Sada je: ned 03 svi, 2026 2:04 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 91 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
 SGU: sezona 1 - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
 SGU: sezona 1 - spoiler alert -
ljudi ... ovako, obavijest ...
Citat:
Danas [2.10] izlazi na vidjelo novo Stargate ruho, Stargate Universe, no ... nije li bolje sa ekipom pogledat?? Pa ako možete pričekat koji tjedan dana, ili jednostavno pogledat ponovo sa ekipom, PRIDRUŽITE nam se!
Mi ćemo premjerno prikazivat na lijepom platnu, sa projektorom ... pićem i čim sve ne ... i naravno ekipom, 9.10 [petak].
U 19 sati sa početkom!

Kasnije ... eh, mislim da ćemo se dogovorit. Pripremamo jedan fun drinkin game. Hej tko onda može reći ne tome??

Očekujemo vas!

Date: Friday, October 9, 2009
Time: 7:00pm - 11:30pm
Street: Selska cesta 48
City/Town: Zagreb, Croatia

Možete RSVP-at ovdje

And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep...

pet 02 lis, 2009 9:41 pm
Profil Web stranica
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Stargate Universe
Stargate:Universe me likes :biggrinlove: :mrgreen:

sub 03 lis, 2009 2:49 pm
Admiral
Admiral

hm uskoro ću ga pogledati pa ću komentirati nadam se da mi se bude svidio.. fakat prošlo je dugo vremena do bilo kojeg novog startgatea :D :D

Cal Lightman: Now you're talking!

sub 03 lis, 2009 3:22 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Napokon je počeo Stargate: Galactica. :D I stvarno zasluženo nosi navedeno ime, jer imamo drmanje kamere, imamo usputni seks, imamo dr. Rusha koji sa naočalama podsjeća na dr. Baltara, imamo BSG type glazbu i sl. :D

No, bez obzira na to pilot epizoda je stvarno izvrsna, pogotovo Eli Wallace, koji kao da donekle kopira McKaya. Odličan je i Carlyle kao Rush, kao i ostali muški članovi posade, dok mi se ženski i nisu baš nešto istaknuli, izuzev činjenicom kako je riječ o stvarno hot kokama. :D

Ne paše mi što nismo saznali tko je napao Icarus bazu, k tome u trashy hat'acima, koje bi jedna X-304-ka morala srediti bez po muke. S druge strane, potvrđena je informacija kako je ispred Destinyja poslan niz brodova koji su "sijali" Vrata po galaksijama, i stvarno se nadam kako ćemo vidjeti poneki od navedenih brodova.

BTW. kad smo kod seksa, pitam se čemu nedoslijednost - prvo su izbacili cice i dlačice iz remasterirane verzije Children of the Gods, a sad su stavili seks u SGU.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 04 lis, 2009 12:07 pm
Profil Web stranica

Miroslav je napisao/la:
imamo dr. Rusha koji sa naočalama podsjeća na dr. Baltara

A baš sam se pitala na kog me podsjeća :lolsmjeh:

Ma kak nismo saznali tko je napao bazu :shock: Kaj niste vidjeli one Goaul'd brodove kad je planet eksplodirao? :shock:

ned 04 lis, 2009 12:44 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

@Hrčak

Ha'take može vozati svatko, uključivo nekakav System Lord koji je preživio, Lucian Alliance i sl. No to ne znači da uistinu znamo tko ih je vozio.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 04 lis, 2009 12:49 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Odgladala pilot..

Sviđa mi se zakon je onaj početak sami dok prikazuju brod, podsjetio me na jedan dio Aliena zakon!!! Ona svijetla treperava po hodniku!!
Da mali Eli Wallace kopira malo McKaya, malo mi se to ne sviđa ipak McKay je legenda sama za sebe. Trebao bi jednostavno naći neki svoj izražaj, Ok možda je to samo početni doživljaj njegovog lika 8) .

Joj dok vidjeh O'Neilla nekak mi se počelo gledati SG 1 zakon lik, naravno od stare garde bilo mi je drago vidjeti Cartericu i Jacksona \:D/ .

Kraj je super, prođu kroz stargate i naravno čekati next epku :zubo:

btw mogli bi otvoriti topic gdje možemo razglabati o epkama i svemu a da ne spojlamo .. kaj mislite o tome???

Cal Lightman: Now you're talking!

ned 04 lis, 2009 12:59 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
pa, sto se mene tice, ovo je topic o Universu...
tako da svatko tko prati seriu ce biti u toku i moci komentirati ovdje.
a oni koji ne prate ne vidim zasto bi i citali ovaj topic.
tako da mislim da mozemo i ovdje pisati uredno bez spoiler kodova.

uglavnom, ja jucer pogledao pilot i ja ostao odusevljen. :mrgreen:

pocetak je prejak. onako iz nicega dolazi brod, mrcina izgleda hebeno! kako je Rush rekao stvarno drevni brod. i efekt FTL putovanja je zakon (izgleda originalno i sexy)
a odusevljen sam i samim Destenyem. ok, jest da je malo Ceantauri cruiser (B5) ripof, ali ne smeta.
a i sama unutrasnjost broda. onako mracna, sustavi otkazuju, okolo prljavo, zaglavljena vrata... bas se vidi da je brod star (a ne kao kad su stigli na Atlantis i sve je vise manje izgledalo ko appleov ducan).
e, da, i novi gate je sexy. i vrti se. kud ces vise?

nadalje... forma epizode je zakon.
pocetak impresivan, odma drito u glavu.
bum! ljudi ispadaju kroz gate, guzva, galama.

i ona polako od pocetka.
Eli kao gamer / matematicki genije. prvi dojam: cool!
drugi dojam: fali mi malo originalnosti... lik vuce na McKaya. recimo, razlika McKay - Carterica je puno izrazenija. u slucaju Elija mi nije tako. ali ajde... izgleda lik onako jos razigrano i sta ja znam... nema ego velicine galaksije. tako da ipak donosi nesto novo.

e, da, onda se na vratima pojavio O'Neill!
(zakon. fora ga je bilo vidjeti ponovno. i onaj stav "znam sve o tebi")
mogao je jedino jos koju foru izvaliti. ono sa spaceshipom i teleportacijom je bilo cool (pogotovo jer su ga tren kasnije fakat teleportirali) ali neznam... mogao je stvarno jos nesto izvaliti.

onda idemo dalje... dr. Rush!
eee, taj me lik stvarno odusevio!
fakat najbolji lik kojeg sam do sad vidio u stargateu!
(i da, to kazem nakon samo jedne epke, tako da... mozete misliti kako mi je dobro sjeo!)
totalno BSGistican lik, onako duboko sheban, a opet genijalac!
onaj dio u Icarus bazi kad gate nije htio dialat prvi puta. i kad je poceo preispitivati proracune. zakon.
pa onda kasnije, na brodu, kako su ga svi zamrzili. ali stvar je u tome da on naprosto ne funkcionira s ljudima. on radi sto mora, logicki, proracunato, suocava se s problemom, rjesava ga. i tu ga drugi ne razumiju, ne vide ocekivani obrazac ponasanja. jer Rush stvanro djeluje kao da ga nije briga za nista, dok ga u biti jedino nije briga sto drugi misle.
zakon je ona scena kad razgovara s onom malom od senatora nakon sto je ovaj poginuo. tu se mozda najbolje vidi dubina njegovog lika.
ili kad dođe Eli pa ga nesto gnjavi i ispituje i onda mu Rush onako na brzinu odgovori samo da ga se rijesi i vidis da u biti sve sto on radi ima savrsenog smisla i da on zaista misli o svemu i sve ima na umu.
uglavnom, zasad mi je daleko najdrazi lik i fakat jedva cekam da vidim kako ce se dalje razvijati kroz seriju!

hm... dalje imamo onog senatora. taj mi je isao poprilicno na zivce, drago mi je da je crko.
plus, uvijek je ljepo kad vec u pilotu ubiju jedng od "potencijalno glavnih likova". daje seriji dozu ozbiljnosti.
sto se konkretno senatora tice, jedini mu je plus sto ima sexy kcer.

dalje, tu je ona doktorica, odnosno ne bas doktorica.
i fora mi je to sto nemaju odmah najnapredniju medicinsku opremu i osoblje na svijetu.
recimo u Atlantisu, dođu tamo i imaju najbolju bolnicu u dvije galaksije i doktora koji pucne prstima i napravi prakticki sto god zazeli.
plus, zenska izgleda bolje i od Kellerice.

onda imamo i onog zapovjednika Younga. on mi je onako... nit mirisi nit smrdi. iako vise naginje prema smrdi.
postavljen je kao nekakva protuteza Rushu, ali za sada mi izgleda kao puno "plići" lik. fali mi malo dubine. ali ajde, bio je u nesvjesti jedan dio epke pa mozda nije dosao toliko do izrazaja.
ali ne bih volio da ga prikazu kao idealiziranog zapovjednika, moralno nepogresivog, obljubljenog karizmaticnog vođu ili tako nesto. takvi likovi su dosadni.

ok, onda tu je jos onaj vajnik koji je kao bio "glavni" dok je Young bio u nesvjesti. on mi je nekako bio bezveze, nisam ga uopce dozivljavao. sve dok nije dosao i podupro Rusha tamo u gateroomu. tu se pokazalo da ima i nesto pameti u glavi.
(plus, dobra mu je ona zenska.)

sto se tice onog lika sto je bio u pritvoru na pocetku... on mi je nekako... također meh. nije jos dosao do izrazaja. ocekujem od njega nekakvih sranja u nadolazecim epkama.

sto se tice samog dozivljaja epke taj je jako dobar.
forma pripovijedanja sa izmjesanim sadasnjoscu i prosloscu, kao sto sam vec rekao, mi se svidjela.
plus bilo je jos par dobrih scena, kao recimo ona u kojoj doktorica i kcer prepricavaju paralelno Youngu i senatoru sto se događa na brodu, pa pratimo recenicu jedne pa recenicu druge. to daje jednu dinamiku prepricavanju, plus obije izgledaju jako fino na ekranu.

dodatni plus dobiva i realnost situacije u kojoj se ekipa zatekla. nedostatak zraka i opcenito brod u poluraspadnom stanju potpuno je logicno za ocekivati od tako stare letjelice.
i ponovno odobravam razliku u odnosu na atlantis.

i na krjau pohvale i za kraj.
gate se otvara i sad cekaj novu epizodu.
ocekivanje, a opet je prica ove epke nekako zaokruzena.
idealan trenutak za prekinuti pilot epku.

pon 05 lis, 2009 2:04 am
Profil ICQ Web stranica

Miroslav je napisao/la:
@Hrčak

Ha'take može vozati svatko, uključivo nekakav System Lord koji je preživio, Lucian Alliance i sl. No to ne znači da uistinu znamo tko ih je vozio.

Ma meni su oni svi isti. :zubo: 8-[ :oops:

pon 05 lis, 2009 6:13 am
the Red Viper

Post Re: SGU - SEZONA 1 - komentari (uključeni spoileri)
inace, kaze Carterica da misli da se radi o Lucian Allianceu, ali nije 100%.

iako, da, moram se sloziti da je taj napad malo iz vedra neba.
mogli su mozda samo kratki komentar baciti u onom razgovoru Carterice i O'Neilla, ali ajde.
nije poanta epizode da se bavi time.

pon 05 lis, 2009 9:29 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Jel se samo meni to činilo, ili su ovi hataki malo vidno napredniji? Jer, ono, napad je dospio iz vedra neba nakon što su oni prčkali po devetom ševronu po prvi put...

pon 05 lis, 2009 9:30 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
Zar ih Carterica nije trebala ownat sa asgardskim oruzjem? Uglavnom sam zadovoljan epizodom i s nestrpljenjem ocekujem nastavak. Stargate nam se vratio u novom ruhu. Malo manje stargeast. :zubo: Brod je zanimljiv, od likova jos ne bi izdvajao nikoga. Gate je predobar. :D

pon 05 lis, 2009 1:25 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Inače, meni bi bili puno logičnije da su Icarus Bazu napali nekakvi orijski fanatici sa orijskim brodovima, nego navodno Lucian Alliance sa nekakvim shity ha'tacima.

Benedikt XVI

pon 05 lis, 2009 9:15 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Miroslav je napisao/la:
Inače, meni bi bili puno logičnije da su Icarus Bazu napali nekakvi orijski fanatici sa orijskim brodovima, nego navodno Lucian Alliance sa nekakvim shity ha'tacima.

istina.
ali moram priznati da su meni ovi ha'taci bili bas nekako fora.
nekako su mi falili u zivotu. :mrgreen:
od continuuma ih nisam vidio.

nekako, ori shipovi su zakon, ali piramidice su u gate duhu.
tako da mislim da su se lijepo uklopile u pilot nove serije.

istina, daleko su od najsretnijeg rjesenja sa stajalista logicnog kontinuiteta pethodnih serija, ali po nekakvom sentimentalnog pogledu su pun pogodak.

pon 05 lis, 2009 10:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

1x03 - dobra epizoda, iako smo i ovdje imali BSG elemenata, ponajviše predstavljenih kroz senatorovu ženu, plač i opijanje (još je falilo povraćanje).

Eli je i u ovoj epki bio odličan, posebice kroz referencu na Planet majmuna. Greer mi je u ovoj epki puno bolji nego u prethodne dvije, baš je nekakav primitivac. :D

Konačno, zamjena tijela umnogome podsjeća na Quantum Leap.

Benedikt XVI

sub 10 lis, 2009 3:15 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 91 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: