Sada je: čet 30 srp, 2026 5:58 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
 SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!) 
Autor/ica Poruka
Lieutenant
Lieutenant

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Post Re: SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
nije bilo topica za vrijeme prve sezone ^^

ned 15 svi, 2011 10:15 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Post Re: SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
Missing teh pojnt.

Pitam za prvu polovicu druge sezone. Tu se komentira nakon što krene boj sa Ursinima. To je 11. epizoda. Fali prvih 10.

No uglavnom, odgledao sam drugu sezonu. Time i seriju. Time sam završio sa franšizom koja je trajala skoro desetljeće i pol, franšiza koja je imala odlične ideje, da bi se sama u sebi razvodnila.

Druga sezona SGU-a je nastavila u odličnom ritmu iz prve sezone - i dalje je mračnjak, Rush je i dalje narvozna olupina, Chloe pokazuje znakove alienskih pokusa na sebi, tu je bio i sasvim solidan antagonizam između Taurija (hm, termin kojeg nisam dugo koristio, i koji se ne spomene nijednom u ovoj seriji) i pripadnika Lucianskog saveznika (nije ko u Voyageru da odmah svi postaju posada zato jer su eto zapeli jedni s drugima), Telford ima zanimljive avanture (mindfuck-izdaja-šaltanje na drugi kraj galaksije-šaltanje na drugi kraj svemira-zapeo na brodu s alienima i jeo iz njihovih gnijezda-prebačen na Zemlju-prošla verzija njega ubijena). Dakle tipičan dan u uredu.

I onda je došla odluka o ukidanju. :smrc: I to se primjetilo. Još koliko toliko su išli riješiti radnju s Chloe i borovnica alienima, da bi kasnije prešli na konvencionalnije epizode, bez naročite napetosti, bez antagonizma. Čak su Rush i Young postali dobri drugovi do te mjere da je Young ko u Star Treku - sjedi u kapetanskoj stolici, govori 'evasive maneuvers', donosi odluke o štitovima, transplantaciji bubrega i koječemu o čemu nije kvalificiran. Wrayka pak je postala potpuno marginaliziran lik. U prvoj sezoni je predvodila civile na Destinyju, sad je 'savjetnica'. :?

Intervention - moram priznati da se vidio danak ne gledanja serije godinu dana, kao i meni nedobar način držanja publike zagrijanom za radnju - ostavljanje cliffhangera na par mjeseci. Publika se ohladi, zaboravi se pola stvari. Pogotovo kada imate puno likova i podradnji, kao što je ovdje bio slučaj. No dobro, bila je šora na brodu, Lucianski savez je spušio. Chloe se čudesno oporavlja od ranjavanja (tada mi je bilo wtf). Dosadnjikavo mi je bilo sa TJ i njenim mindfuck halucinacijama o djetetu. 9/10

Aftermath - od nikud je Rush kreknuo kod i upao na glavni most broda. Od nikud. Dobro, posvuda se motao, možda je računao po zidovima i u glavi i u svojem blokiću, ali svejedno. Prenaglo. Young eutanizira onog časnika, no posljedice toga nisu neke, samo će ga mučiti nesanica u jednoj epizodi. :( No dobra epka. Malo ponovnog uhodavanja u atmosferu. Ekipa na planetu pronađe Vrata zakopana duboko u kamenu, postave eksploziv i ta-da Vrata u okomito. :scratch: 8/10 Ginn mi je catka

Awakenings - ou jea. Bila je ona jedna epizoda u SG1, kad su bili u piramidi sa Goa'uldom koji je u tijelu neke ptičurine-gmaza-vampira. Čista hororčina. I ovo mi je bila hororčina. :zgrožen: Tijesno, mračno. Čim sam vidio kako brod-sijalica pluta, znao sam da je nešto unutra. Alieni su fora, pričaju aketenentekeketenne fora. Najscena - Telford ostaje na brodu s alienima, a oni mu se polako približavaju. Wicked. :benganje: Inače, pretpostavljam da je sada standard Gollum-Avatar tehnologija kompjutoriziranja pokreta. Vidjelo se kada je Scott davao onaj komad voća alienu, prijelaz iz ruke u ruku je bio tehnološki bezprijekoran. 10/10

Pathogen - a dobro, Eli i njegova mama nisu neka pretjerana radnja, niti Wreykina cura kojoj to nije to, ali dobro za karakteriziranje likova. Chloe piše alienske brljotine i mjesečari. To je bitno. I dobro. 9/10

Cloverdale - Scott je uboden od alienskog nečega i ima mindfuck trip o vjenčanju. Nebitno i pomalo bezveze, ali radnja je bitna jer se vidi da Chloe ima turbo imunitet. 6/10

Trial and Error - Younga muči njegovo eutaniziranje i to je dobro da nije bilo odmah nakon epke Aftermath. Treba traumi da se slegne. Destiny mindfucka Younga sa simulacijama napada. Tako...ok valjda. 8/10

The Greater Good - mislim da je ovdje serija i franšiza odapela. Epizoda je super - pronađu još jedan alienski brod koji je rasturen, no dugi pomirbeni razgovor između Rusha i Younga ukida sve daljnje napetosti - od tog razgovora pa nadalje Young je gazda, Rush od nikud (opet) čupa moguć dokaz postojanja inteligencije pri stvaranju svemira. Sve je to dobar misterij, no kad se serija gasi, onda nema vremena za uvođenje novih (epohalnih) stvari. 10/10

Malice - love onog iz Saveza na nekom kamenitom planetu. Ajd ok radnja, napeto i malo promjene ambijenta. Rush i Eli su nolajferi jer cvile za curama koje su jednom poljubili. Na kraju Rushov stampeto čini pravu stvar. 8/10

Visitation - zanimalo me kako su napredovali oni civili koji su ostali na onom planetu, no u ovoj epki se na prilično emotivan i pomalo filozofski način doznaje da taj planet nije bio Eden. Spooky je bilo ponovno umiranje. Ali najscena je na kraju - lik se pomiri sa svojom smrću, kad ono iza njega neka bijel svjetlost :shock: . I ta svjetlost ostaje kao 'svjetlost', nikakvo objašnjenje nije dato, no nije potrebno. Oživljeni su, bačeni u drugu galaksiju, sve je super. Barem na kratko. 10/10

Resurgence & Deliverance - nisam očekivao da će ovo biti posljednje pojavljivanje borovnica aliena, niti da će Ursiniji izumrijeti kao vrsta. Samo zato da se u radnju uvedu dronovi - oružje iz nekog davnog rata čiji su protagonisti odavno umrijeli. Rush je tu teoriju (opet) od nikud izvukao. A i ta ideja o automatima-ubojicama koji su nadživjeli svoje stvoritelje je polako postao kliše. Borovnica alieni iz čista mira puštaju Chloe. :scratch: 9/10

Twin Destinies - dva Rusha u isto vrijeme na istom mjestu. Dva Telforda u isto vrijeme na dva kraja svemira. No ne zadugo. Nije uspio pokušaj vraćanja na Zemlju, ali je zato slučajno uspjelo osnivanje novih civilizacija u galaksiji. Sve zbog putovanja kroz vrijeme uz pomoć solarnih baklji (a i toga je bilo u SG). Ajde, ok je bilo, napeto je bilo brzinsko skupljanje potrepština na umirućem Destinyju. 8/10

Alliances - Wray i Greer na Zemlji traže bombu. Ne prenapeto, dosta klaustrofobično. Valjda su ovo snimili da pokažu kako traje rat između Saveza i Zemlje. Mada ne vidimo skoro ništa. Vidimo jako malo interijera Hatak broda (legende). Birokrati na Destinyju - nezanimljivo. 6/10

Hope - ode radnja nikuda. Operacija bubrega kao radnja SF serije - nedopustivo. Tri uma u jednom tijelu - mindfuck - viđeno. 5/10

Seizure - Red Dwarf je odlično paradirao ono što je Rush radio u ovoj epki - mindfuck fuck. Ona ga doktorica ne da van iz virtuale. Da ga zbilja voli, pustila bi ga da se barem najede. Zato je glupača. McKay i Woolsey - dobrodošlo osvježenje, iako radnja na Langari nije neka prenapeta. Očekivao sam da će staviti i Jonasa Quinna, no njega su valjda odavno otpisali, iako lik ima najviše iskustva sa Zemljanima. 6/10

The Hunt - Ovo nije bilo dugo. Šumovit planet. :lol: Love neku grdosiju, Greera muči samopouzdanje. Daleko je to od napetosti koju je ova serija držala sezonu i pol. 3/10

Common Descent & Epilogue - ajde nije ni ovo loše, vidimo kako su napredovali oni duplići iz Destinyja, i vidimo tužnu sudbinu čitave civilizacije. No, daleko je to od napetosti koju je ova serija držala sezonu i pol. Fora je bilo što je prva asocijacija bila nazivanje države Rushija u očekivanju mesije Rusha. 8/10

Blockade - Pittsburgh. :lol: Skrivaju se u ruševnom gradu od dronova. Parkica previše brine za biljke. I to je to. Ona oćoravi, svi ostali su sretni. 8/10

Gauntlet - ajmo okončati franšizu, zakopati ideju. Nije loš kraj. Malo je možda bilo zbunjujuće kroz ovu epizodu gledati tehnobable i battlebabble - Rush dobije ideju pa je brzo objasni, pa Eli dobije ideju i brzo je objasni, pa Park dobije ideju pa je brzo objasni, pa Rush, pa Eli... The bottom line - ostavili su nekakav 'to be continued', iako je kraj. Nema povratka. Brod će ostati u svemiru, posada će nekako preživljavati i učiti tajne svemira. Eli će tri godine biti sam. I još se pritom smije jer misli da je tako nešto postigao. Ne može ni Ginn pozvati za društvo jer bi tako trošio energiju broda.

Inače Greer i Park su kakti par. Nema kemije ni puse među njima. Valjda se glumci nisu podnosili.

I to je to. Kraj. :smrc:

ned 15 svi, 2011 3:38 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: