|
Sada je: ned 26 sij, 2025 7:49 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Gene Roddenberry i san koji djelimo s njim
Autor/ica |
Poruka |
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Re: Gene Roddenberry i san koji djelimo s njim
buco je napisao/la: @Miroslav potpisujem sve što si napisao o G.R.-u . Što jest jest. Gledajući one prve epizode TNG-a umalo odustah od cijele serije. Nisam mogao vjerovati da je ono Star Trek (pisao u par navrata o tome) da onako što može itko napisati a kamoli snimiti. Tko želi neka iga dealizira, i nek vjeruje u što god želi. A vjera je psihologija već i teško će je pobit ikakvi agumenti. Pozdrav American beauty 2 Ti si govoriš o ukusu. Neki vole akciju, neki romantiku, neki avanturu, neki triler, a neki pak horor. Nekome su baš te sezone TNG-a na kojima je radio Gene najbolje.
Gene je stvorio star trek, bez njega nebi ga bilo, pa ni TNG-a. Neko je rekao da je Gene napravio kotače a ostali auto, ja bi baš rekla obratno. Lako se na nešto nadovezat kad već imaš temelje, odnosno suštinu priče.
Što se tiče Deanne i tri sise. Pa što onda??? Baš fora, da su to napravili izgledala bi više kao izvanzemaljka, a ovako previše sliči ljudima. A to nisu napravili samo zbog troškova, jer bi se u takvu masku trebalo utrošiti više vremena, i novca po epizodi, kao što je to uvijek slučaj u star treku..
|
pet 06 ožu, 2009 1:31 pm |
|
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
RAI je napisao/la: Ti si govoriš o ukusu. Neki vole akciju, neki romantiku, neki avanturu, neki triler, a neki pak horor. A neki vjeru! Onog koji vjeruje ne zanimaju argumenti, to si zaboravila pročitat, ko i svaki dobar vijernik. Mislim da je jasno o čemu govorim, podupro sam Miroslava i ponovio njegovu tvrdnju o prvim epizodama TNG-a. U ukuse se ne miješam (ono je kako je rečeno moj stav, naravno) no vidjeh po SF boardima da su mnogima te prve epizode TNG-a malo "manje dobre". Pozdrav Sisate Troi 44
pet 06 ožu, 2009 2:04 pm |
|
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
buco je napisao/la: RAI je napisao/la: Ti si govoriš o ukusu. Neki vole akciju, neki romantiku, neki avanturu, neki triler, a neki pak horor. A neki vjeru! Onog koji vjeruje ne zanimaju argumenti, to si zaboravila pročitat, ko i svaki dobar vijernik. Mislim da je jasno o čemu govorim, podupro sam Miroslava i ponovio njegovu tvrdnju o prvim epizodama TNG-a. U ukuse se ne miješam (ono je kako je rečeno moj stav, naravno) no vidjeh po SF boardima da su mnogima te prve epizode TNG-a malo "manje dobre". Pozdrav Sisate Troi 44 Stvar je u tome što ti ne znaš dali je to istina. Sudiš o čovjeku koji se ne može braniti. Kao što sam već rekla svaka priča ima dvije strane. Tko kaže da Nimoy recimo nije lagao, tko to može reći. Zanimljivo kako se to govori sad kad je Gene mrtav.
|
pet 06 ožu, 2009 2:18 pm |
|
|
Über Trekkie
|
Suikotreki je napisao/la: Ali ovo u vezi Patricka Stewarta da ga nije htio uzeti za kapetana zato što je Britanac i čelav ... definitivno sam razočaran u Rodenberya ako je to istina... Yap, to je otkrio pok. Robert Justman, a potom potvrdio i Berman prije nekoliko mjeseci. Evo i c/p navedene vijesti s STC-a: Citat: U nedavnom intervju za Parade.com William Shatner je iznio nekoliko novih, neugodnih pojedinosti iz njegovog odnosa Geneom Roddenberryjem. Nazvavši Roddenberryja varalicom, Shat je otkrio kako je dotični želio veći udio u zaradi serije nego što mu je to po pravu pripadalo, kako je zahtijevao da ga oslovljavaju sa "gospodaru", te kako je sirotom Nimoyu zabranio da koristi kompanijinu kemijsku olovku.
Iako je Shat poznat po čudnom smislu za humor, ovaj je put potpuno ozbiljno porgovorio o Roddenberryju, pa je u svojoj novoj biografiji Up Till Now zapisao slijedeće: "Nakon prvih trinaest epizoda Gene Coon je postao scenarist/producent, a Roddenberry je postao izvršni producent, što znači kako je više imao nadzornu ulogu negoli obvezu svakodnevnog rada na serijalu. Otada je njegov osnovni posao naizgled postala eksploatacija Star Treka na svaki mogući način".
Epitet "varalica" Shatner je u knjizi dodatno potkrijepio s anegdotom o Leonardu Nimoyu i Roddenberryju. Naime, tijekom snimanja serije, Nimoy je dobio ponudu za dodatnim poslom van serije, a koji mu je trebao donijeti 2 000 USD, što je u ono vrijeme bilo više negoli je mogao zaraditi na snimanju TOS-a u više od tjedan dana. Dotični se nastup održavao u slobodnu subotu i Nimoyu je bilo neophodno tek da u petak sat ranije napusti snimanje TOS-a. Nimoy je o tome obavijestio nadležne nekoliko dana prije, no odgovora nije dobio sve do petka, kada ga je u svoj ured pozvao Roddenberry, tražeći od njega da mu dade 20% od subotnje zarade. Pritom je želio da ga Nimoy naveden kao svog agenta, iako je Nimoyjev pravi agent bio zaslužan za dobivanje uloge. Međutim, Nimoy je odbacio navedenu "ponudu". Štoviše, Shatner u biografiji citira Nimoyjevu izjavu o dotičnom incidentu:
"Pogledao me i rekao mi : 'Razlika između mene i tvog agenta je u činjenici kako te on ne može izvući odavde u petak u pet popodne a ja mogu. I to će te koštati 20%'. 'Gene, ne mogu to učiniti svom agentu', rekao sam. 'On mi je našao posao.' I tada je rekao slijedeće, nikad neću zaboraviti njegove riječi: 'Pa, jednostavno ćeš morati naučiti kako kleknuti i reći gospodaru'.
Nimoy je odbio "pokloniti se", a Roddenberry je na kraju ipak popustio. No, kako Nimoy kaže u knjizi, "to je značilo kraj ikakve šanse za prijateljstvo" sa Roddenberryjem. Shatner u knjizi spominje i incident sa kemijskim olovkama, kada je studio poslao opomenu Nimoyu kako se ne smije služiti studijskim nalivperima i olovkama.
Shat je u knjizi otkrio kako je i ulazio u sukob sa Roddenberryjem, a zbog gramzivosti dotičnog. "Gene i ja smo imali sličan sukob oko male medalje a kojom je želio da odlikujem člana posade u seriji. Dodjela medalje nije imala nikakve veze s radnjom epizode, ako ni ičim drugim, već sa činjenicom kako će navedena biti prodana u organizaciji Lincoln Enterprisesa. Glumački ugovori obvezuju na minimalnu participaciju u prihodu od dodatnih materijala i stoga je to bio pametan način kako zaobići ugovore.
Zanimljivo je spomenuti kako je i Rick Berman, u nedavnom osvrtu na smrt Roberta Justmana u Los Angeles Timesu, otkrio kako Roddenberry apsolutno nije želio Patricka Stewarta u ulozi kapetana Picarda zato "jer je Britanac i jer je ćelav", a što je jedna u nizu od kontroverzi vezanih uz njega.
Primjerice, neki Star Trek scenaristi optužili su ga kako je neke njihove ideje progurao kao svoje, te da je lagao o njima na Star Trek konvencijama. Stoga su se dotični scenaristi sukobili sa njime, on bi im se ispričao. Međutim, potom bi opet nastavio po starome - Gene Roddenberry: The Myth and the Man Behind Star Trek; Engel, Joel (1994).
Međutim, najkontroverznija Roddenberryjeva biografija je ona njegove dugogodišnje suradnice Susan Sackett. Biografija naslova Inside Trek: My Secret Life with Star Trek Creator Gene Roddenberry otkriva i neke mračnije elemente kao što su ovisnost o kokainu, impotencija itd.
No, bez obzira na sve negativnosti, Roddenberryju nitko ne može osporiti kako je stvorio jedan od najznačajnijih fenomena suvremene pop-kulture, koji i danas nadahnjuje milijune ljudi. A evo i nešto za Rajitaru & Co. : Citat: Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP) je poremećaj koji po suvremenim klasifikacijama spada u skupinu anksioznih poremećaja. Etimološki naziv poremećaja dolazi od latinskih riječi obsessio što znači opsjedanje, salijetanje, navaljivanje, dosađivanje, opsjednutost, obuzetost nečim te compulsio što znači primoravanje, prisiljavanje, prisila.
Dakle temeljne značajke opsesivno-kompulzivnog poremećaja su ponavljajuće opsesivne misli i/ ili kompulzivne (prisilne) radnje te intenzivan osjećaj anksioznosti.
Opsesivne misli nisu uobičajeno briganje stvarnih životnih tegoba. To su intenzivne misli, poticaji ili predodžbe koje neprestano ulaze u bolesnikovu svijest stalno se ponavljajući. Gotovo uvijek su uznemirujućeg karaktera jer ih odrasli bolesnik za razliku od djece sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem većinom doživljava kao besmislene, a vrlo često su i nasilne i bestidne. Premda su nametnute, često protuslovne, sa nepotrebnim, stranim sadržajima koji nisu pod kontrolom, bolesnik opsesivne misli doživljava kao vlastite, a ne kao nametnute izvana.
Prisilne radnje ili rituali su stereotipna ponašanja koja se stalno ponavljaju. Važno je naglasiti da te radnje nemaju svrhu rješavanja konkretnih problema niti doživljavanja zadovoljstva nego ih bolesnici često smatraju prevenirajućim načinom kojim se može spriječiti neki objektivno neugodni događaj za bolesnika ili kako bi se oslobodili napetosti i nelagode koju osjećaju. Najčešće su to radnje brojenja, prebrojavanja, pranja ruku, provjeravanja brave, ponavljanje određenih riječi i slično. Bolesnik je u većini slučajeva svjestan da je takvo ponašanje besmisleno i pokušava mu se oduprijeti no bez uspjeha. On se osjeća primoranim da izvrši određenu radnju i ritual kako bi spriječio određeni opasni događaj ili smanjio nelagodu.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
pet 06 ožu, 2009 2:50 pm |
|
|
Goddess in green
|
Kao prvo miroslave ne vrijeđaj. I ja bi tebi mogla dijagnosticirati nekoliko poremećaja. A što Shat kaže i nije baš nešto valjano jer i za njega kažu da je prenapuhani varalica. Još se čak i govori da je ubio svoju ženu. Tako toliko o tome.
Sigurna sam da bi i Gene mogao puno toga lošega reći i o njima. Zašto to nisu govorili dok je bio živ nego sad kad je mrtav. Jednostavno zato jer im on sad ne može odgovoriti i iznjeti puno gore stvari o njima.
|
pet 06 ožu, 2009 3:05 pm |
|
|
Über Trekkie
|
Bemti miša, netko mi obrisao post. Neću više uznemiravat Rajitarau, pa će morat pit Hydroton (za tlak). Da se vratim na temu - dakle, Shat je najveći sin naših Star Trek naroda i narodnosti, istinski uzor svakom pravom Trekiju - lovac na hot koke, zabavan, sa smislom za humor i neodoljivo zgodan. Denny Crane!
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
pet 06 ožu, 2009 6:15 pm |
|
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Miroslave, budi dobar Dobit ce Rajitara bore od zivciranja, a to joj je lose za posao Sto se tice Genea, ja ga stvarno postujem kao tvorca treka, i zahvalna sam mu na tome, ali da je jedini on zasluzan, nije, i da cu ga uzdizat u nebesa samo zato sto je stvorio trek, neovisno o tome kakva je osoba bio, necu.
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
pet 06 ožu, 2009 6:20 pm |
|
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miroslav je napisao/la: Da se vratim na temu - dakle, Shat je najveći sin naših Star Trek naroda i narodnosti, istinski uzor svakom pravom Trekiju - lovac na hot koke, zabavan, sa smislom za humor i neodoljivo zgodan. Denny Crane! Dobok naklon kolega, potpisujem!
|
pet 06 ožu, 2009 6:21 pm |
|
|
Goddess in green
|
Miroslav je napisao/la: Bemti miša, netko mi obrisao post. Neću više uznemiravat Rajitarau, pa će morat pit Hydroton (za tlak). Da se vratim na temu - dakle, Shat je najveći sin naših Star Trek naroda i narodnosti, istinski uzor svakom pravom Trekiju - lovac na hot koke, zabavan, sa smislom za humor i neodoljivo zgodan. Denny Crane! Misliš ono što ti piješ????..........ne meni to ne treba.
Shatner je ubojica, vrlo vjerojatno je ubio svoju ženu.
Što se tiče bora, nemam tih problema., Imam sve ono što treba za posao koji volim, pa bili vi ljubomorni, tko vam kriv.
|
pet 06 ožu, 2009 6:36 pm |
|
|
Über Trekkie
|
RAI'TARA je napisao/la: Shatner je ubojica, vrlo vjerojatno je ubio svoju ženu. Znaš ti da se zbog takvih izjava ide na sud i u zatvor, mala? Zato nemoj govorit takve izmišljotine o čovjeku. S druge strane, činjenice o Geneovom životu su poznate, potvrđene iz više izvora.
Benedikt XVI
|
pet 06 ožu, 2009 7:05 pm |
|
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19664 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
_Oz je napisao/la: Miroslav je napisao/la: Da se vratim na temu - dakle, Shat je najveći sin naših Star Trek naroda i narodnosti, istinski uzor svakom pravom Trekiju - lovac na hot koke, zabavan, sa smislom za humor i neodoljivo zgodan. Denny Crane! Dobok naklon kolega, potpisujem! ...i ja se moram složiti s time... ...favorizirani Picard ipak nije toliko exponiran...
...a Denny Crane bi mogao postati veći i od Kirka...
...a tko je smislio uloge za Alana i Dennya- je CAR!!!
_________________ [url=http://img218.imageshack.us/i/cvijee.gif/]
|
pet 06 ožu, 2009 7:17 pm |
|
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Mr.bobo je napisao/la: ...a Denny Crane bi mogao postati veći i od Kirka... Teško, Boston Legal je ukinut, a James Kirk je jedan jedini najveći. Denny je legenda, ali Tiberius je Tiberius.
|
pet 06 ožu, 2009 7:23 pm |
|
|
Über Trekkie
|
_Oz je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...a Denny Crane bi mogao postati veći i od Kirka... Teško, Boston Legal je ukinut, a James Kirk je jedan jedini najveći. Denny je legenda, ali Tiberius je Tiberius.Denny je Tiberiusov predak.
Benedikt XVI
|
pet 06 ožu, 2009 7:27 pm |
|
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19664 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Miroslav je napisao/la: _Oz je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...a Denny Crane bi mogao postati veći i od Kirka... Teško, Boston Legal je ukinut, a James Kirk je jedan jedini najveći. Denny je legenda, ali Tiberius je Tiberius.Denny je Tiberiusov predak. ...a ne bi trebalo biti obrnuto...
_________________ [url=http://img218.imageshack.us/i/cvijee.gif/]
|
pet 06 ožu, 2009 7:28 pm |
|
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
RAI'TARA je napisao/la: Shatner je ubojica, vrlo vjerojatno je ubio svoju ženu. Otkud ti to, jel imas neke argumente da to potkrijepis? Inace se stalno razbacujes argumentima, pa valjda imas i za ovo...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
pet 06 ožu, 2009 8:21 pm |
|
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|