Sada je: čet 10 ruj, 2026 3:01 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
 Sposobnost VS Ravnopravnost 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Sposobnost VS Ravnopravnost
Uglavnom ja zagovaram to da ljudi budu ravnopravni i da se u politici prvo gleda na program a onda na sve ostalo , zapravo da je program i sposobnost na prvom mijestu 8)
Danas je na TV-u tema o kvotama zena u saboru i politici , ulazak svih u politiku je nuzan ali kvota i primarno gledanje ljudskih bica u misaonoj djelatnosti po spolu ili necem desetom mi nedjeluje bas kao napredak nego stavljanje u torove
Nesto kao situacija u BIH gdje su narodnosti odvojene u svoj tor , samo sa razlikom da se ode ne racuna vise da misaona djelatnost ne podrazumijeva tjelesno stanje osobe (sto se toga tice osoba moze bit i hermafrodit a njih nema u kvotama za sabor iako je znanstveno dokazano da postoje)
Uglavnom nabrajaju se cesto neke stvari u kojem su zene bolje od muskaraca i obrnuto , iako ja opet kazem misaona je aktivnost nevezana uz spolnu pripadnost
Cini mi se da je situacija primitivnog drustva i diskriminacije dovela do toga da se sve stavlja ispred programa
Nije bit da se odrede kvote , nego da se ima program
Tu ima i onaj problem sa sto ljudi sto cudi , sto zapravo da se dogodi situacija da moras imat kvotu u vladi po spoolu ili manjini a dogodi se da bas ona osoba koja moze unaprijedit vladu ne spada u tu kvotu i mora se tu osobu izostavit ?
Program ili jednaka spolna , rasna , narodna ili neka druga zastupljenost , pitanje je sada ?

sri 25 vel, 2009 5:44 pm
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Human
Post Re: Sposobnost VS Ravnopravnost
Pa ja sam definitivno za program...
Mislim da je ta brija da zene moraju biti svugdje zastupljene glupa kao i ona da muskarci moraju biti svugdije zastupljeni.
Stoga nije tu stvar diskriminacije vec sposobnosti.
Mislim ako su ravnopravni muskarci i zene nek se jedan dan zamijene...zena nek ode kopat kanal,a muz nek kuha...

ok...malo otidoh s teme al bit je u tome sto treba birati sposobne ljude bez obzira sto se ne uklapaju mozda u njihove kalkulacije...*kako da ubacimo ovog koji je sposoban,kad nam treba Albanac*...mislim to je jako glup potez ikoje vlade,drz.organizacije ili slicno.

Ako ja to kao zenska osoba vidim mislim da bi i drugi mogli zbrojiti dva i dva 8)

sri 25 vel, 2009 5:54 pm
Make it so
Make it so

Jedini minus koji ja vidim u RH je to da se zanimanja i dalje djeleklasicno pa ima blagajnica a nema puno blagajnika , dok opet ima puno sofera a nema puno soferki , nije bitna kvota nego je bitna ista mogucnost 8)

sri 25 vel, 2009 6:14 pm
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Blagajnik? Ne sjećam se da sam ijednog blagajnika u dućanima vidjela, na kioscima da ali baš u dućanima ne. :mrgreen:

Osobno smatram da je za izvođenje nekog posla najvažnija sposobnost, a onda tek slijedi ravnopravnost.

sri 25 vel, 2009 9:46 pm
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Naj Film: ST: XI
ah pa naravno da je važnija sposobnost pa makar na uštrb ravnopravnosti...ali naše patrijarhalno društvo u svom pokušaju da bude manje patrijarhalno zapravo naglašava svoju patrijarhalnost...ako me kužite

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

sri 25 vel, 2009 10:24 pm
Make it so
Make it so

Pa , u principu i je tako , sve je smao maska a prave ravnopravnosti cesto nema :|

čet 26 vel, 2009 12:36 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Ako je samo riječ o tome dali birati između sposobnosti ili ravnopravnosti... pa naravno da bi birao sposobnost. Jer pod sposobnost ulazi i ravnopravnost.
Znači ako ima više sposbnijih žena za određen posao tamo ćemo zaposlit više žena i obrnuto... i tu prestaje cijela filozofija.
A one spike da se žene moraju nalazit u svim strukturama pod svaku cijenu u ime "ravnopravnosti" je u najmanju ruku licemjerno. Da možeš ti recimo biti u vojsci... al ako si sposoban. Ako si sposoban za određeni posao nebi ni najmanje trbalo biti važno dali je riječ o muškarcu ili ženi... i to bi onda bila prava ravnopravnost...

čet 26 vel, 2009 12:52 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: