| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: Federacija slaba ili mocna ?
To sve ovisi kako su hologrami i androidi programirani. Data i Emh su naravno briljantni, no u dosta epizoda smo vidjeli holograme sa najosnovnijim funkcijama koji nisu toliko elokventni kao navedena dvojka. Pa sad jesu li takvi 'živa bića', ako se pokoravaju vlastitim algoritmima, ili su samo 'mindless drones', dosta je diskutabilno. Ali nije ovdje tema. 
|
| pon 27 tra, 2009 6:36 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Mislim da su Ent jos radili rucno (ili kako se npr . u brodogradilistu radi brod (morski) ) ali onda su razvili tenhnologiju onda velike baze u svemiru odakle lansiraju brodove (mislim da su im to brodogradilsta )
| pon 27 tra, 2009 11:15 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
......pa napravljeno je nedaleko od Zemlje brodogradilište iz kojeg je Ent porinut... ...eto PRIMJERA
| uto 28 tra, 2009 12:19 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Da, ima i Utopia Planitia u orbiti Marsa.
|
| uto 28 tra, 2009 12:58 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Mr.bobo je napisao/la: ......pa napravljeno je nedaleko od Zemlje brodogradilište iz kojeg je Ent porinut... ...eto PRIMJERA Iako mislim da ovo nije brodogradilište već samo pristanište "luka" za brodove...
| uto 28 tra, 2009 3:23 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...a zakaj je onda od tamo porinut NX... ? ...kad ga je Travis pokrenuo, popucale su one spojnice koje su ga držale za postaju...
...ja mislim da je tamo sagrađen...
| uto 28 tra, 2009 3:40 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Mr.bobo je napisao/la: ...a zakaj je onda od tamo porinut NX... ? ...kad ga je Travis pokrenuo, popucale su one spojnice koje su ga držale za postaju...
...ja mislim da je tamo sagrađen... mislim da je jednim djelom sagraden tamo a vecim na zemlji ! ako se sjecas one epizode Ent kad nadu onu neku robotsku stanicu i onda se cude kako je to napredna tehnologija !
| uto 28 tra, 2009 10:44 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Dambaa_15 je napisao/la: Da ali mislio sam da ratuju samo Federacija ( bez Klingona) i Dominij (bez Kardasije).....
A uostalom prema nekakom omjeru snaga Federacija je na nekom dnu mozda su jedino jaci od Klingonaca po raspolozivosti snaga ali i Kligonci su jaci kada se radi o ratu.. Mislim da sama federacija nebi imala šanse protiv dominija. Kao ni klingonci i romulanci, da su se borili sami.
|
| sub 14 stu, 2009 12:43 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Federacija je sila broj 1 u alfa kvadrantu a pobjeda u ratu protiv Dominija se ostvarila najviše zahvaljujući hraborsti i odlučnosti vojnih lica kao što su Sisko, Martok i ekipa...
|
| ned 15 stu, 2009 11:36 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
PrincMatias je napisao/la: Federacija je sila broj 1 u alfa kvadrantu a pobjeda u ratu protiv Dominija se ostvarila najviše zahvaljujući hraborsti i odlučnosti vojnih lica kao što su Sisko, Martok i ekipa... Pa kao prvo Federacija je za svoju veličinu slaba... Naposljetku Federacija je po površini puno veča i od Klingonskog i od Romulanskog Carstva... možda čak i od oba dva carstva zajedno... a po vojnoj moći se oba dva carstva mogu mjerit s Federacijom... Razlog je tome što je Federacija orijentirana na diplomaciju i trgovinu... za razliku od ovih dvoje koji su orijentirani na vojnu moć... Ista stvar je i s Dominionom... koji se prostire na površini sličnoj kao Federacija... ali ipak njegova vojna moć je puno veća... Dovoljan dokaz da je to tako je taj da prije Defiant klase Federacija nije imala vojne brodove... a već je tad postojala 2 stoljeća...
| pon 16 stu, 2009 2:41 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
federacija u sustini ima najbolju tehnologiju a to prevedeno u oruzje znamo sta znaci... po nekim ostvarenim ucincima jaca je i od klingonaca i od romulanaca... dominij nije odmah dosao kao neprijatelj federacije vec su prosli kroz tunel i ucaurili se u kardasiji... da su u startu pokusali invaziju mislim da bi se federacija sasvim uspesno branila na alfinoj strani tunela.
u principu ni dominij se nije borio solo vec su imali brine i kardasijance pored sebe.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| čet 19 stu, 2009 5:09 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Bas mislim da bi fedsi izgubili da je sve bilo odmah ...jer kasnije su se prilagodili tehnologiji dominija ...to i je snaga federacije snalazljivost i ulaganje u znanost 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 19 stu, 2009 2:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Slazen se, mislin da bi blitzkrieg bija puno ucinkovitiji protiv Federacije. Vidli smo u pocetku kako je Dominij lakocom unistavao federacijske brodove jer ovi nisu bili upoznati sa njihovon tehnologijom i oruzjem.
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| čet 19 stu, 2009 2:11 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
OGamer je napisao/la: federacija u sustini ima najbolju tehnologiju a to prevedeno u oruzje znamo sta znaci... po nekim ostvarenim ucincima jaca je i od klingonaca i od romulanaca... dominij nije odmah dosao kao neprijatelj federacije vec su prosli kroz tunel i ucaurili se u kardasiji... da su u startu pokusali invaziju mislim da bi se federacija sasvim uspesno branila na alfinoj strani tunela.
u principu ni dominij se nije borio solo vec su imali brine i kardasijance pored sebe. Federacija bi izgubila protiv dominija sama i to je činjenica. Čak i sa klingoncima bi izgubili, pa i kad su došli romulanci su zamalo izgubili. Spasilo ih je samo ono biološko oružije. 
|
| čet 19 stu, 2009 8:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
captain je napisao/la: Bas mislim da bi fedsi izgubili da je sve bilo odmah ...jer kasnije su se prilagodili tehnologiji dominija ...to i je snaga federacije snalazljivost i ulaganje u znanost  Mr.Good je napisao/la: Slazen se, mislin da bi blitzkrieg bija puno ucinkovitiji protiv Federacije. Vidli smo u pocetku kako je Dominij lakocom unistavao federacijske brodove jer ovi nisu bili upoznati sa njihovon tehnologijom i oruzjem. pa ne bi bas... imali bi zadatak da brane mali prostor tunela i dominij nikad ne bi mogao da prodje na stranu alfa kvadranta... slikovito opisano to bi izgledalo kao kada bi neko iz tunela napadao 10ak bunkera... znate nasta mislim. ne bi mogao dominij ni da prismrdi alfi a kamoli da im unistava brodove jer ne bi ni bili u siruaciji da prebace svoje.... u krajnjem slucaju uvek postoji mogucnost unistenja tunela i kraj price.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pet 20 stu, 2009 4:51 am |
|
 |
|