Sada je: pet 31 srp, 2026 10:20 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SG-1 impresije by Oz - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: SG-1 impresije by Oz - spoiler alert -
OGamer je napisao/la:
oze, posle imena dr rodneya mckaya ide obavezno :hail:

Nekako mi se čini da je on svoj kultni status zaslužio tek kasnije... Ovdje mi je baš djelovao kao jedan od onih klinaca s kojima se ostala djeca ne žele igrati jer je prepametan za svoju dob pa ga stalno tuku i otimaju mu novac za užinu... :zubo:

pon 26 srp, 2010 1:24 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Taj dojam sam i ja imao, pa me OG napao i zahtjevao ban za mene. Rodney je dobar lik, samo šta se to u SG1 još ne vidi.

pon 26 srp, 2010 10:18 am
Über Trekkie
Über Trekkie

da :D
on je lik koji je doziveo najvecu evoluciju i koji ce da nosi radnju atlantisa u svakom pogledu... od tog kmezavog, odbojnog i razmazenog klinca pretvorice se u nekog ko ce vise puta da spasi ljudski rod :)

na koji nacin??? to je tek interesantno :D

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

uto 27 srp, 2010 1:41 pm
bubica
bubica

E, ovaj... OGameru, pazi na spojlere, molim te.

Nda, gdje sam stao...

S05E18 - The Warrior
U ovoj su epizodi Teal'c i Bra'tac kod mene izgubili puno bodova, no to su sve scenaristi krivi. Naprosto mi je nepojmljivo da dva tako iskusna ratnika tako olako nasjednu na nečiju karizmu i praktički se pridruže nečijem kultu bez da na trenutak posumnjaju u tu osobu i njene namjere.

Onaj K'tano od prve scene izgleda kao muljator i egomanijak sa kompleksom mesije, a Bra'tac u njemu ne vidi ni trunku lošega... :|

S05E19 - Menace
Zanimljiva epizoda, ali ne mogu baš reći da mi se svidjelo to što su objasnili porijeklo Replikatora, i što je ono bilo prilično banalno... Nisu mi više toliko jezivi kao prije. :|

S05020 - The Sentinel
Bez veze...

S05E21 - Meridian
I tako, Jackson umire... Opet... :zubo:
Okej, nije umro, ascendao je, štogod... Upoznajemo Jonasa Quinna, zamjenu za Jacksona u 6. sezoni... Nije loš, baš me zanima šta će dalje bit s njim.

S05E22 - Revelations
Ovo je bila dobra epka, kao i praktički svaka sa Asgardima.

S06E01&02 - Redemption: Part 1&2
Vrlo dobar two-parter. Rodney McKay je dobio nešto bodova ovdje, najviše zbog onog razgovora s Cartericom u kojem priznaje svoje slabosti i strahove. Jonas ima potencijala, ali je za sada nedovoljno karizmatičan kao lik. Drago mi je da su se ponovno vratili Rusi, ali mi je malo žao što na kraju Jonas postane četvrti član SG-1 teama, a ne neki Rus, ili još bolje Ruskinja. :zubo:

S06E03 - Descent
S06E04 - Frozen
S06E05 - Nightwalkers

Niš posebno... :whatever:

S06E06 - Abyss
E ovo je već ličilo na nešto. Ba'al je dobar negativac, ona njegova utvrda sa tamnicom u kojoj se mijenja smjer djelovanja gravitacije je nešto genijalno (pitam se zašto u Treku nikad nikom takvo što nije palo na pamet)...
Vratio se ascendani Daniel Jackson... :thumbs2:

Idemo dalje...

uto 27 srp, 2010 5:19 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Neznam ..ponekad je dobro da nesto originalno bude u ostalim serijama a ne samo trek-u :mrgreen:

Mozda je samo baal originalan :mrgreen:

uto 27 srp, 2010 5:47 pm
MINDFVCK

Meni je Nightwalkers bila dobra epka; pomalo u stilu Dosjea X, i još povezano sa NIDom.

uto 27 srp, 2010 6:33 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Meni je Nightwalkers bila dobra epka; pomalo u stilu Dosjea X, i još povezano sa NIDom.

Da, podsjećala je na one glupe fillere iz X-filesa od kojih mi se spavalo... :whatever:

S06E07 - Shadow Play
Dean Stockwell! Jedan od najjačih TV glumaca ikad (Galaktičari da znaju kao Cavilla, Cylonskog modela br.1). Epizoda sama po sebi... Tako tako.

S06E08 - The Other Guys
John Billingsley (aka Dr. Phlox)! Zakon epizoda! Pogotovo onaj dio kad se Dr. Coombs i Dr. Felger posvađaju oko Star Treka, jedan drugom kaže "geek," ovaj mu odgovori "nerd!"
:lolsmjeh:

S06E09 - Allegiance
Niš posebno...

S06E10 - Cure
Pangerani stvaraju lijek koristeći goa'uldske simbiote, a simbiote rađa matica koja je zapravo majka Tok'ra pokreta! Vrlo dobra epizoda, jedino ne kužim... Matica na kraju uzme onu žensku za domaćina... Na koju foru je stala u nju? Pa vidjeli ste kolika je!?! :shock:

S06E11 - Prometheus
Ameri imaju spaceship! Pretpostavljam da ova epka znači nekakvu prekretnicu u seriji, djelomični zaokret ka SF-u u Trek stilu il nešto...
Sviđa mi se brod, izgleda kao svemirska verzija nuklearne podmornice.

S06E12 - Unnatural Selection
IMO najbolja epizoda sezone, sa krajem koji ostavlja jedan dosta gorak okus u ustima. Jack i Sam su prevarili onog replikatora (Petog), napravili budalu od njega i iskoristili ga iako im je iskreno želio pomoći. Baš me zanima šta će s tim likom biti dalje... Pitam se hoće li sada, razočaran u pokvarene i prevrtljive Zemljane, postati gori negativac i od svoje zle braće...

sri 28 srp, 2010 3:30 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Citat:
S06E10 - Cure
Pangerani stvaraju lijek koristeći goa'uldske simbiote, a simbiote rađa matica koja je zapravo majka Tok'ra pokreta! Vrlo dobra epizoda, jedino ne kužim... Matica na kraju uzme onu žensku za domaćina... Na koju foru je stala u nju? Pa vidjeli ste kolika je!?! :shock:

When a queen begins to create symbiotes it grows a large sac which contains the young until they are ready for birth. The queen can detach from the sac to enter a host if desired. (SG1: "Cure")

http://stargate.wikia.com/wiki/Goa%27uld_Queen

sri 28 srp, 2010 3:54 pm
MINDFVCK

Jel ti Prometheus dobra epizoda?

sri 28 srp, 2010 5:30 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Jel ti Prometheus dobra epizoda?

Hm, pa iskreno... Epka u kojoj po prvi puta vidimo THE PROMETHEUS je trebala bit nešto grandioznija od najobičnije "hijack" epke...

Mislim, nema ni jedne jedine scene od koje ti stvarno zastane dah, kao u Treku kad po prvi puta vidimo novi brod uz onaj "WOW!" efekt (npr. ST: TMP i ST-XI).

No ako "Prometheus" i "Unnatural selection" gledamo kao jednu epizodu u dva nastavka, onda sve štima.

BTW, nekako mislim da bi, da se radi o stvarnom životu (strogo hipotetski, naravno), američke glavešine vrlo rado pristale brod nazvat Enterprise (kao što su učinili i sa prvim space shuttleom).

sri 28 srp, 2010 5:53 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
S06E10 - Cure

znas kako kazu "gde prodje fica, progura i kamion" :mrgreen:

_Oz je napisao/la:
BTW, nekako mislim da bi, da se radi o stvarnom životu (strogo hipotetski, naravno), američke glavešine vrlo rado pristale brod nazvat Enterprise (kao što su učinili i sa prvim space shuttleom).

mislim da ni jedno drugo ime i nije u opticaju i da bi u duhu svemirskog istrazivanja to bio najadekvatniji naziv... na nekoliko mesta sam nailazio na taj predlog kao nesto sto je opste prihvaceno, kao i za ime planete koja se nalazi na onom mestu u svemiru na kojoj se nalazi planeta vulkan u treku.

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sri 28 srp, 2010 6:57 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:

S06E07 - Shadow Play
Dean Stockwell! Jedan od najjačih TV glumaca ikad (Galaktičari ga znaju kao Cavilla, Cylonskog modela br.1).

A Trekiji kao pukovnika Grata, Duneaši ( :zubo: ) kao dr. Yueha, a Leaperi kao Ala Calaviccija. :mrgreen:

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

čet 29 srp, 2010 7:10 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Oz, gdje si stao? (17. 9. 2010.)

Oz, gdje si stao? (19. 1. 2011.)

sri 19 sij, 2011 3:08 pm
bubica
bubica

Počeo gledat 6x19 - The Changeling, pogledao par minuta i morao ugasit...

Malo glupa epizoda, prošlo par dana, prošla me volja i tako to... 8-[

Ima vremena... :zubo:

sri 19 sij, 2011 3:13 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Morao sam pogledati svoje impresije da se podsjetim, ali to ti je dobra epizoda.

sri 19 sij, 2011 3:24 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 101 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: