Sada je: pet 04 ruj, 2026 4:44 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
 Mogu li studenti nesto promijenit u hrvatskoj ? 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Asimiliran !
Post Re: Mogu li studenti nesto promijenit u hrvatskoj ?
Mogu samo treba ustrajat ,ako dva-tri tjedna budi trajale blokade morat ce ministar razgovarat s njima !
Nada se da je ovo pocetak vruceg proljeca ,da su i nama dolaze promijene na bolje !

sub 25 tra, 2009 6:08 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
ah, focl.
onako, ljudi, pa sto nam se drzava tako kupa u novcima da bi svi mogli imati besplatni faks?
i sto? da popadam deset puta i da mi ovi jos uvijek placaju sve?
mislim, c'mon ppl.

i sad pricaju da ce mi matematiku zatvorit...
no dobro... imam ja planova... :mrgreen:

čet 30 tra, 2009 12:02 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...a kad je na svakom faxu to drugačije...

...koliko sam skužio da na TVZ-u samo najboljih 40 ne plaća fax... ostali svi trebaju...

...a trebanaći neko kompromisno riješenje...
...ne može se opet 3 godine faxa studirati 8 godina pa bolonji... na teret ministarstva...

...jedan pad bi trebao biti dopušten barem...+apsolventka godina... jer ne idu na fax samo uber geekovi...

...ja se mućim i malo predugo... ali gad demet dokopat ću se diplome... a išao sam u jednu od slabijih srednjih škola što se općeg znanja tiče, a pgotovo iz kemije i matematike... :thumbs3:

...kako se Primorac zalaže da samo uspješno mogu sve bez plačanja... hmmm... tih je po starom sistemu bilo samo 7 %...

...možda je sad na boljonji taj postotak porasao malo... na kojih 10-12... ali dobra mu je to caka bila koju je htio prodati...

čet 30 tra, 2009 12:21 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

ma sta caka?
pa onako, covijek im jos ponudio neki razumni odgovor...
ja bi ih sve rastjerao :mrgreen:

mislim, nije faks obavezan, tko nece bit tamo nemora.

(ok, sad sam mozda malo otisao u ekstrem...
ali cisto pomisao da bi netko meni uletio na predavanje i onako, sabotirao ga. mislim... wtf?)

čet 30 tra, 2009 12:25 am
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...a da, malo su pretjerati...
...no ne mogu svi platiti fax...
...tj ako upišu na teret ministarstva, ne može im se kasnije radit nekakvi financijski nameti... ako su dobri studenti...
...ili ako upišu uz plačanje, ne bi se smijela cifra školarine povečavati... ;)

...i zašto svaki fakultet dakleko prije upisa ne izvjesi kriterije po kojima se studenti mogu upisati na fax i na više godine...

...mislim to se kao zna, no oni se sjete, pa promijene kriterije u zadnji čas ili tako nešto...

čet 30 tra, 2009 12:29 am
Profil ICQ Web stranica
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Human
Ant je napisao/la:
ma sta caka?
pa onako, covijek im jos ponudio neki razumni odgovor...
ja bi ih sve rastjerao :mrgreen:

mislim, nije faks obavezan, tko nece bit tamo nemora.

(ok, sad sam mozda malo otisao u ekstrem...
ali cisto pomisao da bi netko meni uletio na predavanje i onako, sabotirao ga. mislim... wtf?)

dobro bobo kaze....evo jedan decko iz moje skole,fakat je pametan i mogo bi nesto postc vise u zivotu,kao obrazlozenje da nece na fax je dao to sto nema para za to.
Stoga ant molim te ljepo,
oni se bore zato da svi mogu ici se skolovati,
i da to bude ravnopravno...a to sto neki s tim nemaju problema ne znaci da moraju biti licemjerni i ostat sjedit i sutit jer njima to pase.
Ja mislim da bi i mogli nesta promijenit da se svi sloze,
no kao sta vidimo neki ocito gledaju samo sebe...
tak da....
ja im drzim fige jer znanje se ne treba placat :thumbs2:

čet 30 tra, 2009 10:53 am
Častoljupka

Naj Film: ST: XI
Ted;DeA je napisao/la:
dobro bobo kaze....evo jedan decko iz moje skole,fakat je pametan i mogo bi nesto postc vise u zivotu,kao obrazlozenje da nece na fax je dao to sto nema para za to.
Stoga ant molim te ljepo,
oni se bore zato da svi mogu ici se skolovati,
i da to bude ravnopravno...a to sto neki s tim nemaju problema ne znaci da moraju biti licemjerni i ostat sjedit i sutit jer njima to pase.
Ja mislim da bi i mogli nesta promijenit da se svi sloze,
no kao sta vidimo neki ocito gledaju samo sebe...
tak da....
ja im drzim fige jer znanje se ne treba placat :thumbs2:

Reci ti njima Teddea. :hug2:

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

čet 30 tra, 2009 12:24 pm
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ja podržavam Ideju da obrazovanje bude besplatno za sve.
OK - nije "besplatno" već je tu samo to da ne plačaju studoši direktno, nego da svi mi kroz poreze (svaki put kad npr. kupiš kruh, 22% ide u proračun od kojeg bi se onda financiralo besplatno studiranje)

Trek ideali su da osnovne životne stvari budu svima omogućene - besplatno obrazovanje, besplatno zdravstvo i sl.
Možda to je grupa klinaca koji ni sami ne znaju šta točno žele postići, i ne moram se slagati s njihovim metodama, niti misliti da je to lako izvedivo u današnjoj ekonomskoj situaciji, ali svakako podržavam Ideju o besplatnom školovanju za sve... ili bar za studente koji redovito sve polažu...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 30 tra, 2009 3:40 pm
the Red Viper

ok, ovoga, par stvari... da ne ispadnem ovdje sada negativac i licemjer :)

dakle, kao prvo.
uvijek ima prica o stvarno pametnim i marljivim ljudima koji nemaju para. i svi suosjecaju s njima i sipatiziraju i ja nisam u tom pogledu nista drugaciji.
ali, ako pogledate i danasnju situaciju, ja nisam ni nesto narocito pametan, a bogami ni marljivost mi nije bas na nekom zavidnom nivou, pa ipak sam uspio upisati faks onako, bez placanja.
i ok, priznajem, na matematiku je lako upasti, tako da mozda i nije najbolje mjerilo. ali hocu reci da trenutni sistem, koliko god on daleko bio od idealnog vec i sada pruza prilike ljudima koji su spremni zasukati rukave i primiti se posla.
drugo su oni koji jadni bi htjeli neznam ni sam sto, ali kad treba sjesti i uciti rađe odu van i zabavljaju se.

mislim, da, ok, treba pruziti priliku obrazovanja svakome. ali opet s druge strane zasto bi svi mi placali malom Perici njegov peti pokusaj da prođe prvu godinu faksa, kad je vec bjelodano da se ni njemu samome neda vise s tim zahebavat.
ok je ako ti vec ministarstvo (odnosno porezni obveznici) placaju tvoje obrazovanje da onda i ti ulozis malo truda u to. a ako to ucinis onda neces tipa studirati godinama i slicno, nego ces nastaviti sa dobrim radom i dalje.
i onda je ok da nastavis i primati to besplatno obrazovanje od ministvarstva.

ok, nadam se da smo sada rijesili slucaj pametnog i marljivog studenta loseg ekonomskog polozaja. sada bih vas pozvao da se slozite samnom da ipak ima puno puno studenata koji i nisu u tako losoj situaciji a nisu ni tako marljivi (pamet nedirajmo, na to se, ajde, ne moze bas tako utjecati)
mislim, ako se svake godine ide kojih dva, tri mjeseca po ljetovalistima i skijalistima, ako se ima za fancy odjecu, za izlaske svaki drugi dan i slicno (a uglavnom, budimo realni, ide se na more, i izlazi se i svi mi trosimo, neki manje neki vise, ali i dalje trosimo dosta na takve stvari) onda mislim da je licemjerno upravo pozivati se na male pametne, marljive i siromasne studente dok sami za sebe trazimo besplatno obrazovanje.
kodmene na faksu, ja i da sam upao s placanjem to svejedno nikako ne bi bili neki astronomski iznosi, a jos bi se to ljepo moglo podjeliti na deset rata i na kraju ti se svede na tri, cetiri izlaska (ili kakve nove tenisice) mjesecno da bi se pokrili troskovi mog fakultetskog obrazovanja.

nadalje, pogledajmo sada malo i opce prilike u drzavi.
iskreno, ima li nas proracun trenutacno mogucnosti da pokrije takve izdatke? nisam strucnjak, ali nekako mi se cini da bas i nema. mislim, neznam, nisam se bavio konkretnim brojkama, ali nekako mi se cini da to ne bi bili mali novci.
dodajmo jos k tome i sveokupno stanje u naseb obrazovnom sustavu. ne prođe prakticki ni jedna godina bez nekog strajka profesora ili neceg takvog. i te ljude treba nekako platiti, i to ponovno dolazi iz ministarstva. ne zive ni ti ljudi od zraka i praznih obecanja.

i za kraj cisto teoretsko razmatranje.
dakle, besplatno obrazovanje je svakako jedan od ideala, i kao sto je netko vec napomenuo, mozemo ga vrlo elegantno povezati sa utopistickim svijetom star treka.
pa ipak, u realnom svijetu ideali su po svojoj definiciji nedostizni. njima je uvijek moguce (i usudio bih se reci pozeljno) teziti, pa ipak, u potpunosti ih je nemoguce realizirati.
dakle, mislim da je u bilo kakvim "pregovorima" (ijako ta rijec pregovaranje ovisi i o metodologiji koja se primjenjuje, ali recimo da ju mozemo primjeniti u ovom slucaju) nije realno ocekivati potpuno ostvarenje negod ideala za kojim se određena strana povodi. dakle, uvijek je u pitanju nekakav kompromis (ako hocete, i to je, na kraju krajeva prikazano u treku i to vrlo lijepo!) tako da smatram da bilo koja strana koja apsolutno odbija kompromis kao rjesenje i sagledavanje "protivnikovih" stajalista kao metodu ili nema poima sto u biti radi ili u konacnici ne zeli postici ono sto javno deklarira kao svoje ciljeve.
u svakom pogledu (a koji je ovdje u pitanju necu ulaziti) nije mi primamljivo biti djelom tako necega, bilo kao pijun u nekoj drugoj igri, ili kao bezglavi dio jos bezglavije mase.

i jos moj osobni stav. nazovite ga, ako bas hocete, sebicnim, nekologijalnim ili licemjernim, ali ja volim imati slobodu izbora u vecini stvari u zivotu (pa makar i prividnu) tako da mi se ideja o "sabotiranju" nastave od strane nekog treceg nesviđa vec u startu.

čet 30 tra, 2009 4:28 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Wow :hail: :hail: :hail:

Nekad me stvarno znas iznenadit :biggrinlove:

Dakle, u potpunosti se slazem s Antom, mozete to nazvati bezbraznim i nekolegijalnim, ali na nasem faksu je sto se tice placanja, sasvim ok i posten sistem. Ako padnes godinu i odlucis ponovo upisat, plati ju :zubo:

Ono sto se ni meni ne sviđa je to da ce meni, koja planiram sljedeci tjedan normalno ic na faks (btw, imam i dva kolokvija sljedeci tjedan koja stvarno ne bih odgađala na sredinu 5. mjeseca) netko ometat nastavu, i da cu zbog toga ja morat bit na faksu do 1.8.

Ja jednostavno zelim svoje ljeto i svoj odmor... :roll:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

čet 30 tra, 2009 4:37 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: