Re: Star Trek VI - The Undiscovered Country
Miroslav je napisao/la:
Tu ništa ne bi bilo čudno d aoni taj supertajni plan ne obrazlažu pred romulanskim veleposlanikom koji također sjedi u prostoriji, kao da je član predsjednikovog osoblja?! Enivejz, jedan idiotski propust, kakvih u TOS ST filmovima baš zna biti.
Lol. Ja gledala tu scenu i taj dio sam propustila?

Mislim da inače Romulanci ne polažu previše u veleposlanike. Oni su kao i Klingonci militaristička rasa.

Uostalom TOS ST filmovi su napravljeni da budu zabavni a ne da ih se cijedi kroz logičko sito za greške.
Na stranu sve to... kao što Ant kaže, ovo je jedan od najboljih filmova sa starom postavom. Ako ništa drugo, definitivno je najuzbudljiviji i najnapetiji.

Doduše, dijelovi na klingonskom nisu mi bili najjasniji (s obzirom da nisam imala prijevod

) no čini mi se da nisam puno propustila.
Jedino me je dosta smetao izgled federacijskog predsjednika. Bila sam sto posto uvjerena da je Klingonac.

I cijeli taj njegov ured je djelovao previše retro u odnosu na vrijeme u kojem žive.
A Kim Cattrall i njenu "glumu" neću niti komentirat.

Šteta što ju Spock nije žešće mlatnuo.

Ili joj spržio mozak pri mindmeldu.
E dečki... tako se to radi

:

Btw, od svih Vulkanki ona ima najružnije uši. I frizuru. Ne znam što im bi da joj obriju zaliske.

Izgleda ko miss piggy...
*bljuvanje po seksi ikonama mode: OFF*Jel netko primjetio da Michael Dorn glumi colonela Worfa koji je bio sudski branitelj Kirku i McCoyu na Qonosu??
No, s obzirom na količinu intrige, Klingonaca, Star Fleet regulation prekršaja, USS Entrprise i USS Excelsior (koji je prekrasan!

- uvijek bi prije bila na Excelsioru nego na Enterpriseu), film je preprepredobar! Jedino možda fali klasičnih Bones/Spock prepirki... no i ovako su ispali sasvim ok "operirajući torpedo". Plus pregršt poznatih imena... Iman...
Tu je i par poznatih Spockovih citata, i bestežinska klingonska krvna zrnca koja plutaju po prostoriji, koje su dobrano iskoristili ponovno u STXI za crvenu tvar.
Generalno film dosta govori o predrasudama i nefleksibilnosti karaktera. I usporedba budućnosti s neotkrivenom zemljom je prekrasna!
10!