Sada je: sub 01 kol, 2026 3:17 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 SG: Atlantis - Impresije by Oz [mind the spoilers] 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
 SG: Atlantis - Impresije by Oz [mind the spoilers]
Budući da su se 8. sezona SG1-a i premijerna sezona SGA-a prikazivale paralelno, odlučio sam malo bacit oko na potonju i otvorit prikladni topic koji nitko neće čitat.

S01E0102 - Rising
Prvi dojam - vrlo dobar. Shepard je kul (čini se kao mlađa verzija Jacka O'Neilla), Dr. Weir nit smrdi nit miriši, Dr. Carson Beckett je prezakon. Rodney McKay je okej. :zubo:

Wraithovi su veoma veoma trash, al opet, ništa više trash od Goa'ulda, pa opraštam.

Pilot epizoda se direktno nadovezuje na finale sedme sezone SG1-a, i zato mi je žao što se samo Jack i Daniel pojavljuju. Također, iznimno mi je neopisivo debilno što Jackson, nakon sve one potrage za tragovima vezanim za izgubljeni grad, nije na kraju bio dio ekspedicije, barem privremeno. Došo u Rim, a nije vidio Papu (narodski rečeno).

Atlantida je uber kul, a pogotovo mi se sviđaju ona orbitalna vrata.

Nego... Pitam se kolike su statističke šanse da neki planet u galaksiji Pegaz izgleda isto kao planet Kanada milijun puta viđen u SG1-u... :whatever:

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

uto 14 lip, 2011 9:51 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Naj Film: First Contact
Post Re: SG: Atlantis - Impresije by Oz [mind the spoilers]
SG tip planeta ..karakteristike tih planeta su ..pa svi su isti :zubo:

sri 15 lip, 2011 2:17 am
bubica
bubica

captain je napisao/la:
SG tip planeta ..karakteristike tih planeta su ..pa svi su isti :zubo:

Najveća ironija je kada jedan Honduras izgleda neusporedivo egzotičnije od 99% svih planeta koje je SG1 ikad posjetio. :zubo:

sri 15 lip, 2011 11:30 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
_Oz je napisao/la:

Wraithovi su veoma veoma trash, al opet, ništa više trash od Goa'ulda, pa opraštam.

I meni su Wraithi bili bezveze u početku, preteatralni. Al vidjet ćeš da su Wraithi zapravo najiskorištenija i scenaristički najrazvijenija rasa franšize, u smislu da ima dosta epizoda koje otkrivaju njihove biološke, organizacijske i ponekad kulturološke karakteristike. Praktički oni su ko Klingonci po količini tih 'rasnih' karakteristika.

Al bolje dovrši SG1 pa se onda vrati na ovo.

sri 15 lip, 2011 5:54 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
good god, Miki, covjece!
pa wraithovi su nista prema goa'uldima!

kroz seriju ce dobiti jedan poprilicno nemastovit origin story, sve skupa dva istaknuta lika (od kojih je jedan po meni poprilicno bezveze) i ostaviti nebrojenu masu trupala s orahovim ljuskama na facama.

goa'uldi su s druge strane imali jake likove, imali su svoju kulturu, imali su karizmu, bili su jedna od najboljih stvari u seriji! istina, pred kraj su postali vec isfurani i precesto bi netko od njih postajao "najveca prijetnja koju je galaksija ikada vidjela", ali svejedno su pokazali neusporedivo vise karaktera od wraithova.

pon 20 lip, 2011 1:04 am
Profil ICQ Web stranica
MINDFVCK

Štajaznam. Ja sam Goaulde doživio kao isfrustrirane crve koji žele bolji život od onog u bari, pa se lijepe i parazitiraju domaćinima, a čitav folklor baziraju na idolopoklonstvu, o čemu su postali ovisni, a sve ostalo su obavljali Jaffe.

Wraithi su više bili 'znanstvenije' objašnjeni, njihov postanak, njihovo ustrojstvo sa više kraljica, njihovi ciklusi hranjenja i tak.

pon 20 lip, 2011 11:00 pm
bubica
bubica

Baš gledam S01E08 - Home.

Koji vrag general Hammond radi u SGC-u? :wtf:

Pa u to vrijeme je O'Neill zapovjednik SGC-a, a Hammond bi trebao bit u Washintonu... :scratch:

EDIT: Uuuuu, malo sam prerano postao. Plot thickens! :D

EDIT#2: Okej, bila je iluzija. Al svejedno, čim su došli u imaginarni SGC, Weir i ekipa su trebali pitat Hammonda koji vrag on radi tamo, i gdje je Jack. :zubo:

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

ned 24 srp, 2011 7:55 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

:lolsmjeh: Prvo gledaj, onda piši.

ned 24 srp, 2011 8:51 pm
bubica
bubica

Nisam dugo pisao u ovoj temi, naprosto mi se nije dalo komentirat svaku epizodu posebno, ali evo, mislim da je vrijeme za mali update.

Zadnja koju sam odgledao je S3E05 - Progeny, okej epizoda, iako se u principu radi o reciklaži human-form Replikatora, ali nema veze...

Što reći? Serija me vrlo ugodno iznenadila, dosadnih fillera gotovo da i nema (3x3 - Irresistable je iznimka, stvarno se radi o nepotrebnoj i totalno glupoj epizodi), story arc sa Wraithovima je vrlo zanimljiv i likovi su više nego dobri.

Sheppard doduše jest (kao što sam već rekao) blaga kopija O'Neilla, ali je svejedno okej lik. Zabavan je, i na trenutke podsjeća na Kirka (to je i McKay jednom istaknuo).

Dr. Weir mi je još uvijek prilično sterilna, ali mi apsolutno ništa ne smeta kod nje, pa to opraštam. Isto je i sa Beckettom, nije baš puno evoluirao od prve sezone do sada, ali je i dalje simpatičan.

McKay, hm... Lik je u redu, ali stvarno ne razumijem taj njegov kult ličnosti koji vlada među određenim skupinama Gatera. Ponekad je uistinu bolno naporan.

Ronon Dex je car. Jednom riječju - BADASS! Jason Momoa je okej glumac, i šteta zbog debakla s Conanom. Nadam se da mu to neće unazadit karijeru. Daleko je dogurao od generičkog ljepotančića iz Baywatch Hawaii.

Michael Kenmore je zakon! Zanimljivo je gledati Connora Trinneera u ulozi jednog takvog lika, gotovo dijametralno suprotnog od Tripa Tuckera. Totalno jedva čekam da vidim šta će bit dalje s njim.

E sad dolazi onaj škakljivi dio - usporedba sa "matičnom" serijom - SG1-om. SG1 je zakon, ima super likove, ali užasno pati od "viška epizoda". Ima previše fillera koji ga bolno razvodnjuju, previše epizoda sliči kao jaje jajetu, a najgore od svega, Goa'uld arc je razvučen do apsurda. Tu seriju bi doslovno trebalo srezati sa 10 na 5 sezona.

SG:A ne pati od tih problema, gotovo svaka epizoda je zabavna, ima puno svemirske akcije, a ponekad stvarno imam osjećaj da gledam Trek, a ne Stargate. Wraithovi su mi, iskreno govoreći, mnogo bolji negativci, i od Goa'ulda, a i od Orija. Uistinu su "scary", i imaju kul brodove (leteće piramide su, ruku na srce, smiješne).

ned 25 ruj, 2011 9:40 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

_Oz je napisao/la:
Sheppard doduše jest (kao što sam već rekao) blaga kopija O'Neilla, ali je svejedno okej lik. Zabavan je, i na trenutke podsjeća na Kirka (to je i McKay jednom istaknuo).

Džek je Džek, nemaj drugih Džekova pored njega.

_Oz je napisao/la:
Dr. Weir mi je još uvijek prilično sterilna, ali mi apsolutno ništa ne smeta kod nje, pa to opraštam. Isto je i sa Beckettom, nije baš puno evoluirao od prve sezone do sada, ali je i dalje simpatičan.

Ta glumica koja je glumila Weirku nije bila zadovoljna razvojem lika pa je otišla prije vremena, što ćeš kasnije vidjet. Ona je u biti ko Hammond u SG1, neki formalni vođa koji šalje ljude u akciju, a da sama rijetko kad vidi akciju.
Ak si došao do 3x05, onda ćeš uskoro vidjeti neku veliku promjenu kod Becketta doktora Škota. Možda ne toliko karakternu, koliko zanimljivu sf promjenu.

_Oz je napisao/la:
McKay, hm... Lik je u redu, ali stvarno ne razumijem taj njegov kult ličnosti koji vlada među određenim skupinama Gatera. Ponekad je uistinu bolno naporan.

+1
Rodney ima svojih trenutaka, al zna biti iritantan. Ono, raznio sam cijeli sunčev sustav jer sam htio bit znanstvena faca. Al nisam uspio pa nema veze. Sustav simo-tamo. Ne znam jel si gledao tu epku, zaboravio sam koja je po redu. Ak nisi, onda zamisli spojlere. :mrgreen:

_Oz je napisao/la:
Ronon Dex je car. Jednom riječju - BADASS!

Meni je Teal'C veći badass. Bit će jedna epka gdje njih dvojica rasturaju naokolo.

_Oz je napisao/la:
Michael Kenmore je zakon! Zanimljivo je gledati Connora Trinneera u ulozi jednog takvog lika, gotovo dijametralno suprotnog od Tripa Tuckera. Totalno jedva čekam da vidim šta će bit dalje s njim.

:lol: A neću ti spojlat.
Trineer nema sreće sa serijama. Ukinuli mu Tripa na bezvezan način, a neće ni Michael bolje proći. Tj. vidjet ćeš. Ostat će neke stvari nerazjašnjene ne samo vezano za Michaela i za njegovu armiju mutanata koju će podići, već i za čitavu galaksiju. Posljedica preranog ukidanja.

_Oz je napisao/la:
SG:A ne pati od tih problema, gotovo svaka epizoda je zabavna, ima puno svemirske akcije, a ponekad stvarno imam osjećaj da gledam Trek, a ne Stargate.

Meni se baš zato SGA manje sviđa jer je manje stargateovski od SG1.
Nisi li primjetio istu strukturu radnje?
Tim od 4 ide po galaksiji i mitraljezima rastura sve?
Alieni koje neki štuju ko bogove?
I još Replikatori?

ned 25 ruj, 2011 9:49 pm
bubica
bubica

Miki je napisao/la:
Džek je Džek, nemaj drugih Džekova pored njega.

Zato sam i rekao "blaga" kopija Jacka, ne Jack #2.

pon 26 ruj, 2011 12:33 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

Btw. ne kužim šta fali piramidama ko brodovima. U filmu je to bila super ideja, kasnije su to mrrrvicu razradili. Nije to sad ko Wraithov brod koji je ajmo reći aerodinamičniji, al u vakuumu nema veze kakav je brod. Goa'uldi imaju piramide iz istog razloga ko što Borgovi imaju kocke i kugle. Borgovima je to simbol savršenstva i ustrojstva, Goa'uldima je to simbol piramidalnog poretka na čijem su vrhu oni.

uto 27 ruj, 2011 11:04 pm
bubica
bubica

Ma te piramide izgledaju nekako smiješno, i tu ne mislim na piramidasti oblik, već na općenit izgled, boju, sve to.

Plus, interijeri s onim bakljama... Poprilični trash, moraš priznat. :zubo:

uto 27 ruj, 2011 11:08 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Nisam dobio dojam treša s tim bakljama niti sa bojama. Sve je zlatno ili pozlaćeno. Ej luksuz. A baklje valjda simboliziraju tradiciju unatoč svom tehno napretku. Tradiciju kojoj su Goa'uldi gazde.

uto 27 ruj, 2011 11:17 pm
bubica
bubica

slika

:lolsmjeh:

pet 30 ruj, 2011 12:59 pm