| Autor/ica |
Poruka |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
 Re: Pi-pi i ka-ka
Pa sve je lijepo objašnjeno. WC u Star Treku postoji, a to što takve scene nisu prikazane, to je druga stvar. Npr. ja nisam nikad vidio ni u jednoj meksičkoj sapunici u 20. st. televizor, što ne znači da sada televizor ne postoji. U ENT-u je WC puno puta spomenut. I u jednoj epizodi je Trip objasnio djeci iz jedne škole(ta djeca su zapravo star trek fanovi koji se pitaju gdje je WC  . Ja sam na taj način protumačio) da sve to recikliraju. Pa mislim zašto bi to bilo fuuj. Kada recikliraš s*anje, dobiješ atome, a cijeli svijet je građen od atoma. Jednostavno promijeniš molekularnu strukturu i od čega možeš napraviš hranu, a ostale stvari koje ima u s*nju kao sumpor i šta ja znam čega sve nema, koriste za ostale stvari kao što su pregrade..... I u DS9-u se nekoliko puta spomenuo WC ali ne kao riječ bathroom nego kao Waste Extraction. Taj je termin puno puta upotrijebljen u DS9-u. Npr Rom je par puta rekao da je išao na Waste Extraction. Riječ bathroom sam samo jednom čuo u DS9-u od O'Briena kad je bio 20 godina u ćeliji. Onda je on prepričavao kako su ga savjetnici pitali kako mu je bilo bez bathrooma. A sad... da li je to direktna teleportacija ili imaju wc školjke... ne znam!
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 24 kol, 2008 8:54 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Trek pitanja
Molio bih moderatore da ovu temu označe kao važnu tako da tu stoji i da se mogu postavljati pitanaj u vezi treka....
Moje prvo pitanje je koliko je dužina i širina alfa kvadranta u svjetlosnim godinama, tj. koliko npr. treba da se dođe do delte?... Sad Janewayica kaže da joj do alfa kvadranta i Zemlje treba 30 god pa znači li to da je Zemlja na nekom početku alfe ili je to scenaristička pogreška? Ne može sve u kvadrantu biti u jednoj točki ....
|
| ned 15 stu, 2009 11:41 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Trek pitanja
Alfa kvadrant je točno jedna četvrtina naše galaksije. Promjer galaksije je oko 100 000 svjetlosnih godine, a naš Sunčev sustav nalazi se otprilike na granici alfe i bete, i udaljen je od centra galaksije nekih 26 000 svjetlosnih godina. Evo jedna karta na kojoj se sve lijepo kuži: 
|
| ned 15 stu, 2009 11:57 pm |
|
 |
|
Founder
|
Jel priznata ta karta od Brage, Bermana?
|
| pon 16 stu, 2009 12:06 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
PrincMatias je napisao/la: Jel priznata ta karta od Brage, Bermana? Braga nezna ni koje je boje svemir, a Berman nebi ni studio mogo nać, bez da ga netko vodi za ruku... Ali da, takva slična karta se pojavi na jednom od Voyagerovih displayeva u jednoj epki, pa ju se može uzet kao mjerodavnu. U svakom slučaju, položaj Sunčevog sustava i sama veličina galaksije su real-life podaci. No kontradiktornosti u Treku ima na tone. Ništa od toga ne treba shvatit previše ozbiljno.
|
| pon 16 stu, 2009 12:11 am |
|
 |
|
Founder
|
Je li istina da su Roddenberyja kremirali i razasuli pepeo po svemiru?
|
| pon 16 stu, 2009 3:26 pm |
|
 |
|
bubica
|
PrincMatias je napisao/la: Je li istina da su Roddenberyja kremirali i razasuli pepeo po svemiru? Yep. To si mogo i proguglat.
|
| pon 16 stu, 2009 3:37 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
|
| pon 16 stu, 2009 3:40 pm |
|
 |
|
Founder
|
75,60,50, 35 tj. 30 god.. Pa ja sam završavam sa 7.sezonom ne gledam ja na tv-u...
|
| pon 16 stu, 2009 3:42 pm |
|
 |
|
bubica
|
Evo vam tekst o warp skali pa mozgajte... http://www.stcentar.com/clanci.php?id=482
|
| pon 16 stu, 2009 3:47 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
7. sezona. Aha. Ako se ne varam puno su puta skratili put do zemlje od 5.-7. sezone. Pa je onda taj podatak točan.
Zapravo nisu svi kvadranti jednako veliki, jer naša galaksija nije baš pravilna. U nekim kvadrantima ima više praznina a manje zvijezda i obratno.
Isto tako važan je i kurs. Ako idu prema središtu galaksije onda mogu gotovo izbjeći beta kvadrant, odnosno samo kratko putovati njime i odmah ući u alfu. To bi onda značilo da bi veći dio puta putovali deltom.
Kad bi putovali rubom galaksije, onda bi im put beta kvadrantom trajao jednako dugo kao put delta kvadrantom.
Uglavnom kurs je tu jako važan. 
|
| pon 16 stu, 2009 3:49 pm |
|
 |
|
Founder
|
A koje vrste žive u beta kvadrantu i zašto se on skoro nikad nije spominjao u treku?
|
| pon 16 stu, 2009 3:50 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Beta kvadrant je gotovo neistražen. Spominju se neki brodovi koji istražuju taj kvadrant ali to je uglavnom sve.
Klingonski matični planet se nalazi u beta kvadrantu. To je jedini podatak.
Za romulance nekanonski izvori govore da se nalaze u beti, ali u serijama i filmovima nema potvrde za to, već se romulanci uvijek povezuju sa alfom.
|
| pon 16 stu, 2009 3:54 pm |
|
 |
|
bubica
|
Dobar dio Federacije je u beta kvadrantu. Granica alfe i bete prolazi kroz sunčev sustav, osim toga, podjela galaksije je i nastala tako da je povučena linija koja prolazi Sunčevim sustavom kroz centar galaksije. Vulkan, Andoria, Corridan, Bolia, Risa i još mnogo Federacijskih svjetova nalaze se u beti. http://memory-alpha.org/en/wiki/Beta_Quadrant
|
| pon 16 stu, 2009 4:01 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
_Oz je napisao/la: Dobar dio Federacije je u beta kvadrantu. Granica alfe i bete prolazi kroz sunčev sustav, osim toga, podjela galaksije je i nastala tako da je povučena linija koja prolazi Sunčevim sustavom kroz centar galaksije. Vulkan, Andoria, Corridan, Bolia, Risa i još mnogo Federacijskih svjetova nalaze se u beti. http://memory-alpha.org/en/wiki/Beta_Quadrant To nisu kanonski podaci. Odnosno nema za to potvrde u serijama i filmovima. Sve te vrste u serijama i filmovima se uvjek povezuju sa alfom.
To sa betom je zapravo fandom.
Jedino je za klingonski matični planet potvrđeno u kanonu da se nalazi na rubu beta kvadranta. 
|
| pon 16 stu, 2009 4:03 pm |
|
 |
|