|
Sada je: čet 01 lis, 2026 9:37 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Federacija slaba ili mocna ?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Federacija slaba ili mocna ?
Miki je napisao/la: Govorite kao da se brodovi rade ko na tekućoj traci, a posada se bere sa drveća. Al dobro, i to može biti dosta realno, jer čovječanstvo se u ST-u proširilo po svakojakim kolonijama, tak da ljudstva barem ne bi trebalo falit. Ček samo malo... ali čemu čovječantvo? Pa nisu Federacija samo ljudi... Kolko znam Federacija ima 150 članica planeta, od kojih svaki građanin Federacije se može pridružiti Starfleetu. Prema tome čemu samo ljudi?
| pet 24 tra, 2009 1:09 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Moj bed. Povodio sam se za krivom logikom koja se tu i tamo zametne i u serijama, a i ovdje na forumu, a to je da Federacija=Ljudi. Naravno netočna konstatacija. Moj bed. 
|
| pet 24 tra, 2009 1:17 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
ja sam kazem da je federacija pretrpila velike gubitke u ratu kako s posadom tako s brodovima... ali ne bi ima nista bilo da malo vise rade defianta ili galaxy ili pak sovereign ( premda je najteze ga za izradit)
|
| pet 24 tra, 2009 11:27 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Dambaa_15 je napisao/la: ja sam kazem da je federacija pretrpila velike gubitke u ratu kako s posadom tako s brodovima... ali ne bi ima nista bilo da malo vise rade defianta ili galaxy ili pak sovereign ( premda je najteze ga za izradit) Al pitanje je koliko bi Federacija bila financijski i materijalno sposobna za takvo što... Jer koliko god mi spominjali da se U Federaciji ne koriste novci i takve stvari... to se neće izgradit iz ničega... tako da je neki početni kapital potreban...
| pet 24 tra, 2009 1:59 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
A valjda postoji neko tržište tritanija.
|
| pet 24 tra, 2009 4:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Pa ako nesto nedostaje uvijek mozes kupit od Ferengija i Orinca!
| pet 24 tra, 2009 4:17 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
4 od 1 je napisao/la: Pa ako nesto nedostaje uvijek mozes kupit od Ferengija i Orinca! Za novac koji ne koristiš i kojeg nemaš.... Vidiš ironiju i paradoks ovog slučaja... 
| pet 24 tra, 2009 4:19 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Pa onda otkud nabavljaju materijale? Ako ne trguju s nikim (recimo, hipotetski), onda bi izgradnja tolike flote tražila hrpu robova koji čitav svoj životni vijek provedu u rudnicima tritanija, potom brojne teretne brodove koji bi vozili materijale do brodogradilišta. Šteta što to nije prikazano u STu, jer sad me baš zanima. No budući da je Federacija osnovana na temelju sporazumijevanja i kompromisa, pretpostavljam da onda dio materijala nabave putem trampe, a sad trampa je uvijek dvosjekli mač. Ili se možda tritanij napravi vrlo jednostavno, primjerice da se uzme par molekula kisika i vodika, šutne u sunce, i izađe ploča 3*2 metra koju treba narezati na šnite koje se potom lijepe na brodove? Stvarno sam sad zbunjen glede tog pitanjca. Al dobra tema, nema šta. 
|
| pet 24 tra, 2009 4:29 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
...jednostavan odgovor na ovaj upit...
...kad treba biti jaka, bit će jaka... ...a kad treba biti slaba, bit će slaba... ..eto..ako ste me skuzili
a sta se tice gradnje brodova i odakle im resursi - pa mijenjaju ih za neke stvari...mislim ddd

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 24 tra, 2009 5:27 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
pa vecinu stvari koji im trebaju za izgradnju brod oni repliciraju....
|
| ned 26 tra, 2009 8:18 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Suikotreki je napisao/la: 4 od 1 je napisao/la: Pa ako nesto nedostaje uvijek mozes kupit od Ferengija i Orinca! Za novac koji ne koristiš i kojeg nemaš.... Vidiš ironiju i paradoks ovog slučaja...  Imaju neke bonove slicno novcu ! Vidi se u Voy da su vjesti trgovci ,Kata je savrsen trgovac !
| ned 26 tra, 2009 11:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Pa onda otkud nabavljaju materijale? Ako ne trguju s nikim (recimo, hipotetski), onda bi izgradnja tolike flote tražila hrpu robova koji čitav svoj životni vijek provedu u rudnicima tritanija, potom brojne teretne brodove koji bi vozili materijale do brodogradilišta. Šteta što to nije prikazano u STu, jer sad me baš zanima. No budući da je Federacija osnovana na temelju sporazumijevanja i kompromisa, pretpostavljam da onda dio materijala nabave putem trampe, a sad trampa je uvijek dvosjekli mač. Ili se možda tritanij napravi vrlo jednostavno, primjerice da se uzme par molekula kisika i vodika, šutne u sunce, i izađe ploča 3*2 metra koju treba narezati na šnite koje se potom lijepe na brodove? Stvarno sam sad zbunjen glede tog pitanjca. Al dobra tema, nema šta.  ovo je jednostavno netrebas robove . nego imas tehnologiju npr . u Japanu vec sad imas one robotske tvornice auta gdje imas jako malo ljudi koji njima upravlja i proizvodi aute ! tako i oni vjerovatno imaju rudarsku robotsku industriju ! za tretne brodove ,trebas imat puno ali u slucaju rata mozes koristit da prijevoz trupa i mehanizacije npr. !
| pon 27 tra, 2009 12:02 am |
|
 |
|
Defender of Earth
|
4 od 1 je napisao/la: Miki je napisao/la: Pa onda otkud nabavljaju materijale? Ako ne trguju s nikim (recimo, hipotetski), onda bi izgradnja tolike flote tražila hrpu robova koji čitav svoj životni vijek provedu u rudnicima tritanija, potom brojne teretne brodove koji bi vozili materijale do brodogradilišta. Šteta što to nije prikazano u STu, jer sad me baš zanima. No budući da je Federacija osnovana na temelju sporazumijevanja i kompromisa, pretpostavljam da onda dio materijala nabave putem trampe, a sad trampa je uvijek dvosjekli mač. Ili se možda tritanij napravi vrlo jednostavno, primjerice da se uzme par molekula kisika i vodika, šutne u sunce, i izađe ploča 3*2 metra koju treba narezati na šnite koje se potom lijepe na brodove? Stvarno sam sad zbunjen glede tog pitanjca. Al dobra tema, nema šta.  ovo je jednostavno netrebas robove . nego imas tehnologiju npr . u Japanu vec sad imas one robotske tvornice auta gdje imas jako malo ljudi koji njima upravlja i proizvodi aute ! tako i oni vjerovatno imaju rudarsku robotsku industriju ! za tretne brodove ,trebas imat puno ali u slucaju rata mozes koristit da prijevoz trupa i mehanizacije npr. ! Pa mislim nije da se razumijem u gradnju zvijezdanih brodova... ali ako je imalo kao gradnja pravih brodova... onda se to i može jedino s robotima... Dakle da se brod sastavlja dio po dio kao lego kocke i onda ti djelovi zavarivaju (kao što je u stvarnosti slučaj s brodovima)...
| pon 27 tra, 2009 1:50 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
E sad sam se sjetio kako potkraj Voyagera prikažu hrpu EMH doktora koji, kao zastarjeli tip doktora, kopaju po rudnicima.
Samo se postave holoprojektori, i evo ti džabe radne snage
|
| pon 27 tra, 2009 5:14 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Miki je napisao/la: E sad sam se sjetio kako potkraj Voyagera prikažu hrpu EMH doktora koji, kao zastarjeli tip doktora, kopaju po rudnicima.
Samo se postave holoprojektori, i evo ti džabe radne snage Ma da samo tu bi ti se opet postavilo pitanje o moralnosti takvog postupka i o čovječnosti... Naposljetku i kao Data i androidi i EHM je svijestan i inteligentan, pa čak i ako je hologram bi ga mogli nazvati "živo biće", pa sumnjam da bi i to moglo funkcionirat na taj način...
| pon 27 tra, 2009 5:23 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|