Sada je: pon 31 kol, 2026 11:22 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
 Ravnopravnost spolova 
Autor/ica Poruka
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Ravnopravnost spolova
Na mene se ne odnosi. Nisam vjernica, pa prema tome briga me što je za crkvu grijeh. Imam svoj kodeks, po kojemu postupam.

Kakve koristi od toga što netko govori da je vjernik, kad ne živi kao vjernik i ne boji se kazne božije zbog grijeha.

Uglavnom vratimo se mi na temu.
Ravnopravnost žena nije upitna. Upitno je samo to koliko se ta pravila i zakoni provode. Na tome se još treba poraditi.

pon 09 stu, 2009 1:15 am
Founder

Koje si vrste?: er
Čemu raspravljati s nedokaznim osobama? Ono što je trebalo biti rečeno je rečeno a postoje i druga mjesta za te teme ... Što se mene tiče može se zaključati .... :sesir2:

pon 09 stu, 2009 1:27 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
modesty blaise je napisao/la:
evo ovdje i jedan seminarski rad koji mi je izašao kao prvi primjer kad sam ti tražila literaturu gdje možeš pročitati kao potvrdu ovo što sam rekla:
http://infoz.ffzg.hr/afric/MetodeII/BasicSuncana.pdf

Vrlo interesantan seminarski rad. I zanimljvo je da su se u prapovijesti praljudi šev*li 'ko ludi. :lolsmjeh:
A i sad mi je jasno kako je iz matrijarhata došlo do patrijarhata. Isto vrlo zanimljiva priča.

uto 10 stu, 2009 12:54 pm
Profil Web stranica
Environmentalist
Environmentalist

RAI'TARA je napisao/la:
A svoju struku poznam odlično. Nisam kriva što ti ne možeš shvatit ono što ja govorim. :neznam:

ako si dobila iz 8-10 dosad odslušanih za bolonju srezanih kolegija 5 ne znači da odlično poznaješ struku nego samo da si naučila što sve piše na slideovima na predavanju iz zoologije, biologije stanice, mikrobiologije, botanike. :zubo: a to ti baš i nije nešto.

a koji ti to dio svoje struke tako dobro poznaš, kao što se hvališ? iz postova se ne vidi baš stručnost grane biologije/kemija na koju naginješ i za koju si se opredjelila.

sri 11 stu, 2009 2:20 am
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

RAI'TARA je napisao/la:
A svoju struku poznam odlično. Nisam kriva što ti ne možeš shvatit ono što ja govorim. :neznam:

ako si dobila iz 8-10 dosad odslušanih za bolonju srezanih kolegija 5 ne znači da odlično poznaješ struku nego samo da si naučila što sve piše na slideovima na predavanju iz zoologije, biologije stanice, mikrobiologije, botanike. :zubo: a to ti baš i nije nešto.

a koji ti to dio svoje struke tako dobro poznaš, kao što se hvališ? iz postova se ne vidi baš stručnost grane biologije/kemija na koju naginješ i za koju si se opredjelila.

Postoji teorija i praksa.
Imamo i praktikum iz zoologije, biologije, kemije.
Nisu tu u pitanju nikakvi slajdovi. Pogledaj samo knjigu ''Biologija stanice'' koliko ima stranica. :roll:
Seciramo životinje, istražujemo stanice, i ti onda meni govoriš da nemam znanje. :roll:

Sve što sam napisala je točno i savršeno opisuje i pobija ono što si ti napisala.

Jedino što je prirodno jest to da muškarci imaju spermije, odnosno spermu, a žene jajne stanice odnosno jaja. A sve ostalo su samo umjetni običaji nametnuti od raznih skupina ljudi, koji su različiti u različitim djelovima svjeta i dalje se mjenjaju kako vjetar puše.

sri 11 stu, 2009 2:38 am
Environmentalist
Environmentalist

koliko, 179 stranica? stryer, voet, karlson, pine, skoog i sl. imaju preko 1200 stranica. ne mjeri se znanje u pročitanim stranicama :roll: secirala si do sada brašnara, gujavicu, gledala preparate trakavice, stanice pokožice luka i misliš da je to sve znanje svijeta i da na takvim jednostavnim primjerima možeš objasniti cijelokupnu tajnu postojanja? samo ti pokušavam reći da je to kako pokušavaš dokazati i objasniti neke stvari puno rupa. laiku koji nije čuo za biologiju od osnovne škole je to možda dosta. nekome tko se razumije u to nije i ne možeš ga time uvjeriti.

čet 12 stu, 2009 6:06 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

koliko, 179 stranica? stryer, voet, karlson, pine, skoog i sl. imaju preko 1200 stranica. ne mjeri se znanje u pročitanim stranicama :roll: secirala si do sada brašnara, gujavicu, gledala preparate trakavice, stanice pokožice luka i misliš da je to sve znanje svijeta i da na takvim jednostavnim primjerima možeš objasniti cijelokupnu tajnu postojanja? samo ti pokušavam reći da je to kako pokušavaš dokazati i objasniti neke stvari puno rupa. laiku koji nije čuo za biologiju od osnovne škole je to možda dosta. nekome tko se razumije u to nije i ne možeš ga time uvjeriti.

Secirala sam ja puno kompleksnije životinje od gujavica. To se radi na prvoj godini.
S tim da sam na medicinskom fakultetu morala gledati obdukcije ljudi.
Uglavnom fakultet biologije i kemije je jako težak i kompleksan i daje odlično znanje svakom tko ga pohađa.

Uglavnom svi primjeri koje sam dala su točni ( i nisu puni rupa kao što ti kažeš, a navodno se razumiješ u biologiju, pa mi nije jasno kako tako nešto možeš uopće i reći ), i kao što sam već rekla savršeno opisuju stanje.
I oni su prirodni, a to što bi neki htjeli da su neki umjetni običaji nametnuti od strane određene skupine ljudi prirodni to je druga priča.
Oni nisu prirodni, kao što nije prirodno da žene nose haljine, da se šminkaju i slično.
To su običaji, moda, a ne priroda. ( premda protiv šminke i haljina nemam ništa, dapače obožavam ih :biggrinlove: ).

čet 12 stu, 2009 6:49 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
I gdje da ja prebacim ove vaše postove koji su više "biološki" a manje o ravnopravnosti... :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 12 stu, 2009 6:51 pm
Founder

Ma ova tema je otišla daleko u smjeru u kojem nije trebala ići prije svega jer joj naslov nije trebao biti mijenjan jer ja nisam mislio razglabati trebaju li muškarci i žene biti ravnopravni, a mislim da u svakom slučaju trebaju biti, nego o tome kakva treba biti uloga žene u braku i društvu općenito.... Naravno da su žene bitne ali nisam ih ja potcjenjivao.

čet 12 stu, 2009 11:07 pm
Goddess in green
Goddess in green

Pa svojim komentarima si ih jako podcjenjivao i degradirao.

Uloga žene treba bit onakva kakvu ona želi imati. Nitko ju ne smije siliti na ništa što njoj ne odgovara.

sub 14 stu, 2009 12:38 am
Founder

RAI'TARA je napisao/la:
Pa svojim komentarima si ih jako podcjenjivao i degradirao.

Uloga žene treba bit onakva kakvu ona želi imati. Nitko ju ne smije siliti na ništa što njoj ne odgovara.

A većina ih želi imati obitelj ...

sub 14 stu, 2009 3:38 pm
Environmentalist
Environmentalist

@cvicek: ne moraš prebacivati ništa. što se mene tiče ova tema je za mene gotova. neću se više ni truditi odgovarati na postove ili u temi navodne studentice biologije i kemije na egotripu koja blati i sramoti svoju struku nestručnim znanjem i prepisivanjem rečenica iz power point prezentacija sa predavanja. jedino što je meni ona dokazala je da ne misli svojom glavom, nego štrebeta na pamet fraze i pomoću njih pokušava dokazati da su žene superiorne ili jednake muškima. nemam ništa protiv tebe raitara ali ne mogu nikako vjerovati da na tebe studiranje nema nikakav učinak i umjesto da ti proširi vidike, ostalo je sve na razini srednjoškolskih udžbenika. fakultet je jedno divno razdoblje i pruža priliku naučiti nešto novo, a ne ponavljati ono što si morala znati za prijemni.

iskreno ću reći da su pripadnici muškog roda uvelike razumniji nego žene i nikad neću stati na stranu svog roda. ako su žene u prošlosti bile potlačene, uvijek su se mogle izboriti za ono što imaju danas - samo su se trebale ujediniti kao što su to učinile 60ih i 70ih godina 20.stoljeća. upravo je u tome i problem kod žena - totalno su razjedinjene i nedokazive. uloga žene nije jedinstvena i ne može se generalizirati i svoditi na sliku stereotipa. niti jedna žena nije ni slična, kamoli ista. kaže se 100 ljudi, 100 čudi... 100 žena, 200...hm dajte si mašti na volju. nemam ni volje ni želje biti nekome ravnopravna jer to ne znači uvijek podizanje na višu razinu i napredovanje, nego i nazadovanje u mnogim aspektima. jedno su ista prava, a drugo ravnopravnost. a o istim pravima pred zakonom u našem zakonodavnom sistemu dalo bi se jako dugo raspravljati.

i da citram Barbaru Kolar kad je spustila Dušku: samo neambiciozna žena želi biti ravnopravna muškarcu :P

pon 23 stu, 2009 3:49 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
da citram Barbaru Kolar kad je spustila Dušku: samo neambiciozna žena želi biti ravnopravna muškarcu :P

U, ovo bi se moglo na mnogo načina interpretirat :vrazicak1:

pon 23 stu, 2009 4:33 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Koje si vrste?: Vulcan
i da citram Barbaru Kolar kad je spustila Dušku: samo neambiciozna žena želi biti ravnopravna muškarcu :P

Barbara Kolar je jedna iritantna, samodopadna, beznačajna "voditeljica". Njene komentare ne uzimam za neku usporedbu.

pon 23 stu, 2009 7:02 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
T'Grel je napisao/la:

Barbara Kolar je jedna iritantna, samodopadna, beznačajna "voditeljica". Njene komentare ne uzimam za neku usporedbu.

Ako se ne varam, i homebreakerica (ima jedna narodska riječ za to, al ne bih prelazio granice dobrog ukusa).

pon 23 stu, 2009 7:36 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 154 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: