| Autor/ica |
Poruka |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Re: Trek pitanja
Miki je napisao/la: Your technobabble makes my head hurt. Da se poštuju zakoni fizike, SF bi bio znatno dosadniji. Eto. Onda SF ne bi bio SF, nego bi bio... hmmm...  SR? 333

|
| uto 13 tra, 2010 11:17 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Kolko ja znam, uvijek je bio "phaser"...  Impulsni je uvijek bio impulsni (ne brkati sa "potisnicima")...
|
| uto 13 tra, 2010 11:17 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  Pa mnogo puta smo vidjeli kako brodovi pucaju međusobno jedne na druge u warp-u.
| uto 13 tra, 2010 11:18 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 11 tra, 2010 11:05 pm Postovi: 124 Lokacija: Far far away from administrators of this forum
|
_Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  točno tamo gdje vidimo da brod puca iz warpa recimo picard je izvodeći picardov manevar u jednom filmum puknuo u trenutku kad je ugasio warp. bilo je kao da oba broda pucaju u romule
|
| uto 13 tra, 2010 11:19 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Suikotreki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  Pa mnogo puta smo vidjeli kako brodovi pucaju međusobno jedne na druge u warp-u. Da, okej... To je sve unutar podprostora. Ja pitam za primjer pucanja iz podprostora u prostor. JEAN-LUC PICARD 2 je napisao/la: _Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  točno tamo gdje vidimo da brod puca iz warpa recimo picard je izvodeći picardov manevar u jednom filmum puknuo u trenutku kad je ugasio warp. bilo je kao da oba broda pucaju u romule Znači izašli su is subspacea u normalni svemir i pucali... U čemu je problem?
|
| uto 13 tra, 2010 11:21 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: ned 11 tra, 2010 11:05 pm Postovi: 124 Lokacija: Far far away from administrators of this forum
|
_Oz je napisao/la: Kolko ja znam, uvijek je bio "phaser"...  Impulsni je uvijek bio impulsni (ne brkati sa "potisnicima")... ne brkam sa potisnicima gledaj sam ako mi nevjeruješ!!! 
|
| uto 13 tra, 2010 11:21 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
_Oz je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  Pa mnogo puta smo vidjeli kako brodovi pucaju međusobno jedne na druge u warp-u. Da, okej... To je sve unutar podprostora. Ja pitam za primjer pucanja iz podprostora u prostor. JEAN-LUC PICARD 2 je napisao/la: _Oz je napisao/la: Hm, a gdje smo mi točno vidjeli brod koji puca iz subspacea u normalni prostor?  točno tamo gdje vidimo da brod puca iz warpa recimo picard je izvodeći picardov manevar u jednom filmum puknuo u trenutku kad je ugasio warp. bilo je kao da oba broda pucaju u romule Znači izašli su is subspacea u normalni svemir i pucali... U čemu je problem? prije izlaska iz warpa je puknuo. inače bi izgledalo kao da samo jedna kopija brota puca a to bi enterprise odmah razotkrilo.
|
| uto 13 tra, 2010 11:22 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
JEAN-LUC PICARD 2 je napisao/la: _Oz je napisao/la: Kolko ja znam, uvijek je bio "phaser"...  Impulsni je uvijek bio impulsni (ne brkati sa "potisnicima")... ne brkam sa potisnicima gledaj sam ako mi nevjeruješ!!!  Ma to ima više veze s samim TOS-om nego s ičim drugim. Tad ni oni sami nisu znali kako će nazvat taj pogon, a i nije da su u to vrijeme davali važnost na dosljednost. Tako da su se iz nastavka u nastavak komprimitirali s nedosljednošču.
| uto 13 tra, 2010 11:24 pm |
|
 |
|
bubica
|
Citat: prije izlaska iz warpa je puknuo. inače bi izgledalo kao da samo jedna kopija brota puca a to bi enterprise odmah razotkrilo. OK, čestitam, našo si 347. slučaj kršenja zakona fizike u Star Treku! 
|
| uto 13 tra, 2010 11:25 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
|
nemaš argumenata spisatelj ostao bez teksta
347.! a gdje se oni nalaze
|
| uto 13 tra, 2010 11:27 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
@JEAN-LUC
...da napravio je taj manevar... ...vjerojatno je to propust scenarista ili onih koji su radili specijalne efekte... jer u pravilu se ne može opaliti ako si u warpu... ...nije ni TNG bez mana... 
| uto 04 svi, 2010 12:08 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Kako se napravi da možeš izgovarati neke riječi svojeg jezika a nećeš da UP prevodi? Kao npr. Klingonci kad citiraju Kahlessa ili sl.
|
| sri 05 svi, 2010 12:21 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
PrincMatias je napisao/la: Kako se napravi da možeš izgovarati neke riječi svojeg jezika a nećeš da UP prevodi? Kao npr. Klingonci kad citiraju Kahlessa ili sl. UP ne prevodi psovke.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 05 svi, 2010 12:28 am |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: ned 02 svi, 2010 4:51 pm Postovi: 68 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV
|
Mr.bobo je napisao/la: @JEAN-LUC
...da napravio je taj manevar... ...vjerojatno je to propust scenarista ili onih koji su radili specijalne efekte... jer u pravilu se ne može opaliti ako si u warpu... ...nije ni TNG bez mana...  Ako je tako, imali su više propusta. U VOY-u se Prometheus rastavio u warpu, i izrešetao Nebula class brod fazorima. Nisam mogao nać bolji filmić. Ant je napisao/la: PrincMatias je napisao/la: Kako se napravi da možeš izgovarati neke riječi svojeg jezika a nećeš da UP prevodi? Kao npr. Klingonci kad citiraju Kahlessa ili sl. UP ne prevodi psovke. Ali kako ne prevodi Klingonske pjesme, molitve itd.
| sri 05 svi, 2010 8:09 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Marcijan je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: @JEAN-LUC
...da napravio je taj manevar... ...vjerojatno je to propust scenarista ili onih koji su radili specijalne efekte... jer u pravilu se ne može opaliti ako si u warpu... ...nije ni TNG bez mana...  Ako je tako, imali su više propusta. U VOY-u se Prometheus rastavio u warpu, i izrešetao Nebula class brod fazorima. Koliko znam, u Entu je rečeno da se ne može pucati u warpu, možda je to kasnije apgrejdano, nisam baš ni obraćao pozornost. A što se Prometheusa tiče, to je borba unutar warpa, pa ne ulazi u kategoriju pucanje iz warpa u normalan svemir. Warp mjehur oko svakog od brodova tu možda i ne igra ulogu... mjehur samo drži materiju u warpu, ali između jednog i drugog broda je i dalje podprostor... Nisam siguran,... pretpostavljam 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 05 svi, 2010 2:35 pm |
|
 |
|