Re: Da li slušate Thompsona?
Nisam pročitao sve jer manje više se ponavlja u krug. Ne slušam Thompona jednostavno mi ne sjedaju. Tim više što kako na kraju ispada pridonosi još većem jazu unutar hrvatskog društva umjesto da ih smanjuje. To nije patriotizam.
Da obrazložim, Hrvatska je kroz povijest bila rascjepkana na sve moguće načine. Veću štetu su kroz povijest učinili Mađari i Austrijanci, a i Turci. U prvom svj. ratu, a i u drugom su hrvati ratovali na oba dvije strane. Na ovim prostorima su još bili Francuzi, Njemci, Talijani.., tak da rasprava o čistim genima pada u samom startu u vodu.
Nisam točno siguran, ali mislim kako je kralj Tomislav rekao: Tuđe ne ćemo, a svoje nedamo. I tako se trebamo i držat. Prije svega treba pomirit društvo. Pa mi vodimo raspravu na temelju nečega što se dogodilo prije nego su mi se i starci rodili

. Najgore je to što pouku iz prošlosti nismo naučili! I to je zapravo najžalosnije. Društvo treba bit toleratnije, trebaju se poštivati različistosti. Nismo svi isti i nismo svi na isti način odgojeni. Neki dolaze iz stabilnih obitelji, neki iz razjedinjenih ili iz onih gdje je bilo nasilja. Previše je problema koji su nastali unutar modernog društva, a mi vodimo tebatu tko je crven a tko crn? I još prema tome dajemo svoje glasove? Kad ćemo odgajat individue koje će bit zadovoljne same sobom i koje ne će umaložavat druge kako bi se oni osjećali bolje i jače napravit ćemo nešto nevjerojatno, no na žalost to mi vjerojatno nećemo doživjet.
Volio bi da je društvo kao u ST svijetu. Ne govorim o tehnologiji neko jednostavno o razini društvene svijesti, ali ni to društvo nije savršeno. Što se u nekim epizodama jasno pokazalo, pa što onda tek možemo reć za ovo društvo u kojemu živimo?