|
Sada je: ned 31 svi, 2026 1:27 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
|
 Bitno do zla boga!
Svi znamo da je pašteta najveći isprdak(pardn maj frenč) urbane fast food prehrane, i da se satoji od 3.razrednog mesa te raznoraznih otpadaka pretrpanih solju i emulgatorima...razni otpatci i razna kemija.
Ono što me zanima je; kako uspiju postići tako nepojmljivo homogenu smjesu, iste boje, iste gustoće? Jer unutra su doista sve i svašta naturali...i znam da ogovor leži u prehrambenom inžinjeringu i kemikalijama, no tražim eksplicite odgovor...
Ako nitko ne zna, neka keže!
| uto 13 vel, 2007 8:04 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ja volim paštetu 
_________________ njanjanja
|
| uto 13 vel, 2007 8:44 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Naravno da voliš...svatko je voli osjetilno, dok jedino inteligibilno možeš doći do spoznaje kako ju ne voliš...
I heroin prija ali nije zdrav...možda malko zdraviji od paštete...
No, ima pašteta koje su i fine i zdrave, one od soje, brokule, povrća,gljiva itd...
No, ne buh želio ostaviti dojam health freaka jer nisam...
Trudim se živjeti što zdravije, ali da mi duša ne pati(dakle moram raditi i ne zdrave stvari jer po Murphyevim zakonima; sve što Valja je ili zabranjeno, ili štetno ili deblja! 
| uto 13 vel, 2007 8:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
jedan lik koji radi na tim strojevima za obradu mesa & stuff
kaze da oni bacaju sve i svasta unutra -ukljucujuci upaljac kad im se potrosi, a opuske pod normalno
kaze... nije bitno sto bacis nutra.... bitno je... pod kojom temperaturom... he he he
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| uto 13 vel, 2007 9:06 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
maX je napisao/la: jedan lik koji radi na tim strojevima za obradu mesa & stuff kaze da oni bacaju sve i svasta unutra -ukljucujuci upaljac kad im se potrosi, a opuske pod normalno 
zato ju volimo 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 13 vel, 2007 9:08 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
maX je napisao/la: jedan lik koji radi na tim strojevima za obradu mesa & stuff kaze da oni bacaju sve i svasta unutra -ukljucujuci upaljac kad im se potrosi, a opuske pod normalno  kaze... nije bitno sto bacis nutra.... bitno je... pod kojom temperaturom... he he he

_________________ njanjanja
|
| uto 13 vel, 2007 9:09 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Hvala na infou Max, vjerujem ti na riječ...jer znam neke dečke iz pekare gdje baš mijese kruh...HOROR, ništa nije sveto!
A sve to što stoji za paštetu stoji isto tako i za hrenovke...
Ostajem ja na cracku, bolje je za ten.
| uto 13 vel, 2007 9:14 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ja sam na faxu imao predmet "Hranidba domaćih životinja"... ...pa mi je poznato kaj se sve radi i s čim se sve radi... ...i to sve mi se toliko zgadilo da ne jedem više crveno meso, ni bilo kakve paštete, ni nikakve salame... ni bilo kakve proizvode koji uključuju crveno meso...
| sri 14 vel, 2007 1:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Pa meni je salama i pasteta bas fina
I kad mi je sestra rekla od cega se sve to radi vjerovao sam joj ali mi se nije zgadilo
Najvaznije je da nema takav okus 
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| sri 14 vel, 2007 3:40 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Shadowh86 je napisao/la: Pa meni je salama i pasteta bas fina I kad mi je sestra rekla od cega se sve to radi vjerovao sam joj ali mi se nije zgadilo Najvaznije je da nema takav okus 
...a za to su krivi korigatori okusa i mirisa... ...ako oni žele da ti salama miriši na vaniliju miraisat će... ...ili oćeš paštetu s mirisom čokolade?
| sri 14 vel, 2007 3:47 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Nebi ja
Ja vise volim ovakav miris i okus pastete i salame
Bas je kewl 
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| sri 14 vel, 2007 3:52 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Alkemicari to zovu aromatima !!!  ispilas drvo ubacis aromat za Dalmatinski prsut i to je to , ka pravi nema zamijerke , tako i pastetica, "domace" kobasice i sl. vrhunski kulinarski proizvodi , cak su nam i morsku ribu poceli "tovit" moras pazit na trznici da ti ne "uvale" tovljenu oradu ... pod orginal
A sad zakljucak , posto je covijek predator , nije mu strano nasilje , ak zelite doc do svijeze prave ribe ili lijepog crvenog mesa .. molim.. svi znate sto treba !!!
Isto vrijedi za kupus, paradjz , blitvu , kukuruz .. al tu je @mrbobo doma pa ce objasnit bolje...
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 14 vel, 2007 7:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Hmm,
-> Bljak, pa kaj onda jesti?
Mislim da cu pokrenuti projekt izrade Mr Replikatora.
Bar cu znati da nije nikaj ubijeno za moju hranu, kad je
ionako sve umjetno. 
|
| čet 15 vel, 2007 5:13 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@nenadg ak prase, janje, tele .. kokos.. vidis kao skup molekula i atoma to ti ga dodje ka "replikator" jedino sto mjesto dugmeta moras pritismt neki drugi "gumb" , ostalo je sve isto ... nakon krace "obrade" dobijes mnogo hranjivih tvari ....
Pa predatori smo pa nismo ovce !? nemojte mi se izvlacit ... "replikatorima".
Zar kad iscupas mrkvicu iz tla ne cinis "ubojstvo" ili... jel to zato sto nema krvi !??
Pa se blitva kupus, karfiol, kukuruz [mass murder machine , kombajn] , psenica , soja , pomidor ...mogu tamanit bez griznje savijesti !??
To mi je uvik bilo smijesno za cut kod "vegetarijanaca" , bar nekih koje sam slusa , inace ih ne slusam ka i njihove savijete o prehrani , kao je sramota ubijat kokosi , svinje , telad i sl... za potrebe prehrane !??
Ja volim dobro meso i dobro povrce i voce i sve ko pravi seljak !!!
Pastete i sl sam ko klinac "tamanija" i eto prezivija nekako .. no sad ih vise bas i ne konzumiran , "opametia" se kao ..!!!!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 15 vel, 2007 9:13 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 Da da da
Eto kad vec spominješ kako su vegetarijanci dvolični povodom selekcije u koga cemo i azašto ulagati emocije i deklarirati nehumanima za jesti znaš li da postoje i fruterijanci...to su likovi koji -pored svih vrsta mesa- ne jedu čak ni voce ni povrce...jedu ono što padne sa drveta i ono što je vec mrtvo...talk about foodchain...hahahahaha
| pet 16 vel, 2007 8:34 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|