Sada je: sub 27 lip, 2026 8:51 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sljedeća
 Star Trek XI 

Ocjene filma:
10 38%  38%  [ 18 ]
9 19%  19%  [ 9 ]
8 13%  13%  [ 6 ]
7 13%  13%  [ 6 ]
6 4%  4%  [ 2 ]
5 2%  2%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 11%  11%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 47

Star Trek XI 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Mimi Sky je napisao/la:
ja odbijam misliti da originalni timeline više ne postoji...

prihvaćam razmošljaje da je nastao novi timeline ali paralelan s originalnim... tako da oba timelinea postoje...

Evo zadnje četiri stranice prequel stripa "Countdown" koje jasno pokazuju kako originalni timeline nastavlja postojati i nakon što Spock i Nero upadnu u crnu rupu i završe u prošlosti.

slika slika slika slika

sub 09 svi, 2009 2:50 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
Mimi Sky je napisao/la:
ja odbijam misliti da originalni timeline više ne postoji...

prihvaćam razmošljaje da je nastao novi timeline ali paralelan s originalnim... tako da oba timelinea postoje...

Evo zadnje četiri stranice prequel stripa "Countdown" koje jasno pokazuju kako originalni timeline nastavlja postojati i nakon što Spock i Nero upadnu u crnu rupu i završe u prošlosti.

slika slika slika slika

U tom stripu kolko vidim je Data ziv... Ili je to mozda B-4... ali ako je Data, vec po tome strip nema veze sa Star Trek svemirom...

A sto se tice novog filma, moze se JJ Abrams kolko hoce izvlaciti na to da je ustvari nastao alternativni svemir, i vi ste svi to ko budale popusili, ali po onome sto smo dosad vidjeli u Star Treku, pravi svemir je unisten

Dokaze tome je First Contact - Borg je otisao u proslost i odmah je unistio postojeci svemir i samo je Enterprise prezivio, vratio se u proslost i uspio spasiti buducnost

sub 09 svi, 2009 3:22 pm
bubica
bubica

MacGyver je napisao/la:
U tom stripu kolko vidim je Data ziv... Ili je to mozda B-4... ali ako je Data, vec po tome strip nema veze sa Star Trek svemirom...

slika

MacGyver je napisao/la:
A sto se tice novog filma, moze se JJ Abrams kolko hoce izvlaciti na to da je ustvari nastao alternativni svemir, i vi ste svi to ko budale popusili, ali po onome sto smo dosad vidjeli u Star Treku, pravi svemir je unisten

Kompa, lakše sa epitetima tipa "budale." :-s

sub 09 svi, 2009 3:45 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Da se osvrnem malo i na sam film... Cak i da nije Star Trek, i da ne rusi kanon, bio bi los...

Prvo, kad se Nero vrati u proslost, umjesto da pokusa spasiti Romul, on ide unistiti Federaciju... Ono, nije mu Federacija unistila Romul, nego supernova, i ako sad unisti Federaciju, jos su manje sanse da ce netko spasiti Romul u buducnosti.

Pa ona crvena zvijer na ledenom planetu? Nije bas neka kamuflaza...

Onda, jesu objasnili negdje zasto ona busilica sprijecava komunikacije i teleportaciju? I za sta ce im uopce crvena materija, kolko znam, samim time sta su izbusili pola planeta bi uzrokovali potrese koji bi unistili cijeli planet

Onda, rudarski brod koji ima dovoljno oruzja da unisti cijelu flotu?

Mislim da sam ovo vec spomenuo, ali Kirk postane kapetan glavnog broda odmah po zavrsetku Akademije?

Kako je Nero znao da ce se Spock pojaviti tocno 25 godina poslije njega?

Ona scena gdje mali Kirk juri u autu, jel bi imalo ikakav utjecaj na film da su to izbacili?

Cehovov ruski... prvi put je bilo smjesno, poslije je bilo isforsirano i jadno

Spock Kirka izbaci sa broda na zaledjeni planet zbog neposluha... Ocito zatvor nije radio...

Tolk o nelogicnostima... a sad malo o prici...

Netko dodje 150 godina iz buducnosti i krene unistiti Vulkan, brodovi ga pokusaju sprjeciti ali ne uspiju, onda ovaj krene na Zemlju, a na dotle na Enterpriseu Spock izbaci Kirka, koji naidje na Spocka pa se vrati na brod, pa dodju do Zemlje, jos jedna bitka i to je to... Prica je jednako losa ili losija nego u Nemesisu

sub 09 svi, 2009 4:29 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

ST XI - kako dobar film, rame uz rame First Contactu, a svatko tko kaže kako ne valja najobičnija je pizdetina, NHF. Film je pravi pravcati Trek, onakav kakvog volimo i znamo, unatoč tome što izgleda drugačije od onoga na što su neki "istinski fanovi" a.k.a. podrumaši navikli (kanonisti uključeni).

Otvaranje s USS Kelvinom izgleda jednostavno fantastično, pogotovo završne scene s Georgeom i Winonom Kirk, kad odlučuju koje će ime dati djetetu. Jedino je šteta što nismo malo više vidjeli Robaua.

A likovi, sve bolji od boljega, pogotovo Urban kao Bones, Pine kao Kirk i Quinto kao Spock. Jedino što je falilo McCoy-Bones prcanja (doduše, Bones je rekao nešto u stilu "Eno i ono šiljatouho đubre" kad su došli na Enterprise :D ).

A Uhuraaaaa, mmmmmmmmmm. :D :D

Greenwood je isto odličan kao Pike, a posebice mi je upala u oko zadnja scena, budući mu admiralska odora umnogome sliči na Kirkovu admiralsku odoru iz The Motion Picture.

Što se ostalih članova posade tiče, Pegg je više glumio sebe nego Scottyja, Cho kao Sulu je baš pravi fizikalac, odlično mu leži akcijski dio uloge, a i Čehov je bio legendaran, odvalio sam kad je na početku slao poruku članovima posade o pripremama za polazak na Vulkan. :D :D

Što se negativaca tiče, Bana je odlično odglumio Neru, no mora se priznati da bez čitanja Countdowna (a vidim da ga Mekgejver nije pročitao pa piše besmislice o "rudarskom" brodu :roll: ) njegov lik ostaje poprilično nerazvijen.

Što se tiče zamjerki, nemam ih baš previše, izuzev nebuloza tipa dolaska flote sa Zemlje (a kasnije i Enterprisea) na Vulkan u roku nekoliko minuta, ex-deux machina susreta Kirka i starog Spocka (koji usto golim okom vidi uništenje Vulkana s Delta Vege?!), jako male minutaže Winone Ryder u ulozi Amande Grayson, a na kraju i njene pogiblje, te prebrzog unaprijeđenja Kirka u čin kapetana (preskočio gomilu činova).

Ipak, sve te manje zamjrke ne kvare izvrstan dojam o filmu, budući me od smaog početka prožela radost zbog istinskog povratka Treka na veliko platno, Treka 2.0.

Sad čekamo nastavak, možda s Klingoncima, ili s Khanom na novi način, a možda i nastavak priče s Romulancima (jer tko zna, možda se Nero i izvukao :D ). I naravno, WILLIAMA SHATNERA, zajedno s Nimoyjevim povratkom (ufff, prva scena s Leonardom kao Spockom nakon 1991. i The Undiscovered Country/TNG: Unification 1 i 2, također je za pamćenje).

BTW. gledao predstavu u 11:00h jutros, sam u dvorani, milina :D :D

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

sub 09 svi, 2009 4:40 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

BrickTop je napisao/la:
Smatram da ti MacGyveru sereš kao i Rai?tara. Nemoj se uvrijediti, ovo pišem u skoro pa pola 7 ujutro.

Rai'tara ne sere, ona serucka [-X

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sub 09 svi, 2009 4:41 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Sam u dvorani, mislim da je to posebno dobo iskustvo. Nema nikoga da šuška, da ždere kokice, da mu zvoni mobitel. Zavidim ti Miro. :mrgreen:

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sub 09 svi, 2009 4:45 pm
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

morao je preskočit brdo činova da bi došao na isto ono što je u onoj stvarnosti kakvu smo navikli gledati u TOS-u. ;)

kod Bane fali malo više gnjeva u liku Nere. ipak je ostao bez svega. ne čini se baš kao bad guy do kosti prožet osvetom.

ili ja samo cjepidlačim O:)

sub 09 svi, 2009 4:46 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

MacGyver je napisao/la:
Prvo, kad se Nero vrati u proslost, umjesto da pokusa spasiti Romul, on ide unistiti Federaciju... Ono, nije mu Federacija unistila Romul, nego supernova, i ako sad unisti Federaciju, jos su manje sanse da ce netko spasiti Romul u buducnosti.

Očito nisi pozorno pratio. Nero je rekao kako će Romulansko carstvo biti slobodno od Federacije kada ju uništi (zaboravljaš da su Romuli i Federacija ipak suparnici, a federacija je moćna).

Nigdje u filmu nije rečeno kako Nero nakon povratka u prošlost već nije uništio zvijezdu Hobus, imao je punih 25 godina da to napravi.

Pročitaj Countdown. Jedan od nedostataka filma je što Nerovi motivi nisu dovoljno razjašnjeni. Da bi spasio Romulus, Neru je trebala crvena materija. Jedino mjesto gdje ju se moglo naći je Vulkanska Znanstvena Akademija (A Vulkan je drugi najvažniji federacijski planet, jel). Spock je u ime Romulanaca zatražio od Akademije crvenu tvar, no vulkanci su odbili dati Romulancima nešto što je zapravo vrlo moćno oružje. Rezultat, supernova uništi Romulus, a Nero ne vjeruje da je se spock zbilja potrudio uvjeriti Vulkance. Netrpeljivost i nepovjerenje između dvaju naroda je ipak pre duboka, a Romulanci ionako nikad nisu pretjerano vjerovali Spocku i njegovim motivima.

MacGyver je napisao/la:
Pa ona crvena zvijer na ledenom planetu? Nije bas neka kamuflaza...

Ajme, crvena zvijer... Nije neka kamuflaža... Prestrašno... Film je smeće zbog crvene zvijeri i njene kamuflaže! :lolsmjeh:

MacGyver je napisao/la:
Onda, rudarski brod koji ima dovoljno oruzja da unisti cijelu flotu?

I to je objašnjeno u Countdownu. Šteta što nije spomenuto na filmu.

MacGyver je napisao/la:
Mislim da sam ovo vec spomenuo, ali Kirk postane kapetan glavnog broda odmah po zavrsetku Akademije?

Jest naivno, ali treba uzeti u obzir da je mladi Kirk (28 godina) spasio Zemlju od uništenja dok je zapovjedao Enterpriseom. Dokazao se kao zapovjednik.

MacGyver je napisao/la:
Ona scena gdje mali Kirk juri u autu, jel bi imalo ikakav utjecaj na film da su to izbacili?

Bi, ta scena je uber-cool! :thumbs2:

MacGyver je napisao/la:

Ali je isto tako i autentično (ili nikad nisi gledao TOS?)

MacGyver je napisao/la:
Spock Kirka izbaci sa broda na zaledjeni planet zbog neposluha... Ocito zatvor nije radio...

Spock je bio neuračunljiv, a redshirt koji je Kirka izbacio s broda je onaj isti s kojim se Kirk tuko u bircu.

sub 09 svi, 2009 4:46 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Miroslav je napisao/la:
ST XI - kako dobar film, rame uz rame First Contactu, a svatko tko kaže kako ne valja najobičnija je pizdetina, NHF. Film je pravi pravcati Trek, onakav kakvog volimo i znamo, unatoč tome što izgleda drugačije od onoga na što su neki "istinski fanovi" a.k.a. podrumaši navikli (kanonisti uključeni).

Ti si najpametniji, svatko tko ne misli kao ti je pizdetina... argumentirano, nema sta

Pravi pravcati Trek je TNG sa epizodama poput Inner Light i Tapestry, ovaj film nema ni T od Treka... bas me zanima sto ce Lore reci o filmu

Miroslav je napisao/la:
Što se negativaca tiče, Bana je odlično odglumio Neru, no mora se priznati da bez čitanja Countdowna (a vidim da ga Mekgejver nije pročitao pa piše besmislice o "rudarskom" brodu :roll: ) njegov lik ostaje poprilično nerazvijen.

OMFG, kako sam glup, nisam isao citati neki strip za koji nisam ni znao da postoji prije nego sam gledao film i sad znam samo ono sto sam vidio u filmu... Ustvari ne, nisam ja glup nego oni koji su radili film... Ako to nije rudarski brod, to su trebali objasniti u filmu, ali su u filmu rekli da je rudarski

Sta se tice likova, to je bilo ok napravljeno, osim Spocka i Uhure, ne kuzm sta ce nam ta njihova veza... ali sve ostalo, pocevsi od price, je lose

No Miroslave, vidim da si jedan od onih koji svrsavaju na specijalne efekte, pa se nema vise svrhe raspravljati s tobom :hallo:

sub 09 svi, 2009 4:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Ali je isto tako i autentično (ili nikad nisi gledao TOS?)

Ruski naglasak u TOSuje bio ok i djelovao prirodno... za ovaj se bas kuzilo da je isforsiran da nas nasmije

_Oz je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Bi, ta scena je uber-cool! :thumbs2:

uber-cool? Znaci, na to je Trek pao

Bolje bi bilo da su ga pustili da umre, nego da rade uber-cool filmove koji ce privuci nove uber-cool fanove... ocito stari SF geekovi vise nisu dovoljno cool za Star Trek

I di je T'Grel? Bas me zanima sta ce on reci o ovome

sub 09 svi, 2009 4:52 pm
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
T'grel je oduševljen filmom kao i velika većina fanova. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sub 09 svi, 2009 4:55 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

BrickTop je napisao/la:
T'grel je oduševljen filmom kao i velika većina fanova. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jel ovo sala ili...? Ne vjerujem dok sam to sam ne napise...

sub 09 svi, 2009 4:56 pm
Environmentalist
Environmentalist

je l ja smijem nešto primjetiti? meni nikako nije jasno zašto ove sve svađe. premalo nas je ljubitelja treka na ovim prostorima i umjesto da se svi držite skupa i podržavate neprestano se prepucavate i svađate. ovo je forum i svatko ima pravo na svoje mišljenje bez da ga se vrijeđa ako je mišljenje svakog od nas različito. od premijere čitam ovaj topic nadajuć se da će netko nešto primjetiti iz filma, a jedino što je u 90% svih postova su prepucavanja. ekipa, peace and love :hippy:

poživili vi meni dugo i berićetno :wink:

sub 09 svi, 2009 4:56 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

MacGyver je napisao/la:
Ruski naglasak u TOSuje bio ok i djelovao prirodno... za ovaj se bas kuzilo da je isforsiran da nas nasmije

NUKLIJR UESLS :lolsmjeh:
nuff said...

MacGyver je napisao/la:
uber-cool? Znaci, na to je Trek pao

Nije pao, uzdigao se.

sub 09 svi, 2009 4:58 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: