|
Sada je: čet 27 kol, 2026 11:24 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: Idete li u crkvu?
to što ne ideš u crkvu ne znači da si direktno ateist. možeš biti jednostavno i nevjernik. i ateizam je religija na neki način. vjeruješ da ne postoji božansko biće 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 05 svi, 2009 1:25 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
A da se nadovežem, niti ići u crkvu ne znaći da je netko vjernik.
Banalan primjer bi bio odlazak u katedralu, jer tada po pravilima onaj tko je zadnji bio u katedrali prvi igra kad igramo "Pillars of earth"
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 05 svi, 2009 1:31 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
Cvicek je napisao/la: A da se nadovežem, niti ići u crkvu ne znaći da je netko vjernik. u potpunosti se slažem Cvicek je napisao/la: Banalan primjer bi bio odlazak u katedralu, jer tada po pravilima onaj tko je zadnji bio u katedrali prvi igra kad igramo "Pillars of earth" hehe dobar 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 05 svi, 2009 1:39 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 05 svi, 2009 1:46 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pon 13 tra, 2009 3:20 pm Postovi: 139 Lokacija: Red Dwarf
|
Ma kakvi, ježim se od mise, svi ti ljudi što se klanjaju, pa govore u isti glas, pa pjevaju na nepoznatim jezicima... ko oni sotonisti u filmovima što pojedu cijeli grad.
A nisam ni vjernik. Nevjernik sam.
_________________ Nisam pročito forumska pravila.
|
| uto 05 svi, 2009 1:59 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ono što je Sovereign ne baš prejasno htio reći jest sljedeće... Ne treba nam religija/Crkva da nam govori kako trebamo živjeti, da nam govori kakva načela moramo imati, kakvi ljudi moramo biti... to svatko sam u sebi mora imati, i to svatko mora sam otkriti na svoj način... a ako to čovjek nema u sebi, ako je on inače kreten i đubre od čovjeka on može godinama ići u crkvu, no on će i dalje to ostati... Inače moje mišljenje je da su Crkva i religija samo još jedan način kontrole... a ako sam ja protiv nečega od je to kontrola...
| uto 05 svi, 2009 2:05 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
modesty blaise je napisao/la: i ateizam je religija na neki način. vjeruješ da ne postoji božansko biće  Da se još osvrnem na ovo i dopunim: Ima različitih kategorija ateizma - neki jednostavno ne vjeruju da postoji bog/bogovi (tj. nije ih briga da li postoji), dok drugi baš VJERUJU da bog ne postoji, i po tome bi zbilja i oni bili vjernici 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 05 svi, 2009 2:56 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Cvicek je napisao/la: modesty blaise je napisao/la: i ateizam je religija na neki način. vjeruješ da ne postoji božansko biće  Da se još osvrnem na ovo i dopunim: Ima različitih kategorija ateizma - neki jednostavno ne vjeruju da postoji bog/bogovi (tj. nije ih briga da li postoji), dok drugi baš VJERUJU da bog ne postoji, i po tome bi zbilja i oni bili vjernici  E vidiš... ja bi otprilike sebe svrstao u ovu prvu grupu... Tj. svejedno mi je dali bog/bogovi postoji/e... jer naposljeku neće Bog poduzezi da meni život bude bolji i ispunjeniji... već sve ovisi isključivo o samom meni, te o još par pojedinosti...
| uto 05 svi, 2009 2:59 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Suikotreki je napisao/la: Cvicek je napisao/la: modesty blaise je napisao/la: i ateizam je religija na neki način. vjeruješ da ne postoji božansko biće  Da se još osvrnem na ovo i dopunim: Ima različitih kategorija ateizma - neki jednostavno ne vjeruju da postoji bog/bogovi (tj. nije ih briga da li postoji), dok drugi baš VJERUJU da bog ne postoji, i po tome bi zbilja i oni bili vjernici  E vidiš... ja bi otprilike sebe svrstao u ovu prvu grupu... Tj. svejedno mi je dali bog/bogovi postoji/e... jer naposljeku neće Bog poduzezi da meni život bude bolji i ispunjeniji... već sve ovisi isključivo o samom meni, te o još par pojedinosti... E vidiš, i ja bih se svrstao u onu grupu da me nije brifa dali bog/bogovi postoje. I da većinom život ovisi o tebi, ali i o sreći, i okolini u kojoj živš..., al me zanima koje su to pojedinosti koje ti nisi naveo Suiko?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 05 svi, 2009 3:46 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
ne.....imam svečenika koji je obiteljski prijatelj i to mi sasvim dovoljno, s njim čovjek može otvoriti različite teme i normalno razgovarati, tako da mi trebaju masovna okupljanja da čujem stalno ponavljanje , i kojim slučajem političke istupe svečenika
_________________ What's the miracle, if life itself is not? Who am I to praise it's worth With a hymn?? I may stumble over words that I forgot, Just as life itself will slowly begin.
|
| uto 05 svi, 2009 5:04 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Ja ponekad volim reć za sebe da sam agnostik, radije nego ateist, no nisam siguran da potpuno spadam u tu skupinu. U svakom slučaju, nisu me učili da vjerujem u Boga, ali isto me tako nisu učili da negiram njegovo postojanje.
|
| uto 05 svi, 2009 5:21 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
talos je napisao/la: ne.....imam svečenika koji je obiteljski prijatelj i to mi sasvim dovoljno, s njim čovjek može otvoriti različite teme i normalno razgovarati, tako da mi trebaju masovna okupljanja da čujem stalno ponavljanje , i kojim slučajem političke istupe svečenika Da li si ikada pokušao s njim razgovarati o težim temama - recimo o višestoljetnom zataškavanju pedofilije od strane RKC, o propovjedanju nekorištenja kurtona u zemljama u kojima je velik % zaraženih HIVom, o genetskom inžinjeringu, o sotonizmu...?
|
| uto 05 svi, 2009 6:24 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
naravno  ....pa to su zabavne teme  ...ali kod njega je dobro što čovjek živi život, zna što se događalo i što se događa, i protiv vlastitih kolega ima hrpu prigovora i ne prihvača mnoga ponašanja crkve
_________________ What's the miracle, if life itself is not? Who am I to praise it's worth With a hymn?? I may stumble over words that I forgot, Just as life itself will slowly begin.
|
| uto 05 svi, 2009 6:55 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
I kakvo je njegovo mišljenje o tim zabavnim temama koje sam naveo u prošlom postu? 
|
| uto 05 svi, 2009 6:59 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: sri 04 lis, 2006 5:42 pm Postovi: 775 Lokacija: 7th Level Of Hell - For Violent and Wicked Ones Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
|
slika o bibliji, kliknite ako vas "istine" ne vrijeđaju http://img355.imageshack.us/img355/2405 ... 366e9o.jpg[da ipak ne stavim pa da me kamenom]
| uto 05 svi, 2009 7:19 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|