Sada je: pet 07 kol, 2026 3:32 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
 Jeste li Jedi ili Sith? 

Jeste li Jedi ili Sith?
Jedi 52%  52%  [ 11 ]
Sith 48%  48%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 21

Jeste li Jedi ili Sith? 
Autor/ica Poruka
Predsjednica
Predsjednica

Spol: Ženski
Naj Serija: TOS
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: Human
Post Re: Jeste li Jedi ili Sith?
Za razliku od Svjetle Strane Sile, koja obuhvaća cjelinu, cijeli fokus Tamne Strane je 'ja'. Privlačnost Tamne Strane je u Njezinoj velikoj destruktivnosti i izolaciji. Onaj tko traži moć zbog sebičnih razloga pronalazi udobnost u Njezinom narcisoidnom pogledu na svijet. Tamna Strana ističe uzdizanje sebe isključivanjem ostalih bića. Na taj način, bijes i ljutnja postaju izvori snage.

Mnogi su privučeni Tamnoj Strani jer Njezina sebična priroda dopušta velika i privlačna (zlo)djela. Lakoća sa kojom je moć skupljena poriče njezinu opasnost, jer ljutnja i mržnja traži osobu čak i ako vlada okolinom. Konačno, Tamna Strana odbija božansku prirodu samoga života. Jediju, Sila nije dio njegovog postojanja ; Ona je njegovo postojanje. Učeniku Tamne Strane to je neshvatljivo.

Nije rijetko za učenike Tamne Strane da odu u divljinu, kao što čine i njihovi ekvivalenti Svjetle Strane. Presudna razlika je u tome što Svjetli Jedi ide u divljinu da opći sa njom. Sljedbenik Tamne Strane odlazi da bi se odvojio od životne zajednice. Tamo, u izolaciji, sljedbenik Tamne Strane može usavršiti njegovo/njezino jedinstvo sa Tamnom Stranom i uživati u toj pokvarenosti. Ipak u Tamnoj Strani su ljutnja i mržnja i izolacija i … strah. Taj strah vodi Jedija u izolaciju, ljubomoru u žudnju da bude najmoćniji od svih.

Ta vrlo grabežljiva priroda započinje borbe za dominacijom kada se nekoliko Tamnih Jedija ili Stručnjaka Tamne Strane skupe. Ponekad su to nasilni sukobi, drugi put to uključuje podmukle umne igre ili diplomatske rasprave, ali nemoj se prevariti, jer uvijek će postojati neki pokušaj dokazivanja kontrole nad ostalima. Nasilna priroda Tamne Strane često vodi do izdaje i prolijevanja krvi.

Ne samo što ta bratoubilačka sklonost obeshrabruje dugoročnu suradnju između Stručnjaka, već ometa širenju znanja. Tamo gdje su Jediji i ostale sluge Svjetle Strane osnovali velike knjižnice i tradicije usmene predaje da napreduju u svom radu i educiraju uspješne generacije, oni od Tamne Strane imaju malo takvih institucija. Mnogi nikada nisu zapisali svoje znanje zbog straha da bi to pomoglo neprijatelju.
Drugi su previše arogantni da dopuste drugima da uče iz njihovih grešaka.

preuzeto sa moscroatia :mrgreen:

sri 22 tra, 2009 4:37 pm
Defender of Earth

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Sovereign je napisao/la:
Miki je napisao/la:
Mi Sithovi u manjini :lsvader:

Da, nažalost :(

Ali smo zato moćniji :twisted: :lsvader:

To je iluzija sazvana od previše zla! :lolsmjeh: :lolsmjeh:

pet 24 tra, 2009 1:48 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ted;DeA je napisao/la:
Za razliku od Svjetle Strane Sile, koja obuhvaća cjelinu, cijeli fokus Tamne Strane je 'ja'. Privlačnost Tamne Strane je u Njezinoj velikoj destruktivnosti i izolaciji. Onaj tko traži moć zbog sebičnih razloga pronalazi udobnost u Njezinom narcisoidnom pogledu na svijet.

Pa danas je planet Zemlja puna mini-sithova; destruktivno izoliranih narcisoida sa fokusom na meni...tj 'ja'-u koji udobno uživaju u pogledu na svijet.

Traže se džedaji da uklone šoping-centre, kao jednog od izvora te narcisoidnosti. The dark side of the force is in the shopping-mall. :twisted:

pet 24 tra, 2009 11:09 am
Defender of Earth

Miki je napisao/la:
Ted;DeA je napisao/la:
Za razliku od Svjetle Strane Sile, koja obuhvaća cjelinu, cijeli fokus Tamne Strane je 'ja'. Privlačnost Tamne Strane je u Njezinoj velikoj destruktivnosti i izolaciji. Onaj tko traži moć zbog sebičnih razloga pronalazi udobnost u Njezinom narcisoidnom pogledu na svijet.

Pa danas je planet Zemlja puna mini-sithova; destruktivno izoliranih narcisoida sa fokusom na meni...tj 'ja'-u koji udobno uživaju u pogledu na svijet.

Traže se džedaji da uklone šoping-centre, kao jednog od izvora te narcisoidnosti. The dark side of the force is in the shopping-mall. :twisted:

E vidiš malo kad pogledamo upravo ta borba u SW-u između dobrog (jedi) svijetle strane sile i zlog (sithova) mračne strane sile... je baš komporacija na stvaran svijet.
To nije ništa više nego dva različita pogleda na svijet i život.
Dark side (sith)... je današnji kapitalistički moderni pogled na svijet, gdje je u centru "ja"... pogled koji je doveo do ove recesije... koji je doveo do ove svijetske krize... i taj pogled jednostavno polagano uništava i izjeda čovječanstvo iznutra.
Light side (jedi)... je pomalo istočnjački ili mogao bi reći budistički ili hinduistički pogled na svijet.
Živjeti u skladu s prirodom, davajući jednako koliko i uzimajući, skromno u skladu s potrebama... tako da možemo reći da naša ljudska civilizacija uglavnom je "sithovska"....

pet 24 tra, 2009 1:52 pm
Predsjednica
Predsjednica

Koje si vrste?: Human
E nije jer da je ne bi brijala vecina na Jedije i Federaciju vec bi brijali na sithove i Domin.
Mislim da ipak vecina zeli i radi dobro i normalno da ce uvijek biti dvije strane...al vise onog dobrog...bas kao jediji :D

sub 25 tra, 2009 11:03 am
Defender of Earth

Ted;DeA je napisao/la:
E nije jer da je ne bi brijala vecina na Jedije i Federaciju vec bi brijali na sithove i Domin.
Mislim da ipak vecina zeli i radi dobro i normalno da ce uvijek biti dvije strane...al vise onog dobrog...bas kao jediji :D

Ma gle stoji sve to što si ti rekla... ali koliki je broj ljudi u svijetu kojima je uopče dobar SW i ST, a kamoli tek koji pokušavaju živjeti prema nekim načelima iz tih dva odlična SF-a.
A osim toga naša ljudska moderna zapadna civilizacija jest upravo sve ono što je negativno prikazano i u Star Treku i u Star Warsu....
dakle, čovječanstvo su Ferengiji, Dominion, Borg, Orionci, Terran Emprire iz Star Treka... te Sithovi i Galactic Empire iz SW-a...

A fanovi SW-a i ST-a su po meni mala skupina entuzijasta koji vjeruju u bolji svijet, koji vjeruju da se čovječanstvo može promjeniti na bolje, no ti entuzijasti su manjina (manjina u koju barem želim vjerovat da i ja pripradam), ali nažalost i sam znam da je to iluzija...

Svijet i čovječanstvo se neće promjenit u bližoj ili daljoj budučnosti kako su se promjenili u Star Treku... ali ako ništa drugo uvijek nam ostane taj san, to sanjarenje o boljem svijetu i svijetlijoj budučnosti... i samim time se nekako lakše prolazi kroz život... i nekako mislim da je bit "fanatizma" Star Treka i Jedija i Republike u Star Warsu.... to sanjarenje i zamišljanje nekog boljeg svijeta i života za kojeg je mala vjerojatnost da će ikad postat stvarnost...
I upravo je to i razlog po mom mišljenju zašto postoji Jedi religija...

sub 25 tra, 2009 1:33 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Svaka religija je više-manje vjerovanje u mogućnost boljega. Samo što to 'bolje' se razlikuje od religije do religije.

Termin 'religija' koristim u općem smislu, đedajstvo ne smatram religijom.

sub 25 tra, 2009 2:36 pm
Defender of Earth

Miki je napisao/la:
Svaka religija je više-manje vjerovanje u mogućnost boljega. Samo što to 'bolje' se razlikuje od religije do religije.

Termin 'religija' koristim u općem smislu, đedajstvo ne smatram religijom.

A gledaj... za razliju od ostalih "pravih" religija jedi-ajstvo barem ne potiče ne toleranciju i fobiju prema svemu ostalom što nije u domeni te određene religije... ili što se kosi s načelima te religije...

ned 26 tra, 2009 1:35 pm
Admiral
Admiral

Opis Stanja: Valhall Awaits
vidim da je netko citao moscroatiu :D

tradicionalno se iznjasjavam ko sith :)
nisam nesto za sve ono odricanje ,a volim planut s sith rage kada me provociraju :D

pet 01 svi, 2009 9:57 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
MAHER je napisao/la:
vidim da je netko citao moscroatiu :D

tradicionalno se iznjasjavam ko sith :)
nisam nesto za sve ono odricanje ,a volim planut s sith rage kada me provociraju :D

Evo nam još jednoga :twisted: :skok: :skok:
Welcome to the dark side :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 01 svi, 2009 9:58 pm
Profil YIM Web stranica
Admiral
Admiral

Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Nisam :P
Dok sam igrao kotor uvijek me privlacio sith, oni su mi bili onako cool :lol:

Sada kada izadje Star Wars Old Republic mmorpg odmah na sith ili bounty hunter, vidjet cemo jos.

"This is usually the part where people start screaming."

uto 19 svi, 2009 6:53 pm
Profil ICQ
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Naj Serija: TNG
Bounty hunteri su lame :baeh: :zubo:

sri 20 svi, 2009 2:33 pm
Admiral
Admiral

Koje si vrste?: Nisam :P
Hrčak je napisao/la:
Bounty hunteri su lame :baeh: :zubo:

zasto? mogu letit, imaju cool gadgets, imaju cool posao, zanimljivo je kada na bounty listu dođe jedi ili sith :lol:

"This is usually the part where people start screaming."

sri 20 svi, 2009 5:22 pm
Profil ICQ
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Opa, imamo već 6 sithova =D> =D> =D> :skok: :skok: :skok: :thumbs2:

Uskoro ćemo Jedije odvuć na tamnu stranu :twisted:

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 20 svi, 2009 5:38 pm
Profil YIM Web stranica
Častoljupka

Lucius je napisao/la:
Dok sam igrao kotor uvijek me privlacio sith, oni su mi bili onako cool :lol:

Sada kada izadje Star Wars Old Republic mmorpg odmah na sith ili bounty hunter, vidjet cemo jos.

Ja sam pokušala u Kotoru igrat Sitha, ali kad sam trebala počiniti neku gnjusobu, izbrisala sam sve save fajlove i krenula otpočetka kao dobri stari Jedi. :lolsmjeh:

E to se zove savjest, ljudi moji. :lolsmjeh:

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

sri 20 svi, 2009 6:35 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: