|
Sada je: sub 12 ruj, 2026 8:59 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Sloboda jednako odgovornost
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Sloboda jednako odgovornost
Dal ljudi sa svojom neodgovornoscu sami sebi uskracuju slobode ? Mislite li da dosta individua shvaca slobodu kao nesto bogomdano pa ne zele imat odgovornost prema sebi ili prema drugima ?
(sad moran ici rucat , pa je zato tema ovako lose upitno sklepana , ali kasnije je doradim obecajem)
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 13 tra, 2008 1:44 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Sloboda jednako odgovornost
captain je napisao/la: Dal ljudi sa svojom neodgovornoscu sami sebi uskracuju slobode ? Da, npr. ako zbog neodgovornosti ili neceg slicnog naprave neko kaznjivo djelo, pa zavrse u zatvoru (uskrate si slobodu) ... ako si na tako nesto mislio? Sloboda bi isla do granice kada radi svoje slobode pocinjes uskracivati tudju... ili tak nekak captain je napisao/la: Mislite li da dosta individua shvaca slobodu kao nesto bogomdano pa ne zele imat odgovornost prema sebi ili prema drugima ? Obrazlozi, ionako si napisao ovo  : captain je napisao/la: (sad moran ici rucat , pa je zato tema ovako lose upitno sklepana , ali kasnije je doradim obecajem)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 14 tra, 2008 4:31 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
captain je napisao/la: Mislite li da dosta individua shvaca slobodu kao nesto bogomdano pa ne zele imat odgovornost prema sebi ili prema drugima ? Ako ovime hoćeš reći da ljudi danas slobodu uzimaju zdravo za gotovo tu bih se složio s tobom. S druge strane, danas kad svi imamo tu nazovi slobodu, teško se staviti u poziciju onih koji su se za te slobode borili, kojima je ta sloboda bila nešto vrijedno. Naprosto naša sloboda danas je manje-više neupitna (osim, recimo, u slučaju da netko završi u zatvoru ili tako nešto, ali to su već izvanredne okolnosti) tako da mi nemamo ni "razloga" da tu svoju slobodu smatramo ugroženom ili upitnom ili, u krajnjoj liniji, bilo kako osim zdravo za gotovo. Ne kažem ja da je to nešto dobro, samo da je tako, i da ljudi rijetko misle o "problemu" prije nego što se daj problem pojavi.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 14 tra, 2008 9:40 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Cvicek je napisao/la: Mislite li da dosta individua shvaca slobodu kao nesto bogomdano pa ne zele imat odgovornost prema sebi ili prema drugima ? Obrazlozi, ionako si napisao ovo  : captain je napisao/la: (sad moran ici rucat , pa je zato tema ovako lose upitno sklepana , ali kasnije je doradim obecajem) [/quote] Pa obrazlozim Po defaultu mi svi mislimo da imamo pravo na slobodu i da kad nam netko oduzima istu , krsi nasa ljudska prava a opet nitko ne cijeni tu slobodu Zasto mislim tako Pogledajte samo navijacke nerede , taj covjek navijac ili sta vec ima slobodu otic na stadion pogledat utakmicu , zabavit se s prijateljima i na kraju otic gdje hoce Ali ne, netko mora se ici pravit da je bog i batina i izazivat nerede pa onda umjesto da ode doma u kafic ili u setnju , jedino mjesto gdje moze otic je u policijsku postaju ili se mozda skrivat po gradu A to je bas je**na neodgovornost Vise manje su ljudi sami krivi za krsenje svoje ili tuđe slobode , jer nisu je s nicim zasluzili Naprimjer i u skoli , dosta starije djece rade sranja i gluposti a onda kad im treba uslijedit kazna svi ispastaju , cesto jer ne zele cinkat i sta onda , radi neodgovornih svi izgube slobodu a ponekad je i neki ne zasluze izgubit ali nije fer cinkat Bas se pitam jel oni sta rade gluposti misle sta su napravili drugima koji nisu nista krivi
Zadnja izmjena: Ant; pon 14 tra, 2008 11:37 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
cenzura psovke
|
| pon 14 tra, 2008 11:16 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
captain je napisao/la: Bas se pitam jel oni sta rade gluposti misle sta su napravili drugima koji nisu nista krivi Ne misle. Ne želim uvlačiti politiku u ovo, ali puno toga se događa zbog pogrešnog tumačenja demokracije, pogotovo u ovim našim krajevima. Dosta ljudi svoja demokratska prava i slobode uzimaju kao bogom dana, pritom ne misleći da će društvo normalno funkcionirati samo se pridržavaju odgovornosti i poštuju obaveze. Svatko može nabrojati brojna prava, ali obaveze koje bi trebalo ispoštovati ipak će znati i htjeti ispuniti puno manje ljudi.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pon 14 tra, 2008 3:36 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Barry Schwartz: Više mogućih izbora => veća očekivanja + veća odgovornost => razoračanje i krivnja. Optimum: sloboda ogranicena na samo nekoliko mogucih izbora. a da li je to onda sloboda? kolko vidim, sloboda ukljucuje odgovornost (zdrav razum) jer kad imas slobodu nesto raditit (tipa: policajci mogu koristiti pistolje) moras uvijek misliti na okolinu. Ista sloboda se pripisuje svima, no mnogo ljudi je neodgovorno jer...zasto bi bili? Sebicnost je ipak nesto sto se trenutno isplati, a bit odgovoran je nesto sto ce tek tvoja djeca osjetiti... te se tak i ponasaju (nemojte misliti da sam tu sad iznio neke svoje osobne stavove.. ovo su retoricka pitanja)ajme, pitam se da li cu uskoro uopce moci pricati bez silnih aforizama -----------------  Kompjuteri su beskorisni, oni mogu dati samo odgovore.
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pon 14 tra, 2008 4:07 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Je max ali ako nekome trenutno odgovara ukrast cokoladu iz ducana , nemora znacit da ce mu ta akcija dobra donijet kasnije Cesto ljudi kazu kako mogu radit sta hoce , istina mogu ali tad moraju i prihvatit da postoje i posljedice njihovih akcija koje nisu bas dobre akcije Ko meni brani ici vani i gađat tuđe kuce jajima jer mi je dosadno , međutim tad ja nemam odgovornosti prema drugima i zbog toga jer narusavam njihov mir , jedini nacin da me se sprijeci je da mi oduzmu slobodu 
|
| pon 14 tra, 2008 4:15 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Možeš biti slobaodan do te mjere dok ne ugrožavaš neko drugo ljudsko biće... ...nitko ti ne brani da ideš na neki pusti otok, i budeš slobodan... ...sloboda u društvu ima neka svoja ograničenja i norme...
...jednostavno se treba prilagoditi svakoj situaciji... ...klonit se nevolja i sve će biti ok...
| pon 14 tra, 2008 4:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
captain je napisao/la: Je max ali ako nekome trenutno odgovara ukrast cokoladu iz ducana , nemora znacit da ce mu ta akcija dobra donijet kasnije Cesto ljudi kazu kako mogu radit sta hoce , istina mogu ali tad moraju i prihvatit da postoje i posljedice njihovih akcija koje nisu bas dobre akcije Ko meni brani ici vani i gađat tuđe kuce jajima jer mi je dosadno , međutim tad ja nemam odgovornosti prema drugima i zbog toga jer narusavam njihov mir , jedini nacin da me se sprijeci je da mi oduzmu slobodu  pa skroz se slazem a najgori su ovi koji igraju na to da ce se izgubit u masi ili da ce ih drugi stitit (bilo u razredu u skoli, bilo u politici  ) i tako izbjec posljedice, mislio sam da na to mislis jos uvijek cekamo 24. stoljece ----------------  Najvruća mjesta u paklu rezervirana su za one koji u vrijeme velikih moralnih kriza čuvaju svoju neutralnost.
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pon 14 tra, 2008 4:23 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|