Sada je: ned 09 kol, 2026 10:07 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 109 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
 Episode III: Revenge of the Sith (2005.) 

Ocijeni film
10 30%  30%  [ 3 ]
9 30%  30%  [ 3 ]
8 30%  30%  [ 3 ]
7 10%  10%  [ 1 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 0%  0%  [ 0 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 10

Episode III: Revenge of the Sith (2005.) 
Autor/ica Poruka
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Osveta Sitha
Ajme, ovu temu sam pročitala kao Obi Wanove slike. :lolsmjeh:

daso je napisao/la:
I to je istina... od trenutka kad je ubio Windua, Anakin je umro... nestao... i od tog trenutka pojavio se Darth Vader... i radije pamtim anakina po svemu lijepom napravio... i tiješim se...da je umro u miru...

Pa to je je Obi Wan rekao Luku, da je Darth Vader ubio njegovog oca.

pon 16 stu, 2009 5:30 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
dašo je napisao/la:
koliko god vi govorili za anakina, i pokušavali ga opravdat...činjenica ostaje... ubio je djecu...ubio je, jadnu bespomoćnu djecu, koja su se skrivala i od njega tražili pomoć...a on je hladnokrvno uzeo lightsaber i ubio ih....
Pričamo o političkoj situaciji tog događaja - da li je to bila veleizdaja Kancelara od strane Jedija... događai kodd pokušaja eliminacije Palpatinea.
Ima indicija da bi to moglo biti prečavanje veleizdaje, no kao što je i OZ napomenuo, bez ustava Rebublike teško da možemo točno znati... (u ustavu bi možda bilo definirano da li kancelar u doba krize tipa rat mogao imati mandat i duže nego bi trebao da je sve okej i sl.)

Kako bilo da bilo, mislim da u tom trenutku Anakin nije toliko mislio o zakonima Republike koliko o tome da ako Palpatin umre, on neće moći spasiti Padme... to je bila stvar koja ga je natjerala da krene za Winduom (koji je krenuo ubiti Palpatinea)...

A to da je NAKON smrti Windua postao zao, mislim da nitko neće opovrgnti... :)
Totalno se okrenuo na tamnu stranu... Ubio je i younglingse... i oldlingse... (hm, sad sam dobio ideju za novi čin :mrgreen: )

A ako treba nekoga (osim njega samoga) kriviti, po meni Padme nije ništa kriva (nemogu se sjetiti ni jednog detalja iz filma koji bi sugerirao da je Padminu krivnju)
Moglo bi se kriviti Jedi pokret koji je na badboy način pokušao srediti stvar sa Palpatineom - tražio Anakina da špijunira Palpatinea, odbijanje kancelorovog zahtjeva da daju Anakinu titulu mastera, i u konačnici - pokušaj rješavanja problema Palpatina na isti onaj način koji je Palpatine napravio za Dookua - egzekucija, tako da je tada i to djelovalo na ionako zbunjenoh Anakina.

dašo je napisao/la:
ja mu t nikad ne mogu oprostit...i dobro je joda reko: The boy you trained, gone he is... I to je istina... od trenutka kad je ubio Windua, Anakin je umro... nestao... i od tog trenutka pojavio se Darth Vader... i radije pamtim anakina po svemu lijepom napravio... i tiješim se...da je umro u miru...
Mislim da je tada "stari" Anakin bio tek na samrti, a do kraja je "umro" tek kada je saznao da je odgovoran za Padminu smrt...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 16 stu, 2009 7:13 pm
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

Naj Film: ST: II
Opis Stanja: ..daleko.
Koje si vrste?: ..vorta?
..lipo je pogledati izbačene scene. Iako spore i čudno glumljene: ona zelena bucka pokraj Padme zajedno sa onon azijatkinjon glumi u fanovskin produkcijan Star Treka. Ali i nisu te scene tribale biti u filmu, radnja ionako ima smisla.

..iman dojam da je Palpatine telepatski inducira te Anakinove noćne more, a još je tu i Anakinova emotivna nestabilnost o' starta.. (što je i Yoda skuži još u "Fantomskoj prijetnji"). Sve je to psihologija! I Palpatine je igra na to.

..ako je Padme za išta kriva, to je činjenica da se uopće zatelebala u pet-šest godin mlađeg lika. Što je to njoj tribalo? Inače je divna.

..baš ne volin baš "SW", jer je GRANDIOZAN, il je to zbilja mala galaxijica jednon davno i daleko.. Nekor je zna kazati da je "svojevrsna budućnost od ST upravo SW".., ma idiotske li izjave.

Soap Trek
Deep Place Nine

uto 29 lip, 2010 12:13 am
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
..smooth operator.. je napisao/la:
..ako je Padme za išta kriva, to je činjenica da se uopće zatelebala u pet-šest godin mlađeg lika.

Padme je bila četiri godine starija od Anakina (piše na Wookiepediji :D )... Ali da je i šest... Pa nije to puno pobogu, oboje su bili odrasli, a svejedno oboje još mladi (iako je bila vidno psihički zrelija od njega, on je u Epizodi II pravo derište)

..baš ne volin baš "SW", jer je GRANDIOZAN,

Ja ga baš zbog toga i volim. :D

Nekor je zna kazati da je "svojevrsna budućnost od ST upravo SW".., ma idiotske li izjave.

LOL, tko je to rekao? :lolsmjeh:

uto 29 lip, 2010 12:27 am
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Cvicek je napisao/la:
Glavno da na recimo na kraju filma ima 20 minuta šoranja između Anakina i Obija :thumbs3:

Za razliku od epizode 6, gdje toga uopće nema... :lol:

_Oz je napisao/la:
..ako je Padme za išta kriva, to je činjenica da se uopće zatelebala u pet-šest godin mlađeg lika.

Padme je bila četiri godine starija od Anakina (piše na Wookiepediji :D )... Ali da je i šest... Pa nije to puno pobogu, oboje su bili odrasli, a svejedno oboje još mladi (iako je bila vidno psihički zrelija od njega, on je u Epizodi II pravo derište)

Samo što u epizodi 1, on izgleda kao da ima 10, a ona 20.

Cvicek je napisao/la:
A ako treba nekoga (osim njega samoga) kriviti, po meni Padme nije ništa kriva (nemogu se sjetiti ni jednog detalja iz filma koji bi sugerirao da je Padminu krivnju)
Moglo bi se kriviti Jedi pokret koji je na badboy način pokušao srediti stvar sa Palpatineom - tražio Anakina da špijunira Palpatinea, odbijanje kancelorovog zahtjeva da daju Anakinu titulu mastera, i u konačnici - pokušaj rješavanja problema Palpatina na isti onaj način koji je Palpatine napravio za Dookua - egzekucija, tako da je tada i to djelovalo na ionako zbunjenoh Anakina.

Puno je bolje dat poremećenom klincu titulu jedi mastera, da... zapamti, on je bio nestrpljiv...

dašo je napisao/la:
i dobro je joda reko: The boy you trained, gone he is... I to je istina... od trenutka kad je ubio Windua, Anakin je umro... nestao... i od tog trenutka pojavio se Darth Vader... i radije pamtim anakina po svemu lijepom napravio... i tiješim se...da je umro u miru...
darth vader se pojavio kad je ubio sve one sand pip'le da spasi svoju majku. u trenutku kad je ona umrla u njegovom naručju, točno se na njegovom licu očitava ta promjena... sve ostalo samo vodi njegovom konačnom padu u tamu... kulminacija je dakako njegova borba s obi wanom, i njegovo pretvaranje u stroj (kako je obi wan objasnio lukeu) koji, s jedne strane predvodi mašineriju zla, s druge je potpuno bespomoćan pred Imeratorom. Njegova potreba da spasi još jednu ženu koju voli, Padme, je samo refleksija njegovog gubitka majke... ma znala sam ja da je njega s**zdila ženska, odma u epizodi 4... [-(

yoda je to malo kasno skužio, i mislim da je ta njegova izjava imbecilna, i nije u skladu s karakterom lika kakvog yoda treba imati... na kraju krajeva, yoda djeluje sve, osim toliko naivan...

Anakin jest donio ravnotežu u Silu - Lukea i Leiu. Pomoću njega, uništen je stari sustav samoprozvane demokracije koja je očito bila okrznuta i dopuštala korumpciji da uzme maha... a potom je doveo do svrgnuća Imperatora i njegove vladavine zla... kako bi Luke i Leia iznova izgradili red Jedija i štitili dobro... :D Upravo ta borba u njemu, kako je Luke rekao, između dobra i zla, dovodi do ravnoteže Sile. A uz to jest i simbolična, i reprezentira cijelu tu "sagu"... ovo što pišem baziram na epizodi 4, 5 i 6, jer osobno mislim da prve tri epizode nisu baš nešto... Osveta Sitha je u biti pomalo zagrebla površinu onog što su ti filmovi mogli pokazati, i definitivno nisu ni f od filmova kao što su epizode 4, 5 i 6.
Al svejedno, nadam se da će Lucasu prifalit para, i da će snimit epizode 7, 8 i 9...

pet 02 srp, 2010 12:38 pm

Spet je napisao/la:
Al svejedno, nadam se da će Lucasu prifalit para, i da će snimit epizode 7, 8 i 9...

+1 8-[

Neću gledat onu seriju di nema Jedija. :cry:

pet 02 srp, 2010 1:10 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Spet je napisao/la:
Samo što u epizodi 1, on izgleda kao da ima 10, a ona 20

Baš gledam, Portmanica je rođena 09. lipnja 1981. što znači da je u ljeto '98. kad su snimali The Phantom Menace imala 17, a Jake Lloyd je 05. ožujka 1989. što znači da je imao navršenih 9. :?

Da stvar bude bolja, Hayden Christensen je dva mjeseca stariji od Portmanice :facepalm:

Spet je napisao/la:
Al svejedno, nadam se da će Lucasu prifalit para

Da, težak je život kad si multimilijarder, stalno krpaš kraj s krajem.... :| :zubo:

pet 02 srp, 2010 1:26 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

_Oz je napisao/la:
Spet je napisao/la:
Samo što u epizodi 1, on izgleda kao da ima 10, a ona 20

Baš gledam, Portmanica je rođena 09. lipnja 1981. što znači da je u ljeto '98. kad su snimali The Phantom Menace imala 17, a Jake Lloyd je 05. ožujka 1989. što znači da je imao navršenih 9. :?

Da stvar bude bolja, Hayden Christensen je dva mjeseca stariji od Portmanice :facepalm:

E njemu je oprošteno... =P~ =P~ =P~

pet 02 srp, 2010 1:30 pm
Number One
Number One

Hrčak je napisao/la:
Spet je napisao/la:
E njemu je oprošteno... =P~ =P~ =P~

+1 8-[

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

predobro... mislim da se treba otvorit topic Obi Wanove slike... I Anakinove slike... :mrgreen:

pet 02 srp, 2010 1:33 pm

Deal. :mrgreen:

pet 02 srp, 2010 3:11 pm
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Spet je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Glavno da na recimo na kraju filma ima 20 minuta šoranja između Anakina i Obija :thumbs3:
Za razliku od epizode 6, gdje toga uopće nema... :lol:
Trebalo bi analizirati koliko minuta je u komadu trajala jedna, a koliko druga borba, pa vidjeti... ali ne da mi se :)

Borba u 6. filmu mi jednostavno nije djelovala tako predugačka i dosadna kao ona u 3.
Spet je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:

Puno je bolje dat poremećenom klincu titulu jedi mastera, da... zapamti, on je bio nestrpljiv...
Šta želiš reći?

_Oz je napisao/la:
Ako će bit novih filmova, ja bih volio da se vrate dalje u prošlost, KOTOR eru na primjer...
Je, filmskoj industriji fakat fali još jedan prequel :P :lol:

A za kombiniranje glumaca i godina u 1. naprema 2. i 3. filmu, samo ću napisati - :facepalm:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 04 srp, 2010 10:04 pm
Number One
Number One

Cvicek je napisao/la:
Trebalo bi analizirati koliko minuta je u komadu trajala jedna, a koliko druga borba, pa vidjeti... ali ne da mi se :)
Borba u 6. filmu mi jednostavno nije djelovala tako predugačka i dosadna kao ona u 3.

Da... u 6. filmu postoji i psihološki faktor... 6. dio je remek djelo... :biggrinlove:

Cvicek je napisao/la:
Spet je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
odbijanje kancelorovog zahtjeva da daju Anakinu titulu mastera

Šta želiš reći?
Da je Jedi vijeće mudro odlučilo ne dati titulu Jedi mastera poremećnom klincu... 8-[
doduše, i ja sam imala dojam da Anakinom dosta manipuliraju... i Palpatine i vijeće... :-k

Cvicek je napisao/la:
_Oz je napisao/la:
Ako će bit novih filmova, ja bih volio da se vrate dalje u prošlost, KOTOR eru na primjer...
Je, filmskoj industriji fakat fali još jedan prequel :P :lol:
Twilight saga: The prequel... :lolsmjeh:
8-[

Cvicek je napisao/la:
A za kombiniranje glumaca i godina u 1. naprema 2. i 3. filmu, samo ću napisati - :facepalm:
Meni je taj cijeli film nekak čudan... :neznam:

uto 06 srp, 2010 1:05 am
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Post Re: Episode III: Revenge of the Sith (2005.)
Super napisana recenzija. :) Jedina stvar, tj detalj koji si mogao napomenuti i nadopisati je onaj za vrijeme borbe Yode i Emperora i scene kad je Emperor gađao Yodu sa onim balkonima iz Senata. Simbolično na tu scenu sam oduvijek gledao, kao postepeno uništavanje Republike.
Inače, sve u svemu filmu dajem ocjenu 9/10.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pon 28 vel, 2011 4:08 pm
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

_Oz je napisao/la:
Ipak, svijetlo postoji: Amidala na svijet donosi Lukea Skywalkera i princezu Leiu.

:-
A mistake, it is.

:zubo:

Dala sam ocjenu 10, premda možda film zaslužuje 9, u odnosu na epizode 4-6, ali eto... Gledala sam ga 5 puta za redom u kinu, tak da... što god da kažem više od toga bilo bi suvišno. Zanemarivši onaj dio kad Amidala rađa... to je bilo onako... izbježivo... :whatever: Ova epizoda se po karakteru više približila onim dobro poznatim iz prošlosti (odnosno budućnosti 8-[ )... highpoint je dakako borba između Anakina i Obi-Wana. I Amidalina kovrčava kosa. 8-[

pon 28 vel, 2011 7:07 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ma najbolji film heksalogije. Amidala umire, Anakin umire, Dathvejda se rađa. NNNNOOOOOO

10

pon 28 vel, 2011 7:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 109 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: