Sada je: uto 28 srp, 2026 12:10 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 
 Star Trek: The Final Days of Borg. 
Autor/ica Poruka
Ensign
Ensign

Post Star Trek: The Final Days of Borg.
20.srpnja,2379
Zvjezdani nadnevak: 55575.3
Dnevnik kapetana Federacijskog broda U.S.S. ENTERPRISE, NCC-1701-F. Prije točno 2 godine otišli smo presresti jedan od naših brodova u koji se vraćao sa petogodišnjeg zadatka u Delta kvadrantu kvadrantu, bio je to brod U.S.S. VOYAGER NCC 74656, koji je 2370.g. ponovno poslan u Delta kvadrant u istraživanje Borgovih namjera u osvajanju Zemlje. Na žalost presreli smo nekoliko tisuća Borgovskih kocaka koje su se gomilale pred ulazom u Alfa kvadrant. Kad smo pronašli VOYAGER, šokirala nas je vijest kapetanice Jeanweay i Sedme od Devet da Borg kani zauzeti Zemlju , a poslije što uništi nas «primitivnu Federaciju» misli pokoriti cijeli Alfa kvadrant.
Nakon što smo istjerali Vrstu 8472 i Kraljicu iz Alfa kvadranta mislili smo da se više neće pojavljivati, no Borg je ipak samo jedna umišljena kolektivna svijest kojom upravlja nekakva «kraljica».
Ja Jean-Luc Picard zakleo sam se Federaciji da ću voditi bitku protiv Borga.

Prvo smo se pripremili za taj možda poguban napad no Borg nema volju i osjećaje kao mi ljudi, te smo okupili sve naše saveznike i neprijatelje, i svi smo se složili u tome da moramo obraniti Alfa kvadrant.
Prošlo je gotovo mjesec dana otkako smo počeli sa pripremama. Klingonci, Kardasijanci, Dominij i mi odlučili smo Borga dotući na njegovom vlastitom terenu, te sam ja poslao Worfa i kapetanicu Jeanweay da malo istraže Borgovo područje kako bismo sa sigurnošću znali gdje da ga napadnemo.
Borg posjeduje veliko područje, no naša volja za njegovim uništenjem još je veća. Predviđamo da će biti nekoliko stotina tisuća žrtava, no cijena je mala za ono što ćemo dobiti. Pripremili smo nekoliko stotina tisuća brodova Akira i Nebula klase, no tu su još i Venture, Defiant, Galaxy i Soverigin klase. Pripremamo se za polazak u jednu od najvećih bitaka u povijesti čovječanstva. Pripreme još traju. Moramo povesti i konstruktorske brodove da si odmah sagradimo i baze da se učvrstimo u njihovu području. Poveli smo i saveznike iz Delta kvadranta koje imamo zahvaljujući kapetanici Jeanweay i odlučnoj posadi VOYAGERA koja se nije prestala nadati u povratak na Zemlju. Napravili smo tek nekoliko stotina brodova da okružuju Zemlju za svaki slučaj jer nikad se ne zna s Borgom. Najviše me zabrinjavalo što misle učiniti Romulanci. Evo kako je sve to počelo.

20.srpanj 2377.g.
Zvjezdani nadnevak- 54781.7

Osobni dnevnik kapetana Jean-Luc Picarda sa Federacijskog broda Enterprise. Patroliramo Neutralnom zonom jer bi Romulanci mogli napasti Federaciju svakog trena. Kraj zapisa.
- Kapetan na most!
- Što se događa?
- Primili smo poziv u pomoć sa Deep Space 9, kažu da ih napadaju Kardasijanci i Dominij.
- Unesite kurs prema postaji i javite Floti da pošalju 100 brodova Galaxy klase i 50 brodova Soverigen klase. Data unesi kurs prema Deep Space 9, maksimalni warp.
Kad smo došli sa 50 brodova Dominij je još žešće napadao, no kad su napokon stigli i ostali brodovi uspjeli smo ih poraziti do kraja i uništiti Dominij u Alfi.
- Kapetane Dominijski i Kardasijski zapovjedni brodovi pucaju po nama.
- Ispalite 2 puna salda torpeda po svakom brodu.
- Djeluje! Održavanje života, warp i impulsni pogon su im otkazali.
- Teleportirajte naše ljude na njihove brodove i zauzmite ih!
- Kapetane dolazi jedan naš brod iz smjera 557.2. To je Voyager!
- Pozovite ih. Govori vam kapetan Jean-Luc Picard sa Federacijskog broda Enterprise, molim vas identificirajte se.
- Ja sam kapetanica Katheryn Jeanweay sa broda Voyager, vratili smo se kući sa naše misije, no imamo veoma loše vijesti za cijeli svemir i Federaciju. Moramo odmah u stožer Zvjezdane Flote, objasnit ćemo vam sve kad stignemo do Zemlje.
Dnevnik kapetanice Jeanweay sa broda Voyager. Floti moramo priopćiti nešto što im se neće svidjeti. Na svu sreću imamo jake saveznike iz Delte.

Zastrašujuća vijest

Dopratili smo Voyager do Stožera Zvjezdane flote.
- Admirale, saznali smo da Borg želi napasti i skroz uništiti Zemlju i asimilirati cijeli Alfa kvadrant i sve živo u njemu. Na svu sreću imamo saveznike koji su jači od Borga.
- Nije valjda ono što mislim?
- Da Jean-Luc, vrsta 8472 nam je jedini spas.
- Sklopili smo savez sa njima, no zauzvrat žele ući u sastav Federacije.
- Njihovi brodovi nalaze se na ulazu u Alfu. Dali su nam specifikacije za oružje koje imaju oni. Imaju 20 000 brodova koji su spremni za borbu, a da žele uništiti Zemlju to bi već učinili.
- Kapetanice, pozovite ih u Alfu, i želim osobno razgovarati sa njihovim vrhovnim zapovjednikom. Jean-Luc, ti i Jeanweay vodite napad na Borgovo područje, jer ih želimo istrijebiti do kraja. Je li jasno?
- Da Admirale.
- Kapetanice drago mi je što sam vas napokon upoznao.
- Kapetanice, kako je bilo u Delti?
- Jean-Luc mnogo sam čitala o vama. Vaše znanje o Borgu mi je jako koristilo pri njihovu napadu na nas.
- Drago mi je što sam vam mogao pomoći.
- Idemo do vrste 8472 da malo porazgovaramo s njima.
- Baš mi nije drago što su nam oni saveznici.
- Kapetane, prilazi nam Borgova kocke sa lijeve strane.
- Koja je udaljenost?
- 10 000 km u smjeru 557-23. Uključuju naoružanje i kreću prema Zemlji.
- Javite Voyageru da krenu prema kocki i da je moramo uništiti, i recite im da jave našim prijateljima da ćemo malo zakasniti.
- Jean-Luc, što se događa?
- Borgovska kocka ide prema Zemlji i moramo je uništiti.
- Dobro Jean-Luc, idemo poručiti Borgu da imamo mnogo bolje naoružanje i da s nama više nema šale.
- Kapetane kocka je uskočila u warp 7.
- Slijedite je na udaljenosti od 1000 km. Warp 9.
- Pozovite Voyager.
- Kapetanice uključite naoružanje i budite u pripravnosti, kad mi zapucamo možete i vi.
- Dobro Jean-Luc.
- Harry uključi naoružanje.
- Worf, pucajte svim raspoloživim oružjem na moj znak.
- Uzbuna.
- Worf, uništi ih, SAD!!!
- Kapetane, naše oružje nema učinka.
- Recite Voyageru da probaju oni sa oružjem vrste 8472.
- Harry, uništi kocku.
- Kapetanice, kocka je uništena.
- Dobro, pozovite Enterprise i recite im da uključe novo naoružanje i da krećemo prema novim saveznicima.

Dnevnika kapetana Jean-Luc Picarda sa U.S.S. Enterprisea. Jedna kocka je samo bio test za Federaciju. Borg se ne može prilagoditi ovom oružju, i zato će nam koristiti. Kapetanica Jeanweay se danas osobito iskazala spasivši Enterprise. Zato ću je osobno pohvaliti u Zvjezdanom stožeru. Došli smo do mjesta susreta. Naši prijatelji su već čekali sa 100 000 ratnih brodova, jer se i oni žele riješiti Borga
- Pregovori sa vrstom 8472 su prošli veoma dobro, i pomoći će nam pri uništenju Borga.
- Kapetanice, zove nas Enterprise.
- Na zaslon.
- Kapetanice, sutra krećemo očistiti Borga iz Alfe, a onda i iz Delta kvadranta.
- Dobro Jean-Luc, Borg će uskoro biti samo prošlost koje se nitko ne želi prisjećati.
- La Forge, maksimalni warp prema granici Alfe sa Deltom.
- Na zapovijed kapetane.
Osobni dnevnik kapetanice Katheryn Jeanweay, Uskoro počinje velika bitka u kojoj će Federacija pretrpjeti veliki gubitak. Poginut će mnogo ljudi, no svi će oni pomoći u očuvanju Federacije i Alfa kvadranta. Voyager će sa Enterpriseom biti zapovjedni brod. Picard je imao više iskustva sa Borgom nego što je imala moja posada, i nadamo se da se neće ponoviti ono što je bilo u napadu kod Wolfa 359.
- Kim, pozovi Enterprise i reci im da uključe naoružanje, jer naši borgovski senzori očitavaju transwarp prolaze. Pošalji im koordinate Borgovog Nexsusa.
- Već su došli u Alfu i počeli graditi baze.
- Kapetanice Borg nas zove.
- Na zaslon!
- Mi smo Borg, isključite štitove i pripremite se za asimilaciju. Vaše znanje uskoro će pomoći našem savršenstvu.
- Sedma, recite Enterpriseu da počnu pucati, ovi me već živciraju.

- Kapetane Zove nas Voyager.
- Na zaslon.
- Kapetane uništite Nexsus.
- Data, pucaj našim novim oružjem, i pazite nemojte promašiti.
- Kapetane, Nexsus je uništen, da uništimo i onaj Borgov dijamant?
- Recite Voyageru da krenu prema dijamantu, želimo malo isprobati ovo oružje.
- Kapetanice dobivamo poruku sa Enterprisea.
- Na zaslon!
- Recite kapetane.

- Kapetanice, idemo dotući i onaj Borgov dijamant!

- Na zapovijed kapetane.
- Harry, pripremi naoružanje.

- Kapetane, dijamant ulazi u transwarp prolaz!
- Javite Voyageru da idemo za njima!
- Uzbuna!
- Data, otvorite sve kanale na brodu!
- Govori vam kapetan, odmah svi u kapsule za spašavanje osim viših časnika jer ulazimo u Borgovo područje!
- Data, javite Voyageru da budu u pripravnosti da nas izvuku odavde.
- Na zapovijed kapetane.
- Kapetane izašli smo iz transwarp prolaza, nažalost u središtu Borgovog svemira!
- Prilazi nam 50 kocaka sa svih strana!
- Pucajte po volji!
- Ne možemo protiv toliko kocaka!
- Pucaju po nama, žele nas uništiti!
- Teleportere na maximum!
- Javite Voyageru da počnu sa teleportacijom!
- Svi krenite prema mjestima za teleportaciju, bit će gusto.
- Kapetane, da pokrenemo samouništenje?
- Prvi časnik i ja ostajemo, a vi u na dogovorena mjesta!
- Računalo, pokreni samouništenje.

- Trebam odobrenje kapetana i prvog časnika.
- Odobrenje, Picard Alfa 44789.45.
- Odobrenje Riker Delta 47798.67.
- Samouništenje pokrenuto.
- Računalo teleportiraj nas na Voyager.
- Kapetane, Enterprise je uništen.
- Mislim da je vrijeme za novu klasu brodova, a Enterprise će biti među prvima u nizu razarača.
- Samo, kako će se zvati ta klasa?
- Kapetanice, unesite kurs prema Utopija Planetia brodogradilištima.
- Borg će gadno stradati zbog Enterprisea-E.
- Kapetanice okupite sve više časnike sa Voyagera, moramo hitno pripremiti plan za obranu naših brodogradilišta i stožera Zvjezdane flote.
- Govori vam kapetanica, svi viši časnici u moju radnu sobu.
- Kapetane, upravo smo primili poziv u pomoć sa Zvjezdane baze 147.

- Unesite kurs prema njoj i javite Floti da pošalju pojačanje jer će biti gadno. Sedma i ja najbolje poznajemo Borga nego itko u cijelom svemiru jer smo bili u kolektivu.
- Flota je napravila 100 000 brodova Akira i Defiant klase, te 75 000 brodova Galaxy i Soverigin klase.

- Kapetanice, imamo uljeza na brodu. Mislimo da je Borgova radilica.
- Da je uništimo?
- Ne! Moramo saznati što misli učiniti.

- Data, Riker i Jan-Luc, vi idete sa mnom do te radilice da vidimo što hoće.
- Kapetanice, kako se uspjela probiti na brod?
- Najvjerojatnije dok smo vas izvlačili.
- Idemo je malo posjetiti.

- Kapetane, radilica je u nesvijesti i odvojena je od kolektivne svijesti.
- Vodite je u bolnicu.
- Javite mi kad se probudi.

- Kapetane, radilica se budi.
- Želim razgovarati sa tom radilicom, sad ću joj iščupati i ruke i noge!
- Tko si ti i što radiš na Voyageru?

- Ja sam Admiral sa U.S.S. Futurea.
- Što se dogodilo?
- Kako sam sa svog broda dospio na očito Voyager?

- To i nas zanima «Admirale».
- Kako se zoveš, baš te i ne prepoznajem ovako.

- Ja sam Admiral Luka Rossi.
- A vi ste sigurno kapetan Picard.
- Ja sam došao iz budućnosti da vam pomognem, no očito malo prekasno.
- U stvari smo ovaj rat već izgubili.

- Nismo valjda opet izgubili.

- Da, kapetan Daming sa Promenitiona je asimiliran skupa sa stožerom Zvjezdane flote.

- Znači sve ponovno?

- Da kapetane.
- Ja sam došao sa posadom maskiranom u Borga.
- Kapetane, moram javiti svom brodu da dođu do nas.

- Kapetane, otkriva se jedan brod sa desne strane Voyagera!

- Ne brinite se do je U.S.S. Future, Enterpriseov brat blizanac.

- Kapetane, novi Enterprise vas čeka sa vaše lijeve strane, molim vas pogledajte.

- Dobro Admirale Rossi, idemo do Zemlje.

Eto, tako je sve to počelo, sad se pripremamo za napad na Borgovo područje jer ga moramo istrijebiti do kraja.

- Admirale Rossi, nije mi jasno tko je sad Borgova kraljica kad smo je Data i ja uništili.

- Borg je asimilirao mog brata, i cijelu posadu Yamata, jer nije mogao mene uhvatiti.
- Borg će sad napasti će nas uskoro napasti, pa moramo okupiti sve saveznike koje imamo, no ne smijemo sklopiti savez sa Romulancima jer je to onda naš kraj!
- Dobro Admirale Rossi. Idemo pokazati Borgu tko je ovdje glavni!
- Admirale Rossi, je li moguće da je preživio još jedan brod iz budućnosti?
- Ja mislim da je to nemoguće, zašto?
- Pa, očitavamo jedan skriveni Federacijski brod iz budućnosti.
- Dobro Picard, ja idem na Futurea, pa ću onda vidjeti što se događa, ja imam šifre za otkrivanje svih Federacijskih brodova pa ćemo otkriti i ovaj.
- Admirale Rossi, to je U.S.S. Alexandra, također Future klasa!
- Pozovite ih i stavite na zaslon!
- U.S.S. Alexandra, govori vam Admiral Rossi sa U.S.S. Futurea, molim vas javite se ili ću pucati!
- Admirale Rossi, ja sam kapetan Renato Rossi-tvoj stariji brat. Mislili smo da smo jedino mi preživjeli, no na svu sreću nismo sami.
- Dobro Renato dođi na moj brod pa ćemo dogovoriti plan ratovanja, sada će Borg požaliti za sve!
- Luka, vjerojatno znaš da je Marin sad glavni Borg i da ga ne smijemo ubiti.
- Da Renato, znam sve, nažalost.
- Kapetane, otkrili smo glavnu Borgovu kocku, udaljena je samo 20 000 svjetlosnih godina. Da krenemo prema njoj, možda uspijemo spasiti Marina?
- Poručnice, znate li da je to u srcu Borgovog svemira?
- Da kapetane, i svi smo spremni riskirati!
- Javite Enterpriseu i Voyageru da krenu sa nama!
- Renato, ti idi na Alexsandru i budi skriven za svaki slučaj da se mi ne izvučemo!
- Ali….
- Nema ali, to zapovijed!!!
- Dobro kapetane.
- Kristina, otvori kanal prema svim Federacijskim brodovima!
- Govori vam Admiral Luka Rossi sa U.S.S. Futurea. Ako se ne vratimo čitavi Picard, Janeway i ja sa spašavanja mog brata sve moje dužnosti preuzima kapetan Renato Rossi sa U.S.S. Alexsandre. Ako ovo preživimo, kad sve završi idem u mirovinu, sad mi je stvarno dosta igrati se junaka iz stripova, baš i nije tako lako kao što je u stripovima.
- Kapetane primamo poziv sa Yamata (Soverigin klasa).
- Stavite na razglase!
- Admirale, ja sam kapetan Worf . Kažete da se u stripovima uvijek lako pobjede negativci.
- Upravo tako.
- E, pa oni se sigurno nisu borili sa Borgom. Dobra kob kapetane, mislim da vam to govorim u ime svih članova i osoblja Federacije.
- Hvala Worf, nadam se da ćemo se vratit zdravi i u jednom komadu.
- Kristina, javi našim brodovima da krećemo u Borgovo područje!
- Admiral Rossi svim Federacijskim brodovima! Ovo je posljednja nada za opstanak Federacije i ne smijemo je prokockati pa makar morali uništiti i glavnu Borgovu kocku na kojoj je i moj brat. Na vama ostaje cijela Federacija! Slušajte kapetana Renata kao da sam to ja i slijedite sve njegove zapovjedi u borbi protiv Borga. Ako ja ne uspijem uništite glavnu Borgovu kocku, to je glavna zapovijed. Svima vam želim dobru kob i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti.
- Admirale Rossi svi su sustavi u redu i spremni smo za polazak.
- Dobro poručnice, unesite kurs prema Romulanskom Carstvu, moramo prvo njima održati jednu lekciju. Maskirajte brod u sva Borgova obilježja!
- Ali kapetane.
- Nema ali!!! Moramo ih naučiti pameti, je li jasno poručnice? Ako vam se nešto ne sviđa možete se slobodno predati Borgu, je li vam jasno ili ću vas smjestiti u pritvor. Koliko znam da ste i vi i svi članovi ove posade bili prijatelji mog brata, a sve ovo radimo za njega! Od vas samo očekujem da izvršavate moje naredbe jer sam ja preuzeo zapovjedništvo nad Futureom i vas izabrao za svoju posadu jer sam mislio i još mislim da ste vi najsposobniji u cijeloj budućoj Zvjezdanoj Floti. A sad molim vas da izvršite moju zapovijed.
- Na zapovijed Admirale.
- Kurs je unesen.
- Pripremite Borgova oružja, idemo malo pokazati Romulancima tko je glavni u svemiru.
- Admirale, primamo poziv u pomoć, ali dolazi iz budućnosti, a primamo i jedan iz daleke prošlosti, što da radimo?
- Odgovorite prvo na onaj iz prošlosti! Otvorite kanal prema tom brodu.
- Govori vam Admiral Luka Rossi sa Federacijskog broda U.S.S. Future, o kakvom se problemu radi?
- Ja sam kapetan Jonathan Archer sa broda Enterprise, molimo vas da nam pomognete, upali smo u vremenski poremećaj i idemo prema budućnosti, ali nas prati 4 velika broda u obliku kocki, a ne možemo im ništa!
- Kapetane Archer, uskoro će te izaći u 2379.g. pa ćemo vam moći pomoći!
- Admirale, prilazi nam stari Flotin brod NX klase-prvi brod sa warp 5 pogonom, a za njim 4 Borgove kocke!
- Pucajte po kockama na moj znak, ali prije toga obuhvatite Enterprise našim štitovima!
- Na zapovijed admirale.
- Enterprise je obuhvaćen, da uništim kocke?
- Čekajte dok počnu pucati po Enterpriseu.
- Kapetane! Otkazuju štitovi!
- Sad Dejane, pucaj svim raspoloživim oružjem!
- Admirale, kocke su uništene.
- Kristina, mislim da sad trebamo odgovoriti i na onaj poziv iz budućnosti, zar ne?
- Dobro admirale.
- Govori vam Admiral Luka Rossi sa Federacijskog broda U.S.S. Future, molim vas identificirajte se!
- Ja sam također Admiral Luka Rossi ali, ne sa Futurea, nego sa broda koji si oduvijek želio-Enterprisea-G.
- Javit ću vam se malo kasnije dok se smirim, jer je ovo već prešlo granicu! Kristina, zatvori sve kanale!
- Molim vas da mi netko pomogne, ovo je već prešlo svaku mjeru. Uopće se više ne mogu koncentrirati, sve me je to malo izmorilo.
- Admirale, zašto ne bi provjerili što vi iz tako daleke budućnosti tražite ovdje?
- Dobra ideja poručniče.
- Kristina, pozovi Enterprise-G!
- Admirale, što vi radite ovdje?
- Došao sam spriječiti ovu ludost koju ti sad činiš.
- Kakvu to ludost Admirale.
- Došao sam spriječiti uništenje Enterprisea-F!
- Molim, kako će ga moći uništiti?
- Za dva dana, napast ćete Romulance, no nećete znati da su se oni udružili sa Borgom.
- Znao sam da ti odvratni Romulanci planiraju nešto za uništenje Federacije! Kristina, javi svim Federacijskim brodovima Future klase u cijelom svemiru koji ne patroliraju oko Zemlje, da nas skriveni čekaju kod Neutralne Zone. Kristina, transwarp prema Neutralnoj Zoni odmah!
- Kristina, pozovi Enterprise-G!
- Admirale, krećemo onesposobiti Romulance!
- Ali, to je samoubojstvo!!! Zar si lud?!!!
- Sto na sat, Admirale, ali Romulanci će mi platiti za Picarda, premda sad neće biti ubijen!
- Krećemo uništiti Romulansko Carstvo odmah!!!
- Dejane, pripremi oružje, i nemoj mi soliti pamet ili ću te izbaciti u svemir!!!
- Dobro Admirale.
- Kristina, transwarp prema Romulancima, i javite svim našim brodovima da krećemo.
- Na zapovijed!
- Kristina, otvori sve kanale na brodu.
- Govori vam Admiral Luka Rossi, ovo je ipak najveći rat u povijesti Federacije. Nadam se da nećemo izgubiti ni jedan brod, ali su se Romulanci udružili sa Borgom i mislim da je vrijeme da pokažemo Romulancima da se ne igraju sa Zvjezdanom Flotom i Ujedinjenom Federacijom Planeta. Molim vas da svi izvršavate svoje dužnosti po propisima Flote i uskoro ćemo biti kod kuće. To je sve.
Osobni dnevnik Admirala Luke Rossija.
Zvjezdani nadnevak:55879.7
Ovo je veoma teško razdoblje za mene i moju posadu. Najgore kad znate da morate uništiti jednu civilizaciju. No ja ipak neću uništiti Romulance. Prvo ćemo uništiti sve njihove vojne baze i brodogradilišta, tako da još dugo neće moći ići u svemir. Samo se nadam da će sve proći planirano i da ćemo se uskoro vratiti kući bez ikakvih poteškoća i da ćemo uspjeti spasiti Federaciju i da će sve to imati smisla. U ovaj rat sam krenuo sa 10 000 ljudi, a sad ih je sa mnom samo 9000. Među poginulima je moj najbolji prijatelj koji je poginuo u našem vremenu. Mislim da je vrijeme da pokažemo cijelom svemiru kakva Federacija može biti. Zahvaljujući Admiralu Rossiju sa Enterprisea-G, kapetan Picard neće poginuti i zahvaljujući kapetanu Archeru, Federacija neće biti uništena u korijenima.
Kraj zapisa.
- Admiral na most!
- Recite poručnice!
- Primamo poziv u pomoć sa Flotinog broda Sovereign klase kod Neutralne Zone sa Romulancima.
- Unesite kurs prema brodu. Crvena uzbuna!
- Admirale, 10 Romulanskih brodova opkolilo je U.S.S. Yamata. Pa to je Worf.
- Na zaslon!
- To je nevjerojatno kako je Worf to izdržao!
- Kristina, otvori kanale prema našoj floti. Na moj znak počnite pucati!
- Sad Dejane, pucaj svim raspoloživim oružjem!!!
- Admirale!!!
- Da Kristina?
- Prilazi nam 80 Borgovih kugli i kocki!!!
- Javite svim brodovima da počnu pucati svim raspoloživim oružjem!
- Na zapovijed!
- Kristina otkrij nas i uvucite Yamata u naš hangar!
- Dobro Luka.
- Yamato je u hangaru.
- Zovite Worfa na most, on mora biti za taktičkom konzolom!
- Worf je već na mostu admirale.
- Worf, drago mi te je vidjeti živog. Molim te pucaj malo po ovim Borgovim brodovima. Imenujem te prvim časnikom ovog broda, no nemamo baš vremena za slavlje.
- Dobro Admirale Rossi.
- Samo Rossi.
- Na zapovijed!
- Admirale!!!
- Da, Kristina!?
- Izgubili smo štitove!!!
- Ali to je nemoguće. Pustite me na kormilo molim vas, a vi otkrijte kakve su to kocke!
- Rossi, to su kocke iz budućnosti!
- Molim? Odmah javite svim našim brodovima da pucaju po njima svim raspoloživim oružjem, moramo ih odmah uništiti!
- Kristina, pokrenite slijed za razdvajanje broda u nuždi!
- Aaaaaaaaaa!!!!!!! Luka!!!!!!!
- Neeeeeeeeeee!!!! Neću izgubiti još jednog prijatelja. Računalo teleportiraj nas u bolnicu na Enterpriseu-F!
- Kristina drži se još malo!
- Admirale, Future više nema šanse bit će uništen!
- Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! Ne smijem izgubiti taj brod, cijeli sam život posvetio tom brodu. Teleportirajte sve osoblje broda na Enterprise, a ja idem na Futurea. Kapetan tone skupa sa brodom.
- E, neću dopustiti da poginete pa makar vas morao pritvoriti. Osiguranje u bolnicu.
- Da, kapetane?
- Odvedite Admirala Rossija u kućni pritvor i zatvorite zaštitnim poljem 7. razine. Žao mi je Admirale, ali ne mogu dopustiti da poginete.
- Dobro kapetane, razumijem vas. No neće tako biti.
- Osobni dnevnik Admirala Rossija.
Odlučio sam Futurea spasiti pa makar i ja poginuo jer taj mi je brod sve što mi je ostalo nakon što je Borg uništio cijelu Zemlju, moje roditelje i sve ljude na njoj, no ako ovo prođe po planu oni će također biti živi i zdravi. Samo se nadam da je moj Future dovoljno izdržljiv kao što mislim.
Kraj Zapisa.
- Računalo, teleportiraj me na U.S.S. Future, odobrenje Rossi 757575.5
- Što vi radite na mostu, zar niste trebali biti na Enterpriseu?
- Admirale, odlučili smo čekati vas i spasiti ovog vojnika od najgoreg.
- Ovo nisam očekivao od vas, no jako sam vam zahvalan što mi želite pomoći.
- To je sve što još možemo učiniti za Zemlju i ovog ljepotana.
- Barbara, uključi transwarp prolaz i unesite kurs prema Utopija Planetia brodogradilištima, no nemojte zaboraviti uključiti uređaj za skrivanje inače nećemo daleko. Možemo krenuti.
- Na zapovijed, admirale!
- Admirale, ne možemo ući u transwarp a ni uključiti uređaj za skrivanje!
- Znači, stvarno je gotovo. Molim vas da odete na Enterprise, ja ću posljednje trenutke provesti sa ovim junakom. To je sve što mogu učiniti za njega.
- Admirale, prilazi nam Enterprise-G! Pucaju po kockama!!! Admirale, kocke su uništene, zove vas Admiral.
- Spoji u moj ured, ako je još čitav.
- Recite, admirale kako da vam zahvalim.
- Dovoljno je to što sam spasio sam sebe, no ima nešto što želim.
- Recite.
- Želim se priključiti toj borbi jer znam kakav će biti tijek borbi pa možemo postaviti jaku obranu na ključna mjesta u borbama, no naravno vi i dalje zapovijedate cijelom bitkom.
- Dobro admirale, to je sve što mogu trenutno učiniti za vas, samo mi recite kako ste se vi odlučili doći ovamo kad znate kako je težak bio ovaj rat.
- Molim vas da dođete na moj brod pa ću vam sve ispričati.
- Barbara, teleportiraj mene, Picarda i kapetanicu Janeway na Enterprise-G!
- Što se to dovraga događa ovdje, kako ste sad dvojica Rossija!?
- Kapetanice, molim vas smirite se, ovo sam ja iz budućnosti.
- Došao je pomoći jer je kapetan Picard trebao poginuti u ovom napadu, no zahvaljujući njemu nije.
- Želim da se Admiral priključi našoj borbi jer zna kakva će biti ishodišta naših bitki.
- Dobro Rossi, što nas je više to bolje za Federaciju.
- Kristina, molim te pozovi Dry Dock-A i reci im da dolazimo na puni popravak, za to vrijeme možete na Zemlju posjetiti svoje daleke rođake. Želim da se vratite za tri dana, mislim da bi Future do tada trebao biti u punoj ratnoj spremi. Želim što prije zaboraviti današnji dan i sve što se dogodilo ovom heroju koji je ipak izdržao.
- Računalo, teleportiraj posadu na odabrane lokacije.
- Admirale, zar vi ne idete na Zemlju?
- Kako ću svojim roditeljima doći i reći da će poginuti? To nikako ne mogu.
- Mislim da ipak trebate otići dolje jer vas sigurno očekuju, a sigurno ste i vi tamo i mislim da si želite dati dobar savjet. Koliko u sadašnjem vremenu imate godina?
- Šesnaest poručnice, za točno 7 dana polazim na Akademiju, i želim si dati neki savjet, no to se protivi svim Flotinim načelima, jer tako bih mogao promijeniti budućnost.
- U jednu ruku imate pravo, no nije li budućnost već promijenjena?
- Imate pravo. Kad se popravi Worfov brod, ti Angelina bit ćeš imenovana prvom časnicom jer si se najbolje iskazala u ovim teškim trenutcima i želim da budeš No.1. na mom brodu.
- Hvala Admirale. Mislim da je vrijeme da krenemo.
- Angelina, ja idem na Zemlju sa Admiralskom jahtom, da vas povezem?
- Zašto ne.
- Angelina, možemo li dobiti Borga sad kada je on poslao sve svoje brodove iz budućnosti?
- Admirale, mislim da sa ovim ljudima koji služe na Futureu Borg nema nikakve šanse protiv nas.
- Admiral na most, veoma je važno!!!
- Evo dolazim!
- Što je bilo?
- Glavna Borgova kocka nalazi se samo 40 000 svjetlosnih godina od nas!
- Dobro. Svi koji niste otišli na Zemlju teleportirajte se na Futurea jer su završili sa popravcima.
- Ali Admirale, što će reći na to Picard i vi iz budućnosti?
- Baš me briga. Imam priliku spasiti svog brata pa makar ga i smrt morala dočekati, ali moram prekinuti ovo!
- Admirale, svi su na brodu. Vratili su se i oni sa Zemlje.
- Dobro. Kristina izađi iz Dry Docka , četvrtina impulsne.
- Admirale, vani smo i spremni za polazak.
- Unesite kurs prema kocki i uključite transwarp prolaz!
- Admirale! Uhvatila nas je vučna zraka sa Enterprisea-F!
- Ali kako su znali!?
- Admirale, zove nas kapetan Picard.
- Na zaslon!
- Admirale Rossi zar mislite nekud bez nas, mislim da neće ići.
- Dobro kapetane, ako baš inzistirate možete poći s nama!
- Mi smo krenuli prema glavnoj Borgovoj kocki na kojoj je, kao što i sami znate moj brat, a ja ga imam namjeru spasiti ili uništiti ma kako vam to grozno zvučalo.
- Da Admirale Rossi, razumijemo vas i zato želimo poći s vama.
- Dobro kapetane, ne znam da li znate da će u malo daljoj budućnosti od moje postojati Teransko Carstvo, a ne Ujedinjena Federacija Planeta?
- Ne, nisam znao za to, kako to?
- Pa Federacija će kontrolirati većinu svemira i tako će zauzeti sve vrste pod njihovom vlasti!!! Ja sam obećao sam sebi da kad ovo završi sabotirat ću onog tko me pokuša ubiti, jer tako će, jedino mojom smrću nastati to Teransko Carstvo koje je provodilo teror nad stanovništvom, a ja si to ne mogu dopustiti.
- Kapetane, vrijeme je da krenemo.
- Kristina, transwarp prema kocki, odmah!!!!
- Admirale, zove nas kapetan Picard.
- Na zaslon!
- Admirale, očitavamo 500 kocki oko glavne, ne preporučujem da je napadnemo!
- Primio na znanje kapetane, ali nastavljamo po planu. Dejane, uključi uređaj za skrivanje!!!!!!!
- Na zapovijed.
- Ja idem u svoju radnu sobu, ako bude kakvih problema zovite me.
- Angelina most je tvoj!
- Ali Admirale, zar ne bi trebali poslušati Picarda? Future ne može protiv toliko kocki!!!!
- Poručnice, meni je u cilju uništiti tu glavnu kocku, pa makar morali svi mi poginuti je li jasno?!
- Da Admirale!
Dnevnik kapetana Picarda sa Enterprisea.
Zvjezdani nadnevak 5590.7
Admiral Rossi me nije htio poslušati, no on je ipak glavni. Ako moramo svi poginuti za očuvanje Federacije onda sam spreman! Kraj zapisa.
- Kapetane, prilazi nam brod kakav još nikad nismo vidjeli, a ne vidimo Admirala Rossija!!!!
- Vjerojatno zna što radi.
- Admiral na most, Crvena uzbuna!!!!!!
- Da Angelina, što je bilo?!
- Prilazi nam brod Teranskog Carstva!!!!
- Pošaljite Enterpriseu kodiranu poruku!
- Kapetane, primamo kodiranu poruku na kanalu koji se ne koristi već 150.g.
- Što piše?
- Admiral kaže da moramo opkoliti brod i da se otkrijemo i zapucamo kad on zapuca.
- Učinite tako!!!!!!
- Admirale, što da radimo, to je Borg klasa, najjači brod Teranskog Carstva!!!!!!!!
- Otkrijte nas i pozovite ga!!!!
- Teranski brode, govori vam Admiral Luka Rossi sa U.S.S. Futurea, molim vas identificirajte se ili ću pucati!!!
- Ja sam kapetan Shiar sa Teranskog broda I.S.S Zagreb, baš ne vjerujem da nas možete poraziti tom kantom, hahaha!
- Pa, nismo sami!
- Kapetane Shiar, otkriva se još jedan stari brod Future klase, a i jedan brod klase Mother!!!!!!!!
- Dobro Admirale Rossi, pobijedili ste! Ja sam kao što znate došao iz Teranskog Carstva. Moja misija je da vas eliminiram no nisam mogao jer moj otac služi na vašem brodu. Ja sam Shiar Blažević, sin Dejana i T`Pol Blažević.
- Poručnice zatvorite kanale i pozovite Dejana na most!
- Dejane, Admiral je rekao da odmah dođeš na most!!
- Dobro Barbara!!!!
- Barbara, pozovi Shiara, moram ga nešto pitati.
- Na zapovijed.
- Recite Admirale što trebate?
- Vjerojatno znate je da Dejan Blažević u vezi sa Barbarom Ćosić, znanstvenom časnicom na ovom brodu.
- Da znam. Ona će poginuti u jednom od napada na Borga.
- Pa hvala na upozorenju, ali sad neće, bit će preseljena u HQ.
- Ali to znači da ćete ubiti mene!!!!!
- Ne, kapetane, dugo sam istraživao mogućnost da osoba koja je iz budućnosti ipak može preživjeti ako joj ubiju nekog iz u prošlosti, pa mislim da bi vi trebali ipak ostati živi, samo što Dejan više neće biti vaš otac, žao mi je, ali moram učiniti to ili vas uništiti.
- U redu Admirale, pristajem na to da me morate uništiti!!!!!
- Richi, pucaj po ovim Flotinim brodovima!!!!!!!!!
- Admirale, Admiral Rossi iz budućnosti ih poziva!!!
- Na zaslon!!!
- Kapetane Shiar, vjerojatno znate da ne možete ništa brodu klase Mother, jer je to jedini brod za koji se nikad nije znalo, a jači je nego 1200 brodova klase Borg, pa vas molim da prihvatite Rossijevu ponudu da vam spasi život ili ću vas morati uništiti, zbog svoje vlastite, a i budućnosti cijele Federacije i Majke Zemlje!!!!!!
- Richi, pozovi Futurea. Admirale Rossi, pristajem na vašu ponudu i priključujem se borbi protiv Borga i nastanka Teranskog Carstva u Alfa kvadrantu!!!!!!!!
- Hvala kapetane, puno ćete nam pomoći. Sad bi trebali nastaviti prema planu. Kristina, javi svim našim brodovima da krećemo napasti glavnu kocku i da krenu transwarpom prema toj kocki!!!!!!!!
- Admirale, imamo jedan veliki problem!
- Ma što je sad poručnice?!
- Mislim da nas je Vrsta 8472 izdala.
- Kako to mislite, odakle vam sad to?!
- Pa pogledajte ovaj poziv u pomoć koji smo upravo primili sa našeg broda U.S.S. Dauntlesa koji je nažalost uništen.
- Stavite na zaslon molim vas.
- Svim savezničkim brodovima u blizini!!!!!!!! Napali su nas Borg i glavni brodovi Vrste 8472!!!!!!!!! Molim vas da nam pomognete. Svim brodovima: Molim vas pomozite nam!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
- To je kraj snimke Admirale.
- Zove nas kapetan Picard i ostali brodovi u sektoru.
- Stavite sve na zaslon! Recite kapetane Picard što ste trebali?
- Znao sam da ne treba vjerovati tim gadovima, jer nakon što su nas već jednom napali i pokušali zauzeti Alfa kvadrant i uništiti ljudsku civilizaciju baš nisam bio sretan što su nam postali «saveznici» u ovom ratu!
- Znam kapetane, ali mene su iznenadili, to nisam očekivao od njih!
- Admirale?!
- Da Kristina?!
- To nisu sve loše vijesti, ima ih još malo, ali ove nas trebaju brinuti!!!!!
- Ma što je dovraga opet?!
- Pa, sad više mi ne lovimo glavnu kocku, već ona lovi nas!!!!!
- Što želite time reći?
- Borg i Vrsta 8472 sad upravo idu prema nama!!!!!!!
- Otvorite sve moguće kanale na brodu i cijelom svemiru!!!!!!!
- Svim brodovima u svemiru, govori vam Admiral Rossi, molima vas da nam dođete pomoći jer ovdje kod nas postaje jako gusto!!!! Upravo će nas napasti Borg i Vrsta 8472, pa trebamo svaku moguću pomoć!!!!!!!
- Kristina, javi Voyageru da nam malo posude Chakotaya, on je bio u vezi sa pripadnicom Vrste 8472, možda nam može pomoći!
- Admirale, Chakotay je kod nas i na putu je na most.
- Dobro poručniče, sad nam možda on može pomoći!
- Dobro došli na U.S.S. Future.
- Hvala na dočeku Admirale, kako vam mogu pomoći?
- Od kapetanice Janeway sam čuo da ste bili u vezi sa pripadnicom Vrste 8472, možda je ona ovdje pa nam može pomoći, naravno ako vas još voli.
- Nadam se da je ovdje, ali ne vjerujem da bi izdala svoju vrstu zbog mene.
- Pa kapetane, nadajmo se najboljem, Kristina otvori kanale prema glavnom brodu Vrste 8472!
- Chakotay, molim vas javite toj gospođici.
- Zapovjedni brode, ja sam Chakotay, bivši prvi časnik sa U.S.S. Voyagera, molim vas da obustavite ovaj napad.
- Admirale, glavna kocka se povlači, ali ostale idu prema nama i kod nas su za 30 sekundi!!!!
- Znači ništa od našeg plana!!!
- Admirale, ja ne mogu vjerovati, glavni brod Vrste 8472 puca po Borgovim brodovima, sad i ostali brodovi Vrste 8472 pucaju po kockama!!!!
- Admirale kocke su uništene!!! Zove nas zapovjedni brod!
- Na zaslon!
- Pa pogledajte tko nam je to ovdje. Chakotay sa Voyagera, nisam očekivala da ću te još vidjeti!
- Kako ste nam se odlučili pomoći ako smijem pitati?
- Naravno da smijete Admirale Rossi. Zapovjedniku Chakotayu sam obećala da ću ga naći, pa evo ne bi bilo u redu da ga ubijem. Postala sam glavna u našem svemiru i osobno vodim ovaj napad na Zemlju i Borga!!!!!
- Znači vi imate u planu uništiti i Zemlju i Borga!!!!!!!!
- Pa to smo imali u planu, ali kad je zapovjednik još živ, moram to ipak prestati, više nam nije u cilju uništiti Zemlju već samo Borga i Romulansko Carstvo, a za Zemlju ima vremena.
- Nisam očekivao da ćete nas izdati nakon što smo sklopili primirje s vama!
- Samo sam nastojala steći povjerenje Borga pa da ih mogu lako uništiti.
- Da li znate da je na Dauntlesu bilo 750 članova posade?!
- Znam Admirale, ali ako je to cijena uništenja Borga, to je onda ništa u usporedbi što možemo dobiti!!!!!
- Baš me briga za to, ako još jedan moj brod bude uništen, kunem vam se da Vrsta 8472 više neće postojati!!! Da li vam je to jasno?!
- Da Admirale, ne morate nam prijeti!!!
- To je izgleda jedini način da s vama postignemo neki dogovor!!!
- Dobro Admirale Rossi! Borg će sad malo morati promijeniti svoj plan, mislili su vas sad uništiti ali smo mi njih.
- Ovo činim samo zbog Chakotaya da znate! Uopće me ne zanima da li će Zemlja biti uništena i dali će ljudi izumrijeti!!!!!
- Baš me briga zašto ovo činite!!! Ja samo hoću kući, i da znam da će svemir i Federacija napokon biti u nekom miru. Uostalom, nije me briga i ako moram i vas uništiti! Malo je nedostajalo da to i učinim ali vi te se sad odlučili nama vjerovati pa ćemo poštovati dogovor ili ćemo biti veoma okrutni prema vama kad vas budemo uništavali!!!! Da ste nam prije pomagali ja sad ne bi bio ovdje i ovaj šugavi rat bi već završio i Borg bi bio uništen!!!! Vi sigurno želite što prije natrag u Fluidni Svemir a ja u svoju budućnost stoga idemo dovraga istrijebiti Borga iz ove galaksije!!!!
- Kako kažete Admirale! Ipak ćete nas morati istrijebiti jer vam nećemo pomoći! Zemlja je velika prijetnja za nas!! Jednom ste se udružili s Borgom i došli u Fluidni Svemir sa ciljem da nas uništite!!!!
- Kapetan Picard je sklopio privremeno primirje sa Borgom jer ste vi prvi napali nas i on je samo želio vas istjerati iz Alfa kvadranta!!!!! Vas su možda drugačije informirali jer se toliko bojite da vas ljudi neće uništiti!!! Pa sad se imate i razloga bojati jer ste sa uništenjem U.S.S. Dauntlesa objavili rat Federaciji!!!
- Admirale, imate pravo! Meni je bilo rečeno da su ljudi nas prvi napali i da smo se mi samo branili. Vjerujem vam jer smo se uistinu bojali ljudi, a još vas bojimo!
- Nemate se čega bojati!!! Ja se držim one stare poslovice: «ne diraj me, ne diram te»! sad vam je posljednja prilika da sklopite primirje sa Federacijom i izbjegnete svoje uništenje!!!
- Dobro Admirale, ja vam vjerujem stoga ću vas držati za riječ! Ja ću doći na vaš brod i dogovorit ćemo se o planu napada!!!!! Ja ću svojim ljudima reći da krenu prema Borgovom području u Alfa kvadrantu da im pokažemo da ih se ne bojimo!!!!
- Admirale!
- Reci Kristina, što je bilo?
- Napada nas 150, ne 280, ne 875 borgovih kocki iz budućnosti!!!!!!
- Sve osoblje na borbene položaje!!!!!
- Pozovite kapetana Shiara i recite mu da ode kod Zemlje za svaki slučaj ako ovdje ne uspijemo!
- Otvorite kanal prema Admiralu Rossiju sa Enterprisea-G!
- Kanal otvoren!
- Recite Admirale!
- Admirale Rossi, vi ćete uključiti uređaj za skrivanje i napasti kad vidite da mi više nemamo izgleda!
- Na zapovijed!
- Kristina, koliko ima naših brodova u ovom sektoru?
- 7500!
- Sumnjam da ćemo pobijediti u ovoj bitki jer znam kako su jake te kocke, no ipak ćemo pokušati!
- Kristina, gdje se sad nalazi moj stariji brat?
- U Beta kvadrantu uništava Romulance.
- Pozovi ga i stavi na zaslon!
- Renato, odmah dolazi ovdje kod mene, napada nas Borg sa 875 kocki iz budućnosti! Koliko imaš brodova trenutno pod svojim zapovjedništvom?
- 1500 brodova Future klase, zašto pitaš?
- E, pa sad Borg nema šanse protiv nas!!!! Odmah dolazi ovdje sa svim brodovima, Romulance ostavi za kasnije!
- Na zapovijed!
- Kristina, javi svim brodovima da uključe uređaje za skrivanje i otkriju se kad i mi!
- Admirale, Enterprise-F ne može uključiti uređaj za skrivanje!!!!
- Odmah pozovite kapetana Picarda!!!
- Kapetane, što se događa?!
- 70 Borgovih radilica se teleportiralo na brod!!!!!
- Dobro kapetane, upravo vam šaljem M.A.C.O.2 tim da malo i oni nešto rade!!!
- Admirale, otkriva se glavna Borgova kocka!!!! Uhvatila je Enterprise-F i uvlači ga u sebe!!!!!
- Otvorite kanale prema svim brodovima!!! Govori vam Admiral Rossi!!!!! Svi pucajte po glavnoj kocki, kapetan Picard ne smije biti asimiliran! Ponavljam, svi brodovi pucajte po glavnoj kocki!!!!!!!
- Admirale, kocka ulazi u transwarp i bježi, da krenemo za njom?!
- Ne! Moramo ovdje ostati i spriječiti Borga da dođe do zemlje! Kristina, što se to događa, gdje su nestale kocke?!
- Samo malo, pa to su bile samo holografske projekcije koje je proizvela glavna kocka!
- Znači hoće opaku igru, pa sad će je dobiti! Ivane, teleportiraj me na Enterprise-G, moram se naći sa Admiralom Rossijem i Picardom!
- Teleporter je spreman Admirale!
- Počni sa teleportacijom.
- Rossi i Picard, ja idem u paralelni svemir po pojačanje, a vi usporavajte Borga!
- Admirale?
- Recite kapetane.
- Kažete da će u budućnosti nastati Teransko Carstvo, zar oni nisu iz paralelnog svemira?
- Da, kapetane, jesu! Ubacili su svog operativca u Federaciju da ubije mene. Tako su oni došli na vlast u Alfa kvadrantu!
- Zar vas neće pokušati ubiti i kad dođete u paralelni svemir?
- Imam jedan plan. Rossi, ti ćeš mi prepustiti Enterprise-G jer to je najjači brod ikad napravljen, a ti ćeš se sa svojom posadom preseliti na Futurea! Je li jasno?
- Kako kažete Admirale!
- Počnite odmah sa selidbom. Što prije krenem to bolje!
- Kapetane Picard, vi ćete sa mojim starijim bratom dotući Romulance, imaju nekih problema, a vi ste najiskusniji pa vam prepuštam zapovjedništvo nad njegovom flotom dok uništite Romulance.
- Dobro Admirale, kako kažete. Nadam se da ćete se vratiti živi i sa pojačanjem jer smo inače gotovi.
- Ja ću pokušati kapetane, ali ne mogu ja protiv Boga, ako mi je suđeno da poginem onda će tako i biti, prije ili kasnije, položio sam zakletvu da ću braniti Federaciju i svojim životom ako treba!
- Admirale, zove nas Admiral Rossi, sa Futurea, kaže da su se preselili i da možemo krenuti.
- Dobro, kapetane Picard možete otići na Enterprise i molim vas da ako ja ne uspijem uništite Borga za mene.
- Neću morati Admirale. Sad je sve na vama i vašoj posadi.
- Barbara, teleportiraj kapetana na Enterprise.
- Kapetan je na Enterpriseu.
- Kristina, unesi putanju prema Suncu, to nam je jedina mogućnost da dođemo u paralelni svemir. Kristina, sekundu prije nego udarimo u sunce uskoči u warp 5!
- Zar to nije malo riskantno?
- Nije malo riskantno, već je veoma riskantno. To nam je jedina mogućnost da odemo tamo.
- Kako kažete!
- Računalo, počni odbrojavati koliko imamo do udara!
- 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3,…
- Sad Kristina, warp 5!
- Izgleda da nismo udarili u Sunce.
- Admirale, još pet sekundi i brod će se raspasti kao konzerva!
- Sačekajte još malo!
- Prestali smo se tresti.
- Barbara, gdje se nalazimo?
- Pa, ne očitavam naš Stožer ni naše brodove, ali nam prilazi 10 brodova Borg klase, to znači da smo u Teranskom Carstvu, zar ne?
- Upravo tako.
- Dejane, uključi uređaj za skrivanje!
- Admirale, mislim da to nema smisla, molim vas pogledajte.
- Ma što je sad Barbara, nije vrag da su brodovi već došli?
- Ma nisu došli samo njihovi brodovi, već i Borgovi brodovi!
- Molim?! Kako je to moguće?! Izgleda nas je Marin preduhitrio! Kristina, pozovi glavni brod Teranskog Carstva!
- Na zaslonu je.
- Ja sam Admiral Luka Rossi sa Federacijskog broda Enterprise. Predajte se ili ću vas uništiti!
- Kristina, zatvori kanal!
- Admirale, mislim da baš niste uspjeli u vašem planu, napadaju nas!
- Pa to mi je i bio plan!
- Dejane, uništi molim te ove Borgove kocke!
- Admirale, ne!
- Pa zašto ne Barbara?
- Ako uništimo ijednu od tih kocki cijeli ovaj sektor će biti uništen!
- Kako sad dovraga to?!
- Na kockama se nalazi sedam trilijuna trokobaltno-transfaznih bojnih glava.
- Pa to može ovaj sektor pretvoriti u prah!
- Upravo to Admirale!
- Pa, ako moramo uništiti Teransko Carstvo onda ćemo to i učiniti. Tko će uopće žaliti za njima!
- Dejane, pucaj po kockama odmah!
- Dobro Admirale, premda mislim da vam to nije baš pametno!
- Admirale, pucaju po nama!
- Dejane, uzvrati paljbu svim raspoloživim oružjem, ali nemoj uništiti Admiralski brod Teranskog Carstva!
- Barbara, kako se zove taj brod?
- Mislim da vam se to neće svidjeti!
- Pa baš me briga, reci mi odmah. To je zapovijed!
- I.S.S.Enterprise-NX-1701.
- To znači da je kapetan tog broda kapetan Picard?!
- Nažalost da.
- Što nažalost? Dejane, onesposobi njegov brod i uvuci ga u naš hangar!
- Admirale, kocke nas napadaju!
- Pa nemoj da Borg napadne tebe, napadni ti njega!
- Kako kažete!
- Admirale, kocke su uništene, ali nema onih bojnih glava!
- Pa ako niste shvatili, to su samo holografske varke! Borg nas misli tako zavarati!
- Admirale, Enterprise je u hangaru!
- Teleportirajte kapetana Picarda ovdje na most!
- Admirale, približava nam se Klingonska ptica grabljivica. Primamo poruku na kligonskom. Evo što piše: «Ja sam kapetan Turo`k. predajte nam kapetana Picarda ili cemo vas unistiti» To je sve.
- Pa poručniče molim vas da to prevedete.
- Piše: « Ja sam kapetan Turo`k. predajte nam kapetana Picarda ili ćemo vas uništiti»
- Pa da vidimo što nam mogu. Dejane uključi sve moguće oružje i raspali na moj znak!
- Admirale, dolazi još brodova!
- Klingonskih ili…!?
- Nažalost da.
- John, kreni prema našem svemiru!
- Na zapovijed Admirale.
- Krećemo u warp 5 prema našem svemiru.
- Admirale, mislim da nećemo dalje osim ako ne budemo malo pucali po ovim gadovima.
- Nemojte tako poručniče, možda se uspijemo nešto dogovoriti.
- Sa Klingoncima, sumnjam Admirale.
- Ponovno nas zovu.
- Na zaslon!
- Ja sam kancelar Martok, predajte nam Picarda ili ćemo vas uništiti!
- Ja sam Admiral Luka Rossi iz Ujedinjene Federacije Planeta, vi se povucite ili ćemo mi vas uništiti.
- Admirale sa tom kantom ne možete ni pogoditi moj brod. Hahahahaha.
- Poručniče, molim vas otkrijte Enterprise, ovo me već polako živcira. Što sad kažete kancelaru, koliko ja znam ovaj brod ne može nitko uništiti osim našeg prijatelja Borga iz budućnosti.
- Admirale, znate da se nikada nećemo predati Federacijskim izdajnicima.
- Ja nisam iz paralelnog svemira, a kao što znate, u normalnom svemiru su Klingonci u Federaciji. Molim vas da povučete svoje brodove i da razgovaramo u miru ili ću biti prisiljen uništiti vas!
- Već am vam rekao Admirale, mi ne vjerujemo nikome, a pogotovo nekome iz vašeg svemira! Turo`k, pucaj po njihovom brodu!
- Admirale, što da radimo?!
- Uništite im pogon i naoružanje, neće imati drugog načina nego razgovarati s nama. Dovedite mi Picarda na most!
- Admirale, Major Picard je na mostu.
- Slavni Major Picard, dugo sam očekivao naš susret. Da se predstavim, ja sam Admiral Luka Rossi, a ovo je Flotin brod U.S.S.Enterprise-G.
- Samo malo pričekajte dok završimo sa Klingoncima.
- Stanje njihove flote poručniče?
- Svi su brodovi onesposobljeni, a sad nas čak i zovu.
- Na zaslon!
- Kancelaru, jeste možda za romulansko pivo ili gagh? Molim vas da dođete na moj brod da pregovaramo u miru.
- Niste mi ostavili drugi izbor nego da uključim samouništenje!
- Poručniče, onesposobite im sve čime se mogu ozlijediti.
- Na zapovijed! Admirale brodovi su sad samo obične limenke.
- Sad ih pozovite!
- Admirale!!!!!!!! Zar vi nikad ne znate odustati?
- Pa kad je Svemir u opasnosti onda ne znam. Jeste li sad možda za pregovore?
- Pa kad nemam drugog izbora!!!!
- Dobro kancelaru, Major Picard i ja vas čekamo u sobi za teleportaciju.
- Admirale, da počnem sa teleportacijom?
- Može zastavniče.
- Admiral na most!
- Što je bilo zapovjednice?
- Prilazi nam 4567 brodova Galor klase i pozivaju nas!
- Na zaslon!
- Ja sam legat Matan iz Klingonsko-Kardasijskog saveza, vratite nam kancelara Martoka ili ćemo vas uništiti!
- Ja sam Admiral Luka Rossi iz Ujedinjene Federacije Planeta, predajte se ili ćemo mi vas uništiti! Christine, molim vas maknite ih da ih ne gledam više.
- Admirale, opet nas pozivaju.
- Nadam se da su promijenili mišljenje jer nisam raspoložen za pregovore, o ome ovisi cijela Federacija, a i Paralelni svemir. Jedina šansa za opstanak je ujedinjenje u «Sveti Savez» kojim ćemo poraziti Borga i zauvijek ga uništiti! Na zaslon!
- Admirale, imate jači brod i želimo prisustvovati tim vašim glupim pregovorima.
Dobro Matan, isključite štitove i naoružanje, pa onda možemo razgovarati.

Recite što mislite o ovom što ste upravo vidjeli.

sub 01 srp, 2006 9:08 am
Profil Web stranica
Njegova Debela Eminencija

Nisam procitao do kraja ali imam smao jedan komentar:

Netko je suvise igrao Armadu.

sub 01 srp, 2006 10:29 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Čovijek si dao truda, nemam riječi. Mašta ti radi 100 na sat.
Nisam temeljito pročitao, ali ako misliš da priča bude bar polurealna neke stvari ne pašu. Recimo, u priči imaš Enterprise E,F i G što nije moguće jer je praksa da se brod imenuje već korištenim imenom samo kad jer brod koji je nosio to ime uništen. I kao pomoć tražiš 100 komada galaxya i 50 sovereigna, što nije moguće. U povijesti je sagrađeno samo 22 broda Galaxy klase od kojih je 6 uništeno, dok sa Sovereign klasom možeš ddemonstrirati silu jer ih je sagrađen 151. :)

sub 01 srp, 2006 11:33 pm
Profil ICQ Web stranica

Čovijek si dao truda, nemam riječi. Mašta ti radi 100 na sat.
Nisam temeljito pročitao, ali ako misliš da priča bude bar polurealna neke stvari ne pašu. Recimo, u priči imaš Enterprise E,F i G što nije moguće jer je praksa da se brod imenuje već korištenim imenom samo kad jer brod koji je nosio to ime uništen. I kao pomoć tražiš 100 komada galaxya i 50 sovereigna, što nije moguće. U povijesti je sagrađeno samo 22 broda Galaxy klase od kojih je 6 uništeno, dok sa Sovereign klasom možeš ddemonstrirati silu jer ih je sagrađen 151. :)

151 Sovereign? O cheme ti? USS Sovereign, USS Enterprise-E i jos tri su sagradjena.
Ne znam otkud im resursa i vremena da sagrade 151 komad...

Rossi, kao sto rece TerNek, olaksaj maloi sa brojevima. Federacija ima svega par tisuca brodova vecih od satla, a i ta brojka je poprilicno opala nakon rata sa Dominijem. Trebat ce puno vremena da se flota obnovi. Nije to Armada pa da stancas brodove sam tak.
I da, Fedsi ne idu istrebljivati druge rase, cak ni Borga.

ned 02 srp, 2006 12:16 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Eto, Remal, nađoh ovdje 151 sovereign. http://www.sttff.net/sovereign.html
I meni nije baš štimalo i nisam siguran za koju bi to godinu bili podaci, ali ne govore da je to neka daleka budućnost. See for yourself.

ned 02 srp, 2006 2:19 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

odi gore na "fleets" pa na "federation"
imas popis svih klasa i koliko ih ima

150 sovereigna je fakat previse... pa s takvom armadom superjakih brodova bi zgazili Dominion sami :)

edit: sad sam malo pronjuskao stranicom i vidio da je to stranica od neke fan fiction ST serije... pa pitaj boga sto se desavalo u njihovom svemiru
vidim da u tom opisu sovereigna ima objasnjenje da se iskazao u Elorg
ratu 2390-tih ... tak da je ta cifra zapravo broj sovereigna u buducnosti (u odnosu na konon ST-a) i u njihovom fan svemiru

ned 02 srp, 2006 2:50 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ma ne može bit nego pretjerano. Ako su od galaxya odustali zbog nerentabilnosti i preduge i preopsežne proizvodnje, ne može ni sovereign biti jednostavniji pothvat. Tnx, za link, prošvrljat ću da vidim snagu flota.

ned 02 srp, 2006 2:55 am
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

Ma ovo je tek probna verzija, da vidim vaša mišljenja o tome i da prema tome napišem kako treba. Hvala za komentare

ned 02 srp, 2006 9:46 am
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

http://www.ditl.org/
odi gore na "fleets" pa na "federation"
imas popis svih klasa i koliko ih ima

150 sovereigna je fakat previse... pa s takvom armadom superjakih brodova bi zgazili Dominion sami :)

edit: sad sam malo pronjuskao stranicom i vidio da je to stranica od neke fan fiction ST serije... pa pitaj boga sto se desavalo u njihovom svemiru
vidim da u tom opisu sovereigna ima objasnjenje da se iskazao u Elorg
ratu 2390-tih ... tak da je ta cifra zapravo broj sovereigna u buducnosti (u odnosu na konon ST-a) i u njihovom fan svemiru

I meni je sad sinulo kad sam bolje pogledao naziv sitea. "Final frontier" lagano i vuče na neku budućnost i pretjerivanje prema krajnjim granicama.

ned 02 srp, 2006 11:11 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Ma ovo je tek probna verzija, da vidim vaša mišljenja o tome i da prema tome napišem kako treba. Hvala za komentare

samo se please nemoj obeshrabrit... samo sto vise pisi.

ned 02 srp, 2006 3:21 pm
Profil Web stranica
Ensign
Ensign

Ma nemože mene ništa obeshrabrit, trenutno radim i drugu, pravu verziju kjnige, te pišem i didaskalije sa scenarij.

ned 02 srp, 2006 3:59 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Samo ožeži. Ako uspiješ svarno kvalitetno napisat, možda scenarij dospije i dalje od ovog foruma.

ned 02 srp, 2006 5:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

To se i ja nadam, ali još sam daleko od toga i trebat će mnogo posla, trudai živaca da se to uistinu i ostvari.

ned 02 srp, 2006 9:09 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: