auto cesta….
možda vama to zvuči glupo ali moj grad je je u zadnjih 10 godina toliko na predovo da je to pomalo strašno…
da sad ne nabrajam šta smo sve dobili…mogu vam samo reč šta nas čeka u 2009.
otvorenje največeg pevecevog cetra, nova auto cesta do zg, 3 pogona proizvodnje pvc stolarije
2 tvornice gljiva,otvorenje nove mesnice i početak izgranje studesko-đačkog doma…
to je ono što je veče….
a li samo još da vam dam za primjer u zadnjih 2 i pol godine sagrađeno je više stanova neko u 15 i pol god…
možda sve to nije nešto ali oni koji su bili prije 10 god u bj i da sad dođu vidjeli bi o čemu pričam…

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

pon 29 pro, 2008 1:57 pm
Make it so
Make it so

Ma bravo :mrgreen:
Drago mi radi bjelovara :thumbs2:
(Steta sta nema bjelovar construction update na skyscrapercityiu :( )

Inace u vezi slavonije , cini mi se da tamo i nije tako mrtvo kao sta se kaze , u zadnje vrijeme se dosta toga gradi i radi

U osijeku naprimjer :sesir2:

Eurodom
Cappa centar
Dvorana
Zracna luka je proradila
Dolazi autocesta

Pa moglo bi to ici malo na bolje :sesir2:

pon 29 pro, 2008 2:30 pm
Environmentalist
Environmentalist

okej...ali nije Osijek cijela Slavonija :wink: :P treba razvijati i druge gradove i veća sela jer se ljudi iseljavaju od tamo i ostaje samo babinjak.

pon 29 pro, 2008 9:00 pm
Profil Web stranica
Captain
Captain

slika
Jaaa sam djevojkaa sa sela, kosa mijeee.....
Treba razvijati sela!!!! :sesir2: :thumbs2: :sesir2:

uto 30 pro, 2008 1:02 am
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Pa onda usput unistit svu prirodu i sume :?

uto 30 pro, 2008 2:39 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: