Baš smo Cviček i ja razgovarali preko MSN-a, i došli na ideju o otvaranju jedne teme u kojoj će forumaši moći iznositi svoja iskustva u trgovinama.
Sigurno se većini vas dogodilo da vas je netko pokušao prevariti, da vam nisu htjeli uvažiti reklamaciju, ili su vaša potrošačka prava na neki drugi način bila povrijeđena.
Obično kad jedan razgovor krene u tom smjeru, ja znam spomenuti situaciju kada su mi u Vemilu prodali neispravnu tipkovnicu, pa mi ju nisu odmah htjeli zamijeniti, već su insistirali da se ona prvo pošalje na servis, da se utvrdi zašto je došlo do kvara.
Nije pomogla činjenica da sam ju vratio u dućan tek nešto više od pola sata nakon što sam ju kupio. Ono što me posebno bilo naljutilo je što sam tu tipovnicu morao na kraju sam nositi u Vemilov servis (koji nije bio daleko od tog dućana, no svejedno), a taj isti servis je radio samo do 15:00 pa sam tipkovnicu dobio tek dan kasnije. Divota, prodaju ti neispravnu robu i još te prcaju da sam letiš okolo po raznim servisima.
Jednom sam prilikom tamo kupio i jedno jeftino napajanje (kontam si, 2 godine garancije, pa ko ga šljivi)... Nakon cca pola godine je crklo, ja ga odnesem reklamirat, nakon čega sam ga čekao nekih desetak dana. Kad sam napokon došao preuzeti novo napajanje, spomenuo sam tipu u servisu kako su spori, a lik mi na to kaže nešto tipa,
šta koji vrag hoćeš, to napajanje je ionako jeftino govno. Mislim si, debilu jedan, tvoji su mi prodali to
jeftino govno.
Vemil je kasnije otišao u stečaj, zbog čega je mnogim kupcima propala garancija. Sjećam se da se tada o tome dosta pričalo, ljudima kojima se kvario skupi hardver nije bilo zabavno, a postojale su neke varijante sa reklamacijama direktno kod proizvođača itd., no to je, mislim, bilo komplicirano.
Jedan zanimljiv tekst o Vemilovoj propasti:
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vij ... -bez-novca