|
Sada je: pet 31 srp, 2026 8:38 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
trek momenti koji testiraju nasu liberalnost i poglede na zi
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: trek momenti koji testiraju nasu liberalnost i poglede na zi
captain je napisao/la: Eto jos jedan dokaz da interstelarne rase nemoraju bit drustveno napredne  scenarij jedne epizode je "dokaz"?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 02 tra, 2008 12:41 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ma , kazonci su bas napredni , ferengiji isto su bili dosta drustveno napredni i liberalni Vidis da ih ima nazadnih 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 02 tra, 2008 12:50 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: captain je napisao/la: Eto jos jedan dokaz da interstelarne rase nemoraju bit drustveno napredne  scenarij jedne epizode je "dokaz"? Dokaz da ne moraju SVE rase biti 'napredne'... dovoljno je da jedna nije 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 02 tra, 2008 1:01 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: captain je napisao/la: Eto jos jedan dokaz da interstelarne rase nemoraju bit drustveno napredne  scenarij jedne epizode je "dokaz"? Dokaz da ne moraju SVE rase biti 'napredne'... dovoljno je da jedna nije  u slucaju da pricate da ST tvrdi da su sve interstelarne rase drustveno napredne: a di to ST tvrdi? u drugom slucaju: ti shvacas da je taj scenarij napravilo ljudsko bice (a ljudi, in RL, jos nisu interstelarna rasa) i izvoditi zakljucke za interstelarne rase preko tih scenarija bas i nije nesto logicno 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 02 tra, 2008 1:10 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Okey , neka moja logicna predpostavka je bila da s tehnoloskim napredkom dolazi i drustveni napredak Naravno izuzetak je borg jer njihov tehnoloski napredak je unistio drustveni napredak
Meni ovo s kogenitorima ko nekakav sustav kasti i sustav vrijednosti u kojem ne vrijedi svak jednako a to je dosta nazadno u biti No dobro , vise manje ste vi u pravu , istina je da nigdje nepise da star trek rase moraju bit drustveno napredne
|
| sri 02 tra, 2008 1:56 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: scenarij jedne epizode je "dokaz"? Dokaz da ne moraju SVE rase biti 'napredne'... dovoljno je da jedna nije  u slucaju da pricate da ST tvrdi da su sve interstelarne rase drustveno napredne: a di to ST tvrdi? Gdje sam to napisao da ST tvrdi da su sve takve rase drustveno 'napredne', kao i ono drugo 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 02 tra, 2008 6:09 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
ja vas dvoje ne kuzim  da li smatrate da je neka epizoda treka, dokaz u RL tvrdnje da tehnoloski napredne interstelarne rase ne moraju nuzno biti i drustveno napredne?

|
| sri 02 tra, 2008 7:19 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Pa zasto bi morale bit napredne ? 
|
| sri 02 tra, 2008 7:25 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Chaky je napisao/la: ja vas dvoje ne kuzim  DVOJICU!  Chaky je napisao/la: da li smatrate da je neka epizoda treka, dokaz u RL tvrdnje da tehnoloski napredne interstelarne rase ne moraju nuzno biti i drustveno napredne? Ne, samo to da u STu, kao seriji, se prikazuju rase koje su tehnoloski napredne, ali drustveno nisu (bar iz nase perspektive).... dokaz u smislu da je to pokazano barem jednom u seriji... nista vise nisam rekao... ne znam od kud izvlacis to da je bitno da li ST to tvrdi ili ne, o ljudima koji pisu scenarij i sl 
|
| sri 02 tra, 2008 7:40 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: ja vas dvoje ne kuzim  DVOJICU!  ok ok... keep your hat on Luce no.2 

|
| sri 02 tra, 2008 7:54 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
datino suđenje, prihvaćanje androida kao punopravnog bića... meni je ta epizoda testirala liberalnost - točnije, rasprava koju sam vodila oko toga 
_________________ njanjanja
|
| sri 02 tra, 2008 8:46 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ok, kad smo vec kod umjetne inteligencije... (mozda nije pitanje liberalnosti, ali ajde...)
hajde da malo razvijemo raspravu sa Datinog suđenja...
ok, onaj znansvtenik je nabrojao par uvijeta. ali... kako u principu razlikovati neke predprogramirane postavke od prave inteligencije?
recimo samosvijest. ako pitas na pravi nacin i ova masina s koje ja sad tipkam ce ti znati ispricati da ima instalirane windowse, da ima tolko i tolko memorije, da ju pogoni taj i taj procesor, da trenutno radi te i te procese.
a tu su i neke druge stvari koje se u doticnoj epizodi ne spominju, a isto su zanimljive. emocije, recimo. gdje je granica onoga sto je "isprogramirano" i onoga sto je "stvarno". ako ja "isprogramiram" neko racunalo da tako i tako reagira u određenim situacijama, bi li se to moglo smatrati emocijama u smislu onoga sto mi osjecamo? (jer, ako se dobro sjecam, emocije se definiraju kao skup reakcija na nekakav događaj) jesmo li, na kraju krajeva, i mi sami "isprogramirani" tokom odrastanja da tako i tako reagiramo na određene situacije?
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 02 tra, 2008 9:43 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa kaze se da smo i mi masine... vjerojatno oni koji to kazu ne misle toliko daleko kao ti... da su i nasi osjecaji isprogramirani... ali strogo logicki govoreci tvoje razmisljanje ima smisla... kao sto su nama nasi osjecaji stvarni tako su vjerojatno i dati njegovi osjecaji (sa emotion chipom) stvarni... i tko zna mozda negdje u mozgu ima "knjizica" di pise u slucaju ovakve situacije ti se ponasaj tako i tako... i svatko ima malo drugaciju knjizicu... tj. svatko ima malo drugaciju osobnost
netko voli ovu ili onu hranu, ali svi volimo neku hranu kad netko isprica neku salu neki se nasmiju a neki ne... ali na neku salu se svi nasmiju...
on je vjerojatno isprogramiran da kad vidi nekog da je tuzan da ga pita sto mu je, da ima svoje "djetinjaste" reakcije na stvari oko sebe.. itd. ... i to je njegova osobnost...

|
| čet 03 tra, 2008 2:14 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Danasnja epizoda je bas testiranje liberalnosti i nekih pogleda na ziva bica Dal se smijenekome oduzet dijete samo zato jer ono nije bioloski produkt ? 
|
| čet 03 tra, 2008 4:03 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|