Sada je: ned 06 ruj, 2026 1:29 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 koristenje stranog jezika 
Autor/ica Poruka
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
tko je ono ovdi reka da je prevodilac..!?
:?

Dobro da nisiisa na japanski board po info !? stvrno da si mi ideju ! :P

Mislin da cemo board ucint zanimljivin....za one koji studijaju jezike... :?

Pozdrav
Ul. M.Gupca - Engleza 0

Tehnika Pucanstvu !

čet 07 lip, 2007 12:29 pm
Inquisitor
Inquisitor

čet 07 lip, 2007 3:25 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0

ovaj forum je namjenjen svima. dakle sve rasprave su otvorene za sve korisnike i niti jedna rasprava nije rezervirana za određene ljude. isto tako niti jedan korisnik nije primoran sudjelovati u raspravi u kojoj to nezeli.

e, sad, ako ti dođes na neki topic i vidis neki text, recimo na japanskom (kad si ga vec spomenuo) i sad ti nije jasno sto se tu događa nitko te ne sprijecava da se potrudis i saznas znacenje postova koje ne razumijes.

pa ipak, mislim da nije uredu da "upadas" u rasprave sa ovakvim "agresivnim" postovima kojima je zapravo poanta prekinuti raspravu u kojoj ti nezelis/nemozes sudjelovati. jer na temelju ovog tvog posta ja nevidim da si se ti imalo potrudio saznati sadrzaj predhodnog Chakyjevog posta, ali ni da si u biti voljan konstruktivno sudjelovati u razgovoru ili pitati za pomoc.

i u tome je problem, jer forum je u biti jedna platforma za sastajanje i razgovor i naprosto nije pristojno upadati ljudima u razgovor samo zato sto nerazumije o cemu pricaju.

evo, unaprijed hvala na razumjevanju. nadam se da ce ovaj post biti posljednji na temu upotrebe engleskog jezika, pa ipak, ako se ova tema bas mora dalje raspraviti svi su pozvani da postaju, a ja cu razdvojiti ovaj topic na dva djela.

čet 07 lip, 2007 4:15 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"..i u tome je problem, jer forum je u biti jedna platforma za sastajanje i razgovor i naprosto nije pristojno upadati ljudima u razgovor samo zato sto nerazumije o cemu pricaju.........."

Sve je to ok samo mislin da bi se neka pravila trebala postivat , bar ona o sluzbenom jeziku na boardu..
Koliko znam al bi naboardima svko pocea pricat nekin jesikom kojeg zna ili dijalektom [ pravim] bila bi ludnica..

Pol je na Hrvatskom dio na engleskom o istoj temi..sad... !? :?

Pa bilo bi korektno posto je to hrvatski board da svi oni koji pisu ili c/p na nekom stranom jeziku fino to i prevedu bar bit stvari....!?

Sta mislis kak bi isgleda medjunarodni board kad se pod Nb1 nebi postivalo osnovno pravilo a to je pravilo o jeziku u upotrebi ... nastala bi ludnica..kad bi svatko pocea pisat po svojem ...

Vi pricajte i na mandarinskom ak vaj je tqako lakse il mislite da ste sad neke face zbog toga ... samo odan napisit lipo ovo je forum za one koji se sluze mandarinskin i tacka ... nema po citavon boardu...

To nije pitanje razumijevanja jezika vec pitanje principa....osvonog pravila na svakom ozbiljnijem forumu....jezicnig pravila..

Sto mislis kao bi bia voditelj boarda medjunarodnog da se neznam sluzit engleskim !?

Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

čet 07 lip, 2007 4:53 pm
Admiral
Admiral

Ja bih predložio da službeni jezik bude hrvatski. Onda će možda i tvoje postove biti lakše čitati.

pozdrav

Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.

Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her

I like your flowers...

čet 07 lip, 2007 5:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Captain
Captain

Koliko znam al bi naboardima svko pocea pricat nekin jesikom kojeg zna ili dijalektom [ pravim] bila bi ludnica..

Sreca pa ti pises normalno i postovi su ti lako citljivi.

Citat:
To nije pitanje razumijevanja jezika vec pitanje principa....osvonog pravila na svakom ozbiljnijem forumu....jezicnig pravila..

Ozbiljan forum je formalan, ovaj koliko mi se cini nije. Na Internetu prevladava neformalna komunikacija i engleski se prilicno cesto koristi, tocnije neke fraze. Ti zbilja ocekujes da Chaky ono prevede prije postanja? Malo sutra. Ako znas engleski, procitaj ako te zanima. Ako ne znas - bummer.

čet 07 lip, 2007 5:38 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"Ozbiljan forum je formalan, ovaj koliko mi se cini nije....."

Aha sto ne kazete odma u naslovnici ..ovo je "neozbiljni" forum... :?

A sad koliko je mene tesko razumit pa bar pisem koliko toliko hrvatski.. utekne mi koja tocak zarez ili prifali slovo... no ... ipak se to neda usporedjivat sa pisanjem na stranom jeziku....valjda !? :?

"...Na Internetu prevladava neformalna komunikacija i engleski se prilicno cesto koristi, tocnije neke fraze....."

Pa o tom bi se dalo popricat ... o toj "neformalnosti" ....Pokoja rijec je pokoja rijec , al cijeli textovi cak i neka naklapanja nemaju veze s ustaljenim frazama iz eng. jezika koje ljudi koriste... to cak i ti znas... :D..vijerova ili ne ...cudo..!

"...Ti zbilja ocekujes da Chaky ono prevede prije postanja? Malo sutra. ..."

Hmmm ...pa ovdije covik i nema sta puno ocekivat ... tu su pravila igre "jasna" ..poodavno...

"..Ja bih predložio da službeni jezik bude hrvatski. Onda će možda i tvoje postove biti lakše čitati. ..."

@KS Nemoras se zamarat mojin textovima... imas ti pametnijeg posla cini mi se.. bar tako izgleda... Postovi su "citljivi" ...ovisi koliko ih uopce netko zeli procitat ... :P
A mnogi su bili ,ako se ne varam ocito dobro "citljivi" jer su brzo zavrsavali u "trash box " .... :shock:
Tako da mi se sve cini da je ta prica o citljivosti mojih postova malo preuvelicana iako je tocna ... :?

Imal jos tko is odijela 31 sto za rec...!? ak nema ... to je to ! :P

Tehnika Pucanstvu !

pet 08 lip, 2007 12:34 am
Inquisitor
Inquisitor

d.o. ... jel ti zoves televiziju, kada vidis emisiju koja ti se ne svidja ili je ne kuzis, da bi prigovorio zbog nje? ... ili kad vidis nekaj sto ti ne pase, prebacis na drugi kanal ili ugasis tv? Pa jednako i ovdje mozes prebaciti svoju paznju na drugu temu a ne komentirat kako je ne kuzis i ljutit se na ostali svijet jer zna engleski.

eh... Ant ... ipak je rasprava otisla u offtopic :) ... split away :)

pet 08 lip, 2007 12:41 am
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"...a ne komentirat kako je ne kuzis i ljutit se na ostali svijet jer zna engleski. ............"

Sram me bilo... :? ..kako san samo smija pitat..e..! :D

A ono s HTV i onom kritikon bas i nema nikakve veze al..ajde ... nije vazo.. :P

Tehnika Pucanstvu !

pet 08 lip, 2007 12:47 am
Captain
Captain

A sad koliko je mene tesko razumit pa bar pisem koliko toliko hrvatski..

Razmisli ponovo :P
Mozda kad pocnes koristiti interpunkciju gdje treba, a ne gdje ne treba (po mogucnosti ispravnu), a mogli bi i o dijalektu raspravljati kao sto raspravljamo sad o stranom jeziku. Koliko znam, sluzbeni je stokavski, nije li? Ili kaj morem ja ve po svojemu tu pripovedati, razmemo se, kaj ne?
Mozda jos pravopis i koristenje quote tagova, no ajde, necu pretjerivati.

buco je napisao/la:
ipak se to neda usporedjivat sa pisanjem na stranom jeziku....valjda !?

Ovisi. Sa engleskim se ne da usporediti. Sa portugalskim, vec...

Citat:
Hmmm ...pa ovdije covik i nema sta puno ocekivat ... tu su pravila igre "jasna" ..poodavno...

Samo tebi, ocito.

BTW. Ne bi li onda umjesto Star Trek trebali ovdje pisati Zvjezdane staze, pa do nekih ekstreminih primjera, kao USS Croatia i UZB Hrvatska itd?

pet 08 lip, 2007 6:32 am
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"..Ili kaj morem ja ve po svojemu tu pripovedati, razmemo se, kaj ne? .."

Pa mislin da bi te razumija iman ja frienda medjimurca i njegovi doma 'sprehaju" u dijalektu..no znam se snac i razumin ih....
Inace ima jedan drugi dijalekt .. vijeruj mi nebi razumija ka ni portugalsko...

Stvarno zasto ne Portugalski..zar samo zato sto ga neki od "clanova" ne razumiju ili zato sto ... bas mora jedino engleski..!?

"..... Ne bi li onda umjesto Star Trek trebali ovdje pisati Zvjezdane staze, pa do nekih ekstreminih primjera, kao USS Croatia i UZB Hrvatska itd? .."

Nisam ja za za toliko krutu i skljucivu upotrebu jezika , iako se na primjeru prevodjenja boarda more i to zakljucit , pa se trmini koji su uvrijezeni u kulturi pogotovo tehnicki izrazi pojmovi iz racunalne "tehnologije" neki put jednostavno nedaju prevast ..zzvuclo bi neobicno i netocno... vidjeli smo neke pokusaje ..tako da mislim da pretjerujes malo ...
Ali c/p citavih stranica , otvaranje teme na hrvatskom jeziku pa sakautanje i c/p na engleskom ... moras priznat da nije bas nesto uobicajeno.. mora bi postojat red...jer je to ipak hrvtski board...

A tu su i brojni podtextovi na engleskom ..izmijesani s odgovorima na Hrvatskom.. itd.. nekulture dijaloga ko u prici...
Ja pretpostavljan da je to ona stara . "ko sam ja san"...lip i pametan, znam "sprehat" engleski , vidite ljudi...hmmmm .. koda nema prevodilac ...i svatko se tako more pravit da zna jezik..

Sta bi ja npr sad treba dio textova pisat na finskom ..jer san " lip i pametan"...!? :P I onda van onako prepotentno , ka vi meni , rec kako to nerazumite pa dica u finskoj znaju finski...ajme... :P

:..kad pocnes koristiti interpunkciju gdje treba, a ne gdje ne treba (po mogucnosti ispravnu)..."

Pa vidin da si me nekako uspija razumit ... pored svih tih "mana" u pisanju ...da san pisao na portugalskom tesko da bi bez prevodioca moga odgovorit .. :?
Jel ti jasna poruka .!?

Evo ti jedan od primkera ljudske "prepotencije"....nema tu nista drugoga !

;-------------------------------------------------------------------------------

"ja plješćem draga, ja plješćem!!

"Dismissed. That's a Starfleet expression for get out!"

;/-----------------------------------------------------------------------------------

Pozdrav

Puritanska 10

Tehnika Pucanstvu !

pet 08 lip, 2007 1:01 pm
Captain
Captain

bas mora jedino engleski..!?

Nije stvar u tome, vec se danas prakticki podrazumijeva da znas engleski. Da, znam, ti si old sk00l, pretpostavljam ruski i to ;)

buco je napisao/la:
tako da mislim da pretjerujes malo ...

Da, gledam do kojih granica ides u purizmu :)

buco je napisao/la:
Ali c/p citavih stranica , otvaranje teme na hrvatskom jeziku pa sakautanje i c/p na engleskom ... moras priznat da nije bas nesto uobicajeno.. mora bi postojat red...jer je to ipak hrvtski board...

Gle, uobicajeno ili ne - informacija je tu, na tebi je zelis li je iskoristiti. Ako ne razumijes, ybga, ili zamolis da ti netko prevede ako te bas *toliko* zanima (u sto sumnjam), ili jednostavno predjes preko toga. A ne 3,14zditi jer je netko napisao nesto sto ne razumijes.
Da je na siteu (dakle, pocetnoj stranici, http://www.usscroatia.hr, ne forumu) napisano nesto na engleskom - ok, onda je to vec pretjerano i to bi trebalo na hrvatskom jer je site vise formalniji oblik.
No forumi su oblici neformalne konverzacije gdje se - istina - ne gledaju ni toliko gramaticka pravila. Ali svejedno je, da budemo fer prema ostalima, korektno pisati cim normalnije i citljivije. NHF, ali tvoji postovi su u nekim slucajevima zbilja necitljivi i zbog nedostatka (odnosno krive) interpunkcije, nerijetko neshvatljivi. Mislim da nitko ne zeli pola sata mozgati sto je pjesnik htio reci.
Da je Chaky sad poceo pisati na engleskom (kao sto je fallen cesto radi), onda ok, zna biti iritantno i glupo (pogotovo kad netko ne zna pisati na engleskom :)), ali ovdje je samo pejstan dio teksta. I to je to.

buco je napisao/la:
Jel ti jasna poruka .!?

Nakon par citanja i nepotrebnog zamaranja - mislim da cak i je. Ali ne bi ti bilo na odmet da se malo potrudis pri pisanju. Gledati treba li bas toliko tocaka i zareza, kamo oni idu, a ne bi bilo ni lose koristiti [quoe][/quote] tagove umjesto navodnika.
Uostalom, nacin pisanja dosta govori o samoj osobi, ne samo pismenosti.

Toliko od mene. Ako hoces prihvati sugestije, ako neces ne moras. Nije moj forum.

pet 08 lip, 2007 1:33 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ok, buco, rekao sam vec jednom i ponoviti cu opet (ocito nisi uspio uhvatiti smisao, mozda nisam pisao na dovoljno pohrvaćenom hrvatskom)

tebe nitko ne prisiljava da sudjelujes u raspravama.
ako zelis sudjelovati slobodno sudjeluj, ako ne zelis nemoj.
ako nerazumije post, a zelio bi ga razumjeti, potrudi se da ga prevedes, ili pitaj za pomoc.
ako pak nezelis razumjeti pusti one koji razumiju da komentiraju.

jer na forumu moze bilo tko postati skoro sve sto zeli i na jeziku koji zeli. ako ti znas ruski (predpostavljam da ga znas, sto mozda i nije slucaj, ali ovdje nije ni bitno) alobono postaj nesto na ruskom!

ali nemoj tako agresivno i nepristojono upadati na topice sa padobranskim i podpuno offtopic postovima. to jednostavno nije nacin za civiliziranu raspravu.

to sto ti nerazumijes engleski neznaci da ga neki od nas nebi trebali razumjeti, niti da mi nebi smjeli pisati na njemu. druga je stvar ako to sto nas nerazumijes vrijeđa tvoj ego ili neznam sta pa sad zelis pokvariti svaku takvu raspravu. to je tvoja stvar i ti sam najbolje znas u kojoj je mjeri to istina i ti se sam moras s time nositi.

pet 08 lip, 2007 1:48 pm
Profil ICQ Web stranica
Admiral
Admiral

@KS Nemoras se zamarat mojin textovima... imas ti pametnijeg posla cini mi se.. bar tako izgleda... Postovi su "citljivi" ...ovisi koliko ih uopce netko zeli procitat ... :P
A mnogi su bili ,ako se ne varam ocito dobro "citljivi" jer su brzo zavrsavali u "trash box " .... :shock:
Tako da mi se sve cini da je ta prica o citljivosti mojih postova malo preuvelicana iako je tocna ... :?

Imal jos tko is odijela 31 sto za rec...!? ak nema ... to je to ! :P

Moja poanta je da se ne bi trebao zaliti na nacin na koji drugi pisu, posto i sam pises kako ti padne na pamet.

pozdrav

Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.

Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her

I like your flowers...

pet 08 lip, 2007 2:34 pm
Profil ICQ Web stranica
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
Da je Chaky sad poceo pisati na engleskom (kao sto je fallen cesto radi), onda ok, zna biti iritantno i glupo (pogotovo kad netko ne zna pisati na engleskom :)), ali ovdje je samo pejstan dio teksta. I to je to.

oy, zašto se mene uvijek sjeti kad se priča o engleskom? :D ... očito mi je reputacija ostala još od UFPa.

ajoj.

And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep...

pet 08 lip, 2007 7:06 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.