|
Sada je: uto 08 ruj, 2026 6:05 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Opera Box
Postah ovaj topic na SFC-u pa bi bilo pteta ne postati ga i ovdje  : Budući danas ljudi sve više slušaju glazbu koja bi se lako mogla svrstati u kategoriju "smeće", lijepo je prisjetiti se kakva se glazba skladala prije sto-dvjesto godina. Ja osobno volim poslušat klasičnu glazbu, a prije sam gotovo redovito gledao Operu Box pa sam tako u uhu pokupio dosta klasičnih taktova. Prije bih znao svratiti i do kazališta, kad bi bio u pitanju nekakav koncert, opera i sl, pogotovo dok sam bio na studiju, no odavno već nisam. Stoga sam odlučio otvoriti ovaj topic, kao zaseban dio posvećen isključivo operama i općenito klasičnoj glazbi, gdje ćemo postati video isječke poznatih arija i sl, ali i komentirati. Stoga bih stvarno volio čuti slušate li vi ikada klasičnu glazbu, je li vam se sviđa, i što i sl. Dakle, za sve ljubitelje i one koji će to tek postati...  
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pet 19 lip, 2009 6:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 Re: Opera Box
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pet 19 lip, 2009 6:58 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Benedikt XVI
|
|
 |
|
Über Trekkie
|
Benedikt XVI
|
|
 |
|
Über Trekkie
|
Benedikt XVI
|
| pet 19 lip, 2009 6:59 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Nisam jednostavno ljubitelj te vrste glazbe ....
|
| pet 19 lip, 2009 10:42 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa meni je to ok... kvalitetnije od kojekakvog šunda... ...ali nekako mi je to malo prestaro... ...više volim modernije verzije takve glazbe koja je puno maštovitija...
Vangelis i Vanessa Mae, Mrvica još poneki su nekako bliže mojem ukusu... no oni su više orijentirani na instrumente nego na vokale...
| sub 20 lip, 2009 5:53 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Neka netko postavi neku klingonsku operu....
|
| sub 20 lip, 2009 8:31 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ne slušam takvu glazbu
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 02 srp, 2009 2:29 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Odobravam ovaj topic.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 02 srp, 2009 4:06 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
The Boz je napisao/la: Odobravam ovaj topic. Anyway, ne slusam bas klasicnu glazbu, iako mi je sasvim ok... Pogledala sam neke od ovih Miroslavovih filmica, stvarno ima genijalnih stvari Ali, u svakom slucaju, ne znate sta je kvalitetna klasicna glazba dok niste culi Teddeinu izvedbu "La donna e mobile" i "Ave Maria" 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| čet 02 srp, 2009 10:54 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Obožavam klasičnu glazbu! Mogla bih je slušati stalno. Kod opera me živcira kad su glumci suvremeno odjeveni jer volim da opera prenese tadašnji duh na pozornicu. Unatoč tome volim opere jer mi se sviđa glazba u njima. Upravo slušam Vivaldija. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 12 pro, 2009 12:02 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 25 kol, 2009 8:47 pm Postovi: 919 Lokacija: oh no I frakked it up again... Spol: Ženski
|
Cal Lightman: Nobody can tell the whole truth, it's subjective, and passes through our own filters. Judge Quinn: How about you promise to be honest to the best of your ability? Cal Lightman: Now you're talking!
|
| ned 13 pro, 2009 4:26 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|