|
Sada je: ned 09 stu, 2025 2:22 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Star Trek i homoseksualnost
Star Trek i homoseksualnost
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
 Re: Star Trek i homoseksualnost
alien she je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: nije mi jasno ? pa kak ti nije jasno  mislim da je izmedu nas doslo do nesporazuma.ti si u jednom postu napisao: Citat: Nemaju u Aziji odnos u Islamskim zemljama pa mi je bilo cudno jer islamske zemlje spadaju pod aziju,ovo je ispalo da si rekao kao da ne spadaju.  Islamske zemlje ili zemlje gdje je Islam glavna vjera protezu se na Aziju,Afriku i Evropu . U nekim zemlja se pokusava odvojit ili je zakon odvojena vjera od drzave ali od toga nista jel vecina ljudi zivi po svoj vjeri .
| sri 11 ožu, 2009 12:03 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
4 od 1 je napisao/la: RAI'TARA je napisao/la: buco je napisao/la: Još bi mi samo to trebalo u ST-u da se pe**ri šetuckaju po serijalu! Odma bih ga se odreka i preša na ... hmm moramn se sjetit. Homosexualnost kod cura mi je i razumljiva, tolerirao bih je, no kod muških... jok! Pozdrav Neubermoralnog 77 Jako nazadno i konzervativno mišljenje koje nije nimalo trekki i još je diskriminirajuće.Ti zapravo govoriš samo ono što tebe privlači ti je normalno.
Odnosno uredu je kad se žene ljube jer te to pali, e pa kod nekih žena stvar je obratna, gade im se ženski poljupci a pale ih muški.
Uglavnom svatko ima pravo bit ono što želi.  kaze manekenka gdje je 90% stilista i modnih dizajnera su homoseksualci . meni je jako bolesna pomisao da neko hoce je... muskaca u g.... ako sam zbog toga konzerva neka sam Tebe to ne privlači, to je uredu, ali ti nemaš prave osuđivati druge koje to privlači. To što tebe ne privlače muškarci ne znači da i to seksualno opredeljenje nije normalno. Ono se javlja u prirodi od pamtivjeka, kod većine životinja, uvijek u sličnom postotku. Stoga prirodno je i normalno. Vrlo vjerojatno se radi o prirodnom mehanizmu kontroliranja neke populacije.
Jer u prirodi ne smije bit povećanja populacije, mora se održavati sličan omjer živih bića na nekom staništu, da bi ta bića mogla preživiti.
Razlog zbog čega se u našem društvu osuđuje homoseksualnost je crkva. Naime davno u rimskom carstvu, kršćani su bili proganjani i ubijani, tako da je prirast bio mali i svako im je dijete bilo važno, zbog toga su uveli to pravilo, odnosno spolnog odnosa samo u cilju razmnožavanja, da se održaju. U tom istom Rimskom carstvu biseksualnost i homoseksualnost bilo je nešto jako uobičajeno.
|
| sri 11 ožu, 2009 12:04 am |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
buco je napisao/la: AS je napisao/la: zenama je bilo mjesto u kuci,smatrali ih nesposobnima za rad,rugali su im se cim bi iznjele neka svoja razmisljanja,nisu mogle sudjelovati u politickom zivotu...
Di su nestala ta lipa vrimena! Srećon u našoj se domovini još jako veliki broj ljudi )vidilo se to na zadnjim predsjedničkim izborima) normalan. Ah, da zaboravih p**ere! Dobro je reka @4/1 imaju veća prava nego ostalo pučanstvo. Za tebe @AS koja voliš cure- to toleriram, neman niš protiv kad se dve dobe cure.... sad dalje nesmin pisat. Neki me put napali, kako rekoh. Pozdrav Kršćanskog morala 10 mene cure ne privlace seksualno ako na to aludiras. inace nije istina da samo ''volim'' cure,ja se zalazem za ravnopravnost obaju spolova i mislim se ljude ne smije omalovazavati niti umanjivati im vrijednost zbog toga jer su drukcije rase,nacionalnosti,seksualnosti,itd. nije nista cudno da nemas nis protiv lezbijka kad te to napaljuje. no dobro,zasigurno niti ne budem promjenila tvoje misljenje i ne da mi se oko toga natezati.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| sri 11 ožu, 2009 12:06 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Upravo to i jest poanta. Neki ljudi su egocentrični, i uvjereni su da su oni oličenje normalnosti. Tako ono što oni, vole, misle, što ih privlači. Smatraju normalnim, sve drugo im je nenormalno i neprirodno. To su gluposti.
Biti različit, samo znači bit različit. Jeli crvena ruža normalna a bijela ruža nenormalna. Bili sve ruže trebale bit crvene. Odnosno, lezbijke ih pale to je uredu, dva muškarca ih ne pale, to je onda odmah neprirodno.Kako bi Tuvok i Spock rekli, nelogični ste.
|
| sri 11 ožu, 2009 12:12 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
RAI je napisao/la: Biti različit, samo znači bit različit. Jeli crvena ruža normalna a bijela ruža nenormalna. Bili sve ruže trebale bit crvene.
Hmm... nemoj mi uspoređivat homoseksualce s talo lipin cvićen! RAI je napisao/la: Upravo to i jest poanta. Neki ljudi su egocentrični, i uvjereni su da su oni oličenje normalnosti.
Mislim da sam ti već nešto rekao o ljudskoj psihologiji. Naravno neki ljudi imaju jedno mišljenje o homićima, neki drugo. Niti ču ja tebe natjeravati da ih "ne razumiješ, mrziš, ubijaš" niti ti mene da postanem njihov "fan". To tise moja @RAI fino zove ddemokracija, ak se sjećaš! Pozdrav Drugo mišljenje 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 11 ožu, 2009 12:18 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
buco je napisao/la: Znaš uvijek ti je definicija nečega stvar okruženja i vrlo je relativna, ovisi o zajednici u kojoj se krećemo. Tako i pojam napredak, opet ti ovisi iz koje grupe ga promatraš. Jednima je ono što ti misliš napredak drugima nije i to je tako i uvijek će biti. Ponoviti ću ti iopet. Razmišljanja nemogu štetiti nikome, samo postupci. Pozdrav Orahove ljuske 1 I razmišljanja štete, ona dovode do postupaka.
|
| sri 11 ožu, 2009 2:21 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Ne nužno i vrlo rijetko se tako što događa! Da ne spamam sad, već sam ti to pojasnio. Da te pitam: Jesi li kad iz bilo kod razloga, u času ljutnje ili nkog sličnog stanja, pomislia "ubit ću ga " ili "zadaviti ću je"? Vjerojatno jesi, no izgleda da to nisi napravila. Tvoje razmišljanje nije ipak dovelo do "nevolje". Pravo na različito mišljenje je demokrataska tekovina. Nemožemo, zato što nama ne sviđa nečije mišljenje, stav, to zabranjivati. Postupci koji direkno oštećuju ili dikriminiraju osobu su druga stvar i odraz su stanja nekog društva, sredine, dobrim djelom i odgoja... itd.. Nije prošlo puno od kolektivnog "klimaxa" u vremenu rata, da ne navodim kojeg. To je bio mehanizam kojim se zajednica branila od uništenja i on je urođen u čovijeka nije dan niti se može "uzeti" odgojem. Iako ne baš uljuđen, toleria se, u takvim vremenima, ne samo tu svugdje. Možda GMO ljudi sutrašnjice budu napravljeni bez te "mane", no onda to više neće biti ljudi, biti će neka sasvim druga vrsta, rasa.... Pozdrav Idealnog bića 47

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 11 ožu, 2009 11:45 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
RAI'TARA je napisao/la: buco je napisao/la: @RAI Mišljenje nemože bit "primitivno", to je samo mišljenje i ništa drugo. Naravno ovisi iz koje skupine to psmatraš.
Da su Skinheadsi mislim da bi tvoje mišljenje njima bilo "primitivno" moje ne. To ti ovisi o grupi, nauku u porodici.. društvu... itd.
Vidiš da smo se razumjeli na kraju, koliko-toliko! Treba odvojiti mišljenje od postupaka, a to ljudi često stavljaju pod isti koš.
Pozdrav Neistomišljenička 53 Primitivna su sva razmišljanja koja štete nekome.
Tolerantnost i prihvaćanje različitosti trebala bi bit budućnost, a i bit će. Ide se sitnim koracima, ali napretka ima, i bit će ga još. 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 11 ožu, 2009 1:55 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
buco je napisao/la: Ne nužno i vrlo rijetko se tako što događa! Da ne spamam sad, već sam ti to pojasnio. Da te pitam: Jesi li kad iz bilo kod razloga, u času ljutnje ili nkog sličnog stanja, pomislia "ubit ću ga " ili "zadaviti ću je"? Vjerojatno jesi, no izgleda da to nisi napravila. Tvoje razmišljanje nije ipak dovelo do "nevolje". Pravo na različito mišljenje je demokrataska tekovina. Nemožemo, zato što nama ne sviđa nečije mišljenje, stav, to zabranjivati. Postupci koji direkno oštećuju ili dikriminiraju osobu su druga stvar i odraz su stanja nekog društva, sredine, dobrim djelom i odgoja... itd.. Nije prošlo puno od kolektivnog "klimaxa" u vremenu rata, da ne navodim kojeg. To je bio mehanizam kojim se zajednica branila od uništenja i on je urođen u čovijeka nije dan niti se može "uzeti" odgojem. Iako ne baš uljuđen, toleria se, u takvim vremenima, ne samo tu svugdje. Možda GMO ljudi sutrašnjice budu napravljeni bez te "mane", no onda to više neće biti ljudi, biti će neka sasvim druga vrsta, rasa.... Pozdrav Idealnog bića 47 Ti to ponovno spominješ kao manu. Ali to nije mana, to je prirodna pojava koja ima svrhu. Kao sve prirodne pojave. Tko zna možda će se genetskim modifikacijama ukloniti ljudi u budućnosti koji su skloni tom mišljenju kao recimo ti. 
|
| sri 11 ožu, 2009 3:01 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
RAI'TARA je napisao/la: Ti to ponovno spominješ kao manu. Ali to nije mana, to je prirodna pojava koja ima svrhu. Kao sve prirodne pojave. Tko zna možda će se genetskim modifikacijama ukloniti ljudi u budućnosti koji su skloni tom mišljenju kao recimo ti.  Al si ga sad pretjerala... Isto kao što homoseksualci imaju pravo bit to što jesu i pravo na svoje mišljenje, tako i buco ima pravo na svoje mišljenje o njima. Bilo ono pravo ili krivo, netočno ili ispravno, dobro ili loše... O kakvim genetskim modifikacijama pričaš? Valjda bi svi trebali biti istomišljenici, savršeno izgledati, bez ikakve mane, bez invaliditeta... Ajmo se svi modificirati da budemo lijepi, snažni, plavokosi, neznamštaviše. Jel ti se dida zove Adolf slučajno?  Hvala, ali u takvom svijetu ne bih htio živjeti.  Bez uvrede... 

|
| sri 11 ožu, 2009 4:10 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ja ne bi imao ništa protiv svijeta u kojem nema invalida ...tj. da se sve popravi još i prije rođenja, a naknadne ozlijede srede naprednom tehnologijom...)
A što se tiče gejeva... Zanima me, čisto onko informativno, da li će ga biti u budućnosti? Možda će ih u početku biti više jer neće se morati skrivati, imati djecu sa suprožnicima s kojima su u braku i imaju s njima djecu samo da zaštite identitet.... pa ako je homoseksualnost nasljedna, genetski urođena, hoće li se tako što nemaju djece nakon nekog vremena minimizirati njihov broj?
Ili hoće li roditelji prije rođenja reći da ne žele da im sin/kćer bude gay, i doktori će genetski "problem" odstraniti kao što se danas odstranjuju mandule?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 11 ožu, 2009 4:41 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Makar ja mislim da se taj "problem" nemože odstraniti. To nije nikakva fizička ili psihička bolest... to je stanje uma. A osim ako se neće takvoj osobi isprati um i usaditi mu nove misli... ne znam kako bi to uspijelo da nekoga "izlječi" od toga da bude gay. A da ne govorimo o tome koliko bi to bilo u najmanju ruku moralno ako ne zakonski nedopustivo... jer bi time rušili nečija osobna prava...
| sri 11 ožu, 2009 4:49 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Cvicek je napisao/la: Ja ne bi imao ništa protiv svijeta u kojem nema invalida ...tj. da se sve popravi još i prije rođenja, a naknadne ozlijede srede naprednom tehnologijom...) Dobro, ona je govorila o uklanjanju ljudi genetskim modifikacijama zbog mišljenja, možda sam se malo krivo izrazio. 

|
| sri 11 ožu, 2009 4:59 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Kad sam zadnji puta gledao o tome emisiju na TV, govorili su da je gej nešto što se genetski dobije (da nitko ne može samo tako "odlučiti" da bude ili ne bude... A kaad bi se išlo modificirati ljude - ne uništavaju se time nikakva osnovna prava ako netko samovoljno odluči da ne želi biti ovo ili ono.... to je njegovo pravo odluke. Mislim, znam da su neki trekkiji iz udruge recimo bili došli do toga da Gul Remal neće više biti Gul Remal ako neće imati više od 120kg Ne vole promjene 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 11 ožu, 2009 5:01 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Cvicek je napisao/la: A kaad bi se išlo modificirati ljude - ne uništavaju se time nikakva osnovna prava ako netko samovoljno odluči da ne želi biti ovo ili ono.... to je njegovo pravo odluke.
Zato je to i postavljeno kao moralno pitanje prije svega, genetska manipulacija. No kako vidimo, u traženju, brže i veće zarade, boljih bio oružja itd... teško će to držat vodu. Več danas ne drži. U pravu si da je mjenjanje nečijeg genoma da nebude ovo ili ono, kršenje prava na izbor, no svijet poznaje i gora kršenja prava, kao pravo na život.. itd. Već je poodavno to sve skupa otišlo daleko od paradajza, (rajčice), kokoši, ovce... Sumljam da će se tu nešto previše svijet okretat moralu, dok ga ne udari po glavi ahoće to je sigurno. Pozdrav Kokošje gripe 44

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 11 ožu, 2009 5:50 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|