|
Sada je: ned 03 svi, 2026 12:17 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert -
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Citat: Dominion - posljednja stvarno dobra epka, kojih u zadnje dvije sezone je bilo premalo. Baal uzima Adrijino tijelo. Gdje ćeš bolje radnje, sinergije dvaju zala. Adria je zgodnaaa. Ovo je trebala bit dvodjelna epka. Slazem se ..baal je prebrzo izvađen iz adrie ..meni bi zanimljivije bilo da je baal preuzeo kontrolu nad ori-ima a da sg1 to treba zaustavit ..to bi bilo gotovo anubisovski ..samo bi baal bia glavni A i adria nije nesto strasan superhjuman kad je baal moze vozat  Mene inace zanima baas jel osta koji neoznaceni baal simbiont viska..nakon sta su originalnog baal-a ubili 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 27 ožu, 2010 6:44 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Nije bila strašna jer ju je Baal kontrolirao sa poljem koje neutralizira njene psiho moći. Da toga nije bilo, Baal ne bi imao šanse. Apropos filmova... The Ark of Truth - Prvenstveno me iritirao lik iz Odbora koji ima svoja naređenja, uskrsnuće Replikatora, relativno olako pronalaženje Kovčega, kao i prenemoguće Teal'covo pronalaženje priorskog grada. Lik je ranjen i nalazio se na vrhu planine, usred ničega...i on pronađe grad bez beda. Morgana opet kenjka sa svojim miješanjem/nemješanjem da bi na kraju se okršila sa Adriom u više-manje istom stilu kao i obračun Proroka i Pah-utvara. No ajde, ima tu i dobrih dijelova. Replikatori sa svojom novom mogućnošću zauzimanja ljudskih tijela, tako da od njega načine svojevrsnog zombija, te pri uništenju tijela u eksploziji je došlo do reinkarnacije kultne scene Terminatora  . Adria mi je i dalje zgodnaaaa.  I ima fora novo odijelo; sva u vatri. Prior koji je došao na Zemlju se bahatit je zatočen u zatvor i nema pravo na obraćanje. I eto tako je završila i ta saga sa Priorima i Orijima. Kad sam počeo gledati Continuum; prvo što sam pomislio: pa ne opet paralelni svemir/alternativni vremenski pravac...Al hej, ovaj put je bilo zabavno. Zemlja kao Zemlja; sve je normalno u današnjem smislu. Šteta što je Jacskon izgubio nogu, al tak i tak se ta povijest briše. Baal s druge strane je iskoristio anonimnost Zemlje, kao i njegov vremeplov...koji u biti nije vremeplov, već više meteorološka postaja kojom nadzire solarne baklje koje mu omogućuju putovanje u prošlost, i samim time uzdizanje na vrh Sistemskih Lordova. Veliki veliki plus za pojavljivanje Hammonda, O'Neilla, Apophisa, Cronusa, Nirti, Yu-a, Bačića (glumac Bačić, zaboravio sam kak se zove njegov Goa'uld lik), kao i super što je Walter dobio svoje parkirno mjesto  A Baal u pravom vremenskom pravcu je valjda poražen... I tako čiča miča gotova je priča iznimno zabavne serije; koja kao da je podijeljena u tri cjeline: 5 sezona sa Apophisom kao glavnim negativcem, 3 sa Anubisom, 2 sa Orijima, te niz drugih bad guysa koji se protežu kroz sezone. Eto možda bi bilo bolje da su radnje ova dva filma nekako sklepana u radnju posljednje sezone, umjesto forsanja sa velikim kinom za koje ne znam je li se isplatilo ili nije. No ipak, sad kad se osvrnem na cijelu seriju; neponovljiv je entuzijazam sa početka; kada ekipa, a i ja kao gledatelj koji prvi put prati, otkriva što se sve nalazi vani, tko je tko, tko je što, kako pronalaze saveznike, otkrivaju misterije...usporedbe drevnih bogova sa alienima, prvo pojavljivanje malih zelenih i Thorove kočije, gou'ulda koji ima vlastiti Inferno, evolucije Replikatora od iritantnih i cviljugavih metalnih kukaca do sofisticiranih Terminator 1/Terminator 2 ubojitih mašina, političke spletke među Sistemskim Lordovima...superiška Eto tako sam proveo proteklih mjesec i pol Sad mi predstoji pola tog vremena sa Atlantisom. 
|
| sub 27 ožu, 2010 9:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Iskoristit cu ja tvoj thread da nadodam nesto u vezi filma Osim one zanimljive cake sa replikatorima i kontroliranjem tijela ..i nije mi nesto film jer je sve vec koristeno ..to jest reciklirano Cak i replikatori koje su mogli bolje iskoristit a bome i morgan koja je napravila istu stvar ko oma desala ...samo uz razliku ..oma je napala uistinu zlo i psihicki mocno bice ..dok je adria ko nekakvo naivno zlo kojeg svaki put mozes pobijedit ako stavis mamicu valu kod nje i malo joj preusmjeris paznju Znaci -Vjecna bitka ..zbilo se vec sa omom i anubisom -Replikatori ..bili vec u seriji i u puno zanimljivijem obliku -Ubermocno bice koje je ostalo jedini uistinu mocan predstavnik svoje rase ..bilo vec sa anubisom Nakon ovoga sam misljenja da je jedino uistinu mocno i opako zlo u galaktici anubis i da su opcenito njegovi goauld "prijatelji" najopasniji..iako su zapravo samo male zmijolike zivotinjice ..prgavog karaktera Jer ascendanjem vec zlog goaulda se dobije losije i opasnije bice od male jadranke orici ..meni je cak hathor djelovala opakije ..adria mi je uvik ko nekakav naivac sa prejakim mocima ..a doci govori skoro koliko i morn u DS9-u ..mislim ono anubis je ima cak i bolje podanike a anubisovi dronovi su vise cool od svih mogucih priora .. Hallowed are the Ori...ali The devil is anubis 
|
| ned 28 ožu, 2010 12:35 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Sad mi predstoji pola tog vremena sa Atlantisom.  ako ti je za sg1 trebalo mesec ipo (toliko je od prilike trebalo i meni  ) predvidjam da ces atlantis da progutas za 10 dana 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| ned 28 ožu, 2010 2:44 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
captain je napisao/la: -Vjecna bitka ..zbilo se vec sa omom i anubisom -Replikatori ..bili vec u seriji i u puno zanimljivijem obliku -Ubermocno bice koje je ostalo jedini uistinu mocan predstavnik svoje rase ..bilo vec sa anubisom
Slažem se, izuzev ove nove sposobnosti Replikatora da preuzmu ljudska tijela. Zato i jesam ofarbao film u žuto umjesto u zeleno; film mi je osrednji; čak i kao dvodjelna epka ne bi bilo nešto posebno, al eto morali su nekako dokrajčiti radnju sa Orijima. Samo da su se sjetili nečeg boljeg. Miki je napisao/la: Jes, jes...odgledao sam prvu epku Atlantisa; Rising. Bit će gadno sa ovim Wraithima; oni su mi ko nekakvi alien-vampir spika, puno siktanja, usisavanja života i neumiranja. No to ću kasnije nastaviti gledati, ako je tako SGA dobar, onda si ne želim pokvariti SG1.  Inače nisam baš skužio na koju foru je Jackson skontao adresu Atlantisa; samo je rekao da treba bit osmi simbol, i uspjelo je. Malo preslučajno. Ide internacionalna ekipa u drugu galaksiju. U jednom trenutku izgleda da u toj ekipi ima jedan Srbin. Ili to, ili su naopako okrenuli rusku zastavu na uniformi jednog vojnka. Inače u sceni kada ekipa prvi put kroz Vrata dolazi na Atlantis, u pozadini svira neka odlična lelujava ambijentalna glazba. Zbog toga sam si skinuo soundtrack serije. Šteta što stvar kratko traje. No uglavnom, ajmo s Atlantisom. Nova ekipa, nova galaksija, novi bad guysi Wraithi koji su mi u mnogome slični Goa'uldima; drže se podalje od onih koje smatraju nižima od sebe (u ovom slučaju sa svojom hranom), ne dopuštaju ljudima da se tehnološki razviju, povremeno dolaze da dokažu svoju moć (tj. u prvoj epki su smatrani nekakvim ajmo reći polubožanstvom). Trebat ću se naviknuti na ove likove, zasada su mi svi izuzev McKaya dosta bezkarakterni. I možda onaj škotski doktor... Hide and Seek - djeca u gradu. Ajoj. Igraju se skrivača, i onda jedan oslobodi nekakvo transfazno biće/oblak koje se hrani energijom. Ajde trekovski u neku ruku, no to mi i nije neka radnja. Doznajem da je taj oblak dio pokusiranja Drevnih do uznešenja, al sumnjam da će se taj stvor više ikada pojaviti. McKay ima napravu Drevnih koja mu daje neranjivost, al ne može jesti, pa onda cvili kao malo dijete  . 38 Minutes - okej. Zapeli su u Vratima sa svojim puddle jumperom. Zanimljiv zaplet i solidan rasplet za kojeg nije bilo potrebno previše tehnoblebetanja. Sheppard ima jumbo krpelja na vratu, a Škot mu kaže ''You got a kling on.'' Suspicion - pa nije da su im ljudi koje su spasili u prvoj epki bili prebitni, tak da je posve dobro što miču bokce iz grada na kopno, tak da se tamo bave poljoprivredom; a i neće više biti male djece da prtljaju po gradu i oslobađaju koješta. Childhood's End - hrpa djece živi u plemenima ispod štita Drevnih, i onda im ekipa nenamjerno isključi taj štit zbog pokušaja kopčanja ZPMa na grad, al uzalud. Zanimljiva radnja, no predvidljivi stavovi likova, pogotovo klinca koji se opire promjenama. I opet...djeca Poisoning the Well - odlična epka. Moralna dilema treba li eksperimentirati na vlastitoj populaciji i pritom pobiti polovicu, ali onu drugu polovicu učiniti neranjivu Wraithima. Ujedno i moraliziranje sa eksperimentiranjem nad neprijateljem. Weirka se poziva na Ženevsku konvenciju koju bi primjenila nad Wraithom  More to follow.
|
| ned 28 ožu, 2010 5:04 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Krenuo si s Atlantisom... nice. Ide to. E da, SG-1 filmovi su direct to DVD, nisu prikazivani u kinima.

|
| pon 29 ožu, 2010 12:16 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ide to ide...ali ne baš ko podmazano. OGamer, moram te razočarati, al čini mi se da neću odgledat Atlantis u 10 dana, bar ne ovim tempom; i to iz jednostavnog razloga što mi se dosad ne sviđa kao SG1. Prošao sam pola prve sezone, i više manje se radi o istoj stvari kao i u SG1. Postoji galaksija puna zajebanih diktatora, a ljudi su uplašeni, i onda dođu Zemljani i sve rasture. Očekivao sam nekakvu drugačiju koncepciju u Atlantisu, zasada je ne vidim. Nije ni SG1 imao prebajan početak, ali barem je postojala ta čar otkrivanja svega novog, kao i zanimljive usporedbe bogova sa alienima. Ovdje su alieni- alieni. Underground - Čif O'Brien vodi selo Amiša. Ali to nije sve! Ti Amiši žele izgraditi nuklearnu bombu kojom bi pokosili Wraithe. Pa onda kroz niz prijetnji, ekipa sa Atlantisa im pomogne. Kraj je usran sa 'ako-mu-nisi-pomogao-dok-je-umirao-onda-si-ga-ti-ubio' logikom. Home - ovo bi bila zelena epka da se nije otkrilo da se radi o kolektivnoj halucinaciji. U tom slučaju, još jedna 'zapeli-smo-u-holodeku' epka. Ujedno, u halucinaciji Hammond nije trebao dočekati ekipu, već O'Neill; jer radnja prve sezone SGA teče paralelno sa osmom SG1, a tamo je O'Neill gazda. No, ajde barem malo entuzijazma sa povratkom kući, tak da neću pokopati epizodu u potpunosti. The Storm & The Eye - eto Čif O'Brienovi ljudi imaju krajnje neoriginalne uniforme kakvih sam se nagledao i u SG1, kao i u svakom trećerazrednom WW1 filmu. I gle čuda, njegovi ljudi su toliko fanatični da idu zauzeti Atlantis dok mu prijeti uništenje. Jedini koji ih može zaustaviti je Sheppard, pa njegovo puzanje po gradu nalikuje na Die Hard; prvi dio. No pored toga, sve ostalo mi je samo dizalo nervozu: previše urlanja, 'ako-mu-nisi-pomogao-dok-je-umirao-onda-si-ga-ti-ubio' fanatizam one plavušice, my father my father, Fordova diskriminacija Škota na jezičnoj bazi...Bla. By the way; dok su ulovili onog Wraitha u epki Suspicion; likovi koriste najobičnije tejzore. Dakle moraju se ful približiti Wraithu i drmnut ga žicama i strujnim udarom. WTF, pa mogli su sa Zemlje uzat par zatnktela. Uglavnom, ovo mi se za sada ne dopada. 
|
| pon 29 ožu, 2010 8:10 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Oberoth is coming  .... to jest najkul neprijatelji izuzev goaulda 
|
| pon 29 ožu, 2010 8:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
miki u atlantisu ludilo pocinje vec pre kraja prve sezone zato daj mu jos malo kredita pa ces da das celokupnu ocenu na kraju 
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| čet 01 tra, 2010 2:48 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Imaš pravo. Radnja se počinje povezivati, ima i dodirnih točaka sa SG1, te se likovi počinju bolje karakterizirati; izuzev Forda koji je u čitavoj prvoj sezoni neprimjetan. The Defiant One - well, moglo je i bolje. Igra mačke i miša između Shepparda i Wraitha u borbi za puddlejumper brodić. Wraithi su još više teatralno klišejiziraniji od Goa'ulda; sa patetičnim siktanjima: 'isisat ću život iz tebe'. Očito postoje dvije vrste Wraitha koliko sam dosad skužio: oni mišićavi sa korama drveta na faci (oni uvijek šute), i oni u kožnjacima (oni manje šute). Uglavnom u ovoj epki bi mi bilo bolje da je Wraith pokazao malo alienskog karaktera, ovako su više-manje svi Wraithi isti: slinava i siktava gladna stvorenja koja se hrane kroz ruke, i iz nepoznatih razloga imaju neuvjerljive zelene zube zbog kojih ne mogu normalno zatvoriti usta Hot Zone - halucinacije koje su zarazne, i od kojih se neminovno umre od izljeva krvi. Virus je napravio netko treći, pa čekam da vidim tko je to napravio. Sanctuary - Drevna koja se pravi da je svećenica na planetu se zatelebala u Shepparda. Predvidljivo i patetično, iako je njena kazna čuvanja tog planeta dobra ideja. Before I Sleep - no konačno i nešto zelenog. Weirka otkriva samu sebe staru 10000 godina. Ne volim prtljanja sa vremenskim pravcem i putovanjem kroz vrijeme, ali u ovom slučaju mi se sve lijepo posložilo. Atlantis se počinje utapati, ekipa pronalazi vremeplov, Weirka završava u prošlosti i osigurava da ekipa preživi dolazak na Atlantis, a Drevni odlaze na Zemlju. Drevni koji je izgradio vremeplov se pita hoće li moći izgraditi još jedan vremeplov, i u SG1 se doznaje da će mu to uspijeti: onaj isti vremeplov koji je pronađen na planetu gdje je Maybourne kralj, ujedno onaj isti stroj koji je omogućio SG1 da promjeni povijest i svrgne Ra-a. Ili da proba dvaput; kao i da ostavi ZPM u Egiptu, kojeg će Dedalus dopremiti na Atlantis. To se sve kasnije dozna u drugoj seriji, ali drago mi je da sam pohvatao tijek događaja The Brotherhood - ekipa traži ZPM, čif O'Brienovi ljudi ih prate. Ti likovi mi nisu nešto, štoviše zbog svoje egocentrične paranoidnosti me iritiraju. Letters form Pegasus - i Atlantis ima flashback epizode  . Freya i Sheppard pokušavaju spasiti ono što se spasiti može od Wraitha, dok se ostali snimaju pred kamerama za svoje doma. McKay je snimio sat vremena 'bitnog sadržaja'  , kad ono zapričao se o svemu, samo ne o bitnom sadržaju. The Gift - Freya može 'osjećati' prisutnost Wraitha. Ta ideja mi se ne sviđa jer je već iskorištena u SG1 između Carterice i Goa'ulda. Dotud mi nije bilo jasno zašto je Dejanira BOT pauzirala gledanje SG1 i krenula sa SGA, jer u prvoj sezoni se stvarno ništa značajno nije dogodilo; dok s druge strane osma sezona SG1 je i više nego solidna. I onda se dogodilo The Siege - part 1, 2, 3. Sve je odlično, radnja sa Geniijima, sa umrtvljenim satelitom, ekipa sa Zemlje dolazi, brod Dedalus dolazi (u strojarnici je ona Novakova koja više ne štuca; a društvo joj pravi nadrkani Asgard); grad pod opsadom, Ford dobiva spooky oko i poludi. Odličan trodjelni spektakl
|
| čet 01 tra, 2010 9:24 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Zar nije teyla a ne freya ? 
|
| čet 01 tra, 2010 9:26 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Freya, Teyla... whatever... Dobro si povezao ovo s vremeplovom. I da, Siege je zakon. 

|
| čet 01 tra, 2010 9:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
lantinka u Sanctuary-u je Leonor Varela 
|
| pet 02 tra, 2010 2:28 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Brkam imena; nikak upamtit Teylu. Valjda previše gledam u TITS. Sad mi je krenulo sa gledanjem; valjda nakon što je prošao onaj početni grč nenaviknutosti na likove i radnju. The Intruder - virus koji kontrolira brodsko računalo. Viđena radnja. Runner - ništa od Forda. Lik je totalno puko. U prvoj sezoni je imao karakter kartonske kutije, pa su ga malo promjenili u scenariju, pretvorivši ga u wraith-enzim-đankija. Zanimljiva promjena, no šteta što ga nema više. Možda ga još koji put vidim, al već je sad očito da su ga prekrižili u cijeloj priči. S druge strane, dolazi Ronon Dex  . Lik mi se dopao iz prve. Dvometarska mrcina, rastafari čupa, brz, snažan, šutljiv, istraumatiziran, udaljen od svog naroda za kojeg ni ne zna dal postoji. Podsjeća me na Worfa u mnogo toga. Glede McKaya ne znam dal da mu se smijem il da ga opalim šakom po nosu. Ponekad je tak smiješan, a ponekad je iritantan sa svojom hipohondrijom, cmizdrenjem i samodopadnošću. Duet - nakon što ga Wraithi pokupe, McKay ima i um komandosice koji se spojio u njega; pa se onda prepiru za kontrolu nad tijelom. Isto viđena radnja; ali kad je McKay u pitanju, onda dolazi do histeričnog humora. I muško-muškog ljubljenja Condemned - ako ništa, onda barem ovdje vidim da nisu svi Wraithi siktava gamad; ima ih par koji čak komuniciraju. Naravno, ima i znanstvenika i rekreativnih lovaca, kao što sam se uvjerio u par proteklih epki. No ovdje mi je pomalo nelogično zašto Wraithi dopuštaju uopće ljudima na tom planetu da im poslužuju samo zločince, na taj način im dopuštajući da se razviju. Obaranje Jumpera nad zatvoreničkim otokom mi je bilo frustrirajuće; no ajde ekipa nije znala da zatvorenici imaju oružje kojim bi ih oborili. Mogli su letjeti u stealth modu i nikom ništa. Trinity - o kakvom se trojstvu zapravo ovdje radi, nisam skužio. Pronalaze supermega oružje Drevnih za koje je McKay iritantno presamouvjeren da će proraditi, pa znanstvenik pogine, i solarni sustav se uništi zbog njegove samodopadnosti. To, i puno tehnodrobljenja. Instinct - lik odgaja dijete Wraitha kao svoje dijete. How sick is that? Ujedno ovdje ima puno i previše sličnosti sa vampirima prikazanim u skoro svakom djelu: grizu, telepati, usamljeni, patetični bla. Conversion - i onda se Sheppard počne pretvarati u jednoga, a jedini način da ga se izliječi jest ukrasti jaja kukaca koji su mu se u prvoj sezoni zakačili za vrat. Creepy i napeto. OGamer je napisao/la: lantinka u Sanctuary-u je Leonor Varela  http://www.online-artikel.de/editor/ass ... rela02.jpg 
|
| pet 02 tra, 2010 8:01 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Duet ..strasno smisna epizoda ..na kraju jos i poljubac s carsonom 
|
| pet 02 tra, 2010 8:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|