Autor/ica |
Poruka |
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 Star Trek - Generations
"Generations" GeneracijeFilm br: 7 Datum premijere: 18. 11. 1994. Prikazano na Novoj TV: 26. 05. 2008. Scenarij: Rick Berman & Ronald D. Moore & Brannon Braga (prica), Ronald D. Moore & Brannon Braga (teleplay) Redatelj: David Carson Glavne uloge:Patrick Stewart Jonathan Frakes Brent Spiner LeVar Burton Michael Dorn Gates McFadden Marina Sirtis Malcolm McDowell James Doohan Walter Koenig William Shatner as "Captain James T. Kirk" Stardate: 48650.1 (2293, 2371) Kratak sadržaj: (preuzeto sa STcentra) Boca šampanjca plovi prema svome cilju, novoizgrađenome U.S.S. Enterprise NCC-1701-B. Svečanome porinuću ponosa Zvjezdane flote prisustvuju i slavni James T. Kirk, Montgomery Scott i Pavel Čehov, članovi posade istoimenoga broda koji je nekada putovao galaksijom, predstavljajući Ujedinjenu Federaciju Planeta u nebrojenim kontaktima sa drugim civilizacijama. Na brodu sve vrvi od novinara, koji se guraju na Enterpriseovom mostu, želeći saznati utiske od Kirka i novoga kapetana Harrimana. Detaljnije informacije: Memory Alpha - Generations
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
sri 28 svi, 2008 8:45 pm |
|
 |
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Star Trek - Generations
...ok film... ...no samo za 7...
...malo putovanja kroz vrijeme... ...Picard i Kirk zajedno riješavaju problem...
čet 29 svi, 2008 12:35 am |
|
 |
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Ovaj film mi je inace samo dobar zato jer je Soran igrao glavnu ulogu u Wing Comander-u... pa mi se upekao u pamčenje... 
pet 30 svi, 2008 1:54 am |
|
 |
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
sedmi film, ajde nek mu bude sedam.
vec smo imali topic za raspravu o generationsima pa necu ovdje duljiti. uglavnom, recimo da je film OK, kao neka malo dulja epizoda. (a tako nekako je u biti i nastao.)
nista pretjerano spektakularno, ali nije ni los.
e, i da, sam Enterprise je, naravno, prekrasan (meni i ljepsi od Sovereign klase)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
pet 30 svi, 2008 10:09 am |
|
 |
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
film je ovako meni dosta zabavan i sve,ali kirkova smrt je stvarno očajno osmišljena i uvijek mi pokvari opći dojam.
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
pet 30 svi, 2008 8:32 pm |
|
 |
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Dva kapetana. Među boljim ST filmovima. Heh, Kirk bolje udara od Picarda. Dobar film, samo uništenje Enta D je bilo . . . uh. Ocjena 8.
pet 30 svi, 2008 9:25 pm |
|
 |
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Picard i Kirk zajedno, trebam li dalje!? 

"This is usually the part where people start screaming."
|
ned 15 lip, 2008 1:37 am |
|
 |
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Zanimljiva radnja i odlican negativac. Lose izrezirana bitka i krsenje kanona u par slucajeva umanjuje ukupan dojam. 8.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
ned 15 lip, 2008 2:48 pm |
|
 |
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Ocjena 5 od mene ovom filmu.
|
čet 02 tra, 2009 2:32 am |
|
 |
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9990 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ocjena 9 Odličan film , jedino mi je žao što Kirk umire i što je Enterprise D uništen
_________________ You shouldn't like things because people tell you you're supposed to.

ST battles audio/video tribute!
|
čet 02 tra, 2009 11:22 am |
|
 |
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Smrt Kirka u filmu je tako glupo napravljena da je to smiješno. One maštarije i halucinacije u neksusu su dosadne. Najzanimljivija stvar i jest uništenje Enterprisea-D. 
|
čet 02 tra, 2009 6:50 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Mrzim kad ne mogu dat ocjenu filmu. Al bila bi ocjena 6. Kirkova smrt je stvarno bila... ono... ono... bez riječi... Padne sa kamena i poklope ga stube...što je sve taj čovjek prošao pa da tako umre... Jedini čovjek koji je ikad časno umro u ST filmovima bio je Kirkov otac na USS Kelvinu u STXI.Onaj planet... identičan Zemlji po svemu... zašto ne mogu otić na neki drugi planet i da pustinja djeluje imalo drukčije... pa da je taj kamen bio malo viši, lošiji i kulerskiji... i živ, pa da se Kirk hrvao s njim ili nešto tako... Ajme kako je to depresivno... deprimirajuće... vtevr 
pon 08 kol, 2011 12:29 pm |
|
 |
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Pa malo ironije ..to je nekako poput onog da se vratis iz dugogodisnjeg rata a onda te zgazi auto Ja bi da filmu vecu ocijenu ..posebno zbog humoristicnih situacija sa datinim smijanjima i emocionalnim cipom 
_________________ Surviving the new decade
|
pon 08 kol, 2011 3:59 pm |
|
 |
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Glavni problem ovog filma je prilično nemaštovita radnja, i općenito vrlo ne-filmski dojam koji ostavlja. Kao da gledam dvostruku TV epizodu, a ne cjelovečernji igrani film.
Najgore od svega je što sličan dojam ostavljaju i Insurrection i Nemesis. Jedino FC odskače po tom pitanju.
|
pon 08 kol, 2011 5:16 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
captain je napisao/la: Pa malo ironije ..to je nekako poput onog da se vratis iz dugogodisnjeg rata a onda te zgazi auto To me je podsjetilo na onu scenu iz Meet Joe Black kad ga pukne 3put auto za svaki slučaj. captain je napisao/la: Ja bi da filmu vecu ocijenu ..posebno zbog humoristicnih situacija sa datinim smijanjima i emocionalnim cipom  Meni je to tako išlo na živce. Data je zanimljiv i komičan upravo zato što je hladan i distanciran, i što ne kuži humor i emocije. Njegove interpretacije emocija su s jedne strane dječje, no čovjek očekuje nešto orginalno i zanimljivo u tom istraživanju emocija, a ne njihovo pretjerivanje u krucijalnim trenutcima. _Oz je napisao/la: Glavni problem ovog filma je prilično nemaštovita radnja, i općenito vrlo ne-filmski dojam koji ostavlja. Kao da gledam dvostruku TV epizodu, a ne cjelovečernji igrani film. Moguće. Gledala sam ga u blu-rayu, pa je onda doživljaj možda malo više filmski (nema ništa bolje od odlične slike  ), no imaš pravo, radnja je više tipična za osrednju Voyager epizodu.
uto 09 kol, 2011 10:13 am |
|
 |
|