| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
 Najdojmljiviji trenutak ST
Dakle, ovdje pisite sve scene iz svih ST serijala i filmovakoje su na vas ostavila najviše utjecaja... Mozete ih nabrojati koliko zelite.... Kriteriji su proizvoljni, dakle ako vam se svidza zbog glazbe-dobro... ako vam se svidza zbog tehnologije-dobro... Dakle nije vazno zasto, samo je vazno da vam je scena ostala trajno zapečećena, i ostavila na vas najviše dojma. Meni najdojmljivije scene: 1. STAR TREK: FIRST CONTACT Onaj dio kada je picard razvalio vitrinu punu maketa brodova... To je jedan od rijetkih trenutaka da sam mogao vidjeti Picarda da je doslovno ''izvan sebe od bjesa''...nikad necu zaboraviti riječi: Citat: The line must be drawn here!!This faar, no further! 2. STAR TREK: ENTERPRISE -The Expanse (season 02-episode26) Naravno, ona scena kada sonda napravi prazdu na kaliforniji... Zasto? Zato jer je to vjerojatno največi udarac koj je zemlja ikada dobila ili ce ikada dobiti u tako izravnom napadu.... Tek sam tada shvatio koliko je zemlja zapravo ranjiva.... Prvi puta nisu se štedili životi i nije bilo herojčenja... Jednostavno je umrlo 7 miljuna ljudi... Sjetit ču se još..
| sri 11 srp, 2007 12:35 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Najdojmljiviji trenutak ST
...e zato mi se to kod Enta sviđa... ...malo se zaobišlo ono, da je Zemlja ne ranjiva... ...ima puno močnijih rasa vani, keje djeluju pa onda pitaju... ...zbilja puno neočekivanih situacija...
...no mogla bi se opet pojaviti pitanja o kanonu...
| sri 11 srp, 2007 12:47 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Uh, ima toga na bacanje....da vidimo: DS9: - scena kad Quark i Rom nose cloakani cloak uredjaj (ukraden sa Martokovog broda, no less) - razgovor Siska i Garaka nakon sto Sisko skuzi da je Garak postavio bombu u satl Romulanskog ambasadora - Kira iz mirror svemira (bilo koja scena  ) - hrabri juris na vrata Central Commanda (bez eksploziva potrebnog za "otvaranje" doticnih) - Breenski napad na Zemlju - bitka za Chin'toku - bitka USS Valianta i dominionskog battleshipa (scena kad battleship izlazi iz eksplozija i nastavlja pucati - mwahahahahaha  ) - Little Green Men - kad Quark i ekipa komentiraju ljude (nesto tipa "koje budale pa njima cemo moci prodati bilosto") - The Magnificent Ferengi - okupljanje "sedmorice velicanstvenih" - "Time to start packing!" To je samo sto mi trenutno pada na pamet...budem kasnije za druge serije i filmove.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sri 11 srp, 2007 1:33 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ima toliko toga, mogla bi se napisat knjiga. DS9 - Sons of Mogh Nakon što je u obredu gotovo ubio brata Kurna, Worf završi na "pranju" kod Siska, a Jadzia s njim. Poslušavši izgovore i održavši prodiku, "nježno" ih uputi prema vratima: "Get out of my sight, both of you!!!" - Past prologue Kira se žali admiralici Rollman na Siska. Kad je saznao za to, kaže Kiri: "Go over my head again, and i'll have yours on a platter!" U obje scene se vidi da nije papčić, nego rock-solid. - gotovo svaki susret Kire i Quarka - Quark je svaki puta na rubu da dobije udarac i pokoju frakturicu 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 11 srp, 2007 10:04 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Sam kraj TOS-ove The CIty on the Edge of Forever.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| sri 11 srp, 2007 10:29 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
meni ovaj koji ću popratiti slikom. tu sam scenu zapamtila sa satelitske kao klinka i urezalo mi se u sjećanje - zapravo, moje prvo sjećanje u vezi star treka. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| sri 11 srp, 2007 10:37 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
 [/quote] Lolchina Evo ja sam se sjetio jos jedne scene, koja je ne samo dojmljiva, nego i vazna... Battle at Wolf 359
| čet 12 srp, 2007 12:27 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
kraj neke sezone DS9a sisko bjezi sa DS9a i odlazi do prve mega flote viđene u Star Treku... i bude kraj sezone srecom nisam morao cekati do pocetka nove sezone da vidim sto ce biti dalje nego samo do sutra... hvala HRTu 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 12 srp, 2007 12:32 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...smrt male Elisabeth , u posljednjoj sezoni Enta... ...ta epizoda je bila baš nabijena emocijama, ...
Terra prime
| čet 12 srp, 2007 10:45 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 7:35 pm Postovi: 692 Lokacija: BiH
|
Eh ovako... U pitanju je Voy i epizoda "The 37's", a scena koja je na mene ostavila jak dojam je kada je Kata dozvolila posadi da sami odluche ostaju li na planeti, ili nastavljaju svoj put dalje... Trenutak kada je ushla u skladishte i vidjela da je niko ne napushta pokrenuo je u meni buru emocija...
| čet 19 srp, 2007 1:03 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Bosonoga STonoga je napisao/la: Eh ovako... U pitanju je Voy i epizoda "The 37's", a scena koja je na mene ostavila jak dojam je kada je Kata dozvolila posadi da sami odluche ostaju li na planeti, ili nastavljaju svoj put dalje... Trenutak kada je ushla u skladishte i vidjela da je niko ne napushta pokrenuo je u meni buru emocija... eh... tu smo epizdu nedavno gledali u udruzi... i moram priznat... i mene je nekaj presjeklo
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 19 srp, 2007 2:06 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Pa evo par trenutaka:
ST FC: Lily: Jean Luc, blow up the damn ship! Captain Jean-Luc Picard: No! Noooooooooo! Plus scena kad je pogledao razbijeni Ent D. Captain Jean-Luc Picard: I will not sacrifice the Enterprise. We've made too many compromises already; too many retreats. They invade our space and we fall back. They assimilate entire worlds and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!
Dr. Beverly Crusher: So much for the Enterprise-E. Captain Jean-Luc Picard: We barely knew him. Dr. Beverly Crusher: Think they'll build another one? Captain Jean-Luc Picard: Plenty of letters left in the alphabet.
ST Nemesis, kad je Data rekao "Goodbye" i uništio Scimitar-a .
| čet 19 srp, 2007 11:51 am |
|
 |
|
Über Trekker
|
@ nermin-st: djelimo prvu  evo jos jedna za mene: Scena kada se spock zrvovao i kada su se on i krk gkledali iza onog stakla i kada je spock ''poceo da umire'' (jer on mora da umre, jelda chaky?)
| čet 19 srp, 2007 11:59 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Bosonoga STonoga je napisao/la: Eh ovako... U pitanju je Voy i epizoda "The 37's", a scena koja je na mene ostavila jak dojam je kada je Kata dozvolila posadi da sami odluche ostaju li na planeti, ili nastavljaju svoj put dalje... Trenutak kada je ushla u skladishte i vidjela da je niko ne napushta pokrenuo je u meni buru emocija... ...to se zove autoritet i odanost... 
| čet 19 srp, 2007 5:46 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
na mene je isto ostavio dojam Voyager i epizoda sa borgovom radilicom iz 29 st. Jedan i kada je zrtvovao svoj zivot da bi spasio njihove, a posebno zivot od Sedme. To je bio prvi put kad je Sedma zaplakala.
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 19 srp, 2007 6:57 pm |
|
 |
|