Autor/ica |
Poruka |
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Star Trek V - The Final Frontier
The Final Frontier (Posljednja Granica) Film br: 5 Datum premijere: 09.06.1989. Stardate: 8454.1 Kratak sadržaj: (preuzeto sa STcentra) 2287. Kirk, Spock i McCoy nalaze se na dopustu u parku prirode Yosemite na Zemlji. Planinare, kampiraju i uče Spocka pjevati stare zemaljske pjesme. Dopust je naglo prekinut pozivom iz Stožera Zvjezdane flote. Uhura šatlom dolazi po njih i vodi na Enterprise, gdje saznaju detalje misije. Naime, na Planetu Galaktičkog mira Nimbus III oteti su klingonski general Korrd, Romulanka Caithlin Dar i Zemljanin St. Jonhn Talbot.Scenarij: David LOughery Redatelj: William Shatner Uloge:William Shatner - kapetan James T. Kirk Leonard Nimoy - kapetan Spock DeForest Kelley - dr. Leonard "Bones" McCoy James Doohan - kapetan Montgomery "Scotty" Scott Walter Koenig - kapetan fregate Pavel ćehov Nichelle Nichols - kapetanica fregate Uhura George Takei - kapetan fregate Hikaru Sulu David Warner - St. John Talbot Laurence Luckinbill - Sybok Charles Cooper - general Korrd Cynthia Gouw - Caithlin Dar Todd Bryant - kapetan Klaa Spice Williams - Vixis Rex Holman - J'onnGeorge Murdock - "Bog" Jonathan Simpson - mladi Sarek Beverly Hart - vrhovna svećenica Steve Susskind - kopač rupa Harve Bennett - admiral Robert Bennett Cynthia Blaise - mlada Amanda Grayson Bill Quinn - David McCoy Melanie Shatner - yeomanica Carey Scott - mladi Spock Mike Smithson - klingonski kormilarDetaljnije informacije: Memory Alpha
čet 02 tra, 2009 10:58 pm |
|
 |
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Re: Star Trek V - The Final Frontier
Ocjena 2, jedva. Definitivno najlošiji star trek film. Mislim da niti jedna epizoda neke st serije nije bila ovako loša.
|
pet 03 tra, 2009 3:03 pm |
|
 |
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
|
pet 03 tra, 2009 3:33 pm |
|
 |
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Ne kuzim zasto ljudi ne vole ovaj film, meni je bio ok, a onaj "bog" na kraju mi je bio ful smjesan. 7
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
ned 03 svi, 2009 8:00 pm |
|
 |
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9990 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
6 - nije mi tako loš film , ali mi je među lošijima
_________________ You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

ST battles audio/video tribute!
|
ned 03 svi, 2009 8:15 pm |
|
 |
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
7 ne los film, solidno mozda sam trebao dati i 6, ali evo neka ostane

"This is usually the part where people start screaming."
|
sub 30 svi, 2009 6:11 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Lol. A ja mislila da će moja ocjena bit najviša. Dala sam ocjenu 6 jer je film nekako zanimljivo krenuo i mogao se razviti u milijun smjerova, no nekome je izgleda ponestalo materijala za snimanje... Da komentiram onaj dio koji je definitivno svima išao na q... a to je prolazak kroz barijeru i slijetanje na planet gdje je zarobljen zli, genijalni um. Na stranu sarkastično ismijavanje zatucanih religionista koji su nekad tvrdili da je Bog na Mjesecu (  ), ovaj dio je čista replika kraja Clarke-ovog romana "The City and The Stars". Zli, genijalni um zarobljen u identičnim rebrima koji čeka da ga netko oslobodi, ako se dobro sjećam. Ovo je btw, major spoiler za sve koji nisu čitali knjigu (i btw, sram vas bilo!  ). Eto stavila sam u spoiler, za svaki slučaj. Nažalost, odmah nakon ovog filma sam gledala ST VII Generations, koji je po mom sudu odmah iz STV Final Frontier kao najlošiji ST film.  No njega ću komentirat u adekvatnoj temi. 
pon 08 kol, 2011 12:20 pm |
|
 |
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Spet je napisao/la: Dala sam ocjenu 6 jer je film nekako zanimljivo krenuo i mogao se razviti u milijun smjerova, no nekome je izgleda ponestalo materijala za snimanje... Istina, početak filma je zapravo obećavajuć. Atmosfera na onom pustinjskom planetu je pomalo star warsovska, ali ajde, s tim se ne može jako faliti. Intriga je tu, ima i originalnosti, ima i nešto ozbiljnosti (kao, galaktički incident i tomu slično) Onda u jednom trenutku sve ode kvragu.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
sri 10 kol, 2011 11:05 am |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Jep. Hepi hipi stariji spockov brat koji izgleda bar stoljeće mlađi... 
sri 10 kol, 2011 3:00 pm |
|
 |
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ali ajde, trebalo se i toga sjetiti. Bilo je u treku fakat loših ideja, nije baš jednostavno sve ih zasjeniti jednim jedinim debaklom filmskog formata.
|
sri 10 kol, 2011 4:50 pm |
|
 |
Number One
|
Možda i sama ideja nije bila toliko loša, koliko scenaristička implementacija ideje. 
čet 11 kol, 2011 9:53 am |
|
 |
the Red Viper
|
Kad se Shatner primi pera nema druge. 
|
čet 11 kol, 2011 9:56 am |
|
 |
Number One
|
Od svih njih ipak samo J. Frakes zna snimit dobar film... možda ne i odličan, no ima smisla za režiranje pustolovnih/fiction filmova. 
čet 11 kol, 2011 9:59 am |
|
 |
the Red Viper
|
First Contact mu je super ispao, kasnije se malo previse opustio pa je bilo bezveze.
|
čet 11 kol, 2011 10:01 am |
|
 |
Number One
|
Jep. I Librarian. http://www.imdb.com/title/tt1146438/http://www.imdb.com/title/tt0455596/Ne znam zašto imaju tako niske ocjene... to su sasvim ok filmovi... 
čet 11 kol, 2011 10:13 am |
|
 |
|