Sada je: sub 12 ruj, 2026 8:28 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
 Da li slušate Thompsona? 

Da li slušate Thompsona?
Da 29%  29%  [ 8 ]
Ne 71%  71%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 28

Da li slušate Thompsona? 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Da li slušate Thompsona?
vjeko1701 je napisao/la:
da mene smeta da jugo obilježja nisu protuzakonska a ustaška jesu - da; oboja bi trebala biti...

Što su to jugo obilježja? Petokraka?

slika

slika

BTW, moj pokojni djed je nosio tu petokraku na glavi onoga dana kad ga je četnički minobacač osakatio doživotno.

Ako ti šteka poznavanje povijesti, obrati se T'Grelu, da ti razjasni razliku između fašizma i antifašizma.

sub 18 kol, 2012 6:13 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: II
Opis Stanja: komplicirano
Koje si vrste?: Klingonac
Nemoj da počnemo o povijesti...ja sam dobro upoznat s njom, čak sam i neko vrijeme razmišljal o studiju iste...

Dobro se zna koja su jugoobilježja i nemoj početi ironijom

koja su onda ustaška? Slovo U?

A mojeg pradjeda su ubili na kučnom pragu ljudi koji su nosili tu petokraku čisto zato jer je imal malo više novca od njih a nikad u životu oružje u ruci nije držal...i još su zaprijetili mojoj prabaki i baki da ako da maknu ili pokopaju da će i njih poubijat...zato nemoj mi...antifašisti su radili velike zločine pod okriljem borbe protiv fašizma...a juga, juga je bila poprilično aktivna u tome.

Samo me zanima kad budu Hrvati shvatili da su Hrvati, ne ustaše, ne partizani...nego Hrvati

slika

slika

Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.

sub 18 kol, 2012 6:20 pm
Profil YIM
bubica
bubica

vjeko1701 je napisao/la:
Nemoj da počnemo o povijesti...ja sam dobro upoznat s njom, čak sam i neko vrijeme razmišljal o studiju iste...

Šteta što nisi, možda bi neki vrag naučio, ovako ćorak.

Citat:
A mojeg pradjeda su ubili na kučnom pragu ljudi koji su nosili tu petokraku čisto zato jer je imal malo više novca od njih a nikad u životu oružje u ruci nije držal...

U svakom ratu ima groznih zločina na obje strane. Pogotovo u WW2, tamo su svi imali krvi na rukama, neki manje, neki više.

A ovo s tvojim pradjedom mi zvuči i prepoznato. Prijeki sud je u to vrijeme bio svakodnevna praksa, pogotovo za kamatare i ratne profitere kojih je tada bilo na svakom kutu (u nestašici hrane brašno se plaćalo zlatom), pa je sasvim razumljivo i da je dosta nevinih nastradalo. Prijeki sud nikad ne može biti pošten.

sub 18 kol, 2012 6:33 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Pa petokraka je isto korištena u ideološkom okruženju sličnom ko NDH pa i gorem ..staljinizam se razvio pod petokrakom ..vukovar je uništen 1991 pod petokrakom na glavi napadača ..ubijanje tisuća ljudi na križnom putu se desilo pod petokrakom ..goli otok i razna mučenja su se događala pod tim znakom

Nažalost i famozni "ustanak" u srbu ..iako je to u biti bija četnički ustanak di su pobili krcato ljudi a kasnije se pribacili u partizane kad su vidili da gube ..cilo jedno selo boričevac je tad zbrisano sa zemlje i svi stanovnici ubijeni ..posli je mislin situaciju dosa smirivat hrvatski partizan marko oreskovic ali i njega su smaknili kasnije

Sad daleko od tog da su svi pod petokrakom bili zlocinci ..ali se pod tim znakom puno zla dogodilo ..posebno tu prste imaju cetnici koji su se pribacili među partizane u lici i dalmaciju ..imenom i presimenom jedan od njih je i simo dubajic i slicni , ljudi su se doslovce hvalili masovnim egzekucijama posli rata

I dan danas pravi antifasisti su ili sutljiva masa ili su umrli dok ovi glasni su vecinom nekakve ekstremnije komunjare ili cak kad bi se kopalo malo dublje bi bili povezani sa cetnickim pokretom ..jbg ali tako je ..tako da danas imamo velike antifasiste pupovca i stanimirovica i slicne njima ..znaci onima koji su cinili zlo pod znakom petokrake

sub 18 kol, 2012 6:34 pm
bubica
bubica

captain je napisao/la:
Pa petokraka je isto korištena u ideološkom okruženju sličnom ko NDH pa i gorem

Čekaj malo, ti govoriš o državi koja je imala rasne zakone i koncentracijske logore. Državi koja je bila službeni satelit III. Reicha.

Nije li to u ideološkom smislu najdublje dno?

Citat:
..iako je to u biti bija četnički ustanak di su pobili krcato ljudi a kasnije se pribacili u partizane kad su vidili da gube

Moj djed je u Partizane pobjegao iz ustaškog pokreta, kad je vidio da ti baš nisu svoji. A koliko je domobranskih dezertera završilo u NOB-u, to ni sam bog ne zna.

sub 18 kol, 2012 6:40 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

_Oz je napisao/la:
vjeko1701 je napisao/la:

Šteta što nisi, možda bi neki vrag naučio, ovako ćorak.

Citat:
A mojeg pradjeda su ubili na kučnom pragu ljudi koji su nosili tu petokraku čisto zato jer je imal malo više novca od njih a nikad u životu oružje u ruci nije držal...

U svakom ratu ima groznih zločina na obje strane. Pogotovo u WW2, tamo su svi imali krvi na rukama, neki manje, neki više.

A ovo s tvojim pradjedom mi zvuči i prepoznato. Prijeki sud je u to vrijeme bio svakodnevna praksa, pogotovo za kamatare i ratne profitere kojih je tada bilo na svakom kutu (u nestašici hrane brašno se plaćalo zlatom), pa je sasvim razumljivo i da je dosta nevinih nastradalo. Prijeki sud nikad ne može biti pošten.

Sve je to uredu, ali kakvo je to opravdanje? Radili su se zločini pod tom ideologijom i treba biti ilegalna...KRAJ

Govoriš i o konc. logorima NDH a juga ih je isto imala u 90ima.

captain je napisao/la:
Pa petokraka je isto korištena u ideološkom okruženju sličnom ko NDH pa i gorem ..staljinizam se razvio pod petokrakom ..vukovar je uništen 1991 pod petokrakom na glavi napadača ..ubijanje tisuća ljudi na križnom putu se desilo pod petokrakom ..goli otok i razna mučenja su se događala pod tim znakom

Nažalost i famozni "ustanak" u srbu ..iako je to u biti bija četnički ustanak di su pobili krcato ljudi a kasnije se pribacili u partizane kad su vidili da gube ..cilo jedno selo boričevac je tad zbrisano sa zemlje i svi stanovnici ubijeni ..posli je mislin situaciju dosa smirivat hrvatski partizan marko oreskovic ali i njega su smaknili kasnije

Sad daleko od tog da su svi pod petokrakom bili zlocinci ..ali se pod tim znakom puno zla dogodilo ..posebno tu prste imaju cetnici koji su se pribacili među partizane u lici i dalmaciju ..imenom i presimenom jedan od njih je i simo dubajic i slicni , ljudi su se doslovce hvalili masovnim egzekucijama posli rata

I dan danas pravi antifasisti su ili sutljiva masa ili su umrli dok ovi glasni su vecinom nekakve ekstremnije komunjare ili cak kad bi se kopalo malo dublje bi bili povezani sa cetnickim pokretom ..jbg ali tako je ..tako da danas imamo velike antifasiste pupovca i stanimirovica i slicne njima ..znaci onima koji su cinili zlo pod znakom petokrake

Pa to govorim...pod tim obilježjima su se odvijali veliki zločini i apsolutno bi trebali biti zabranjeni jer vrijeđaju sve koji su stradali od njih...drago mi je vidjeti da ima realnih normalnih ljudi

Ali ovo nije tema o tomu i zbilja bi trebali stati...

Bitka je smisao života, uvijek ima bitaka za borbu, bitno je samo boriti se časno...samo tako možemo pobijediti kao ono što jesmo, čim izdamo sami sebe bolje da ni ne pobijedimo jer dokazujemo da smo gori od onih koje preziremo.

sub 18 kol, 2012 6:44 pm
Profil YIM
bubica
bubica

vjeko1701 je napisao/la:
Sve je to uredu, ali kakvo je to opravdanje?

Nikakvo, nema ga.

vjeko1701 je napisao/la:
Radili su se zločini pod tom ideologijom i treba biti ilegalna...KRAJ

Treba li onda i Kršćanstvo biti ilegalno? Iskreno, ne pada mi na pamet ni jedna ideologija pod kojom je počinjeno više zločina od te.

Osim možda Islama, doduše...

Ako je to tako crno/bijelo, zašto se onda nitko u zadnjih 20 godina, od Tuđmana do Sanadera, nije usudio to napravit?

vjeko1701 je napisao/la:
Govoriš i o konc. logorima NDH a juga ih je isto imala u 90ima.

Juga je umrla kad je Tito umro, a onu Miloševićevu ne priznajem. To je bila srpsko-crnogorska paradržava.

sub 18 kol, 2012 6:54 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Jbg, imaš dvostruke kriterije i nemrem ti s tim pomoći...sad ne priznaš jugu od smrti Tita...ok, ja ne priznam NDH ko hrv. tvorevinu a nijedna Hrvatska od Tomislava nije prava...

Jednostavno jugoslavenska težnja i ideologija je aktivno radila na uništenju hrv. identiteta i naroda i ja ne vidim zašto je za nas bolja od ustaške...obojima nebi smjelo biti mjesta u društvu 21. stoljeća.

sub 18 kol, 2012 6:57 pm
Profil YIM
bubica
bubica

vjeko1701 je napisao/la:
Jbg, imaš dvostruke kriterije i nemrem ti s tim pomoći...sad ne priznaš jugu od smrti Tita...ok, ja ne priznam NDH ko hrv. tvorevinu a nijedna Hrvatska od Tomislava nije prava...

Tu se slažemo, uostalom Ustav RH nedvosmisleno navodi kako RH nije sljednica NDH.

vjeko1701 je napisao/la:
Jednostavno jugoslavenska težnja i ideologija je aktivno radila na uništenju hrv. identiteta i naroda i ja ne vidim zašto je za nas bolja od ustaške...obojima nebi smjelo biti mjesta u društvu 21. stoljeća.

Ovo nije neistina, ali te priče o uništenju identiteta su se često prenapuhavale. Koliko sam samo puta čuo priče o zabrani šahovnice, a eto...

slika

Ovaj grb recimo nikad nije ukidan.

BTW, ja nemam dvostruke kriterija. Stvar je u tome da se na ništa ne može gledat crno-bijelo.

sub 18 kol, 2012 7:03 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ajte u kurac s ustašama i partizanima, tema je onaj čoban.

sub 18 kol, 2012 7:05 pm
Ensign
Ensign

_Oz je napisao/la:
vjeko1701 je napisao/la:

Tu se slažemo, uostalom Ustav RH nedvosmisleno navodi kako RH nije sljednica NDH.

vjeko1701 je napisao/la:

Ovo nije neistina, ali te priče o uništenju identiteta su se često prenapuhavale. Koliko sam samo puta čuo priče o zabrani šahovnice, a eto...

slika

Ovaj grb recimo nikad nije ukidan.

BTW, ja nemam dvostruke kriterija. Stvar je u tome da se na ništa ne može gledat crno-bijelo.

Tu se slažem s tobom, šahovnica je recimo i bila u grbu Dinama kad smo kod toga...i niš nije crno-bijelo nego kak sam već par put u životu izjavil - sve je u nijansama sive...ja samo gledam ke je mojoj grupi s kojom se ja poistovjećujem načinilo više štete...sve je "in the eye of the beholder"

sub 18 kol, 2012 7:08 pm
Profil YIM
Make it so
Make it so

_Oz je napisao/la:
captain je napisao/la:
Pa petokraka je isto korištena u ideološkom okruženju sličnom ko NDH pa i gorem

Čekaj malo, ti govoriš o državi koja je imala rasne zakone i koncentracijske logore. Državi koja je bila službeni satelit III. Reicha.

Nije li to u ideološkom smislu najdublje dno?

Citat:
..iako je to u biti bija četnički ustanak di su pobili krcato ljudi a kasnije se pribacili u partizane kad su vidili da gube

Moj djed je u Partizane pobjegao iz ustaškog pokreta, kad je vidio da ti baš nisu svoji. A koliko je domobranskih dezertera završilo u NOB-u, to ni sam bog ne zna.

Država koja ima iza sebe krcato masovnih grobnica aka jugoslavija nije nimalo bolja od NDH ili Nedićeve srbije i sličnih kvislinških tvorevina ..štoviše ako zaminimo to "rasne" sa "ideološkim" onda je lako skužit da je to slična stvar ..pa u jugi je masu ljudi proganjano i zatvarano zbog političkih pogleda ..u jugi je postojala cila organizacija za suzbijanje političkih protivnika i uklanjanje istih "udba" ..to ako nije ista stvar onda je jako slična

Da nekažem tek o pranju mozgova i manipuliranjem sa žrtvama ww2 u političke svrhe ..mislin u neku ruku moralna katastrofa ..s razlikom opet daje ipak u jugi postoja velik sloj normalnijih politicara ..ali ipak to je bila posebno za hrvatski narod diktatura

A jugoslavija je bila jedno vrime nakon rata satelit sovjetskog saveza ..istog onog u kojem je ubijeno milijune politickih protivnika i u kojem je zbog nekih politickih poteza umrlo milijune ljudi u ukrajini ..sve to je bolesno okruzenje i SSSR plus komunizam i treci reich .. za svaku osudu , ali petokraka se cesto predstavlja ko nekakav znak "pozitive" a u biti to bas i nije uvik ..to je gore od ovog nacistickog zla ..s njima bar znas da su zlo i da se njihovi naumi moraju sprijecit dok petokraka cesto dijeluje "antifasisticki" a imaju poteze koji su skroz neljudski :|

Uostalom ako cemo o modernom dobu ..RS je imala manjacu i karaterm ..i omarska logore a opet su je priznali na kraju pa i krcato odgovornih za te strahote se izvuklo ..no opet taj sistem u kojem postoje velika krsenja ljudskih prava je izisa iz okruzenja jugoslavije ..da je jugoslavija bila zdravije okruzenje onda takvih zlocina nebi bas bilo ..ovako je cesto dolazilo do tog da vojska odgojena u diktaturi i ideoloskom pranju mozga ..to isto i kad tad pocne provodit u nekoj ratnoj situaciji a onda dolazi do strahota za koje nismo virovali da ce se zbit nakon ww2 ..meni je sve to nezdravo i opasno ..danas cesto se pod antifasizam protura najveci sovinizam koji postoji :|

sub 18 kol, 2012 7:14 pm
Make it so
Make it so

Problem je šta danas ovakvi likovi govore o antifašizmu i kite se njime :

http://www.youtube.com/watch?v=89Hv2T-uKHU

"ne priznaje granice kontinenata" :lolsmjeh:

A takvi mogu samo nastat u situaciji kontinuiranog pranja mozga i manipuliranja sa zrtvama iz ww2 ..i takvi su cesto pristupali partizanima iz redova cetnika .. i takvi su stali uz petokraku i s njom na glavi su se pet godina izivljavali po hrvatskoj a bome i prije rata ..eto zato ja naprimjer ne obozavan taj znak u politickom smislu

sub 18 kol, 2012 7:20 pm
bubica
bubica

@Captain - ovo sve što pišeš je istina, osim onog dijela o Jugi kao satelitu SSSR-a. Titov odjeb Staljinu njegovo je najveće post-ratno dostignuće. Na taj je način čitav Balkan spašen od sovjetskog utjecaja. Nije tajna da je Jugoslavija održavala prijateljske odnose s SAD-om (uostalom, Richard Nixon je u službeni posjet stigao u Zagreb, ne u Beograd, i još je rekao "Živjela Hrvatska!"), isto kao što nije tajna da su SAD njegovale to prijateljstvo jer su na taj način Balkan držale pod pasivnom kontrolom, dalje od sovjetskog utjecaja.

Što se obračuna sa politički nepodobnima tiče, sve je to istina i ružno je (pogotovo onaj dio sa Hrvatskim proljećem, jer se tu radilo od časnim ljudima, ne o nekakvim neofašistoidima il šta ja znam)... Ali nažalost, nema velesile koja to nije radila na ovaj ili onaj način. Pobogu, SAD su to radile nakon rata (McCarthyjev lov na vještice itd.), a nije ni danas bajno (Patriotski akt, zatvor Guantanamo u kojem se mnogi ljudi protiv kojih nema nikakvih dokaza drže i maltretiraju bez ikakvog službenog procesa i prava na odvjetnika)...

A bolje da ne spominjem jednu Kinu, koja je danas toliko gospodarski moćna da se ni Amerika više ne usudi kritizirat gaženje ljudskih prava koje je tamo nažalost normalna stvar...

Sve u svemu, ne pada mi na pamet opravdavat ikoga, a pogotovo ne vrh bivše države... Uostalom, moj djed je nakon rata bio ostao vojno lice, ali je vrlo brzo uklonjen s funkcije kada je počeo postavljat nepopularna pitanja.

No da bih zabranio petokraku, to ne bih. Ne vidim smisao. Kada bi zabranili svaki simbol pod kojim su se činili zločini, ne bi ih mnogo ostalo.

ned 19 kol, 2012 2:19 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Da ste pravi Hrvati, sad bi molili Krunicu za Hrvatske Generale, a ne bi visjeli na zlu moderne tehnologije.

ned 19 kol, 2012 12:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 123 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: