Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
Stargate Universe, 2. sezona
Period prikazivanja: 9/2010 - 5/2011
Broj Epizoda: 20
Scenaristi: Joseph Mallozzi, Paul Mullie, Robert C. Cooper, Carl Binder, Brad Wright, Remi Aubuchon, Linda McGibney
Redatelji: Andy Mikita, William Waring, Robert Carlyle, Alex Chapple, Robert C. Cooper, Peter DeLuise, Helen Shaver
Glavni glumci: Nicholas Rush - Robert Carlyle Louis Ferreira - Everett Young Brian J. Smith - Matthew Scott Elyse Levesque - Chloe Armstrong David Blue - Eli Wallace Alaina Huffman - Tamara Johansen Jamil Walker Smith - Ronald Greer Ming-Na - Camile Wray
Kratak sadržaj: Druga sezona prati nastavak posade Destinyja koje putuje prema svoje odredištu. Uvodi nove likove (Lucijanci), rase, probleme i otkrića s kojima će se susretati. Također će se nastaviti rasvjetljavanje misterije kuda stvarno Destiny putuje...
U ovoj temi su spoileri dopušteni, ukoliko se radi o komentiranju 2. sezone SGUa (ili nadovezivanja na prvu), i nije ih potrebno cenzurirati.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Re: SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
Za SGU i dobra epizoda
Sad primjedba je u tome sta su se prebrzo rijesili ursinija i sta je radnja pomalo previse ovisila o chloe ..cini mi se da je tesko bilo pripoznat koja je glavna radnja a koja sporedna ..jer iako defacto situacija je takva da su ursini i robotske letjelice bile centar radnje ..a sve je zavrsilo sa chloe kod plavih aliena koji su valjda izvukli od nje informacije pa su je vratili ..i to je od ove dvodijelne epizode jedina stvar koja bi eventualno kasnije mogla nadogradit seriju ..oni su iz nje izvukli informacije i vratili je ..i sta sad ?
Roboti su rijeseni na jednostavan nacin ..eli je dosa do rijesenja ..nakon sta su uspili unistit maticni brod prve flote letjelica robota na koju su naletili , stvarno san misljenja da su ursinije brzo ubili i da su ih tribali koristit malo bolje ..malo upecatljivije , rasa jedna izumire a ono nit A nit B ..nego ej vidi ursiniji se idu ubit i bum ..ono nista , nikakve napetosti ..nikakvog iscekivanja i drame ..nista
ma tesko to logicki objasnit ali i u najboljim SGU epizodama mi uvik nesto fali
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
@Captain, korisno je spomenuti o kojoj se epizodi radi
2x11
Epizoda mi se doimala poprilično SGA-astom... u smislu da je bilo puno akcije i preokreta bez previše baziranja na likovima. No to je za očekivati od mid-season cliffhangera. Pretpostavljam da će naredne epizode biti više vjerne standardnoj SGU šemi
Sviđa mi se što su vrlo detaljno obradili likove u prvoj i početku 2. sezone, tako da su i kratki komentari likova veoma jasni i imaju svoju pozadinu. Recimo, nakon što je Eli "spasio stvar", Rush mu je samo dobacio "See what you can do when you apply yourself?" i jasno je na što sve se to odnosi...
I meni je na prvu bilo pretjerano da su se samo tako "riješili" Ursinija. Pitao sam se gdje li je njihov nagon za samoodržanje?! No ipak su to alieni koji mogu imati u potpunosti drugačiju psihologiju nego ljudi, pa s te strane i nije teško za prihvatiti takav razvoj događaja. Također, i u životu se svakakve kritične stvari mogu dogoditi bez previše teatralnosti, tako da je s te strane to okej. Bilo kako bilo, pod-priča s Ursinijima je, čini mi se, gotova...
Cloe je "izlječena" ali ostale su joj neke sposobnosti pa će biti zanimljivo pratiti kako će se to dalje odvijati i koju funkciju na brodu će joj njene nove sposobnosti donjeti, a isto tako i ostaje pitanje i da li će i kako Borovnice ( ) nastaviti intergalaktičku potjeru za Destinyjem i koliko će Cloeino lječenje (download podataka?) utjecati na njihovu uspješnost i buduće susrete...
Rush je bio nekarakteristično otvoreno empatičan ovu epizodu, pitam se da li i iza toga stoji neke njegove namjere ...
Scene bitaka su dosta dobro napravljene, a ona dvojica (Brody i ... onaj drugi ) su bili ko nekakav comic relief npr. sa pucketanjem one komande ploče i Rushovih komentara da ostali samo smetaju njemu i Eliju da naprave posao
I je li nisam primjetio, ili Eli u ovoj epizodi nije imao nijednu "geeky" provalu? (možda bih trebao epizodu pogledati još jednom za potpuniji dojam)
Sve u svemu, dosta dobra epizoda. Dao bih 9/10
I samo još 9 komada do kraja
captain je napisao/la:
ma tesko to logicki objasnit ali i u najboljim SGU epizodama mi uvik nesto fali
Meni je, kako sam i napisao, falilo malo dramatičnosti, tj. većinom se svelo na Cloin odlazak... koji mi i nije nešto dojmljiv (valjda zato što mi ona nije jedan od omiljenih likova ) No scena dok si izjavljuju ljubav ispred ljudi-borovnica je vizualno fora izgledala, slično kao i razlike u veličini drone-a i shuttlea, i shuttlea i alienskog broda...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
O moja blamaza ..stvarno san zaboravija napisat o kojoj je epizodi ric .. znaci 11 epizode ,druge sezone
Bas i je falilo dramaticnosti ..posebno to sa ursinijima i njihovim umiranjem a nit s chloe nesto nije bilo predramaticno ..jedino su scene borbe bile jako dobre pa su doprinile da ipak bude malo napetosti
Iako realno i u star trek-u je bilo umiranja bez napetosti ali tu se radilo o jednoj osobi a nikako o ciloj rasi ..da su eventualno umiranje ursinija odradili bolje ..epizoda bi bila jako dobra , ili eventualno da su ursiniji prezivili ali bili na rubu izumiranja i da se do kraja epizode nije znalo hoce li prezivit ili umrit ..mozda bi bilo napetije
Borovnice su mislin vratili chloe cisto jer su bili malo oslabljeni zbog gubitka dva broda ..pa nisu tili riskirat konflikt ali sad je pitanje dali su oni samo trazili tehnologiju sa destinya ili zele destiny pa se spremaju na zadnji napad ..ova opcija s napadom mi je logicnija za nastavak serije jer su plavi alieni ostali jedina stvar od radnje iz ove epizode , koja je relevantna za seriju , jer eventualnim napadom plavih aliena se dobija bar jos jedna napetija epizoda ..cini mi se cak da su malo prelagano vratili chloe ..ko da je jos neka skrivena namjera iza svega toga
Ma nije neka blamaža, ali eto da ljudi znaju koju epku uopće komentiraš Isto bi netko mogao reći da je blamaža što je tek jučer otvorena tema o 2. sezoni
Ursiniji... Bilo bi zanimljivo da su preživjeli. Ako im je psihologija sličnija ljudskoj - tko zna koji je to frik bio zapovjednik broda pa da je zapovjedio suicidalnu akciju :O Mogli si krenuli dalje s ekipom iz Destinyja uz pomoć "onoga na kraju svemira" možda nekako spasiti svoju rasu (Destiny bi se ionak izvukao nekako ). A malo je čudno da jednu naprednu rasu mogu samo tako uništiti... ako je iole slično BSGu ili ENT "Twilightu", za pretpostaviti bi bilo da su se preživjeli raštrkali po svemiru... Ili ako imaju Sfovskog geeka u posadi, da odu tražiti načine kako da se vrate kroz vrijeme No ajd, za potrebe priče je bolje ovako
Borovnice... Mislim da nije pitanje da li imaju neke namjere i da li su iskoristili Cloe za svoju korist, već kakve su im namjere i kako će to iskoristiti u svojoj težnji da zauzmu Destiny. Pitam se koji je njihov pravi razlog zašto su toliko zapeli oko toga, osim standardnog ('nova' tehnologija i sl)
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Po meni je nastavak jednostavno odličan
Što se tiče Ursinija, ni meni se ne sviđa kako su ih se nabrzinu riješili, al to i nije tako za zamjerit s obzirom da i u Treku ima puno jednoepizodnih/dvoepizodnih aliena.
Borbe su super, a i scena kad se brod od ''borovnica'' ( zakon ideja Cviček) stvori ispred šatla je epic Manevriranje tog Destinyjevog šatla i uništavanje onih droneova me malo podsjetilo na Defiant i Jem'Hadarske attack shipove
Rush i Young kolko vidim su prestali sa svađama i čak se dobro slažu, dok se Eli isto malo skulirao, tj. više se usredotočio na rad
I sad znam da će me neki popljuvat, al meni je drago da su vratili Chloe i baš me interesira kako će se to s njom i tim alienima dalje razvijat.
Ocjena bi bila 10/10
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer
Sovereign X je napisao/la:
''borovnica'' ( zakon ideja Cviček)
Hvala, ali nije to moja izmišljotina, fanovi iz engleskog govornog područja su ih (radi toga što nemaju "službeno" ime) prozvali Blueberry aliens.
dok se Eli isto malo skulirao, tj. više se usredotočio na rad
To sam prije nešto vremena komentirao na SGA forumu. Koliko god da ga je pogodina Ginnina smrt, to je po meni neka prekretnica u smislu da polako prestaje biti onaj zbunjeni mladić kojeg su po hitrom postupku transportirali na svemirski brod, i polako postaje jedan od ozbiljnih i kompetentnih članova posade Destinyja.
Rush i Young kolko vidim su prestali sa svađama i čak se dobro slažu,
No, they will NEVER be done!
No da, istina je da su uspjeli pronaći kakav-takav zajednički jezik pa da se barem podnose. No vjerujem da će se manje trzavice nastaviti i u budućnosti.
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
@captain: E da, upravo to i kažem
Cvicek je napisao/la:
''borovnica'' ( zakon ideja Cviček)
Hvala, ali nije to moja izmišljotina, fanovi iz engleskog govornog područja su ih (radi toga što nemaju "službeno" ime) prozvali Blueberry aliens.
A ok, nisam znao za to. Svejedno zakon
Cvicek je napisao/la:
dok se Eli isto malo skulirao, tj. više se usredotočio na rad
To sam prije nešto vremena komentirao na SGA forumu. Koliko god da ga je pogodina Ginnina smrt, to je po meni neka prekretnica u smislu da polako prestaje biti onaj zbunjeni mladić kojeg su po hitrom postupku transportirali na svemirski brod, i polako postaje jedan od ozbiljnih i kompetentnih članova posade Destinyja.
Pa da, malo se trgnuo i poslušao savjete od Rusha i Camille
Cvicek je napisao/la:
Rush i Young kolko vidim su prestali sa svađama i čak se dobro slažu,
No, they will NEVER be done!
No da, istina je da su uspjeli pronaći kakav-takav zajednički jezik pa da se barem podnose. No vjerujem da će se manje trzavice nastaviti i u budućnosti.
E pa to sam i rekao. A nekako mi se čini da će u sljedećoj epizodi opet bit svađe između njih dvojice, s obzirom na ono što sam pročitao o nastavku
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer
2x12 - cudna epizoda
Ja san mislija kako me epizoda zapravo podsjeca na jednu TNG epizodu s duplin picardom ali to je nekako samo bija pocetak a kasnije mi je bilo sve nejasno
Prvo ako eli-eva zamisao nije uspila i rush se vratija u proslost ..prije samog pokusaja vracanja na zemlju ..nebi li onda i sama buducnost kreirana tim pokusajem tribala nestat ? Druga stvar ako je vec rush duplikat pa cak i ako telford postoji na zemlji sada ...odakle se stvorija drugi destiny ..isto iz buducnosti ..međutim te buducnosti vise nema ..nebi li onda sve tribalo postat nekakav deja vu paradox ..rush se vraca ..rush sprijecava da idu na zemlju .rush i telford nestaju ..ekipa opet ucini isto , sve dok ne pokusa ucinit nesto razlicito ali bez pomoci rush-a iz buducnosti i onda se paradox prekida ..neshvacan ove zavrzlame ..naprimjer ode je rush iz buducnosti ubija telforda iz proslosti a telford iz buducnosti je ziv ali je sad u istom vrimenu ..to jest postoji u istom vrimenskom razdoblju ko i rush iz proslosti ..ajme ovo je komplicirano
2x12 - Twin Destinies
Dobra epizoda. To bi bila druga epizoda putovanja kroz vrijeme prikazana u SGU.
Nastavak Rush vs Young trzavica glede toga kako treba nastaviti misiju. They will never be done Ali ajd, vidi se da ipak koliko-toliko dobro surađuju. Young je "stao uz Rusha" kad je ovaj držao govor, i htio se pridružiti misiji. (zanimalo bi me jesu li ga u SGC savjetovali da ostane u slučaju takve situacije) A Scotta je Cloe, kako mi se čini, ponukala da ostane kad je bilo prebrojavanje... možda i pomalo bezobrazno.
Kako je i captain pisao, 'sistem' koji su koristili je pomalo zbunjujuć i ponešto drugačiji od drugih koje sam gledao u SF serijama. Plus standardni ŠBBKBB pristup, koji pomalo podsjeća za kraj 4. sezone SGA. I Eli je imao svoj prvi veći fail. Ajd barem nije, kao McKay, uništio pola sunčevog sustava
Ništa čudno što je "drugi" Rush nestao, svemiru je i ovaj jedan više nego dovoljan No, pitanje je opet što se dogodilo s Rushom koji je ostao zakeljen za stolicu. Franklin je nestao nakon što su ga ponovo priključili na stolicu (a i tada se pojavio onaj dim)... moguće je da je Rush "otišao" na isto mjesto gdje je i Franklin završio.Pitam se da oni elijeni iz planeta s monolitom imaju neke veze s time... i da li oni ko za gdje sada paze CJ-inu bebu...
A Telford... on se na svakojakakve načine prešaltava između Zemlje i Destinyja
Najsmješniji komentar epizode je nedvojbeno bilo onaj kad ekipa govori Eliju da će ga SGC ziher zvati da im se pridruži kao jedan od top stručnjaka... i onda ga usporede s Cartericom i Jacksonom... i još se sjete "onog lika koji je čudno gledao Vannesu" (McKay)
captain je napisao/la:
Prvo ako eli-eva zamisao nije uspila i rush se vratija u proslost ..prije samog pokusaja vracanja na zemlju ..nebi li onda i sama buducnost kreirana tim pokusajem tribala nestat ?
Tvoji komentari imaju smisla. Glede jedne od teorija putovanja kroz vrijeme koje se pojavljuju u SFu. Tvoje mišljenje kako je trebalo biti bi bilo u stilu Voy epizode "Time and Again" kada je ekipa Voyagera bila uzrok eksplozije koja se dogodila malo u prošlosti, no s obzirom da su "drugi puta" skužili da su sami skrivili eksploziju pokušavajući komunicirati s Voyagerom iz budućnosti, sprečavaju eksploziju i sve se na kraju resetira. Ponavlja se početna scena epizode gdje Voy samo prolazi pored planeta na kojem su svi živi i zdravi... (ako netko ima sličan primjer iz SGa, neka javi )
U ovom slučaju bi taj timetravel bio po "drugoj teoriji", možda onoj u kojoj se tokom timetravela stvara nova paralelna linija u kojoj se susreću dvije osobe iz mrvicu različitih timelineova. To bi donekle bilo slično epizodi SG1 "Ripple Effect" gdje se pojavljuje hpa različitih verzija SG1 tima. No ovaj puta to ne bi bio paralelni svemir, već bilo kao posljedica solarnih baklji, glavnog "krivca" za putovanje kroz vrijeme u Stargateu. Također, dok prolaze kraj drugog Destinyja, Scott spominje "There but for the grace of god", što je ime SG1 epizode u kojoj se bave alternativnim svemirima, a ne timetravelom...
Ako izuzmemo druge SG serije, ovaj sistem putovanja kroz vrijeme je sasvim doslijedan unutar SGU-u. Naime, ako se sjetiš epizode 1x08 "Time", tamo nije bilo živih "duplića" ali su nailazili na stvari iz drugog timelinea (KINO zapise, kosti i sl), kojih isto "ne bi smjelo biti" ako je timeline samo jedan i ako su ostavljanjem kino zapisa sami sebe uspjeli spriječiti da nastradaju.
Eh... nisam siguran da li išta od ovoga što sam napisao ima ikakog smisla
Uglavnom, u SGU vrsti putovanja kroz vrijeme postoji "duplanje" ... i to je to
I to duplanje im je pomoglo u pribavljanju rezervnih djelova
Odgovorija san na ovo na jednon drugom boardu ali ukratko
Ako su destiny i rush uz telforda koji je ziv iz paralelnog svemira sa minimalnin razlikama od naseg ..znaci li to onda valjda da su oni nestali iz svog svemira i da tamo destiny vise ne postoji a telford nikad nije zakoracija kroz stargate u svom SGC-u
captain je napisao/la:
Odgovorija san na ovo na jednon drugom boardu ali ukratko
OK, onda odgovorim tamo jednom prilikom (kad budem malo koncentriraniji pa ponovo pročitam sve što si tamo napisao )
I BTW, što se mene tiče, nije problem bi ti (za druge koje eventualno zanima) napisao gdje si mi odgovorio, stavio link i tak to
Citirat cu to
captain je napisao/la:
Postoji i Paradox u kojem jedna osoba moze doc iz nepostojeceg svemira ali onda se svejedno taj svemir na kraju urusava ..primjer u epizodi kad romulanci unistavaju DS9 ..jedan od obriena je upozoria drugog da ce romulanci napast ..cim je otkriveno da postoji skriveni brod ..romulanci nisu napali a vremenska linija se resetirala
Međutim u ovom SGU slucaju se nije ama bas nista posebno resetiralo nego je pod A ili Destiny otisa u proslost i susrea samog sebe ili pod B dosa iz paralelnog svemira ..no problem je u cinjenici da ako je destiny dosa u proslost a rush je sprijecija originalni destiny da ode uopce prema suncu ..taj destiny bi triba nestat ili eventualno da i ima destinya ..nebi smilo bit rush-a jer u tom slucaju opet nitko ne garantira da ekipa i znajuci kako vide kopiju svog vlastitog broda ..nebi pokusala isto sta i ekipa prije njih i onda zapravo sama sebi stvorila paradox
S druge strane ako dolazi RUSH ..onda mora nestat destiny ..jer onaj stari destiny iz proslosti ne ulazi u sunce i sam događaj koji je uzrokova susret dva ista broda se ne događa
No onda se postavlja pitanje zasto ne nestane i rush ?
Ako je iz paralelnog svemira ..on nit nemora nestat jer je to drugi timeline a ako je iz ovog svemira onda bi paradox vise triba izgledat ko deja vu događaj ..ovako :
Eli pokusava ici do zemlje ali na kraju se događa nesrica i rush odlazi u proslost ..slucajno.. pokusa sprijecit nesricu ..sta on i na kraju cini ali s obzirom da sprijecavanjem nesrica . nikad taj drugi rush nije postoja ..vrime se resetira i ekipa ponovno pokusava isto ..imajuc deja vu osjecaj ..nakon cega se ciklus ponavlja ..rush dolazi u proslost ..ekipa odustaje ..i tako u krug sve dok ..jednom se ne dogodi da eli sam bez pomoci rush-a iz buducnosti , shvati kako mu pokusaj nece uspit ...ukratko mozda nesto ovako :
Citat:
The destruction of the Enterprise near a distortion in the space-time continuum causes a temporal causality loop to form, trapping the ship and crew in time and forcing them to relive the events that led to their deaths.
Sad mozda san ja to krivo sve opisa ali jednostavno iz prilozenog zakljucujen da telford iz naseg svemira je mrtav a drugi rush nije iz naseg svemira ..telford koji je prezivija je iz paralelnog svemira ..a to je jedini nacin da se paradox odigra ovako , tako da jedan destiny je mrtav a a drugi destiny to jest njegova posada ..je ziva izuzev telforda , kratko receno ekipa koja je poginila i njihov brod su iz paralelnog svemira sa jednon mini razlikon u događajima , naspram naseg svemira (sta bi opet znacilo da je u njihovon svemiru destiny nesta a telford se nikad nije pojavija u SGC tamo)
Ne znam, al meni je ova zadnja epizoda bila naprosto fenomenalna, i stvarno mi nije jasno kakve vi to sad komplikacije stvarate od vrlo jednostavnog temporalnog zapleta
Uglavnom, stvar je sama po sebi jasna: Eli, Rush i ekipa su odlučili probat dialat Zemlju za vrijeme dok Destiny prolazi kroz sunce, i naravno nešto je pošlo po zlu te se crvotočina destabilizirala. Telford je zato jedini uspio proć i vratit se na Zemlju dok su drugi izbrisani, al zbog temporalne petlje pojavio se drugi Destiny kojeg je Rush obavijestio o onome što će se dogodit ako pokušaju dialat Zemlju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.